Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Της γερακίνας ο γιος τρέφεται με πλαστικό!

Ταΐζοντας Μαυροπετρίτη με κομμάτια... πλαστικού!
Με έκπληξη παρατήρησαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» ένα ενήλικο γεράκι (Μαυροπετρίτη) να δίνει για τροφή στους νεοσσούς του, ένα κομμάτι πλαστικό!
Το αποκαλυπτικό περιστατικό καταγράφηκε στη βραχονησίδα Ανυδρο, η οποία βρίσκεται βόρεια της Πάτμου και ανήκει στο Μόνιμο Καταφύγιο Αγριας Ζωής Αρκιών και νησίδων Βορείου Πάτμου. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται διεθνώς Μαυροπετρίτης να τρέφεται με πλαστικό και γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε επιστημονική ανακοίνωση στο περιοδικό «Marine Pollution Bulletin».

«Η φωλιά, που κουβάλησε την "πλαστική τροφή" ο Μαυροπετρίτης, δεν βρίσκεται σε κάποιο πολυσύχναστο νησί, αλλά σε μια ακατοίκητη και απόκρημνη νησίδα, στην Ανυδρο, σε μια προστατευόμενη περιοχή, η οποία ανήκει στο δίκτυο Natura. Δυστυχώς, η πλαστική ρύπανση δεν κάνει διακρίσεις, ταξιδεύει σε όλο το Αιγαίο, είτε σε μεγαλύτερα ορατά κομμάτια είτε σε μικροπλαστικά αόρατα με γυμνό μάτι...», λέει η κΑ Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών «Αρχιπέλαγος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.