Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αλόννησος / Δάσκαλος επιστρέφει στο σχολείο που δίδαξε μετά από 45 χρόνια!

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όταν ο 73χρονος δάσκαλος από το Βελεστίνο Στέφανος Καζάς επέστρεψε μετά από 45 χρόνια στο κλειστό πλέον σχολείο της Χώρας Αλοννήσου, που δίδασκε από το 1965 μέχρι το 1971, προσκληθείς από την τότε μαθήτριά του Σταματούλα Γκιουλή και συνάντησε παλιούς μαθητές του.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση για μένα προσωπικά και για όλους όσους ευτύχισαν να έχουν δάσκαλο τον κ. Στέφανο Καζά» μας είπε η Σταματούλα Καλογιάννη, η οποία ένοιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί του και να τον προσκαλέσει στο νησί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών των ο 23χρονος τότε δάσκαλος υπηρέτησε με ζήλο και εκπαιδευτική συνέπεια το τότε δυσπρόσιτο νησί, οι οποιοι θυμούνται ότι το Χωριό με το Πατητήρι επικοινωνούσε με ένα μονοπάτι, αφου δρόμος δεν υπήρχε.

Οι πρώην μαθητές του διατηρούν απέραντο σεβασμό στο πρόσωπό του και εκτιμούν την προσφορά του σε μια εποχή που η μόνη πηγή πληροφόρησης για τον μαθητή ήταν ο δάσκαλος…

«Μας έμαθες να συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της μαθητικής κοινότητας, μας έδωσες μαθήματα ήθους και καλής συμπεριφοράς» ήταν τα λόγια των μαθητών προς τον δάσκαλο, ο οποίος δάκρυσε όταν έφθασε στην πόρτα του σχολείου και έβαλε το κλειδί στην κλειδαριά, όπως τότε, μισόν αιώνα περίπου πριν…

Ο Δάσκαλος Στέφανος Κάζας με μαθητές του στη Χώρα Αλοννήσου
Τέλος δεκαετίας '60


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.