Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δήμαρχος Σκοπέλου: Η Σκόπελος να αναδυθεί ομορφότερη και καλύτερη σε όλους τους τομείς το νέο Έτος...

Χρήστος Βασιλούδης:
«…Θα προχωρήσουμε τη νέα χρονιά
στην πλήρη αντιμετώπιση των ζημιών
στα λιμάνια και τις παραλίες
με παράλληλη εκπόνηση
αντιπλημμυρικών μελετών...
Σε μια λιτή τελετή για την κοπή της πίτας του Δήμου Σκοπέλου, που έγινε στο “Ξενία”, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, αντιμετωπίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην πρωτοφανή και πρωτόγνωρη  πλημμύρα, που έπληξε τον Σεπτέμβρη το νησί λέγοντας ότι «θετικά αντέδρασε η Δημοτική Αρχή με όλα τα στελέχη της και τις Υπηρεσίες…», ενώ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει η πλήρης αντιμετώπιση των ζημιών στα λιμάνια και τις παραλίες με παράλληλη εκπόνηση αντιπλημμυρικών μελετών.

Ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Βασιλούδη έχει ως εξής:

«Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες,

Τη χαρά για την έλευση του 2016 και τις προσδοκίες μας για το Νέο Έτος σκιάζουν η αναπάντεχη απώλεια ενός νέου συμπατριώτη μας, στην οικογένεια του οποίου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και η καταστροφική κληρονομιά που άφησε στο νησί μας η προηγούμενη χρονιά. Είναι γεγονότα που μας αναγκάζουν να φιλοσοφούμε για τις δυνατότητες της ανθρώπινης δράσης και ύπαρξης και πολλές φορές να ιεραρχούμε ξανά προτεραιότητες και πολιτικές πρωτοβουλίες.

Αντιμετωπίζουμε όμως με αισιοδοξία και όχι...
πεσιμισμό το μέλλον μας, όπως ακριβώς προχωρεί η ανθρωπότητα στον ρου της ιστορίας. Έχουμε ως οδηγό τα διδάγματα που μας κληροδότησαν οι παλαιότερες γενιές, που σε πιο αντίξοες συνθήκες πρόκοψαν και υπερνίκησαν παρόμοιες δυσκολίες.

Εάν κάναμε σήμερα έναν πρόχειρο υποθετικό μίνι απολογισμό, χωρίς τις συνέπειες της θεομηνίας που ενέσκηψε στο νησί μας, αυτός θα είχε θετικό πρόσημο.

-Ο Δήμος μας δρομολόγησε τη συμμετοχή του σε όλα τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας που υλοποιούνται, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

-Επίσης αναπτύχθηκαν ενέργειες εξοικονόμησης πόρων με την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου αλλά και εμπλουτισμού του μηχανολογικού του εξοπλισμού με την επιτάχυνση των διαδικασιών της προμήθειας καινούργιων απορριμματοφόρων.

-Ανασυγκροτήθηκαν σε άλλη βάση όργανα που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην τουριστική προβολή του νησιού και άρχισαν να διαφαίνονται οι πρώτοι καρποί.

Αγαπητοί συνδημότες,

Θετικά αντέδρασε όμως η Δημοτική Αρχή με όλα τα στελέχη της και οι Υπηρεσίες, τους οποίους και δημόσια ευχαριστώ, κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς και πρωτόγνωρης πλημμύρας.

-Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την κατά το δυνατόν προστασία της περιουσίας των πληγέντων συμπολιτών μας στέφθηκε με επιτυχία.

-Επιτεύχθηκε μια πρώτη αποκατάσταση των βασικών λειτουργιών και με την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης θα προχωρήσουμε τη νέα χρονιά στην πλήρη αντιμετώπιση των ζημιών στα λιμάνια και τις παραλίες με παράλληλη εκπόνηση αντιπλημμυρικών μελετών.

-Σε χρόνο ρεκόρ για το μέγεθος και τη στελέχωση του Δήμου έγινε η καταγραφή δικαιούχων πληγέντων και η καταβολή του πρώτου βοηθήματος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

-Κινητοποιηθήκαμε προς κάθε κατεύθυνση, είτε προς την Κεντρική Διοίκηση είτε προς τον ιδιωτικό τομέα, που θα μπορούσε να μας συνδράμει.

Συμπατριώτες,

Σήμερα -όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα- κόβουμε τη Βασιλόπιτα του Δήμου μας. Αυτή η συμβολική εκδήλωση, που τελείται την ημέρα του Αγιασμού των Υδάτων με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, φέτος εκπέμπει βαθιά κοινωνικά μηνύματα.

Το πεπερασμένο και το φθαρτό της ατομικότητας υπερακοντίζονται μόνο με τη συνοχή και την αλληλεγγύη των μελών της τοπικής μας κοινωνίας.

Με ρεαλισμό, σύνεση, δημιουργικότητα, συστράτευση δυνάμεων και μαχητικότητα πιστεύω ότι θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων που η ιστορική συγκυρία επιβάλλει, ώστε η Σκόπελος να αναδυθεί ομορφότερη και καλύτερη σε όλους τους τομείς το Νέο Έτος.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!»

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να γίνει αποκατάσταση των ζημιών, αλλά τα αμαξια ειναι ακόμα στη θάλασσα και την μολύνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.