Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πορεία ενάντια στον φράχτη...

© / Η φωτογραφία της ημέρας από
τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε), Μάριο Λώλο.

Σκιάθος / Διπλός αποκλεισμός για τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Σκοπέλου

Στιγμιότυπο από τον σημερινό αγώνα
Ταξίδεψαν μέχρι την Σκιάθο με πολλά μποφόρ για να αγωνιστούν με την ομώνυμη ομάδα σε αγώνα για το κύπελλο και αποκλείστηκαν, χάνοντας με 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα ήρθε και δεύτερος αποκλεισμός, αφού λόγω των δυνατών ανέμων το flying cat δεν αναχώρησε από Βόλο και οι ποδοσφαιριστές της Σκοπέλου παρέμειναν στο νησί του Παπαδιαμάντη και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο.

Απ' ό,τι μας πληροφορεί ο κατάσκοπός μας στο νησί -ψηλός και καραφλός είναι για να μην δίνει στόχο- αυτόν τον δεύτερο αποκλεισμό έχουν την πρόθεση να τον απολαύσουν μέχρι αργά το βράδυ στο όμορφο νησί των Σποράδων.

Πανηγύρι στους Άγιους Ταξιάρχες στο Βάτο

Το Σάββατο 7 Νοέμβριου 2015 θα γίνει η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο γραφικότατο ξωκκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών στην περιοχή «Βάτο».
Μετά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία και το αντίδωρο θα υπάρξει το καθιερωμένο γλέντι.
Διαβάστε ΕΔΩ τι γίνεται στο πανηγύρι.

Μαθήματα zumba και pilates με την Κωνσταντίνα Διαμάντου

Μαθήματα zumba και pilates ξεκινούν και φέτος από την πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κωνσταντίνα Διαμάντου, στο γυμναστήριο του συλλόγου “Πεπάρηθος” του Στέργιου Μαυροειδή.

Πρώτη ημέρα έναρξης είναι η Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κωνσταντίνα Διαμάντου στο 6971 886 641.

Δεν έχει αποπληρωθεί ακόμη το περσινό επίδομα θέρμανσης

Επισημαίνει με ερώτηση 
ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος 
Την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης και τον απίστευτο εμπαιγμό χιλιάδων δικαιούχων από την Κυβέρνηση τονίζει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, αξιώνοντας μια καθαρή και συγκεκριμένη απάντηση, σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν χωρίς καμία στήριξη ακόμη ένα δύσκολο χειμώνα, που ήδη προμηνύεται ψυχρός.


Η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Στα μέσα του καλοκαιριού είχατε διαβεβαιώσει την Βουλή ότι το υπολειπόμενο 20% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης επρόκειτο να δοθεί στους δικαιούχους του περί τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 403  επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει επ’ αυτού. Δυστυχώς από...

Σκόπελος / Με νέα τμήματα το K1GYM

Εκτός από τα γνωστά και δημοφιλή τμήματα που ήδη λειτουργούν, στη σχολή Κ1GYM (κλικ) του Μάνου Βασιλείου ξεκινούν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου μαθήματα Γιόγκα, Τάι Τσι, χορού της κοιλιάς και pilates.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα
6976 209 346 και
6944 768 645

Σταματήστε τώρα το έγκλημα...

ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών 
Δύο μεγάλα πανό σήκωσαν στην Ακρόπολη, νωρίς σήμερα το πρωί, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Τα πανό είναι γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά, με το σύνθημα: «ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων».
Στην Ακρόπολη ανεμίζουν κόκκινες σημαίες από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ διαβάζεται με ντουντούκα κείμενο στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επίσης, στην είσοδο της Ακρόπολης μοιράζεται ανακοίνωση. 

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

1000 Κουκουναριές για τη Σκιάθο

Δενδροφύτευση 1000 κουκουναριών πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 10 π.μ., με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης και την επιστημονική καθοδήγηση του Δήμου Σκιάθου.

Στη δενδροφύτευση, θα συμμετάσχουν και τα σχολεία της Σκιάθου, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1ο και 2ο Δημ. Σχολεία Σκιάθου, Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου) όπως και η Ένωση Γονέων Σκιάθου, με την εποπτεία του Δασολόγου του Δήμου κ. Βασίλη Ταμπάκη.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης θα διοργανώσει ημερίδα, όπου θα γίνουν εισηγήσεις από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω στα δάση και στην προστασία τους. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για τους εκπαιδευτικούς του νησιού (Νηπιαγωγούς, Δασκάλους και Καθηγητές).

