Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Έφυγε ο φίλος της Σκοπέλου Φίλιππος Ματάς

Έφυγε απρόσμενα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ένας φίλος, ένας ωραίος άνθρωπος, ο Φίλιππος Ματάς, γιός του παλαιού οδοντιάτρου της Σκοπέλου Γεώργιου Ματά. 
Είχε γεννηθεί στη Λάρισα το 1952 και μεγάλωσε στη Σκόπελο και τη Λάρισα όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Ήταν πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Διατηρούσε γραφείο αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών μελετών στην Αθήνα και είχε συντάξει πλήθος πολεοδομικών και ρυμοτομικών μελετών σχεδίων πόλεων και δήμων ανά την Ελλάδα, καθώς και μελέτες αναπαλαίωσης - αναστήλωσης παραδοσιακών κτισμάτων.

Πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ως έφορος και μετέπειτα ως πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης Ιππασίας στο Γουδί, καθώς και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, με καθοριστική συμβολή στη δημιουργία της. Πολιτεύτηκε στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.


Οι νεανικές του αναμνήσεις τον είχαν ξαναφέρει τα τελευταία χρόνια στη Σκόπελο, που υπεραγαπούσε. Με την συνδρομή της αξιαγάπητης συζύγου του, επίσης αρχιτέκτονα, Δήμητρας Παπαχριστοφίλου, που της είχε μεταδώσει την αγάπη του για το νησί, είχε ανακαινίσει μια μικρή κατοικία μέσα στον παραδοσιακό ιστό της πόλης, στην οποία περνούσαν τα καλοκαίρια τους μαζί με τη μοναχοκόρη τους, όσο τουλάχιστον τους επέτρεπαν οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ξανασυνδέθηκε με τους παλιούς συμμαθητές και φίλους του και ως ερασιτέχνης ιστιοπλόος ανοιχτής θαλάσσης έγινε πρόθυμα μέλος του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.

Ως έντονη προσωπικότητα, τον χαρακτήριζαν το πάθος του για ό,τι έκανε. Ήταν από φύση ανήσυχος και δραστήριος, παράλληλα δε συναισθηματικός και με πηγαίο χιούμορ. Ήθελε να προσφέρει… Πρόσφατα είχε αποχωρήσει από το επάγγελμά του για να συνταξιοδοτηθεί και επανειλημμένα εξέφραζε την επιθυμία του να έρχεται πιο συχνά και για μεγαλύτερα διαστήματα στη Σκόπελο. 

Θα λείψει πολύ σε όλους μας… στην οικογένειά του, στους συγγενείς του, στους φίλους του, σ’ όσους τον γνώρισαν… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.