Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η ταινία “Xenia” του Πάνου Κούτρα στον Ορφέα

Μην χάσετε αυτή την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. την τιμητική προβολή της αξιόλογης ταινίας του Πάνου Κούτρα Xenia”, στον θερινό Ορφέα.

Όπως είναι γνωστό η ταινία μετά την πρεμιέρα της στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ Καννών κέρδισε τις εντυπώσεις και επιλέχθηκε και στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γεωργία Καραχαλίδου: Από την Ακαδημία Βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου στη Β' Εθνική!

Από τα “φυτώρια” της Ακαδημίας Βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου βασική για δύο χρόνια στην γυναικεία ομάδα και αυτή τη χρονιά παίκτρια της απαιτητικής Β' εθνικής Κατηγορίας!
Ο λόγος για την Γεωργία Καραχαλίδου, η οποία από την φετινή αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην γυναικεία ομάδα του Ατρόμητου Τριαδίου, η οποία παίρνει μέρος στο εθνικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας.
Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου Γιάννης Τσακάλης, αλλά και των ακαδημιών στις οποίες γίνεται αξιόλογη δουλειά, μας είπε γι' αυτή την μεταγραφή:
Είναι χαρά για μένα, αλλά και για τον Σύλλογό μας, να βλέπουμε αθλήτριες που ξεκίνησαν από τα τμήματα υποδομών, να αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες .Εύχομαι στην Γεωργία υγεία πάνω απ' όλα, χωρίς τραυματισμούς και κάθε επιτυχία στη νέα της ομάδα.”

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Φροντιστήριο Αγγλικών της Αίγλης Ματσάτσου – Θεολόγου

Το Φροντιστήριο Αγγλικών της Αίγλης Ματσάτσου – Θεολόγου συγχαίρει τους μαθητές του για τις επιτυχίες τους κατά το σχολικό έτος

2014 - 2015

Επίπεδο Β1 / Edexcel Pre-Lower

Άννα Π. Γκίκα
Ελευθερία Ι. Κατσάνη
Θοδωρής Χ. Μπάτση
Μάρκος Χ. Μπομπάη

Επίπεδο Β2 / Michigan Lower:

Ντανιέλ Αθ. Γρυπιώτης
Ντενίσα Π. Ολντάση

Μέχρι την Πέμπτη "ο Σκόπελος της Μνήμης"

Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η ενδιαφέρουσα έκθεση της Σκοπελίτισσας εικαστικού Ξένιας Μαρλίτση, στο κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού (Ελαιοτριβείο).

Η έκθεση, που έχει τον τίτλο "η Σκόπελος της Μνήμης" (κλικ) θα είναι ανοικτή από 19.30 έως 22.30.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της λαχειοφόρου του Α.Ο. Σκοπέλου

1ο δώρο: Scooter Peugeot 50 cc
2o δώρο: Ποδήλατο
3ο δώρο: φορητός υπολογιστής.
Τιμή λαχνού: 1€

Η κλήρωση της λαχειοφόρου του Α.Ο. Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ. μπροστά στο φούρνο του Κοχύλη, προκειμένου να δοθούν και οι τελευταίοι εναπομείναντες λαχνοί. 
Οι φίλοι του Ομίλου μπορούν να προμηθευτούν τους τελευταίους λαχνούς στο ΠΡΟΠΟ ή να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6944183919 (Γαρουφαλής Μανώλης).

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Σκοπέλου

Πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στη Σκόπελο από τον χειρουργό - ιατρό Παύλο Τσαντίκο

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ο χειρουργός ιατρός Παύλος Τσαντίκος, θα λειτουργεί το ιατρείο του στη χώρα της Σκοπέλου, με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων στο ευρύ φάσμα της γενικής χειρουργικής.
Παύλος Τσαντίκος
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Η διάγνωση παθήσεων της κοιλίας (κοιλιακού τοιχώματος και σπλάχνων), του μαστού, του θυρεοειδούς αδένα, της κυκλοφορίας (αρτηριών και φλεβών κάτω άκρων), της περιπρωκτικής περιοχής, θα μπορεί να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία. Όπου απαιτείται θα είναι δυνατή η χρήση σύγχρονου υπερηχογράφου (ultrasound scanner).

Η γενική χειρουργική στο επίπεδο του εξωτερικού ιατρείου, μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως: οξύ τραύμα, οξύ κοιλιακό ή άλλο πόνο.  

Στο ιατρείο: 

• γίνονται μικροεπεμβάσεις (όπως: διάνοιξη αποστημάτων-αιματωμάτων, αφαίρεση σπίλων, κύστεων, λιπωμάτων, λήψη βιοψιών, ονυχεκτομή).

• παρακολουθούνται ασθενείς με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις (ογκολογικοί ασθενείς, διαβητικοί με άτονα έλκη κάτω άκρων, κατακεκλιμένοι κλπ.)

• κατόπιν σαφούς διάγνωσης μπορεί να γίνει προγραμματισμός για μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις (κήλης, χολοκυστεκτομής, αφαίρεσης κιρσών, ογκολογικής χειρουργικής, κλπ.) σε κέντρα που χειρουργεί ο κ. Τσαντίκος,  στο Βόλο, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη.

