Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Σκόπελος / Ένα νησί χωρίς τυφλούς και μπόλικους "ανοιχτομάτηδες”

Βγήκε δελτίο "πολιτιστικών" δράσεων του καλοκαιριού,
με τους συντάκτες του να αγνούν, απ' ό,τι φαίνεται,
πως Πολιτισμός είναι ο σεβασμός στα ΑΜΕΑ,
η καθαριότητα του νησιού, η προστασία του Περιβάλλοντος
Στη Σκόπελο υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κατοίκων, που νομίζει ότι στο νησί συμβαίνει κάτι μοναδικό στον κόσμο… Έχει την εντύπωση (άγνοια; βλακεία;) ότι δεν υπάρχουν τυφλοί συνάνθρωποί μας, ούτε κάποιος επισκέπτης που θα θελήσει να έρθει στη Σκοπέλο επιτρέπεται να έχει προβλήματα όρασης!

Κάθε φορά που η εφημερίδα θα αναδείξει το ευαίσθητο θέμα της κατάληψης του ειδικά διαμορφωμένου πλακόστρωτου, που χρησιμοποιείται ως “διαδρομή τυφλών” θα ακούσει την ατάκα «Πού τους είδες τους τυφλούς στη Σκόπελο;», μερικές φορές συνοδευόμενη από τη λέξη “μάζωμα” στο τέλος της φράσης.

Ο λόγος βέβαια για το περιβόητο έργο “όαση πρασίνου”, “ανάσα”, “πνοή”, “κόσμημα” που είχε τίτλο «πεζοδρόμηση - ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο “Ελένη” έως Αγ, Ρηγινάκη», είχε προϋπολογισμό 546.000€, χαρακτηρίστηκε ως «σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση για τη Σκόπελο», ο Τύπος της εποχής (δεν μου κοβόταν το χέρι;) είχε γράψει ότι «…αναβαθμίζει σημαντικά την είσοδο της Χώρας, που είναι και η πρώτη αίσθηση που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής. Πλέον από μια εικόνα εγκατάλειψης, η οποία υπάρχει σήμερα, περνάμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με πεζοδρόμια, χώρους πρόσβασης ΑΜΕΑ, δενροφυτεύσεις, φωτισμό κλπ.» και για το οποίο ο τέως Δήμαρχος είχε δηλώσει στην εφημερίδα ότι «είναι το καλύτερο και το χειρότερο έργο μου»!

Το καλύτερο μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει, το χειρότερο το βλέπουμε κάθε ημέρα, αφού το “έργο” είναι εγκαταλελειμμένο, ασκούπιστο, χωρίς σωστό ηλεκτροφωτισμό και από “έργο πεζοδρόμησης”, έγινε “έργο parking”».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.