Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Έργα τέχνης του δημιουργού Σπύρου Κοσμά κοσμούν το παλιό λιμάνι Σκοπέλου

Φτιαγμένος από σίδερο "Ο μαραθώνιος της ζωής"
Ο Σκοπελίτης καλλιτέχνης - δημιουργός Σπύρος Κοσμάς, μετά τα περίτεχνα γλυπτά από κορμούς δένδρων, τα οποία είχαν τίτλο "Ανθρώπινες σχέσεις", τα οποία σας παρουσιάσαμε (κλικ), αυτή τη φορά αλλάζει υλικό με δύο έργα Τέχνης από σίδερο, σύμβολο δύναμης, διάρκειας, αντοχής, αντίστασης.

Βρεθήκαμε στο παλιό λιμάνι για να τα φωτογραφίσουμε και πιάσαμε κουβέντα με περαστικούς που τα κοιτούσαν· άλλοι με απορία, μερικοί με καχυποψία και οι περισσότεροι με θαυμασμό. Ακούσαμε και διάφορες, όσα και τα άτομα, ερμηνείες “για το τί θέλει να πει ο καλλιτέχνης” και κρατήσαμε μία που μας άρεσε: Η διαρκής βιασύνη του ανθρώπου να τα προλάβει όλα, με αποτέλεσμα να φθάνει γρηγορότερα στον θάνατο!

Για τα έργα και τον συμβολισμό τους ρωτήσαμε, βέβαια και τον δημιουργό Σπύρο Κοσμά, ο οποίος μας είπε:

«Το έργο έχει να κάνει με τον αγώνα του ανθρώπου να φτάσει, να ξεπεράσει, να κατακτήσει, να σταθεί ψηλότερα, να ενωθεί με το σύντροφο, να κουραστεί, να αναθεωρήσει με απώτερο στόχο να ενδοσκοπήσει και ίσως να βρει τον ίδιο του τον εαυτό, πριν περάσει στην άλλη διάσταση.

Είναι ο ύψιστος αγώνας της ζωής...

Τα υλικά, το σίδερο στην προκειμένη περίπτωση, υπόκεινται στους ίδιους κανόνες της αντίστασης στο χρόνο, στη φύση.

Εν τελεί πιστεύω ότι αξίζει και είναι ένας ωραίος μαραθώνιος... "Ο μαραθώνιος της ζωής" αυτός είναι και ο τίτλος του έργου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί ο καθένας να δώσει το δικό του τίτλο. Εξ αλλού και ο αγώνας του καθενός είναι προσωπικός και μοναδικός.

Το ίδιο και η Τέχνη· προσφέρει στον άνθρωπο ελεύθερη σκέψη, χωρίς περιορισμούς.»

1 σχόλιο:

  1. ...Ναι, ἀπο σίδερο εἶναι κατασκευασμένος ὁ "μαραθωνιος τῆς ζωῆς": Γιὰ νὰ ἀντέχει"ἄχρι καιροῦ"κι ὕστρερα νὰ θέλει νέο ξεκίνημα. Μακάρι νὰ Σὲ καταλάβουν, Σπῦρο...π. κ. ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.