Το ιατρείο θα λειτουργεί:

Τετάρτη 19.00 - 21.00
Πέμπτη 9.00 - 13.30

Ο χώρος του ιατρείου βρίσκεται στην περιοχή Γεφυράκι, δίπλα στη Γενική Ταχυδρομική.                                       
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 

Βόλου: 24210 34152
Σκοπέλου: 24240 22400
Κινητό: 6944776027

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σκόπελος / Αστροβραδιά στο παλιό λιμάνι

Το μέλος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου Γιώργος Μιχαήλ σας προσκαλεί σε μια αστροβραδιά, όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε την ομορφότερη πανσέληνο της χρονιάς με τηλεσκόπια.

ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
8,30 μ.μ.

Ερασιτεχνικό Αστεροσκοπείο
"Κένταυρος"

2+1 έμειναν για την λαχειοφόρο με τα πλούσια δώρα του Α.Ο. Σκοπέλου

Δευτέρα 31 Αυγούστου η κλήρωση
Μυρίστηκε τα δώρα και έσπευσε...
Λίγοι είναι οι λαχνοί που απέμειναν για την μεγάλη κλήρωση της λαχειοφόρου, που θα γίνει, παρουσία συμβολαιογράφου, στις 31 Αυγούστου.

Τα έσοδα από τη λαχειοφόρο θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των αθλητικών τμημάτων του Α.Ο. Σκοπέλου
  • 1ο δώρο: Scooter Peugeot 50 cc
  • 2o δώρο: Ποδήλατο
  • 3ο δώρο: φορητός υπολογιστής.
Τιμή λαχνού: 1€

Πάντα παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και στους δρόμους που θα ανοίγουμε για μια δικαιότερη κοινωνία

ΔΗΛΩΣΗ ΔΑΝΑΗΣ ΤΖΗΚΑ – ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι ραγδαίες εξελίξεις τον τελευταίο καιρό μας έφεραν εκ των πραγμάτων αντιμέτωπους με αδιέξοδα, μεγάλα διλήμματα και διαψεύσεις. Παρά τα λάθη και τις ελλείψεις μας, δεν αμφισβητώ ότι η συμφωνία, η οποία υπερψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, αποτελεί προϊόν σκληρού εκβιασμού. Παρόλα αυτά πρόκειται για μία συμφωνία η οποία οξύνει την κοινωνική κρίση και δεν δίνει διέξοδο σε όλα αυτά τα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας που έχουν περισσότερο πληγεί από την λιτότητα και ιδιαίτερα στη νεολαία.
Στις νέες αυτές συνθήκες δεν μπορούμε απλώς να προτάσσουμε εύκολες και ανέξοδες απαντήσεις. Αντιθέτως, οφείλουμε να επιχειρήσουμε να απαντήσουμε με σοβαρούς όρους στα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται από την πραγματικότητα. Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμβάλει, ακόμα και την ύστατη στιγμή, σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο με...

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Ο. Σκοπέλου / Φωτοαφιέρωμα

Σεπτέμβριος σε λίγες ημέρες και ώρα για δράση, για ποδόσφαιρο. Καιρός για να εγγραφούν τα παιδιά σας στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Α.Ο. Σκοπέλου, στην οποία γίνεται σπουδαία δουλειά από τον γυμναστή – προπονητή, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ Λαμπρό Χριστίνη.

Για την έναρξη των εγγραφών θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως από την εφημερίδα, αλλά και από την επίσημη σελίδα του Ομίλου. Μέχρι τότε απολαύστε ένα υπέροχο φωτοαφιέρωμα από τα περυσινά τμήματα των ακαδημιών, που επιμελήθηκε ο σπεσιαλίστας του είδους Αργύρης Καρβέλης.

Το Κ-1 GYM από φέτος και στη Γλώσσα Σκοπέλου

Μετά από επανειλημμένα αιτήματα γονέων και την επιτακτική ανάγκη της εξάπλωσης του αθλητικού ιδεώδους και του υγιεινού τρόπου ζωής, ειδικά σε μέρη μικρά της επαρχίας όπως, όπου οι διέξοδοι των μαθητών είναι ελάχιστες, ο Αθλητικός Όμιλος Μαχητικών Αθλημάτων Κ-1 (Κ-1 GYM) αποφάσισε να δημιουργήσει τμήμα και στη Γλώσσα Σκοπέλου.
Το Κ-1 GYM δραστηριοποιείται στη Σκόπελο εδώ και δυο χρόνια και έχει στο ενεργητικό του αθλητές από τη Σκόπελο με αναρίθμητες επιτυχίες τόσο σε διασυλλογικό, σε πανελλήνιο όσο και σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Το 2015 για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κικμποξινγκ με 600 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν και 9 αθλητές του K-1 GYM Σκοπέλου, ηλικίας από 8 έως 11 ετών κατακτώντας όλοι μετάλλια.
Το Κ-1 GYM είναι Αθλητικό Σωματείο αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που προάγει τα...

