Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας

Στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ΕΤΑΓΡΟ με τίτλο «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και Ανασυγκρότηση της Αγροτικής Οικονομίας» το οποίο διεξήχθει στο Βόλο, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Αλοννήσου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και θετικά σχόλια υπήρξαν τόσο για την Ειδική Συνεδρία με τίτλο “Παράλληλοι Βίοι”, όσο και για τις δύο Στρογγυλές Τράπεζες με θέμα ''Θεσμική Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Γεωργίας'' και “Τοπικά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης: Θεωρία και Πράξη”.
Ο κ. Βαφίνης  υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης
ως μόνη διέξοδο από την ύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα
Στη δεύτερη στρογγυλή τράπεζα συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε:
«Η απαξία των Ελλήνων αγροτών, έτσι όπως  διαχρονικά εξελίχθηκε, είτε έστρεψε τους νέους αγρότες σε άλλα επαγγέλματα είτε τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τη χώρα αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες πατρίδες.  Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί το σοβαρότερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχθεί η εθνική μας οικονομία.
Ίσως τώρα να το έχουμε ως κράτος αντιληφθεί. Ίσως τώρα είναι πλέον ανάγκη να φέρουμε πίσω όσους εγκατέλειψαν τη γή τους. Ίσως τώρα πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια όσων έμειναν πιστοί στο επάγγελμά τους. Με νέες τεχνολογίες, με νέες πρακτικές με καλύτερη οργάνωση, με συνέργειες, με συνένωση δυνάμεων, με μεταποίηση, με συντονισμό των εξαγωγών, με ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής, με διείσδυση στις αγορές».
Οι εργασίες του συνεδρίου οι οποίες διεξήχθηκαν σε κατάμεστες αίθουσες, είχαν ως κύριο στόχο την ανάδειξη των σύγχρονων ζητημάτων της αγροτικής παραγωγής, την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και απόψεων και την εξαγωγή τεκμηριωμένων προτάσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το υπόβαθρο για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την πρωτογενή παραγωγή. Μιας στρατηγικής που διαφαίνεται ότι, σήμερα είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς η ανασυγκρότηση της Αγροτικής Οικονομίας συνιστά μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της Εθνικής Οικονομίας. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός επιστημονικών εργασιών από Έλληνες και ιδιαίτερα νέους επιστήμονες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 700 σύνεδροι, ενώ τις εργασίες του τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.