Βόρειες Σποράδες / Απογραφή αιγοπροβάτων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους ότι την 1η Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή των στοιχείων του ζωικού πληθυσμού, που έχουν απογράψει για το έτος 2015 στα τηρούμενα μητρώα των εκμεταλλεύσεών τους.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι θα πρέπει να προσέλθουν στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες κατά το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 με τα Μητρώα εκμεταλλεύσεων των αιγοπροβάτων τους πλήρως ενημερωμένα.

Από φέτος  για καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου μπορεί να διενεργηθεί και με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας, που έχει τεθεί σε λειτουργία. Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνση: http://e-services.minagric.gr. Μετά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ανωτέρω ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα Τμήματα Κτηνιατρικής τους περιοχής τους.

Γλώσσα Σκοπέλου / Παραδοσιακά γλυκίσματα με μούστο

Ο σύλλογος καθηγητών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Γλώσσας Σκοπέλου ευχαριστεί το ίδρυμα «Σποράδες, βιώσιμη ανάπτυξη-παράδοση» και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο κ. Θωμά Αμυγδαλίτση, ο οποίος είχε την επιμέλεια εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με τον μούστο, που μας χρησιμεύει στην παραγωγή  διαφόρων παραδοσιακών γλυκισμάτων, όπως η μουσταλευριά, τα μουστοκούλουρα αλλά επίσης και στην παραγωγή μιας γλυκιάς και λίγο ξεχασμένης τροφής με πολύ μεγάλη θρεπτική αξία, το πετιμέζι.

Τα παιδιά των Γλωσσωτών, ταξίδεψαν στο χρόνο και στις ασχολίες των προγόνων τους, όταν η Σκόπελος ήταν γνωστή σε όλη τη Μεσόγειο για τον φημισμένο «Πεπαρήθιο οίνο». 

Έτσι με αφορμή το αμπέλι, τον μούστο, τους χώρους και...

Εθνικό Σύστημα Υγείας / Εξευτελίζονται και καταπατούνται ωμά τα δικαιώματα των απόρων της Πρόνοιας

Για μαζική επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των πιο απελπισμένων και των πιο φτωχών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας κάνει λόγο η επιστολή του υπεύθυνου του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Βύρωνα Δημήτρη Σουλιώτη, ό οποίος καταγγέλλει ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας εξευτελίζονται και καταπατούνται ωμά τα δικαιώματα των απόρων της “Πρόνοιας”.
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική επιστολή:

«Υπό την διεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα
και του κ. υπουργού Υγείας 

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΩΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ο Δημήτρης Κλίτσος προσβλήθηκε από καρκίνο του πνεύμονα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο καρκίνος όμως έκανε  μετάσταση ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑ, σε έναν από τους ώμους του.

Το Σωτηρία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, έστειλε στις 18.10 τον Κλίτσο επειγόντως στον Αγ. Σάββα για ακτινοβολίες, όπου όμως, μολονότι είναι κάτοχος ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και δικαιούται δωρεάν όλων των νοσοκομειακών παροχών, τον πληροφόρησαν ότι θα...

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

O καθαρισμός καμινάδας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη!

Ο Γιώργος Λιθαδιώτης εν δράσει...
Χειμώνας εν όψει και όλοι θα χρησιμοποιήσουμε κάποια πηγή θέρμανσης για να ζεσταθούμε. Όμως κάθε φορά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα για εμάς, την οικογένειά μας και την περιουσία μας.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στον ετήσιο καθαρισμό της καμινάδας, αλλά και τί “υλικά” ρίχνουμε στο τζάκι για καύση.

Όχι σκουπίδια και πλαστικά για να τα ξεφορτωθούμε, όχι παλέτες και βαμμένα ξύλα στο τζάκι.

Διαβάστε με κλικ ΕΔΩ τα προληπτικά μέτρα χρήσης θερμαστρών / τζακιών σε οικίες.

Καλό και ζεστό Χειμώνα!

Σκόπελος / Ζητείται υπάλληλος

Ζητείται υπάλληλος γραφείου απόφοιτος Οικονομικών σχολών για απασχόληση σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση της Σκοπέλου. 

Αποστολή βιογραφικών στη διεύθυνση: statcharal@gmail.com

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Βόρειες Σποράδες / Τοπικό ντέρμπι το Σάββατο

Φωτό αρχείου
Ποδοσφαιρική αναμέτρηση το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στη 1 μ.μ. με τον Α.Ο. Σκιάθου να φιλοξενεί τον Α.Ο. Σκοπέλου σε νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου. Ο νικητής θα έχει το αβαντάζ να αντιμετωπίζει στην έδρα του τις επόμενες αντιπάλους του.