Συγχαρητήρια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου

Θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά  του νησιού, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με την ευχή να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Οι κοπιαστικές προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ανοίγονται πλέον μπροστά σας νέοι ορίζοντες.

Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που έδωσαν το δικό τους δύσκολο αγώνα, στηρίζοντας τα παιδιά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Για όσους δεν εκπλήρωσαν τον στόχο τους, με υπομονή, επιμονή και με θέληση θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Η ζωή σας μόλις αρχίζει. Στο μέλλον θα έχετε πολλές ακόμη ευκαιρίες.

Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους!

Τσουκανάς Παναγιώτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Δ΄ Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός "Καισάριος Δαπόντες"

Η τελετή βράβευσης των ποιητών που διακρίθηκαν (κλικ) στο Δ΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό "Καισάριος Δαπόντες", που οργανώνει ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με τους εθελοντές του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00, στον Ορφέα με εκπλήξεις και ζωντανή μουσική.

Είσοδος Ελεύθερη.

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Ευάγγελος Κεχριώτης

Έφυγε από τη ζωή ο σκοπελίτικης καταγωγής, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου,  Βαγγέλης Κεχριώτης*.

Ένας αξιόλογος άνθρωπος με κρίση και σκέψη, που πάντα έκανε περήφανους εμάς και τη Σκόπελο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θα είναι πάντα στο μυαλό μας.

π. Ευάγγελος Κεχριώτης

  • Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αύριο στις 11 π.μ. θα τελεστεί τρισάγιο στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος Σκοπέλου.

Αγρυπνία στον Άγιο Φανούριο στη Σκόπελο

Πολλοί πιστοί, κρατώντας στα χέρια τους σπιτικές φανουρόπιτες, παραβρέθηκαν στην αγρυπνιά που τελέσθηκε χθες από το π. Χρήστο Λιθαδιώτη στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στη Σκόπελο, ιδιοκτησίας Μαρίνας Θεολόγου.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, προσφέρθηκαν γλυκά και όλοι γεύτηκαν όλοι τις σπιτικές φανουρόπιτες.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία για να τιμηθεί ο Άγιος Φανούριος, ένας από τους πιο αγαπητούς άγιους σε όλο τον ελληνικό λαό, που πολλοί έχουν συνδυάσει τη μνήμη του με φανερώματα και τον θεωρούν ως τον άγιο που φανερώνει χαμένα αντικείμενα ή κρυμμένα μυστικά. Και τούτο γιατί ο άγιος έγινε γνωστός από την φανέρωση της εικόνας του.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ή

ΚΛΙΚ ΕΔΩ (facebook)

Έκθεση ζωγραφικής "Ο Σκόπελος της Μνήμης"

Έκθεση ζωγραφικής
της Ξένιας Μαρλίτση*

Κτίριο Συνεταιρισμού (Ελαιοτριβείο)

Μέχρι 31 Αυγούστου από 7.30 μ.μ. - 10.30 μ.μ.

Ξένια Μαρλίτση:
Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και

τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού   Σκοπέλου,
καθώς και στους:
Ράνια Τραχανά, Γιάννα Μαρίνη, Νίκο Μαρίνη,
Θοδωρή Ραφαηλίδη, Δημήτρη Μαρλίτση και
Κυρατσούλα Στιβαχτή.

Επίσης, σε όλους τους Σκοπελίτες
που με τίμησαν με την παρουσία τους.
Η παρούσα έκθεση αποτελείται από το σύνολο οκτώ ζωγραφικών έργων. Τα έργα αυτά φιλοτεχνήθηκαν μαζί με άλλα τέσσερα στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της ζωγράφου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Κάποια από αυτά παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2010 στον εκθεσιακό χώρο της σχολής, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική έκθεση, με τον ομώνυμο τίτλο, στην αίθουσα τέχνης Μελάνυθρος το 2012.

Ο Σκόπελος της Μνήμης, είναι πλέον στον τόπο του… 

Όπως σημειώνει η εικαστικός Ξένια Μαρλίτση "Ο κύκλος έκλεισε και αυτή τη φορά κανένας σκόπελος δεν θα εμποδίσει τη μνήμη να αναδυθεί. Να αναδυθεί, για να ξαναβουλιάξει, ήρεμη πλέον, εκεί όπου γεννήθηκε.
Τα συγκεκριμένα έργα δεν αποσκοπούν μόνο στην αισθητική απόλαυση του θεατή. Δημιουργήθηκαν με κεντρικό άξονα ένα θάνατο, αυτόν του πατέρα, και με τη φιλοδοξία να ανασυστήσουν και εν τέλει να μετουσιώσουν το οδυνηρό παρελθόν, που «δεν μιλήθηκε», σε δυνατότητα έκφρασης και επικοινωνίας. Πρόκειται στην ουσία για ένα θεατρικό σκηνικό, όπου ξαναζωντανεύει ό,τι παρήλθε, ώστε να μπορεί μετά να αναπαυθεί εν ειρήνη. 
Όλα τα έργα φιλοτεχνήθηκαν βάσει οικογενειακών φωτογραφιών σε...

