Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τραγική κατάσταση στην νήσο Γιούρα του ΕΘΠΑΒΣ

Επιστολή του Πέτρου Βαφίνη
στον υπουργό
Αγροτικής Ανάπτυξης
Ευάγγελο Αποστόλου

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  το νησί των Γιούρων, που ανήκει στο ΕΘΠΑΒΣ και τον κίνδυνο αφανισμού της σπάνιας ράτσας αγριοκάτσικου Capra aegagrus που ζει στο νησί, επισημαίνει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου με αφορμή αίτημα - διαμαρτυρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου (κλικ) αναφέρει στην επιστολή του ότι «μετά την συνταξιοδότηση των δυο μόνιμων φυλάκων που διέμεναν στο νησί και στη συνέχεια η συνταξιοδότηση θηροφυλάκων και δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Σκοπέλου που επόπτευαν και επισκεπτόταν το νησί εκ περιτροπής, σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις (σπίτια, καταφύγια, Εκκλησία κ.λπ.) έχουν παραβιαστεί και έχουν λεηλατηθεί, οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης έχουν υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (βρόχινο) για το πότισμα των αγριοκάτσικων αυξάνοντας τον κίνδυνο αφανισμού μιας σπάνιας ράτσας (aegagrus Dorcas).
Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Υπουργό ο Δήμαρχος Αλοννήσου τονίζει «επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά την απαξίωση δημόσιας περιουσίας και τον αφανισμό μιας σπάνιας ράτσας αγριοκάτσικου, επιβάλλεται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την λύση του προβλήματος.»

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.