Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Αλόννησος / Πανηγυρίζει η Παναγία του Βουνού

Η 23η Αυγούστου είναι ημέρα αφιερωμένη στην απόδοση της γιορτής της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, είναι γνωστή στον ευρύτερο ελληνικό χώρο ως  τα εννιάμερα της Παναγίας. Κατά την εορτή της απόδοσης, της ημέρας δηλαδή που κλείνει ο κύκλος εορτασμού της Κοιμήσεως,  τελείται η ίδια ακολουθία με αυτήν της 15ης Αυγούστου, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις των μεγάλων δεσποτικών και θεομητορικών γιορτών.
Στην Αλόννησο αυτή την ημέρα γιορτάζει η Παναγία του Βουνού (Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου), που βρίσκεται στη θέση Βουνό, 4 χλμ από το Πατητήρι. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και είναι οικοδομημένη σε υψόμετρο 150 μ., αθέατη από τη θάλασσα, κοντά σε μια πηγή. Σ’ αυτή τη θέση υπήρχε το μικρό μοναστήρι της Παναγίας, από το οποίο δε σώζονται άλλα ίχνη. Ανήκει στον τύπο των συνεπτυγμένων σταυροειδών (μονόχωρη βασιλική με τρούλο σε τύμπανο). Εξωτερικά έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με ορθογώνια κόγχη του ιερού. Η στέγη και η ημισφαιρική επιφάνεια του τρούλου καλύπτονται με γκρι σχιστόπλακες.

Στη Μονή, η οποία αποτελεί μέρος της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, θα τελεστεί την Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις 6 μ.μ. Εσπερινός και την Τρίτη 23 Αυγούστου Θεία Λειτουργία.

Με την ευκαιρία της Εορτής η κα Σταματούλα Γκιούλη έστειλε τον παρακάτω ευχαριστήριο:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου και όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν με την αγάπη, την καλοσύνη, την ανθρωπιά τους και την οικονομική βοήθεια. Με τη χάρη του Θεού και της Παναγίας, με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου «Αγίου Σάββα» κατάφερα να ξεπεράσω το πρόβλημα υγείας στη διάρκεια της μακροχρόνιας θεραπείας μου.

Θα ήθελα προσωπικά να τιμήσουμε το Δήμαρχό μας, τον κ. Πέτρο Βαφίνη, που στάθηκε δίπλα μου στο θέμα της υγείας μου και με παρέμβασή του στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας μου δόθηκε κάρτα μείωσης για τις μετακινήσεις μου Βόλο-Αθήνα, ενώ είχα ταυτόχρονα την κάρτα αναπηρίας 67% από ΙΚΑ και Πρόνοια. Είναι πολύ λίγο ένα ευχαριστώ στον κ. Παναγιώτη Βλάικο, που κατάφερε με τη μεσολάβησή του στην εταιρία Hellenic Seaways να έχω μηδενικό εισιτήριο για τις μετακινήσεις μου από και προς την Αλόννησο. Επίσης για δυόμισι χρόνια μου κάλυπτε προσωπικά τα έξοδα μετακινήσεών μου μέσω του "Αλκυών" της Αθήνας για Άγιο Κωνσταντίνο (λεωφορείο) και αντίστοιχα. 
Εύχομαι από καρδιάς ο Θεός να έχει καλά όλους αυτούς τους ανθρώπους που με στήριξαν ηθικά και οικονομικά στο διάστημα των τριών χρόνων που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η θεραπεία μου στον Άγιο Σάββα. 

Για το ΚΔΑΠ Αλοννήσου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρό μας κ. Δημήτριο Χρήστου, για την ψυχολογική του υποστήριξη τον τελευταίο καιρό στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην Ρία μας, την ψυχή του Κέντρου, που κατάφερε με σκληρή δουλειά να κλείνουμε φέτος 16 χρόνια λειτουργίας και στην κα Γιούλη Σολωμού για το δημιουργικό της πνεύμα και για την κατασκευή χειροτεχνιών για τη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας. Να τονίσω ότι μας αξίζει "έπαινος συγχαριτηριών" για την άψογη συνεργασία μας που, συμπληρώνοντας η μία την άλλη όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε τα ακατόρθωτα. Με αποτέλεσμα, ύστερα από πολλη δουλειά και μεγάλη προσπάθεια από τον πρόεδρό μας και από εμάς, να ενωθεί η αίθουσα του παλιού γυμναστηρίου με το ΚΔΑΠ και να δοθεί άδεια λειτουργίας για τη φύλαξη 160 παιδιών. Όμως το πιο τρυφερό ευχαριστώ και τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου θέλω να εκφράσω στα παιδάκια του Κέντρου, και ιδιαίτερα στα παιδιά του Γιώργου και της Χρύσας Στρουφλιώτη, που με την άδολη αγάπη τους γέμισαν την αγκαλιά και την ψυχή  μου σε προσωπικές δύσκολες στιγμές. 

Ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για το πανηγύρι

Να ευχαριστήσω θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλοννήσου και ιδιαίτερα τον κ. Αποστόλη Μπαλντά για τη μεταφορά νερού στο εκκλησάκι (Παναγία Βουνού), τους πυροσβέστες κ. Χρήστο Άννη για το πέρασμα βερνικιού στο δάπεδο της εκκλησίας, τον κ. Αποστόλη Δροσάκη και τον κ. Γιάννη Κώστα για το πλύσιμο του προαύλιου χώρου. 
Ευχαριστώ την κα Σμάρω Ντινιακού και τον κ. Γιώργο Δ. Στρουφλιώτη για την βοήθειά τους στην εκτύπωση των προσκλήσεων. Εκτιμώ ιδιαίτερα την πολύτιμη στήριξη της κας Λίτσας Βλάϊκου και του κ. Παναγιώτη Τσουκανά (προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου και προέδρου Δ.Σ. Αλοννήσου). 

Τέλος ευχαριστώ την κα Νικολέτα Αλεξίου, την κα Βούλα Αναγνώστου, την κα Μάχη Αργυρίου, την κα Μάχη Θ. Ευσταθίου, την κα Ιωάννα Θεοδώρου, την κ. Κατίνα Θεοδώρου, την κ. Τασούλα Θεοδώρου,  την κα Ιωάννα Στ. Καλογιάννη, την κα Αργυρούλα Κ. Καρούτσου, την κα Βάσω Μπούρδου Μιχάλη, τον κ. Γιώργο Προφαντή και την κα Γιούλα Φλωρούς, οι οποίοι βοήθησαν εθελοντικά, με προσωπική εργασία και οικονομική ενίσχυση, στην ανακαίνιση και καθαριότητα του εσωτερικού και εξωτερικού προαύλιου χώρου της εκκλησίας, στα εδέσματα του μπουφέ και της αρτοκλασίας.

Εύχομαι η χάρη της «Παναγίας του Βουνού» να έχει όλους καλά, αυτούς και τις οικογένειές τους.

Με εκτίμηση,
Σταματούλα Γκιουλή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.