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αυλαία για το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

Την Τρίτη 25 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», με τη συμμετοχή 17 συγκροτημάτων από Ελλάδα, Κύπρο και Νεπάλ και συνολικά 600 χορευτών.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ στο νησί, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξή του.

Η πρώτη ημέρα παραστάσεων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Χορευτικού Συγκροτήματος Σκοπέλου, του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας και Νάουσας, του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης Κέρκυρας, του Μορφωτικού Συλλόγου Σπηλιωτών Λάρισας «Ο Κίσσαβος», του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών και φίλων Νέου Σουλίου Σερρών και του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».

Ακολούθησε πάρτι υποδοχής των χορευτών στο γραφείο του Φεστιβάλ, με το κέφι να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα σοκάκια της Σκοπέλου από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοπέλου, σεμινάριο από το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη», αλλά...

Σκόπελος / Εορτασμός του Αγίου Φανουρίου

Σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 7.30, θα γίνει ο Εσπερινός στα δύο ξωκλήσια του Αγίου Φανουρίου στη Σκόπελο.

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., θα γίνει αγρυπνία στον Άγιο Φανούριο του Κώστα και της Κατερίνας Μπετσάνη στο Διακόπι.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η 23η Αυγούστου ορόσημο και κορυφαία επέτειος της νεότερης ιστορίας της Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της πυρπόλησης της Σκιάθου στις 23 Αυγούστου 1944 και για τα θύματα του Ναζισμού, που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Σκιάθου του ΚΚΕ, στην παραλία, μπροστά από το Ηρώο Πεσόντων, με ομιλήτρια την φιλόλογο και ερευνήτρια-συγγραφέα Κατερίνα Κουρκούμπα.

Μια ομιλία με ιστορικά στοιχεία απαραίτητα για τον σημερινό δημοκράτη πολίτη Βορειοσποραδίτη ή όχι, την οποία και δημοσιεύουμε:
Αυτή η ιερή ιστορική επέτειος σηματοδοτεί
τη μεγάλη προσφορά της Σκιάθου
στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα,
την παλλαϊκή σχεδόν συμμετοχή της στην Εθνική Αντίσταση,
τη μαζική στράτευση των παιδιών της
στις τάξεις του ΕΛΑΣ και το βαρύ τίμημα
της λευτεριάς, που πλήρωσε στις 23 Αυγούστου 1944
«Η 23 Αυγούστου αποτελεί για τη Σκιάθο ορόσημο και κορυφαία επέτειο της νεότερης ιστορίας της. Σαν σήμερα πριν 70 ακριβώς χρόνια, σκηνές θηριωδίας και θανάτου εκτυλίχθηκαν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο και οι κάτοικοι έζησαν την ημέρα αυτή τη φρίκη και τον τρόμο που έσπειραν τα ξημερώματα της 22ας  προς την 23η Αυγούστου 1944, οι Ναζί με τους ταγματασφαλίτες, τους Έλληνες συνεργάτες τους. Επιτέθηκαν στο νησί, λίγο πριν το φως διαλύσει το σκοτάδι, για να τιμωρήσουν θρασύδειλα τους αμάχους κατοίκους, για τη σύλληψη του Γερμανού Διοικητή του Βορείου Αιγαίου Γιόζεφ Άντλερ, στις 12 Αυγούστου, από αντάρτες του ΕΛΑΣ. 
Ο Άντλερ, στέλεχος του ναζιστικού κόμματος, έσπερνε τον τρόμο και λήστευε τα νησιά και οι Βορειοσποραδίτες του έδωσαν το παρατσούκλι Μιλεούνη, από τα μιλεούνια, δηλαδή τα εκατομμύρια που ζητούσε. Η σύλληψη έγινε ύστερα από διαταγή του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής στο 54 Συν/μα του ΕΛΑΣ, που έδρευε στο Πήλιο. Ο Γερμανός Διοικητής συνελήφθη με αναίμακτο και μυθιστορηματικό τρόπο και μεταφέρθηκε στο Κάιρο.

Την ίδια μέρα της σύλληψης του Μιλεούνη οι κάτοικοι της Σκιάθου, ειδοποιημένοι από το ΕΑΜ, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κρύφτηκαν στα βουνά. Οι Γερμανοί μαθαίνουν την απαγωγή του διοικητή και...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" / Σήμερα η 2η ημέρα

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του τριήμερου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», με τη συμμετοχή 17 συγκροτημάτων από Ελλάδα, Κύπρο και Νεπάλ.

Προηγήθηκε εντυπωσιακή παρέλαση των χορευτών κατά μήκος του παλιού λιμανιού, με το πολυπληθές κοινό να την ακολουθεί τραγουδώντας και χορεύοντας μέχρι τον χώρο του θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ στο νησί, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξή του.

