Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Το όνειρο του Συνεταιρισμού για ένα καινούργιο σύγχρονο εργοστάσιο, με δυνατότητες τυποποίησης είναι κοντά

Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου εύχεται σε όλους του Σκοπελίτες, Κληματιανούς, Γλωσσιώτες και Λουτρακιώτες υγιές, ευτυχές και πλούσιο ελαιοκομικά το 2016.
Επίσης θέλει να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και όλους τους παραγωγούς του νησιού ότι: 
το επενδυτικό σχέδιο του Συνεταιρισμού για το νέο εργοστάσιο, εντάχθηκε στα έργα προς επιδότηση, του προγράμματος «Αλεξ. Μπαλταντζής», που θα συνεχίσουν την υλοποίησή τους στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Αποτέλεσμα αυτής της ένταξης, είναι ο Συνεταιρισμός να εξοφληθεί την πρώτη δόση της επιδότησης με κατάθεση στον τραπεζικό του λογαριασμό, ύψους 126.391,43€. Επίσης εγκρίθηκαν άλλα 17.822,56€ που θα λάβει με το τελικό αίτημα πληρωμής. 

Όσον αφορά το εργοστάσιο το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών υποδομών και της διαμόρφωσης του Περιβάλλοντος χώρου έχει ολοκληρωθεί και μένει κυρίως η αγορά και εγκατάσταση του Μηχανολογικού εξοπλισμού (μαλακτήρες, decanter, πλυντήριο, τυποποιητήριο κλπ.) ύψους 440.000€. Το όνειρο του Συνεταιρισμού για ένα καινούργιο σύγχρονο εργοστάσιο, με δυνατότητες τυποποίησης ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά. 

Σύμφωνα με τον χρονοδιάγραμμα, αναμένεται η...
αγορά και εγκατάσταση των μηχανημάτων, να είναι πολύ πριν την καινούργια ελαιοκομική περίοδο, που αναμένεται η σοδειά της να είναι μεγάλη και το νέο εργοστάσιο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους συνεταιριστές-παραγωγούς για το πάτημα της ελιάς.

Υπενθυμίζει ότι τα περισσότερα μέλη, δεν έχουν ανταποκριθεί στην εξόφληση της αύξησης της συνεταιριστικής τους μερίδας, όπως είχε αποφασισθεί σε Γ.Σ., για την συμπλήρωση της ιδίας συμμετοχής που άγγιζε το ύψος των 202.800€. 

Παρόλα αυτά με μεγάλη προσπάθεια και εξαιτίας της ένθερμης υποστήριξης μελών αλλά και φίλων του Συνεταιρισμού και της πώλησης ακινήτου ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού, κατέστη δυνατή η κάλυψη των οικονομικών προϋποθέσεων για την ένταξή μας στο πρόγραμμα.  

Για την συνέχιση και την ολοκλήρωση του εργοστασίου, μετά και την είσπραξη την πρώτης δόσης ύψους 126.391,43€, καλούμαστε να συμμετέχουμε με ένα υπόλοιπο ποσό, ύψους περίπου 60.000€, το οποίο είναι δυνατό να καλυφτεί και μόνο από την εξόφληση της αύξησης της Συνεταιριστικής μερίδας των μελών του Συνεταιρισμού. 

Παρακαλούμε για την άμεση εξόφληση της Συνεταιριστικής μερίδας ώστε με την συμβολή σας, το όνειρο να γίνει πραγματικότητα, ειδικά τώρα που είμαστε τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε. 

Επίσης προτρέπουμε όποιον δεν είναι μέλος του Α.Σ. και θέλει να γίνει, να αποκτήσει τώρα συνεταιριστική μερίδα ύψους 500€ και να επωφεληθεί εξίσου των σημαντικών θετικών εξελίξεων που προδιαγράφονται για τον Α.Σ.  

Σημειώνουμε ότι η ολοκλήρωση του έργου του νέου εργοστασίου, αποτελεί την απαρχή μίας νέας εποχής για τον Συνεταιρισμό και τον Πρωτογενή τομέα, με σημαντική προοπτική που δεν σταματάει μόνο στο πάτημα της ελιάς και την τυποποίηση ελαιολάδου. 

Αγαπητά μέλη και φίλοι, από εμάς εξαρτάται πια, η περεταίρω αναγέννηση και εξέλιξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου και κατ’ επέκταση του Συνεταιριστικού κινήματος.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.και
ο πρόεδρος του Α.Σ. Σκοπέλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.