Να σημειώσουμε ότι ο νικητής του αγώνα, κερδίζοντας ακόμα έναν θα βρεθεί αντιμέτωπος στην έδρα του με την Νίκη Βόλου!

Καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες.

Σκόπελος / 28η Οκτωβρίου (βίντεο)


Με φθινοπωρινό καιρό και παρόμοια διάθεση η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σκόπελο (φωτό)

Με φθινοπωρινό καιρό και ίδια διάθεση, μετά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, αλλά και όσα συνέβησαν πριν ένα περίπου μήνα στο νησί, γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στη Σκόπελο, όπου μετά την δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και τον πανηγυρικό της ημέρας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην παραλία, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τη μαθητιώσα νεολαία.

Σκόπελος / Ισχνές και αβέβαιες οι αποζημιώσεις, ενώ η αποκατάσταση του νησιού φαίνεται να αργεί...

Σκυθρωπά πρόσωπα, αβεβαιότητα και προβληματισμός επικρατούσε στο τέλος της συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Πληγέντων Σκοπέλου, κατά την οποία ο Δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην Αθήνα με αρμόδιους υπουργούς.
Με "άδειο φάκελο" και αρκετά προβληματισμένος
ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης
Οι πιο απαισιόδοξοι κατάλαβαν ότι χρήματα ενίσχυσης δεν πρόκειται να πάρουν, τουλάχιστον σύντομα, ενώ η αισιόδοξη πλευρά, αν υπήρχε τέτοια στην αίθουσα, κατάλαβε ότι η όποια αποζημίωση θα είναι «ασπιρίνη σε μια βαριά ασθένεια»…

Ο Δήμαρχος έφερε κάποιες προφορικές υποσχέσεις αρμοδίων με κυριότερη -προφορική και αυτή- του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος είπε ότι οι πληγέντες και μόνο αυτοί δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για το 2015 και θα υπάρξει αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, αλλά ανάλογα με το ποσοστό(!) της ζημιάς του καθενός και αυτή την κατηγοριοποίηση ζητήθηκε να γίνει από τις λειψές υπηρεσίες του Δήμου!

Στη διάρκεια της ενημέρωσης ο Δήμαρχος ρωτήθηκε γιατί αποχώρησε από την Σκόπελο το κλιμάκιο του Μηχανικού ενώ δεν έχει γίνει αποκατάσταση του νησιού και υπάρχουν πολλές δεκάδες προβλήματα. Απαντώντας ο Δήμαρχος μετέφερε την εκτίμηση του επικεφαλής του κλιμακίου ο οποίος είπε «ό,τι κάνουμε είναι χαμένος κόπος… Δεν είναι κατάλληλη εποχή για αποκαταστάσεις…»

Αυτή η απάντηση δημιούργησε περισσότερη ανησυχία, αφού από Μάρτιο που “φτιάχνει ο καιρός” αρχίζει και η σεζόν και μαζί με την μέχρι τώρα ασάφεια για τις αποζημιώσεις και την αναστολή ή απαλλαγή των πληρωμών των πληγέντων δημιούργησε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που κορυφώθηκε στο τέλος.

28η Οκτωβρίου 1940 / η πιο ηρωική στιγμή τούτου του λαού... / Σήμερα μπορούμε να πούμε το ίδιο "ΟΧΙ";

…που αντιστάθηκε στο θηρίο του φασισμού την περίοδο της παντοδυναμίας του στην Ευρώπη
Παρέλαση υποδειγματικών διμοιριών στη Ρεντίνα (φωτό του Σπύρου Μελετζή 
Η Εθνική Αντίσταση από τους ταπεινούς και καταφρονεμένους με οδηγό τους το ΕΑΜ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Πέμπτη και Παρασκευή ο χειρουργός - ιατρός Παύλος Τσαντικός στη Σκόπελο

Πέμπτη και Παρασκευή θα λειτουργήσει, εκτάκτως γι' αυτή την εβδομάδα λόγω της εθνικής εορτής , το ιατρείο του χειρουργού - ιατρού Παύλου Τσαντίκου (κλικ).

Το ιατρείο θα δέχεται με ραντεβού
Πέμπτη 5:30 - 9:00 μ.μ.
Παρασκευή  9.00 π.μ. - 1:30 μ.μ.