Η πρώτη ημέρα παραστάσεων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Χορευτικού Συγκροτήματος Σκοπέλου, του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας και Νάουσας, του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης Κέρκυρας, του Μορφωτικού Συλλόγου Σπηλιωτών Λάρισας «Ο Κίσσαβος», του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών και φίλων Νέου Σουλίου Σερρών και του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».

Ακολούθησε πάρτι υποδοχής των χορευτών στο γραφείο του Φεστιβάλ, με το κέφι να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε πολλές φωτό από:


Στη Γλώσσα, εκεί που ξεκίνησαν όλα…

3ο Φεστιβάλ
Παραδοσιακών Χορών

Αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στη Γλώσσα το τριήμερο 28-30 Αυγούστου. Χορευτές και χορεύτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πιασμένοι χέρι - χέρι θα σύρουν όλοι μαζί τα βήματα της παραδοσιακής μουσικής και των χορών της παρίδας μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28
ΣΑΒΒΑΤΟ, 29
ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 / 8
8 μ.μ.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Πλώρη για Σάμο έβαλε η Aegean Regatta 2015

To πανέμορφο ταξίδι τους στο Αιγαίο ξεκίνησαν το πρωί από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, τα 77 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους που μετέχουν στην Aegean Regatta 2015, τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα.
Την εκκίνηση έδωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου που ευχήθηκε στους αγωνιζόμενους να έχουν έναν όμορφο αγώνα στα καταγάλανα νερά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα σκάφη έβαλαν πλώρη για το βαθύ της Σάμου, με τα πρώτα να αναμένονται στο πανέμορφο νησί μετά το απόγευμα της Κυριακής, έχοντας διανύσει μία απόσταση 75 ναυτικών μιλίων κι έχοντας ευνοϊκούς βόρειους ανέμους που έφταναν και τα 20 μίλια.

Το προηγούμενο βράδυ έγινε η τελετή έναρξης της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» παρουσία πλήθους κόσμου στα Λιμνιά Βολισσού με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλη να κηρύττει την έναρξη του αγώνα.

Έγιναν ομιλίες από τον εκπρόσωπο των ιστιοπλοϊκών ομίλων κ. Μιχάλη Τσατσαρώνη, τη Σοφία Παπαδοπούλου, τον θεματικό...

Σκόπελος / Πανηγύρια στο τέλος του καλοκαιριού…

Τέλος Αυγούστου και όσοι βρίσκεστε στη Σκόπελο μπορείτε να επισκεφθείτε όμορφα ξωκλήσια που πανηγυρίζουν αυτές τις ημέρες.

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 7,30 μ.μ. θα γίνει ο πανηγυρικός Εσπερινός στο ξωκλήσι του Κοσμά του Αιτωλού στους Μύλους και την Τρίτη 25 Αυγούστου το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου Εσπερινός στον Άγιο Φανούριο και πολλές -πολλές φανουρόπιτες για να μας φανερώσει ο Άγιος ό,τι επιθυμούμε και Πέμπτη 27 Αυγούστου το πρωί Θεία Λειτουργία.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου θα γίνει Εσπερινός στον Άγιο Αλέξανδρο στον Πευκιά και την Δευτέρα 31 Αυγούστου το πρωί Θεία Λειτουργία.

Αρκετά μάτωσες, αρκετά σε εξαπάτησαν

Μαζί, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε

Άρθρο του
Β. Μεταξά

Γραμματέα της Τ.Ε. Βόλου
του ΚΚΕ

Οι επιλογές μπροστά στην κάλπη είναι πολύ συγκεκριμένες. Και όσο περνάει ο χρόνος τόσο θα ξεχωρίζει κι άλλο η ήρα από το στάρι, θα συγκλίνουν όλο και περισσότερο όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στην προμετωπίδα τους έχουν την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων – αυτό που λένε προσπαθώντας να εγκλωβίσουν: «να περπατήσει η οικονομία». Όλα τα κόμματα – πλην του ΚΚΕ – θεωρούν δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα, στήνουν καυγά για το νόμισμα, «φτιάχνουν» ξαναζεσταμένα προγράμματα (Θεσσαλονίκης…, Ζαππείου…, ή όποια άλλη ονομασία – περιτύλιγμα βρουν πάλι), τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Όλα τα κόμματα – πλην του ΚΚΕ – δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ψήφισαν το πιο βάρβαρο 3ο κατά σειρά μνημόνιο λέγοντας «ναι σε όλα» την 14η Αυγούστου και ορκίζονται στην προώθηση και υλοποίηση των αιματηρών μέτρων που περιλαμβάνει και προβλέπει. 

