Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πίγκα: Ο μεζές της ημέρας

'Ενα άγνωστο ψάρι, το οποίο ονομάζεται πίγκα και ψαρεύτηκε μεταξύ Σκύρου και Αλοννήσου, μας το "σύστησε" στο λιμάνι Σκοπέλου ο Χρήστος Μακαρατζής.

Η πίγκα είναι ένα πετρόψαρο που συγγενεύει με τη στήρα και το ροφό, φθάνει και καμιά φορά ξεπερνάει το 1.5 μέτρο και την γνωρίζουν καλά οι ψαγμένοι και καλοφαγάδες, αφού είναι σπάνιος μεζές με πλούσιο κρέας.

Κι αν "όχι";

Αφιερωμένο σε σένα, φραγκοχλιδάτε μεγαλεπήβολε μεγαλοπαράγοντα της ελληνικής επαρχίας.

Λέω επαρχίας γιατί σε επαρχία και μάλιστα νησιωτική ζω και γω. Και δω οι συνθήκες είναι όπως ξέρεις και ξέρω ιδιαίτερες.

Βλέπω εδώ και μέρες τον πανικό στα μάτια σου. Η πάντα τουρλωτή καμαρωτή κοιλιά σου τώρα τελευταία πάλλεται και λαχανιάζει σπασμωδικά με σένα να είσαι στα πρόθυρα εμφράγματος.

Δεν ξέρω πόσες από τις καταθέσεις σου φιλοξενούνται σε ελληνικές και πόσες σε ξένες τράπεζες. Αλλά όλο και κάτι θα' χεις και δω. Αφού όποτε πάω στην τράπεζα αρχές του μήνα, για να καταθέσω το 70% του μισθουλάκου σε λογαριασμούς και χαράτσια, σε βλέπω να στρογγυλοκάθεσαι κάθε φορά σα μαχαραγιάς στο γραφείο του διευθυντή. Άρα όλο και θα' χεις πάρε δώσε με την τράπεζα. Μπορεί πενταψήφιο, μπορεί και εξαψήφιο το νούμερο του αθροίσματος των πέντε-έξι διαφορετικών λογαριασμών σου.

(Εγώ προσωπικά δε θυμάμαι πια πώς είναι να' χεις λογαριασμό στην τράπεζα. Αν θες να σου πω για χρέη, ναι.)

Μα πώς και σε πήρε ξαφνικά ο πόνος για τους συνταξιούχους, που θα στηθούν στην ουρά να πάρουν το 60άρι της μέρας; Εσένα δε σ' έχω δει ποτέ σε ΑΤΜ. Στοιχηματίζω ότι δεν ξέρεις καν να το χρησιμοποιείς.

Πονάς για τον τουρισμό, λες. Μάλλον για τις κρατήσεις του πεντάστερου ξενοδοχείου σου. Κόπτεσαι για την εικόνα που θα δίνει προς τα έξω η χρεωκοπημένη Ελλάδα. Ναι, μα όποτε σε πλησίασαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, που δούλευαν ακριβώς για να βελτιώσουν αυτή την εικόνα, για να δείξουν ότι ο τόπος εκτός από θάλασσα και ήλιος είναι πολύ περισσότερα πράγματα, και σου ζήτησαν να συνδράμεις χρηματικά το έργο τους, τους αγνόησες επιδεικτικά. Όποτε σου ζήτησαν τα σχολεία του τόπου σου να τσοντάρεις λιγάκι στο άδειο τους ταμείο, τους κορόιδεψες με λίγα κυβικά πετρέλαιο λες κι ήταν φτωχοί συγγενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σκόπελος / Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ σας καλεί στην κεντρική πολιτική συγκέντρωση, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ., στο Δημοτικό  Καφενείο (Παραλία)

Γιατί λέμε ΟΧΙ!

Είναι ζωτικής σημασίας, από τη στιγμή που όσο οι μέρες περνούν η τρομοκρατία και η καλλιέργεια φόβου προς τον κόσμο κορυφώνεται! Το κλίμα αυτό δεν μας εντυπωσιάζει ειδικά εμάς τους Εκπαιδευτικούς! Το ζούσαμε αυτό τα τελευταία 5 χρόνια! Το θυμόμαστε λοιπόν πολύ καλά! Ας κοιτάξουμε επομένως την αλήθεια κατά πρόσωπο, όλοι εμείς οι δημόσιοι, δημοτικοί και όχι μόνο υπάλληλοι, που η κατάσταση αυτή έφτασε μέχρι το μεδούλι μας. Σε εμάς απευθύνομαι. 