Ο χώρος του ιατρείου βρίσκεται στην περιοχή Γεφυράκι, δίπλα στη Γενική Ταχυδρομική.                                  

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Βόλου: 24210 34152
Σκοπέλου: 24240 22400

Σκόπελος / ‘Ενα θαύμα Τέχνης στο Παλιό Γεφύρι… (φωτό)

Η αναμνηστική στήλη αριστερά με την λαδομπογιά
και δεξιά μετά την ανάδειξη την γλυπτών
Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε χθες, όταν κατά το πέρασμά μας πεζή από το παλιό γεφύρι, αντικρύσαμε την αναμνηστική στήλη του μαρτυρίου του Αγίου Ρηγίνου να έχει άλλη όψη! Το πέρασμα του ορμητικού χειμάρρου της τελευταίας ισχυρής νεροποντής, ανάμεσα στις τόσες καταστροφές, ανάδειξε και ένα έργο τέχνης. Τα νερά αποκόλλησαν τα πολλά στρώματα λαδομπογιάς με τα οποία κάποιοι είχαν “βολέψει” το μνημείο και απο κάτω αναδείχθηκαν καταπληκτικά έργα τέχνης, όπως θα δείτε και στο φωτογραφικό υλικό.

Περίτεχνα κεραμικά "θαμμένα" σε στρώματα λαδομπογιάς
Όπως διαβάζουμε σε σχετικό κείμενο «ως τόπος, όπου λέγεται ότι ετελέσθη το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου και των συμμαρτυρησάντων αυτώ τεσσαράκοντα Σκοπελιτών, ως θρυλεί η παράδοσις, πιστεύεται το Παλιό Γιουφύρ, όπερ απέχει της πόλεως της Σκοπέλου περίπου 8 λεπτά της ώρας. Εκεί, κατά τους πρώτους μήνας του 1903 ανήγειραν οι κάτοικοι στήλη αναμνηστική του μαρτυρίου, ήν έγλυψεν ο εκ Κύθνου Νικόλαος Ρόδιος και ο...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης..!

© Eurokinissi / Δημήτρης Ντουντούμης
Μετά την καταστροφική πλημμύρα της 22-23ης Σεπτεμβρίου και την κήρυξη της Σκοπέλου σε 3μηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ίδια τύχη είχαν, δυστυχώς και οι δήμοι της Αττικής, Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Χαϊδαρίου, της Ύδρας καθώς και οι δήμοι Δυτικής Αχαΐας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Κάνουμε αυτή την επισήμανση -και ο νοών νοείτω- επειδή συνομιλητής μου, ζώντας πιθανόν στον μικρόκοσμό του, επέμενε ότι με επισκέψεις σε υπουργούς και αιτήματα σταλμένα με fax η Σκόπελος θα καταφέρει να πάρει κάτι παραπάνω...

Πάμε στη θάλασσα …για ξύλα!

Φθηνά και οικολογικά
Μικροί και μεγάλοι, επισκέπτονται τις παραλίες της Σκοπέλου για να μαζέψουν τα ξύλα, που εναπόθεσαν σε αυτές τα κύματα της τελευταίας κακοκαιρίας, άλλοι για να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να κατασκευάσουν διάφορα έργα τέχνης από γιαλόξυλα και άλλοι για ένα φόρτωμα ξύλα για το τζάκι, φθηνά, αφού το μόνο έξοδο είναι τα καύσιμα της μεταφοράς, αλλά και οικολογικά, μιας και δεν κόβεται κάποιο δένδρο από το δάσος.
Ένα καράβι από αυτόν τον κορμό, που ταξίδεψε όλο το Αιγαίο
για να φθάσει μέχρι εδώ, σκέφτηκε να κάνει ο Γιώργος Ταλαδιανός
Αυτές τις ημέρες οι βορινές παραλίες του νησιού έχουν γεμίσει με τεράστιους κορμούς δένδρων, που έχουν διανύσει πολλά μίλια για να φθάσουν μέχρι εδώ και πάνω τους έχουν αποτυπωθεί όμορφες στιγμές του Αρχιπελάγους μας, αλλά και η αγωνία των ανθρώπων που βιώνουν τραγικές καταστάσεις στην προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή...

Σκόπελος / Σύναντηση των πληγέντων από την πρόσφατη θεομηνία επαγγελματιών

Συνάντηση την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ξενία) θα έχουν τα μέλη του Συλλόγου Πληγέντων Σκοπέλου, κατά την οποία ο Δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης θα τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην Αθήνα με αρμόδιους υπουργούς.

