Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Η Σκόπελος υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο "Destination of Sustainable Cultural Tourism 2016"

Η Σκόπελος με το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" είναι υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο ‘Destination of Sustainable Cultural Tourism 2016’,  το οποίο απονέμεται σε τουριστικούς προορισμούς που προωθούν την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Ευρώπη με γνώμονα το καλό των προορισμών, της κοινότητας, των επιχειρήσεων, των πολιτών και των επισκεπτών.
Για το 2016 το θέμα είναι η άυλη κληρονομιά στον τουρισμό, που αφορά σε δράσεις που έχουν εφαρμοστεί και έχουν αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα σε σχέση με τους προορισμούς εστιάζοντας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή ευρωπαϊκό πλαίσιο σε σχέση με:

προφορικές παραδόσεις (παροιμίες, θρύλοι, παραμύθια, μύθοι, τραγούδια κλπ) παραστατικές τέχνες (παραδοσιακή μουσική, χορός, θέατρο, παντομίμα κλπ) κοινωνικές πρακτικές, ήθη και έθιμα και εορταστικές εκδηλώσεις (π.χ. έθιμα της γέννησης, του γάμου, χειρονομίες, χοροί, παραδοσιακές φορεσιές, παραδοσιακή κουζίνα κλπ) γνώση και πρακτικές (φεστιβάλ, γλώσσα, εικαστικά) παραδοσιακή χειροτεχνία.

Τα τρία βραβεία που θα απονεμηθούν θα αφορούν σε παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών που εμπνέουν και άλλους τουριστικούς προορισμούς και ενεργοποιούν περαιτέρω πρωτοβουλίες περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη ειδική τελετή που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: “Intangible Heritage: Incomparable Asset for Sustainable and Responsible Tourism Development’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 23-24 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τον Πολιτιστικό Τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.