Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το ΚΚΕ καλεί τους Σκοπελίτες να μη συμβιβαστούν με τη λογική του ότι «δεν μπορούν να γίνουν πολλά»...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες, 

Οι φωτογραφίες των προσφυγόπουλων στα λασπόνερα της Ειδομένης είναι μια εικόνα από το μέλλον, που χτίζει το Κεφάλαιο για το σύνολο της εργατικής τάξης, για όλους τους λαούς. Το επιβεβαιώνουν οι ομόφωνες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εγκλωβίζουν χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας. Το προδιαγράφει η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ζητήσει την ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων της δολοφονικής συμμορίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εμπλέκοντας όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στις ιμπεριαλιστικές διαμάχες για το μοίρασμα ενεργειακών πόρων και δρόμων μεταφοράς τους και διεκδικώντας μέρος της πίτας για την εγχώρια αστική τάξη.  

Η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση προϋποθέτει την απρόσκοπτη και αποδοτικότερη κερδοφορία των μονοπωλίων, που θα πατήσει πάνω στα κουφάρια των εργασιακών δικαιωμάτων και στα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα των κρατικών προϋπολογισμών. Δεν υπάρχει πιο χειροπιαστή απόδειξη από το λουκέτο του ΙΜΑΝΤΑ στο Βόλο και το πέταμα 150 εργαζομένων κυριολεκτικά στο δρόμο. Το κλείσιμο της αξιολόγησης που παζαρεύουν με τους «θεσμούς» της λυκοσυμμαχίας  της Ε.Ε.  και του ΔΝΤ, με τις ευλογίες των Βιομηχάνων, των Εφοπλιστών και των Τραπεζιτών, είναι συνυφασμένο με την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, τη δραστική μείωση των συντάξεων, την απογείωση της φοροληστείας στα λαϊκά στρώματα, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας, την ιδιωτικοποίηση ζωτικών υπηρεσιών με το ξεπούλημά τους σε ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σ΄ αυτό το αντιλαϊκό σκηνικό,  η Σκόπελος ανηφορίζει το δικό της Γολγοθά, με ανοιχτές τις πληγές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.  Έξι μήνες μετά και με τη θερινή τουριστική περίοδο προ των πυλών, στα λαϊκά νοικοκυριά και στους μικροεπαγγελματίες που επλήγησαν έχουν δοθεί μόνο ψίχουλα (7.500,00€) ενώ οι βασικές υποδομές του νησιού παραμένουν σε κατάσταση διάλυσης:
  • Τα λιμάνια Σκοπέλου και Αγνώντα, καθώς και η βασική οδική αρτηρία του νησιού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.
  • Οι προσβάσεις σε βασικές παραλίες (Στάφυλος, Λιμνονάρι) παραμένουν ακρωτηριασμένες.
  • Ο Περιφερειακός έχει μετατραπεί σε ανοιχτό ναρκοπέδιο και οι αγροτικοί δρόμοι μοιάζουν με οργωμένο χωράφι.
  • Δεν έχει γίνει η παραμικρή προεργασία για την εκπόνηση μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αντισεισμική προστασία.
  • Η έναρξη των εργασιών για όσες μελέτες εκπονούνται πιθανότατα τοποθετείται μέσα στη σεζόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η παραλυσία Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείων δεν είναι τυχαία, ούτε...
συμπτωματική. Υπαγορεύεται από την κυρίαρχη επιλογή της διοχέτευσης πόρων σε τομείς που ενδιαφέρουν το Μεγάλο Κεφάλαιο και όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. «Η φτώχεια φέρνει γκρίνια», εξού και τα «ενδοοικογενειακά» (μην ξεχνούμε ότι στις περιφερειακές εκλογές οι παρατάξεις Βασιλούδη και Περίσση στήριξαν τον νυν Περιφερειάρχη) καβγαδάκια μεταξύ Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους Σκοπελίτες να μη συμβιβαστούν με τη λογική του ρεαλισμού ότι «δεν μπορούν να γίνουν πολλά»,  «η χώρα είναι χρεοκοπημένη»  και με τις ελεημοσύνες αλλά να διεκδικήσουν

-Καταγραφή  όλων των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, οχήματα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το νησί τα έτη 2015-2016.

-Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ. Ρύθμιση των δανείων.

-Να εξαιρεθεί η Σκόπελος από την εξίσωση συντελεστών ΦΠΑ.

-Αποκατάσταση με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε υποδομές (λιμάνια, παραλίες, οδικό δίκτυο, ύδρευση - αποχέτευση-Βιολογικό κ.λπ.), αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία (Κάστρο).

-Μελέτες για αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των οικισμών του νησιού και για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, Κέντρου Υγείας, γυμναστηρίων κ.λπ.

-Αντιπλημμυρικά  και αντισεισμικά έργα με κρατικά κονδύλια από έναν Ενιαίο Φορέα Κατασκευών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με αποφασιστικότητα κατέδειξαν τις κυβερνητικές ευθύνες και έθεσαν το πλαίσιο αιτημάτων που μπορεί να βγάλει το νησί από τα αδιέξοδα. Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, η Λαϊκή Επιτροπή με τη δράση τους συνέβαλαν στην οργανωμένη, μαζική και μαχητική διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του νησιού μαζί με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα γενικότερα αιτήματα εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων.


Σ΄ αυτήν την κρίσιμη καμπή καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού να δραστηριοποιηθούν ώστε να μην υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος. Οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν άμεσα για τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων με εναλλασσόμενες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των δίκαιων  αιτημάτων του νησιού και των λαϊκών νοικοκυριών. Η μήτρα των προβλημάτων είναι η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, που εφαρμόζει κατά γράμμα τις προσταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης –ΔΝΤ-Κεφαλαίου. Η μόνη ρεαλιστική λύση, όπως έδειξαν και οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό με την καθοριστική συμβολή του ΠΑΜΕ,  είναι η οργανωμένη  πάλη της λαϊκής συμμαχίας για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής αλλά και για την απόσπαση κατακτήσεων, που θα ανοίξει το δρόμο για τη Λαϊκή Εξουσία, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.