Στην ίδια συνάντηση θα συζητηθούν και οι επόμενες δράσεις του Συλλόγου.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η ελπίδα ξεβράστηκε στις ακτές της Σκοπέλου

Ευρήματα στην ακτή της Σκοπέλου, ποιός ξέρει από ποιό
από τα πολλά ναυάγια, που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο.
Ας ευχηθούμε οι κάτοχοί τους να είναι ζωντανοί και το μόνο
που έχασαν να είναι κάποια προσωπικά τους αντικείμενα
Σακίδια και σωσίβιο από ναυάγιο μεταναστών εντοπίστηκαν σήμερα στην παραλία της Σκοπέλου και γι' αυτό το λόγο ειδοποιήθηκε το Υπολιμεναρχείο για την περισυλλογή τους.

Τα σακίδια περιείχαν ρουχισμό, ξηρά τροφή, εμφιαλωμένο νερό και φάρμακα με ετικέτες στην τούρκικη γλώσσα, κάρτες sim, πιπίλες κλπ.

Δύναμη του υ/Λ.Σ. Σκοπέλου ερευνά την ευρύτερη περιοχή, με την ευχή να μην εντοπιστεί κάποιο πτώμα.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η ώρα αλλάζει / Το ρολόι είναι σταματημένο!

Η χειμερινή ώρα μπαίνει στη ζωή μας από τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω. Αυτό το ξέρετε, το έχετε πολυδιαβάσει αυτές τις ημέρες και δεν πρόκειται να το ξεχάσετε.

Γι’ αυτό εμείς θα σας θυμίσουμε κάτι άλλο.

της Παναγίας της Φανερωμένης,
το οποίο είναι εκτός λειτουργίας πάρα πολλούς μήνες και έχει να συντηρηθεί - επισκευαστεί
από τον Ιούνιο του 2011!

Το ρολόι κατασκευάσθηκε το 1927 και ανήκει στον Δήμο Σκοπέλου.

Σκόπελος / Ερώτημα για κάθε αρμόδιο: Πρέπει να πληρώσουμε άμεσα ή μας καλύπτει κάποια ρύθμιση;

Συν Αθηνά και χείρα κίνει...

Αναγνώστης της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες» γράφει:

«κ. Πούλιο
σας παρακαλώ δημοσιεύστε το ερώτημά μου για κάθε αρμόδιο (Δήμο Σκοπέλου και τοπικούς βουλευτές):

Μετά την πλημμύρα στις 22 Σεπτεμβρίου η Σκόπελος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο Δήμος ζήτησε αναστολή πληρωμής ή μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων των κατοίκων.

Είχαμε κάποια απάντηση στο θέμα αυτό;

Ήδη χρεώθηκε ο ΕΝΦΙΑ 2015 σε όλους με ημερομηνία πληρωμής 30-10-2015.

Πρέπει να πληρώσουμε άμεσα ή μας καλύπτει κάποια ρύθμιση;»

Αγαπητέ αναγνώστη,

ο Δήμαρχος Σκοπέλου είχε πριν λίγες ημέρες συναντήσεις με σχεδόν τη μισή κυβέρνηση, μεταφέροντας στους υπουργούς το αίτημα - απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή και όχι αναστολή των πληγέντων από φόρους, ΕΝΦΙΑ, υποχρεώσεις σε ασφαλιστικούς φορείς αλλά και σε δάνεια Τραπεζών για...

Hμερίδα στη Σκιάθο με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyberbullying»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε την 21-10-2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν η Ένωση Γονέων Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος".

Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά  που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

Βόρειες Σποράδες / Χωρίς πλοίο λόγω καιρού

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, με θυελλώδεις ανέμους ως 9 μπ., το λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν.
Απαγορευτικό απόπλου έχει δοθεί για τις Βόρειες Σποράδες και για το λόγο αυτό το Flying Cat, το Express Skiathos και ο “Πρωτέας” παραμένουν δεμένα στο λιμάνι του Βόλου.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σκόπελος / 12 ώρες δυνατής βροχής και συνεχίζει..! (βίντεο)

Η δυνατή βροχή μαζί με τον βοριά που άρχισε από το ξημέρωμα δεν λέει να σταματήσει και τα ρέματα έχουν αρχίσει να κατεβάζουν πολύ νερό, αλλά μέχρι στιγμής συμπεριφέρονται ικανοποιητικά.

Στο δρόμο βρίσκεται, για κάθε ενδεχόμενο, όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής του νησιού με επικεφαλής τον προϊστάμενό της πυραγό Ευαγ. Καραμήντζα.

