Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση - κάλεσμα του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα,
Η ζωή μας κάθε μέρα που περνάει σημαδεύεται από τις συνέπειες της μεγάλης μακροχρόνιας ανεργίας, των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν, της αύξησης της εκμετάλλευσης και των συνθηκών γαλέρας στους χώρους δουλειάς.
Η κυβέρνηση με τον Αντιασφαλιστικό Νόμο, τη φοροκαταιγίδα, την αύξηση του ΦΠΑ και στη Σκόπελο με την εξίσωση των συντελεστών από 1ης Ιανουαρίου του 2017, οδηγεί τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.
-Χιλιάδες συνάδελφοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται κάθε μέρα ενώ πολλοί, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας δεν θα πάρουν ούτε αυτά τα ψίχουλα.
-Στους χώρους δουλειάς η απληρωσιά και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει κανόνας.
-Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες περιορίστηκαν στις άμεσες ανάγκες χωρίς να ολοκληρωθούν και δεν έχει δρομολογηθεί κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ούτε για αντισεισμική θωράκιση.
Συνάδελφοι,
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει...
προίκα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με τον «Αναπτυξιακό» νόμο, μεγαλώνει την επίθεση εναντίον μας.
Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όλους τους «θεσμούς», μπροστά στη 2η αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου, το οποίο ψήφισαν μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, θέλουν να σαρώσουν τα πάντα.
Η «ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και τραπεζίτες, θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο! Η εργοδοσία τσακίζει ό,τι έχει απομείνει από ΣΣΕ και προωθεί νέες απαράδεκτες συμφωνίες με όχημα τις ενώσεις προσώπων. Απαιτεί πλέον ανοιχτά να καταργηθούν το δωροαδειόσημο όλα τα επιδόματα (13ος – 14ος μισθός), να απελευθερωθούν οι απολύσεις, να έχουν τη δυνατότητα λοκάουτ, να έρθει νέος νόμος που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση,
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!
Το ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου στη συνεδρίασή του της 25ης Αυγούστου 2016 αποφάσισε τη συνυπογραφή του Καλέσματος Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μαζί με το πλαίσιο πάλης και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου και καλούμε κάθε Σκοπελίτη οικοδόμο να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του!
-Οργανώνουμε την πάλη μας για βελτίωση των μεροκάματων και των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης.
-Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την ανεργία και την προστασία των ανέργων.
-Καμιά περικοπή στις συντάξεις.
-Απαιτούμε να γίνουν ΤΩΡΑ αντιπλημμυρικά έργα και έργα αντισεισμικής θωράκισης στη Σκόπελο.
-Να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στο νησί μας.
Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, σε συμμαχία με τους άλλους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους φτωχούς αγρότες το κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, των κυβερνητικών κομμάτων και των συμβιβασμένων συνδικαλιστών τους. Μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει δυνατό και ρωμαλέο, να φτάσει σε σημείο να ταρακουνά κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, τη βαρβαρότητά τους, να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.