Υπάρχει και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, που μπορεί να μην ψήφισε στο τέλος, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα σε αυτό το κτίσμα που λέγεται 3ο μνημόνιο έσκαψε τα θεμέλια, έβαλε μπετά, σήκωσε τους ορόφους, πέρασε τα ηλεκτρολογικά, τη σκεπή… Εκεί στο σοβάτισμα και το βάψιμο, όταν ο κόσμος άρχισε να βλέπει το τερατούργημα που φτιαχνόταν είπε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη! Είναι τουλάχιστον ξιπασιά να (ξανα)βγαίνουν με τις ίδιες βροντερές κορώνες εκείνοι που έριχναν υπνωτικό στον κόσμο τους τελευταίους μήνες με τα περίφημα «σκίζουμε μνημόνια» κτλ. Τι λένε τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ Νο2; Να παλέψει ο λαός για ένα μνημόνιο με δραχμή. Προβάλλοντας την αλλαγή νομίσματος ως το «κλειδί» για μια φιλολαϊκή λύση. Όπως πρόβαλλαν και πριν από 8 μήνες παρόμοια «κλειδιά».

Γιατί το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε σε αυτά που έλεγε σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ; Θυμάστε τι λέγαμε σε συνθήκες που η «μέθη» της ελπίδας που πουλούσε θόλωνε αρκετούς. Όταν μας καλούσαν ανερυθρίαστα σε συνεργασίες γιατί είμαστε δήθεν κοντά στις πολιτικές μας. Λέγαμε πως όχι μόνο δεν θα σκίσει, αλλά θα εφαρμόσει τα ίδια και χειρότερα μέτρα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Από πού προέκυπτε αυτό; Μα, από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όποιος τάζει φιλολαϊκές λύσεις χωρίς να...

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Σκόπελος / Άγγελοι και αγγελικά παιδικά πρόσωπα

Γέμισε η πλατεία από παιδιά
«Η παρουσία των Αγγέλων στην Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο τέμπλο της Παναγίας της Φανερωμένης» ήταν το θέμα ενός δίωρου εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά κάθε ηλικίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας με καθοδηγητές τον πατέρα Ευάγγελο Κεχριώτη στη θεολογική ανάλυση της εικόνας και την εικονογράφο Ανθή Βαλσαμάκη στη ζωγραφική με τα παιδιά.

Ο Τάσος και η Ελένη Νάστα στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"

Όχι, μην πανικοβάλεστε, δεν πρόκειται να χορέψουν. Απλά μεταφέρουν την καντίνα τους με όλες τις υπέροχες νοστιμιές σε καλαμάκια, σάντουιτς και τυλιχτά από το γνώριμο στέκι στο λιμάνι Σκοπέλου και πάνε για τρεις ημέρες (23, 24 και 25 Αυγούστου) στο ανοιχτό θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, όπου θα διεξαχθεί το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος".

Απολαύστε άρτο και θέαμα!

Σκόπελος / Έκθεση χαρακτικής του Αντώνη Χατζητρακόσα

Η έκθεση έργων χαρακτικής του
Αντώνη Χατζητρακόσα,
πτυχιούχου του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. συνεχίζεται στο κατάστημα του
Ρηγίνου Β. Πατσή
στη Σκόπελο.

Διαβάστε πληροφορίες και δείτε την δουλειά του Αντώνη Χατζητρακόσα

Λιτή εκδήλωση τιμής στα θύματα της αντίστασης στη Σκιάθο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης
για την επέτειο
της πυρπόλησης της Σκιάθου, στις 23 Αυγούστου 1944
και για τα θύματα
του Ναζισμού,
διοργανώνει την
Κυριακή 23 Αυγούστου 2015, στις 7:30 μ.μ.,
στο Μπούρτζι (Λαιμός)
η ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ.

Σκόπελος / Μαθήματα "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας"

Σκόπελος / Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα ή σε ολιγομελή γκρουπ μαθήματα, στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο για το 5ο πεδίο μάθημα "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας".

Τηλ. Επικοινωνίας: 698 0058032  (WU)

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ / «Πακέτο» στους ιδιώτες επενδυτές και το αεροδρόμιο Σκιάθου

Ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας

«Πακέτο» στην κοινοπραξία της γερμανικής «Fraport» με τη «Slentel» (όμιλος Κοπελούζου) εκχώρησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου). 

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνει κατά γράμμα και στο ακέραιο τους όρους της συμφωνίας, όπως είχαν αποφασιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή τους.

Να σημειωθεί ότι για την ιδιωτικοποίηση αυτών των αεροδρομίων ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν παλιότερα να προβάλει διάφορες «ενστάσεις», όπως περί όρων που δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου, ξεπουλήματος κ.ά... 

Πρόκειται για ακόμη μια «κωλοτούμπα» που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να «δικαιολογηθεί» ως εξέλιξη που συμφέρει το λαό και που πρέπει να καταγγελθεί. 

Το τίμημα ύψους 1,23 δισ. ευρώ καθώς και η «δέσμευση» της κοινοπραξίας «Fraport» - «Slentel» ότι θα...

Συγχαρητήρια σε Σκοπελίτισσα Δασκάλα

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου εκφράζει τα  θερμά του συγχαρητήρια στην συντοπίτισσα κα Ιακώβη - Ειρήνη Ψαριανού, που υπηρετεί τη θητεία της ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Κεφαλού της Κω, για την διάκρισή της σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό ψηφιακών δημιουργιών με το πρώτο βραβείο καθώς και των μαθητών της.

