Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση του πολιτικού μηχανικού Χρήστου Μπακόπουλου

Επιστολή - απάντηση, σχετική με την ερώτηση (κλικ) που έκαναν προς τον Δήμαρχο Σκοπέλου και το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου Σπύρος Πατσής και ο αντιπρόεδρος αυτού Βαγγέλης Κορέντης, έστειλε στην εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” ο πολιτικός μηχανικός και εργολάβος έργων Χρήστος Μπακόπουλος.

Η επιστολή τού κ. Μπακόπουλου έχει ως εξής:

«Σαν απάντηση σε όσα κακόβουλα λέγονται από κάποιους, ήθελα να τους πω ότι δεν υπάρχει δημόσιο έργο που να μπορείς να κρύψεις ή να κλέψεις ένσημα και αυτό το γνωρίζει ο Κύριος Ραμαντάνης καλύτερα από εμένα. Οι εργαζόμενοι στα έργα παίρνουν όλα τα ένσημά τους ανεξαιρέτως και μάλιστα με το πραγματικό τεκμαρτό ένσημο του ΙΚΑ (για τεχνίτη και εργάτη) και όχι με ιδιωτικά συμφωνητικά των 45 ευρώ ημερομίσθιο, όπως πιθανόν να κάνουν κάποιοι από εσάς στα ιδιωτικά σας έργα. Και αν περισσέψουν ένσημα στο τέλος, πάλι θα μοιραστούν στους εργαζομένους. Τι θα τα κάνουμε εμείς τα υπόλοιπα ένσημα αν περισσέψουν, θα τα φάμε;

Τι εννοείτε Κύριοι όταν μιλάτε για το “σωστό” μεροκάματο; Μήπως εσύ Κύριε Κορέντη πληρώνεις τον Αλβανό σου με το...
σωστό μεροκάματο; Μήπως του κολλάς και τα σωστά του ένσημα; Ή μήπως θέλεις να αρχίσω να “ξύνομαι” και 'γω μαζί σου για να δούμε τελικά ποιος είναι ο σωστός; Μάθε λοιπόν ότι οι καθ' όλα νόμιμοι ανειδίκευτοι εργάτες (μεταξύ των οποίων είναι και 2 Αλβανοί) που δουλεύουν στα εργοτάξια πληρώνονται με 40 ευρώ, (μήπως εσείς τους δίνετε περισσότερα;). Ο Γιάννης ο Προκοπίου πληρώνεται με 60 ευρώ, ο Κορέντης ο Γιώργος του Χρυσόστομου, πληρώνεται με 70 ευρώ. Σε καιρούς κρίσης και με αδιάλειπτη και συνεχή εργασία, θεωρείτε ότι είναι λίγα αυτά τα χρήματα; Και αν έχετε εσείς κανέναν άλλο Σκοπελίτη, που να είναι άνεργος και να γνωρίζει τη δουλειά και να θέλει πραγματικά να δουλέψει, να μας  τον υποδείξετε.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στο εργοτάξιο, να δείτε και μόνοι σας τις δυσκολίες και το τι συμβαίνει εκεί και να καταλάβετε γιατί τα έργα δεν είναι στην προθεσμία τους έτοιμα. Βέβαια αυτό θα προτιμούσα να το είχε κάνει εκείνη η επιτροπή που ψηφίστηκε από τον Δήμο για να επιβλέπει τα έργα και ποτέ δεν πάτησε το πόδι της εκεί. Να πάρει τα σχέδια και να δει ότι αυτά που μελετήθηκαν είναι τα μισά από αυτά που είχε ανάγκη η περιοχή, σε όλα τα έργα. Όταν στο σχέδιο υπάρχει τοίχος 30 μέτρα μήκος, με ύψος 2 μ. και τελικά γίνεται 45 μ. και ύψος 4.50 μ. αυτό δεν έχει κόστος χρόνου; Σε άλλο σημείο, όταν προβλέπεται τοίχος 14 μ. και γίνεται 25 μ. αυτό δεν έχει κόστος χρόνου; Θα σας άρεσε να αφήσουμε την αποκατάσταση μισερή, επειδή έτσι προβλέπει ο μελετητής; Εμείς σύμφωνα με την γνώση και την εμπειρία μας κρίναμε για το καλύτερο του τόπου μας. Σε όλα τα έργα υπάρχουν τέτοια θέματα, αλλά κανένας από εσάς δεν ήθελε πραγματικά να μάθει τι γίνεται, γιατί αν θέλατε θα ήσασταν παρόντες στο έργο. Θέλετε να δημιουργείτε εντυπώσεις και ντόρο και μόνο. 

Σας προκαλώ λοιπόν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.