Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

"Ο Επιθεωρητής έρχεται" στην Αλόννησο

Το Θεατρικό Εργαστήρι Αλοννήσου παρουσιάζει το κλασικό έργο του Τζων Πρίσλεϋ «Ο Επιθεωρητής Έρχεται» από τις 24 - 27 Μαϊου. 
Πρόκειται για το σημαντικότερο, ίσως, από τα έργα του και ανήκει πλέον στην παρακαταθήκη του καλού αγγλικού θεάτρου. Η υπόθεση διαδραματίζεται το 1912, στην ακμή του βρετανικού ιμπεριαλισμού και πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, που κατέστρεψαν το όνειρο μιας ευρωπαϊκής συνοχής στηριγμένης στην αποικιακή εκμετάλλευση.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Μαριλένα Πονηράκη, Δημοσθένης Καρανάστης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μαρία Αναγνώστου, Λίλα Χρηστιά, Ευγενία Παναγοπούλου, Δήμητρα Τσουκανά 
Σκηνοθεσία: Μαριλένα Πονηράκη

Κρατήσεις Εισιτηρίων: 6977 297265

Λίγα Λόγια για το έργο


Η αυλαία ανοίγει στο σαλόνι του Άρθουρ Μπέρλινγκ, με τη γιορτή των αρραβώνων της κόρης του, που εξελίσσεται σε ατμόσφαιρα μεγαλοαστικού καθωσπρεπισμού, με μόνο δυσοίωνο προμήνυμα τις αλκοολικές παρεκτροπές του νεαρού γόνου της οικογενείας. Η κατά τα άλλα ανέφελη βραδιά διακόπτεται όμως επεισοδιακά από την απροσδόκητη έλευση ενός επιθεωρητή της αστυνομίας. Ο νυχτερινός, λιγάκι αλλόκοτος και αρκούντως πιεστικός επισκέπτης, ερευνά τα αίτια της αυτοκτονίας μιας νεαρής, για την οποία ο οικοδεσπότης και οι υπόλοιποι δηλώνουν πλήρη άγνοια. Ο Πρίσλεϋ γράφει το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του «Ο Επιθεωρητής έρχεται», με σκοπό να μιλήσει σ’ έναν κόσμο που υποφέρει από τα δεινά μιας παγκόσμιας και ολέθριας σύρραξης, για το θέμα που βασανιστικά απασχολεί τον ίδιο και το θεωρεί θεμελιώδες: την ατομική ευθύνη. Το μήνυμά του είναι απλό: Δεν ζούμε μόνοι. Είμαστε μέλη μιας κοινωνίας. Είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον. Είναι τόσο απλό, που μόνο ένας μεγάλος συγγραφέας, θα είχε το θάρρος να το κάνει κεντρικό θέμα του έργου του, αναδεικνύοντάς το καθαρά και απειλητικά: «αν ο άνθρωπος δεν μάθει τώρα αυτό το μάθημα, σύντομα θα έρθει ο καιρός που θα το διδαχτεί μες τη φωτιά και το αίμα και την αγωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.