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες διότι προωθείται το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ωθούνται οι μαθητές να ανακαλύψουν την αγάπη τους για την λογοτεχνία μέσα από ψηφιακές συνεργασίες και τη δημιουργικότητα και να υποβάλλουν τις δικές τους δημιουργίες.

Είμαστε υπερήφανοι για τη διάκρισή σας και ευχόμαστε να έχετε ανάλογες διακρίσεις και στο μέλλον!

Και πάλι θερμά Συγχαρητήρια!

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου
Χρήστος Βασιλούδης

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Οσονούπω εκλογές / Διάγγελμα Τσίπρα το βράδυ

Σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται από το μεσημέρι στη Βουλή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρωθυπουργός πρόκειται να λάβει τις τελικές αποφάσεις του για τις διαδικασίες και το χρόνο των πρόωρων εκλογών απόψε, και πιθανότατα θα τις ανακοινώσει σε διάγγελμα έως το βράδυ.

Την πληροφορία ότι αργότερα απόψε αναμένεται ανακοίνωση για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών μετέδωσε και η ΕΡΤ. 

Μιλώντας στον BHMA 99,5 ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης δήλωσε ότι μετά την εμπειρία του δημοψηφίσματος, το υπουργείο Εσωτερικών είναι, υπό την έννοια της τεχνογνωσίας, έτοιμο για εκλογές. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο.

Ο Σκόπελος της Μνήμης

Έκθεση ζωγραφικής
της Ξένιας Μαρλίτση*

Κτίριο Συνεταιρισμού (Ελαιοτριβείο)

Εγκαίνια: Σάββατο 22 Αυγούστου, 8 μ.μ.
Διάρκεια: Μέχρι 31 Αυγούστου από 7.30 μ.μ. - 10.30 μ.μ.

Η παρούσα έκθεση αποτελείται από το σύνολο οκτώ ζωγραφικών έργων. Τα έργα αυτά φιλοτεχνήθηκαν μαζί με άλλα τέσσερα στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της ζωγράφου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Κάποια από αυτά πρωτοπαρουσιάσθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010 στον εκθεσιακό χώρο της σχολής, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη ατομική έκθεση, με τον ομώνυμο τίτλο, στην αίθουσα τέχνης Μελάνυθρος το 2012.

Ο Σκόπελος της Μνήμης, είναι πλέον στον τόπο του… 

Όπως σημειώνει η εικαστικός Ξένια Μαρλίτση "Ο κύκλος έκλεισε και αυτή τη φορά κανένας σκόπελος δεν θα εμποδίσει τη μνήμη να αναδυθεί. Να αναδυθεί, για να ξαναβουλιάξει, ήρεμη πλέον, εκεί όπου γεννήθηκε.
Τα συγκεκριμένα έργα δεν αποσκοπούν μόνο στην αισθητική απόλαυση του θεατή. Δημιουργήθηκαν με κεντρικό άξονα ένα θάνατο, αυτόν του πατέρα, και με τη φιλοδοξία να ανασυστήσουν και εν τέλει να μετουσιώσουν το οδυνηρό παρελθόν, που «δεν μιλήθηκε», σε δυνατότητα έκφρασης και επικοινωνίας. Πρόκειται στην ουσία για ένα θεατρικό σκηνικό, όπου ξαναζωντανεύει ό,τι παρήλθε, ώστε να μπορεί μετά να αναπαυθεί εν ειρήνη. 
Όλα τα έργα φιλοτεχνήθηκαν βάσει οικογενειακών φωτογραφιών σε...

Σκόπελος / Τα παιδιά ζωγραφίζουν Αγγέλους

Η παρουσία των Αγγέλων
στην Εικόνα της Κοιμήσεως
της Θεοτόκου στο τέμπλο
της Παναγίας της Φανερωμένης.

Ένα δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά κάθε ηλικίας με καθοδηγητές τον πατέρα Ευάγγελο Κεχριώτη στη θεολογική ανάλυση της εικόνας και την εικονογράφο Ανθή Βαλσαμάκη στη ζωγραφική με τα παιδιά.

Παρασκευή 21 Αυγούστου,
στις 7 μ.μ.
στην Παναγία Φανερωμένη Σκοπέλου.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Πιστοί οι ιστιοπλόοι στην Aegean Regatta

Σε 15 συνεχείς διοργανώσεις Aegean Regatta το σκάφος "Νεμέα"!

Tρεις ημέρες πριν από την έναρξη της Aegean Regatta και οι ιστιοπλόοι με τα σκάφη τους κατευθύνονται στα στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου, όπου ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας θα ξεκινήσει από τις 23 Αυγούστου το όμορφο του ταξίδι στο Αιγαίο.

Ενας από αυτούς είναι ο Μίμης Καστεράς με το σκάφος ΝΕΜΕΑ που δεν έχει χάσει καμία από τις προηγούμενες 14 διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την 15η φορά.

