Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

'Η σε άσκηση ή επί πραγματικού το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου είναι πάντα δίπλα μας

Άσκηση ετοιμότητας, η οποία περιελάμβανε επέμβαση σε ξενοδοχειακή μονάδα, στην οποία ένοικοι είναι μαθητές Λυκείου σε πενθήμερη εκδρομή, διάσωση και απεγκλωβισμός ενοίκου και κατάσβεση πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί στο λιμάνι Σκοπέλου από το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου με επικεφαλής τον προϊστάμενο αυτού πυραγό Ευάγγελο Καταμήντζα.
Το σενάριο της άσκησης είχε ως εξής:

Περί ώρα 10:29 π.μ. ειδοποιείται το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου από υπάλληλο του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ» στο λιμάνι της Σκοπέλου ότι εξέρχονται μαύροι καπνοί από την ιματιοθήκη του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο ημιυπόγειο αυτού. Σημαίνει συναγερμός στο Κλιμάκιο καλείται δύναμη επιφυλακής και αναχωρεί η έξοδος  για το συμβάν.

Ταυτόχρονα ειδοποιείται η Ελληνική Αστυνομία και το Κέντρο υγείας Σκοπέλου για το συμβάν καθώς και η Δ.Ε.Η. Επί τόπου σπεύδουν δύο οχήματα του Κλιμακίου με οκτώ άνδρες και τον προϊστάμενο του Κλιμακίου. Μόλις φτάνει η πυροσβεστική έξοδος στο συμβάν, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής εξόδου και ένας πυροσβέστης εισέρχονται στο διώροφο κτίριο με ένα φορητό πυροσβεστήρα και φανό προς εκτίμηση της σοβαρότητας του συμβάντος (ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ). 

Ταυτοχρόνως το πλήρωμα του πρώτου οχήματος έχει προβεί σε ανάπτυξη αυλού υψηλής πίεσης. Ακριβώς από έξω περιμένουν εντολές δύο πυροσβέστες με αναπνευστικές συσκευές οι οποίοι θα εισέλθουν στο φλεγόμενο χώρο για να βοηθήσουν στη διάσωση (ΔΙΑΣΩΣΗ) ενός εγκλωβισμένου άντρα που σύμφωνα με πληροφορίες έχει χάσει τις αισθήσεις του από τους καπνούς. Στο συμβάν φτάνει και το ασθενοφόρο  όπου υπάρχει  και γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο κτίριο εισέρχεται αυλοφόρος με βοηθό έχοντας εγκατάσταση υψηλής. Η εστία εντοπίζεται στο ημιυπόγειο σε χώρο που λειτουργεί ως ιματιοθήκη. Γίνεται η προσβολή της εστίας της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα εντοπίζεται ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου στην είσοδο της ιματιοθήκης σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και γίνεται επέμβαση διάσωσής του με φορείο. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου είναι μαθητές Λυκείου σε πενθήμερη εκδρομή. Η ομάδα πυρασφάλειας της επιχείρησης έχει ήδη προβεί στην εκκένωση του ξενοδοχείου από τους ενοίκους θέτοντας το μόνιμο σύστημα εγκαίρου προειδοποιήσεως σε λειτουργία, καθώς και στη χρήση φορητών πυροσβεστήρων ξηράς κόνεως στην εστία της πυρκαγιάς χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια εντοπίζεται στο μπαλκόνι του Β' ορόφου νεαρό άτομο να καλεί σε βοήθεια. Εκτιμάται ότι το άτομο που βρίσκεται στον όροφο είναι εγκλωβισμένο και δεν μπορεί να εξέλθει λόγω του ότι η εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται στον ημιυπόγειο χώρο και έχει αποκοπεί η ελεύθερη μετακίνηση μέσω του κλιμακοστασίου προς την έξοδο. Ο χώρος έχει γεμίσει με καπνούς και δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα. Καλείται διασωστικό όχημα με διασωστική ομάδα όπου αναπτύσσει μια ολκωτή κλίμακα από το έδαφος προς το μπαλκόνι του Β' ορόφου. Τέσσερις πυροσβέστες - διασώστες ανεβαίνουν από την κλίμακα στο μπαλκόνι και με χρήση της κλίμακας, του φορείου και κάλων διάσωσης  προβαίνουν στην διάσωση του εγκλωβισμένου ο οποίος έχει χάσει τις αισθήσεις του και την ασφαλή μεταφορά του στο έδαφος.

Στη συνέχεια γίνεται αερισμός του χώρου ανοίγοντας όλα τα παράθυρα.  

Οι διασωθέντες μεταφέρονται στο ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σκοπέλου όπου και παραλαμβάνονται από ιατρική ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΟΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.