Σκόπελος / Έκκληση της Πυροσβεστικής για προληπτική απομάκρυνση οχημάτων

ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΤΡΩΝΑΚΙ ΚΑΙ
ΤΟ "ΒΑΘΥ" ΡΕΜΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ
ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου Πυραγός Ευαγ. Καραμήντζας καλεί τους οδηγούς οι οποίοι έχουν παρκάρει κατά μήκος του δρόμου από Άγιο Ρηγινάκη μέχρι ξενοδοχείο "Ελένη" να απομακρύνουν προληπτικά τα οχήματά τους γιατί η στάθμη του χειμάρρου ανεβαίνει ανησυχητικά.

Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου βρίσκεται αυτή την ώρα στους δρόμους έτοιμη να επέμβει αν και όποτε χρειαστεί...

Σκοπέλος / Προετοιμάζοντας την απεργία

«Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση. Δε συναινούμε στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας και στο τσάκισμα της ζωής μας» διατράνωσαν οι συγκεντρωμένοι το βράδυ της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου στην παραλία Σκοπέλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Ο πρόεδρος των οικοδόμων Σπύρος Πατσής
Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου Σπύρος Πατσής και το μέλος του ΠΑΜΕ Γιώργος Γούλας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου λέγοντας:

«Στις 12 Νοέμβρη κανένας και καμία στο εργοστάσιο, το γραφείο, το μαγαζί, το χωράφι. Κανένας και καμία στη δουλειά! Κανένας άνεργος μόνος του! Όλοι μια γροθιά στον απεργιακό αγώνα. 12 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα! Να τρανταχτούν γερά κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι. Να νιώσουν τη δύναμή μας και να τη νιώσουμε και εμείς! Την επιτυχία της γενικής απεργίας τη φοβούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει! Ξέρουν από τι κινδυνεύουν! Ανησυχούν και μόνο στην ιδέα ο εργαζόμενος λαός να γίνει αληθινά πρωταγωνιστής και όχι θεατής, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο.»
Η απεργία η απάντησή μας
«Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση. Η απεργία στις 12/11 να γίνει η αφετηρία νέων τέτοιων αγώνων που θα προετοιμάζει την αντεπίθεση των εργαζομένων, του λαού. Να μην τους δίνουμε άλλο το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι ο λαός συμφωνεί με τη σφαγή του. Έχουμε πλέον πείρα. Η αναμονή και η λογική του "μικρότερου κακού" οδηγεί σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Ομολογούν και οι ίδιοι ότι αυτά που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι μόνο ένα μικρό μέρος των μέτρων που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν. Η αποχή από τους αγώνες είναι ορεκτικό για το κεφάλαιο. Η ανάγκη του για ακόμα περισσότερα κέρδη, για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα δεν σταματάει από μόνη της. Πρέπει εμείς να βάλουμε φρένο στις ορέξεις των μονοπωλίων και στην εφαρμογή των απαιτήσεών του από το πολιτικό τους προσωπικό…»

Πωλείται σκάφος σε τιμή ευκαιρίας

Πωλείται σκάφος A Hellas Creta, κατασκευής 1993, (6 επιβατών) χρώμα μπλε/άσπρο με εξωλέμβια δίχρονη μηχανή 100 ίππων Mariner, μήκος 5,25m, πλάτος 2,25m σε πολύ καλή κατάσταση, ελάχιστα χρησιμοποιημένο (5 μήνες σε 12 χρόνια), αναπαυτικά δερμάτινα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού με ανοξείδωτες βάσεις και καναπές πρύμης άσπρα με μπλε μοτίβο, (επενδύσεις δερματίνη, μοκέτα, αποθηκευμένα), ανακαινισμένο - ενισχυμένο δάπεδο σαλονιού, δεξαμενή καυσίμων 50LIT, φανοί ναυσιπλοΐας, άγκυρα , ανοξείδωτη σκάλα θαλάσσης (inox).

Χαμηλή τιμή λόγω άμεσης ανάγκης χρημάτων. 

Τιμή 3500€.

Τηλ. 6945501899
Μανίκας Ανέστης

Για τον Τάκη Μόσχο και την ΕΘΟΣ

Μπράβο στον εκλεκτό ηθοποιό και σκηνοθέτη Τάκη Μόσχο, που κάθε χρόνο τον χειμώνα ανεβάζει στη Σκόπελο εκλεκτά έργα, με αποτέλεσμα να προσφέρει στην κοινωνία της Σκοπέλου μια πολιτιστική και κοινωνική ποικιλία στη χειμερινή και μονότονη ζωή, που ως τώρα κανείς δεν προσπάθησε να κάνει!

