Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Χρήστος Βασιλούδης: Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή, στο μέγιστο βαθμό και σε όλα τα επίπεδα....

[Ο Δήμαρχος Σκοπέλου για τα κατολισθητικά φαινόμενα στο Κάστρο]
«Μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα οι ρωγμές στην πλατεία του Μύλου, ενώ σε κίνδυνο, από κατολισθητικά φαινόμενα, βρίσκονται σημαντικά μνημεία της περιοχής του Κάστρου και οι περιουσίες πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Μύλου και του Αγ. Κωνσταντίνου της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου…»
έγραφε η εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” στις 14 Σεπτεμβρίου, προσπαθώντας να αναδείξει για μια ακόμα φορά το πρόβλημα και να μεταφέρει σε κάθε αρμόδιο την αγωνία των κατοίκων της περιοχής.

Άμεση ήταν η αντίδραση - απάντηση του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, ο οποίος μας είπε σχετικά:

«Το θέμα που δημοσιεύσατε μάς ανησυχεί όσο και τους κατοίκους της περιοχής. Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή, στο μέγιστο βαθμό και σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά, περιφερειακά, τοπικά και τεχνικά, να αναδείξουμε και να βρούμε λύση για το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή στην Παναγίτσα του Πύργου, το Κάστρο, τον Άγιο Κωνσταντίνο, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας του Μύλου, το οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει από το 2000 και δεν είναι τωρινό.

Από το 2007, έτος της πρώτης θητείας που ήμουν Δήμαρχος Σκοπέλου, είχαμε αναθέσει προμελέτη για την προστασία της εν λόγω περιοχής, ενώ την ίδια περίοδο έγιναν και κάποια σημαντικά έργα στήριξης.

Η πλημμύρα του περασμένου Σεπτεμβρίου επιδείνωσε την υπάρχουσα κατάσταση και αυτή τη στιγμή έχουμε απευθυνθεί στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και περιμένουμε την έκθεση του ΙΓΜΕ, για να αναθέσουμε τη μελέτη για την προστασία του Κάστρου, των μνημείων, αλλά και της περιουσίας των κατοίκων.

Για όλες τις παραπάνω ενέργειές μας είναι ενήμεροι οι κάτοικοι της περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.