Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, η εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε το σημαντικό έργο της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), στο προσφυγικό.
Την Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, παρουσίασε στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου, κα  Μαρία Βερβέρη, η οποία τόνισε εκτός των άλλων, πως η Ένωση είχε υποχρέωση να αναδείξει την αξία και την ανάγκη της εθελοντικής προσφοράς στο προσφυγικό ζήτημα, συγκεκριμένα ανέφερε “ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της προσφυγιάς και της αλληλεγγύης, η αθρόα εισροή προσφύγων στην ελληνική επικράτεια ως απότοκος της Μικρασιατικής Καταστροφής, είναι χαρακτηρισμένη ως η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία, οι Έλληνες τότε...
ένιωσαν την υποχρέωση να φροντίσουν του πρόσφυγες, σήμερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι Έλληνες ανταποκρίνονται με μεγαλοψυχία. Την ευαισθησία και την ανάγκη της προσφοράς άγγιξε μια ομάδα νέων συμπολιτών μας, οι οποίοι ίδρυσαν τη Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, και συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Αιγεάς”, για την υποστήριξη των προσφύγων. ”
Στη συνέχεια το μέλος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου, κα Κονδυλία Φεγγερού, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Βάσης, στο πρόγραμμα “Αιγέας”, της Ε.Ο.Δ., όπου κλιμάκια μελών από όλα τα παραρτήματα της Ε.Ο.Δ. στην Ελλάδα, μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω, για να συνδράμουν εθελοντικά, ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές. Η δημιουργία της Βάσης ετοιμότητας Σκιάθου ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2014. Η εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο από εξειδικευμένα στελέχη της Ε.Ο.Δ.. 
Την εμπειρία του από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα περιέγραψε ο κ. Φάνης Βελετζάκος, μέλος της ομάδας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τον κ. Άκη Πασχάλη, για μία εβδομάδα στη Μυτιλήνη, όπου εργάστηκαν  εθελοντικά προσφέροντας τη βοήθειά τους, στον εντοπισμό και τη διάσωση προσφύγων,  σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή.

Σε απευθείας τηλεφωνική σύνδεση από τη Μυτιλήνη,  ο πρόεδρος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου κ. Θανάσης Τζούμας, περιέγραψε τις συνθήκες και τη δράση του, στο πλαίσιο της πολύμηνης εθελοντικής συμμετοχής του, στο πρόγραμμα της οργάνωσης "ΠΡΑΞΙΣ",  που αφορά στην περίθαλψη, προσωρινή στέγαση και  διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων. 
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάσθηκε η θεατρική παράσταση ‘Η ιστορία της Λωξάντρας’, μια   ελεύθερη διασκευή της κας Σταματίνας Χονδρονικολή, του έργου της Μαρίας Ιορδανίδου "Λωξάντρα". Στην εισαγωγική παρουσίαση η κα Φιλιώ Βερβέρη, μέλος της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου, αναφέρθηκε στη Λωξάντρα, ως έμβλημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αφού ξεχωρίζει για την αγάπη της και την προσφορά σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

Η Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου, ευχαριστεί θερμά τη Βάση Ετοιμότητας Σκιάθου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που έδωσε την ευκαιρία να παρουσιασθεί το σημαντικό έργο της, στο προσφυγικό ζήτημα, την κα Σταματίνα Χονδρονικολή για την γενική επιμέλεια και παρουσίαση της θεατρικής παράστασης, την κα Κική Πλωμαρίτη για τη συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση, την κα Βούλα Χονδρονικολή για τα κοστούμια, τον κ. Αντώνη Κισσουρά για τη τεχνική κάλυψη, τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA tv για την βιντεοσκόπηση, το ραδιόφωνο avanti για την απευθείας μετάδοση, το Skiathos Life για την προβολή της εκδήλωσης, για την πολύτιμη βοήθειά τους, την κα Συραϊνώ Μπαράκη, την κα Αργυρώ Γιοβανάκη, την κα Γραμματεία Συμιακού, το ανθοπωλείο ‘Δια χειρός Γραμματεία’, την κα Άννα Ταχτσή για το φωτογραφικό υλικό, την κα Πηνελόπη Τρακόσα και την κα Ντίνα Μαυρογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.