Πρέπει να προσθέσω ότι όσα έργα παρακολούθησα ήταν πολύ πιο καλοανεβασμένα ακόμα και από μερικά της Αθήνας!

Μπράβο και στους ερασιτέχνες ηθοποιούς που λαμβάνουν μέρος και έχουν αποδείξει ότι με την διδασκαλία του Τάκη Μόσχου λειτουργούν σαν επαγγελματίες!

Ειδικά δε φέτος, όλοι οι άνθρωποι της Σκοπέλου έχουν ανάγκη να ασχοληθούν με κάτι πιο πνευματικό, για να προσπεράσουν ψυχικά τις καταστροφές τους.

Νανά Ισμυρίδου

Σκόπελος / Πωλείται βυθόμετρο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ
ασπρόμαυρο, διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας και αισθητήρα ταχύτητας.

ΤΙΜΗ 80 €

ΓΙΑΝΝΗΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΤΗΛ 6944 70 30 27

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σκόπελος / Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου στον υπεύθυνο και στους υπαλλήλους του Εντευκτηρίου του ΚΑΠΗ

Για την φιλοξενία που παρασχέθηκε στο κλιμάκιο Μηχανικού, που επιχειρούσε στη Σκόπελο για πολλές ημέρες και στην οποία αναφέρθηκε ακόμα και ο πρωθυπουργός, όταν επισκέφθηκε το νησί, μεγάλη προσφορά είχε και ο υπεύθυνος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΑΠΗ  Χρήστος Χρυσοφός μαζί με τους υπαλλήλους του Εντευκτηρίου του ΚΑΠΗ. Για τις υπηρεσίες που παρείχαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου τους ευχαρίστησε και δημόσια.

Η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Επιθυμώ και προσωπικά να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την ανεκτίμητη προσφορά σας και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρείχατε στον τομέα της φιλοξενίας του Κλιμακίου του Μηχανικού που επιχειρούσε στο νησί μας για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες.

Η υψηλή αίσθηση καθήκοντος, η διάθεση για προσφορά, ο άψογος επαγγελματισμός, καθώς και η οργανωτικότητα που σας διακρίνουν, σας καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δημότες μας και άξιους πολλών συγχαρητηρίων». 

Σκόπελος / Πολιτιστικός οργασμός στον "Ορφέα"

Ο Τάκης Μόσχος και ένα μέρος της θεατρικής ομάδας
σε ώρα μελέτης σεναρίου
Μέσα στην απομόνωση του χειμώνα, που την βιώνουν όλοι οι νησιώτες, όταν σβήνουν “τα φώτα του καλοκαιριού, αλλά και της οικονομικής και κυριότερα, αξιακής κρίσης του καιρού μας, ένα κύτταρο πολιτισμού αντιστέκεται. Εκεί, στον πολύπαθο “Ορφέα”, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, που νιώθουν την άμεση ανάγκη να έρθουν σ’ επαφή με άλλους συνανθρώπους τους, να μιλήσουν, να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να αναδείξουν ταλέντα και ανησυχίες, δημιουργούν θεατρικές ομάδες και με την διδασκαλία και μετέπειτα σκηνοθεσία του Τάκη Μόσχου ανεβάζουν παραστάσεις, που θα τις ζήλευαν τα αστικά κέντρα.

Αυτή τη χρονιά στον “Ορφέα” μελετώνται και οσονούπω θα αρχίσει η διδασκαλία, τρία σενάρια ταυτοχρόνως!
Η ομάδα των "Συμπέθερων"... Με μια πανέμορφη νύφη και
πρώτης τάξεως κομπιναδόρους πεθερούς ο γαμπρός βρέθηκε!
Η φαρσοκωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου «Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα», το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» και ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω».

Ο Τάκης Μόσχος μετά από 15 χρόνια παραμονής του στη...

Το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Το Δ.Σ .του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου αποφάσισε ομόφωνα την ενεργό συμμετοχή του στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ (κλικ) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στη Παραλία Σκοπέλου.

Tο Σωματείο καλεί τα μέλη του να πάρουν δυναμικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση και να αντισταθούν στην αντιλαϊκή  λαίλαπα, που η Κυβέρνηση ετοιμάζει γι αυτούς. 