«Tόσα χρόνια στον αγώνα έχουμε κάνει πολλές φιλίες και κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία την ώρα για να πάρουμε ξανά μέρος και να γνωρίσουμε νέα πανέμορφα νησιά που αποτελούν τους σταθμούς της Aegean Regatta. Eίναι φοβερά δημοφιλής αγώνα και δεν είναι τυχαίο ότι έχει τις περισσότερες συμμετοχές στο Αιγαίο», λέει ο κυβερνήτης του ΝΕΜΕΑ.

Για τον Μίμη Καστερά είναι πολύ σημαντική και η ανταπόκριση των κατοίκων των νησιών.
«Κάθε χρόνο κυριολεκτικά μας αγκαλιάζουν και είναι...

ΖΟΓΚΛΕΡικά

Γιάννης και Μαρία

Υπερθέαμα στο λιμάνι Σκοπέλου με "χορηγούς εσάς", όπως λένε τα δυο παιδιά όταν τελειώνει το νούμερο...

Δείτε πολλές φωτό με κλικ

Όχι μπροστά στο παιδί..!

Φωτό: efimerida-sporades
Σκίτσο πέτρας: Jacline à La Réunion

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Σκόπελος / Τελετή βράβευσης του Καθηγητή Γιάννη Σίσκου

Τον Σκοπελίτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γιάννη Σίσκο* τίμησε χθες, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Σκοπέλου σε μια τελετή που έγινε στον όμορφο και φιλόξενο χώρου του Αρχοντικού Βακράτσα, παρουσία πάρα πολλών Σκοπελιτών, μεταξύ των οποίων και ο τέως Δήμαρχος Σκοπέλου και νυν πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου απονένει αναμνηστική πλακέτα
στον Καθηγητή Γιάννη Σίσκο
Την βραδιά άνοιξε η κα Ελισσάβετ Μακαρατζή, η οποία παρουσίασε το "βιογραφικό"* του Καθηγητή και στη συνέχει τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ο οποίος είπε:

«Διπλή η χαρά  και η συγκίνηση που νιώθω απόψε… 

-Από τη μια, συνεχίζουμε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική μας θητεία, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς Σκοπελιτών -και όχι μόνο- που διαπρέπουν στις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες και  φιλοδοξούμε να γίνει ένας μικρός καλοκαιρινός θεσμός, ενταγμένος στην ετήσια δραστηριότητα του Δήμου μας. 

-Από την άλλη, είναι το πρόσωπο που τιμάμε σήμερα το...

Επιμένοντας στο "εγχώριο" προϊόν

Άλλοι κυνηγούν, εν είδει παπαράτσι, celebrities στο νησί, εμείς επιμένουμε στο "εγχώριο" προϊόν...

Ο φακός συνήθισε να "βλέπει" μέσα από το "φίλτρο" των 3 εκατομμυρίων φτωχών Ελλήνων, των ανέργων, των ανασφάλιστων, των νέων χωρίς αύριο.

Μακρυά από 'μας η κάθε Ελένη...

Συνεχείς παραβιάσεις από τουρκικές μηχανότρατες σε ελληνικά χωρικά ύδατα

TurkishIUU 3
Τούρκικο αλιευτικό ψαρεύει έξω από το Πυθαγόρειο
Έξαρση και συνεχή παραβατικότητα από μεγάλες τουρκικές μηχανότρατες που ψαρεύουν καταστροφικά και παράνομα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της ΝΑ Σάμου, καταγράφει τις τελευταίες ημέρες το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».
Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η πειρατική αλιεία δεν γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας όπως συνέβαινε σε αντίστοιχα περιστατικά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με αποκορύφωμα τις 14 και τις 15/8 και με θεατές τους...

Στη Fraport 14 περιφερειακά αεροδρόμια με 1,23 δισ. €

Μεταξύ αυτών και της Σκιάθου

Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel, μετά τον σχετικό περυσινό διαγωνισμό και την πρόσφατη εισήγηση του TAIΠEΔ.

H σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του Kυβερνητικού Συμβουλίου Oικονομικής Πολιτικής (KYΣOIΠ) που συνεδρίασε στις 13 Aυγούστου και δημοσιεύθηκε στην Eφημερίδα της Kυβέρνησης.

Με την απόφαση στο ΦEK δεν επιφέρεται αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στη εταιρεία. Tο τίμημα ανέρχεται σε 1,23 δισ. ευρώ.

Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Νεκρό δελφίνι: Δυσάρεστο το θέαμα αλλά, δυστυχώς, "συνηθισμένο"!

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν μια μητέρα και τα δύο μικρά παιδιά της, όταν πήγαν για μπάνιο στην ερημική παραλία που οδηγεί το μονοπάτι από την πηγή Μετόχι της Σκοπέλου.

Την ώρα που έκαναν "εξερεύνηση" στην παραλία αντίκρισαν ένα μικρό δελφίνι σε πλήρη αποσύνθεση…

Δυστυχώς, τέτοια "ευρήματα" δεν είναι σπάνια στις βόρειες παραλίες του νησιού, ιδιαίτερα μετά από κακοκαιρίες και πολλά μποφόρ. Είναι μια κατάσταση που έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε και δεν μας κάνει εντύπωση...