Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Μαρία Δημήτριου «βγάζει» στη φόρα το κουνουπίδι

«Ιστορώντας και μαγειρεύοντας» 

Η νέα εκπομπή της ΕΡT Βόλου 
    

Η Μαρία Δημήτριου και αυτό το Σάββατο (9 με 10 το πρωί), -μέσα από τις συχνότητες της ΕΡT Βόλου (100,7 & 101,2 FM, www.ert.gr)- «βγάζει» στη φόρα το κουνουπίδι.


Το λαχανικό αυτό απέκτησε μεγάλη φήμη στην αρχαιότητα, όταν συνάντησε το σίλφειο –ένα φυτό που έχει εξαφανιστεί, φύτρωνε ανατολικά της Λιβύης και ήταν αντικείμενο μεγάλου εμπορίου. Κουνουπίδι και σίλφειο ήταν το φάρμακο για τις πληγές των τραυματισμένων στους πολέμους της εποχής.

Τη σχέση του με την κουζίνα των σεφ την απέκτησε, όταν συνάντησε τον Λουδοβίκο τον 14ο της Γαλλίας, οποίος το λάτρεψε και το αποκαλούσε «μορφωμένο λάχανο».


Η Μαρία Δημητρίου θα μαγειρέψει για τους ακροατές της τη συγκεκριμένη κουνουπιδόσουπα του Λουδοβίκου του 14ου , που την ανακάλυψε να δεσπόζει -ακόμα και σήμερα- στους καταλόγους των ρεστοράν, με τους σεφ των πολλών μισελέν, στο Παρίσι.


Από τον 16ο αιώνα και μετά το κουνουπίδι «περπάτησε» -με δόξα και τιμή- τους επόμενους αιώνες, μέχρι τις μέρες μας. 
Το μικρόφωνο της εκπομπής έρχεται σε επαφή με διατροφολόγους και ιστορεί τις ευεργεσίες του κουνουπιδιού στον ανθρώπινο οργανισμό.


…και -όπως πάντα- η Μαρία Δημητρίου μαγειρεύει ραδιοφωνικά, για τους ακροατές της, επιλεγμένες συνταγές με πιάτα από κουνουπίδι και παράλληλα προτείνει ωμές σαλάτες με το σπουδαίο αυτό λαχανικό.

Πολύτιμος συνεργάτης της εκπομπής, ο Τάσος Χατζηγεωργίου, συνάδελφος από το Α’ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Στη μουσική επιμέλεια της εκπομπής η Δέσποινα Τσούκα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.