Απευθύνεται σε όλους τους συνταξιούχους, που βλέπουν την λιγοστή σύνταξη τους να αφανίζεται από την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

Φωνάζει τη μαθητιώσα και εργαζόμενη νεολαία να δώσει το παρών και να πάρει το μέλλον στα δικά της χέρια. 

Καλεί τους ανέργους να βροντοφωνάξουν και να διεκδικήσουν με τη παρουσία τους το ιερό δικαίωμα στην εργασία. 

Καλεί τους Δημότες Σκοπέλου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εως τώρα στάση της Κυβέρνησης στην πληγείσα Σκόπελο και να απαιτήσουν αυτά που ορίζουν οι νόμοι για μια πληγείσα – κατεστραμμένη περιοχή.

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. 
ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η Διοίκηση 
του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Εθελοδουλεία

Γράφει ο 
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος
Το 90% του «κυρίαρχου λαού» που αποφάσισε πριν ένα μήνα να υποταχθεί πλήρως στο τρίτο κατά σειρά, αλλά … αριστερό αυτή τη φορά, μνημόνιο, είτε απευθείας με την ψήφο του, είτε έμμεσα με την αποχή του, επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο πως δέχεται μέτρα, και άλλα μέτρα, φόρους , κατασχέσεις , ταπεινώσεις και εξευτελισμούς προκειμένου να αποφύγει ένα επαπειλούμενο GREXIT και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 
Έτσι, λοιπόν, ο τρομοκρατημένος Έλληνας, έχοντας βαριά ψύχωση με το Ευρώ και μια παθολογική φοβία έναντι ενός τιμωρητικού GREXIT – αποτέλεσμα μιας χρόνιας και τρομοκρατικής εκστρατείας που μεθοδικά επιτελείται από το σύνολο σχεδόν των συστημικών ΜΜΕ -, προσήλθε στη κάλπη των εκλογών του Σεπτέμβρη με το εξής σκεπτικό: « Αφού για να μείνω στο ευρώ μου, είναι απαραίτητο το μνημόνιο, ας ψηφίσω τουλάχιστον τον μικρό, που δεν έχει κυβερνήσει παλιά για να το …

Κινηματογραφική βραδιά στον ανακαινισμένο "Ορφέα"

Αρχίζουν και αυτή τη χρονιά, στον ανακαινισμένο χειμερινό  “Ορφέα”, οι κινηματογραφικές προβολές με σκοπό να κάνουν τα Σαββατόβραδα των cinefil ακόμα πιο όμορφα,.

Πρώτο κινηματογραφικό ραντεβού το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. με μια πολύ όμορφη ταινία.

Το Κ-1 GYM και στη Γλώσσα

Το Κ-1 GYM ξεκινά τα νέα του τμήματα και στη Γλώσσα Σκοπέλου από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έναντι πρατηρίου καυσίμων Διοματάρη

Θα λειτουργήσουν τμήματα Τρίτη - Πέμπτη και πιθανόν και Σάββατο.

Πρόγραμμα τμημάτων

Τρίτη και Πέμπτη:

19.00-20.00 παιδικό τμήμα κικμποξ (ηλικίες 5 έως 11 ετών)

20.00-20.30 Κροσφιτ

20.30-21.30 ΚΙΚΜΠΟΞ - ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ/ΜΜΑ

δηλώσεις συμμετοχής εγγραφές στα τηλέφωνα
6944-768645 Μάνος Βασιλείου και
6977777362 Βαΐτσης Γεώργιος.

Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου / Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου ανακοινώνει στα μελή του συλλόγου ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της 18ης Οκτωβρίου 2015 αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στις 18:30, στον “Ορφέα”.

Βόρειες Σποράδες / Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Στα πλαίσια της αναγνώρισης του ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε. από την Ελληνική Δημοκρατία, προκειμένου να διενεργεί επιθεωρήσεις και να εκδίδει τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, ο Οργανισμός οργανώνει δίκτυο αποκλειστικών επιθεωρητών, που είναι μόνιμοι κάτοικοι σε παράκτιες περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν ναυτιλιακό ενδιαφέρον.

Ο Οργανισμός προσκαλεί, για συνεργασία, φυσικά πρόσωπα που είναι ναυπηγοί, μηχανολόγοι, πλοιάρχοι Ε.Ν., μηχανικοί Ε.Ν. ή έχουν συναφή ειδικοτήτα και ενδιαφέρονται να αντιπροσωπεύουν τον Οργανισμό, ως αποκλειστικοί επιθεωρητές, σε λιμένες της Ελληνικής επικράτειας. 


Βασικές προυποθέσεις συνεργασίας είναι, οι ενδιαφερόμενοι να...