Το όχι στο τελεσίγραφο των δανειστών σημαίνει όχι στην υποτέλεια! Ο λαός είναι κυρίαρχος και έχει αξιοπρέπεια! Λέμε όχι στην παράδοση της χώρας μας ως οικονομικής αποικίας σε ξένα συμφέροντα. Λέμε όχι στις περικοπές των μισθών μας και των συντάξεων! Λέμε όχι στην περικοπή του ΕΚΑΣ! Όταν ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 600 ευρώ και με αυτόν ζουν οικογένειες(!) -εκεί μας κατάντησαν- ποιες περικοπές μπορούμε να αντέξουμε ακόμη;

Λέμε όχι στη αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά! Λέμε όχι στην προκαταβολή 100% φόρου για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες! Λέμε όχι στην κατάργηση των ελαφρύνσεων στο αγροτικό εισόδημα! Λέμε όχι στη μείωση 50% της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης! Λέμε όχι στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών απ' το τέλος του 2015! Λέμε όχι στη...

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Χωρίς καύσιμα η Σκόπελος

Πιθανόν αύριο το μεσημέρι ο νέος εφοδιασμός
"Στεγνά" από καύσιμα είναι τα πρατήρια στη Σκόπελο, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν "να βάλουν και να ξαναβάλουν" δημιουργώντας πρωτόγνωρες ουρές.

Τα γνωστά μας μπλε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα στο νησί θα πιάσουν λιμάνι αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο Τετάρτη πρωί.

Αποχή από το δημοψήφισμα! Ο λαός μιλάει αγώνες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Π.Γ. του ΚΚΕ(μ-λ)
Δεν νομιμοποιούμε τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής!
Δεν νομιμοποιούμε τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς!
Αποχή από το δημοψήφισμα!
Ο λαός μιλάει με τους αγώνες του!
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινώντας από τη βασική προεκλογική θέση «ανήκουμε στη Δύση» καλούσε επί πέντε μήνες το λαό της χώρας να προσδοκά «ελπίδα» και «διέξοδο» από τον κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα, μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή μέσα από τις διαβουλεύσεις της με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, δηλαδή αυτούς που έχουν διαμορφώσει τους όρους και το πλαίσιο καταλήστευσης της χώρας και του λαού. Αυτούς, τους ληστές και...

Διακήρυξη της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος

Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, 
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: ΡΗΞΗ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. 

Με τη δράση και την επιλογή του να απαντήσει στην κοροϊδία του κάλπικου ερωτήματος, που θέτει η κυβέρνηση και να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και οι δύο προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα καπιταλιστικά κέρδη. 

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και «παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία», όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. 

Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. 

Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και...

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι μέρες είναι ιστορικές. Όλοι στον αγώνα

Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Η πολιτική μας είναι μετωπικά αντίθετη με κάθε είδους μνημόνια.

Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. 

Αυτή την μάχη η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μας να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε επιμονή, αποφασιστικότητα, πάθος και...

Βόλος // Συγκέντρωση για την στήριξη του ΟΧΙ με ομιλήτη τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους του κόμματος και όλους τους δημοκράτες και πατριώτες συμπολίτες μας, να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας για την στήριξη του ΟΧΙ, την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 8.30 μμ στην παραλία στο ύψος της Τράπεζας Ελλάδας με ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο.

Η Σκόπελος στις σελίδες του Griechenland Journal

Νέα έκδοση (καλοκαίρι 2015) από την έμπειρη ομάδα της Griechenland Zeitung, που εκδίδει το περιοδικό Griechenland Journal, το οποίο απευθύνεται σε εκατομμύρια γερμανόφωνους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Το με υψηλό τιράζ (16.000 αντίτυπα) περιοδικό κυκλοφορεί με εξασέλιδο αφιέρωμα για τη Σκόπελο, το οποίο υπογράφει η ανταποκρίτρια Elisa Hubel που φιλοξενήθηκε (κλικ) στο νησί από το Όμιλο Σπύρου.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Wolf Suschitzky / Ταξίδι στην Ελλάδα του '60

Έκθεση φωτογραφίας στη Σκιάθο
6 Ιουλίου με 20 Σεπτεμβρίου / Εγκαίνια 6 Ιουλίου
«Δούλεψα σε μια ταινία μικρού μήκους σε αυτό το μικρό ελληνικό νησί. Αυτό έγινε όσο ήταν ακόμα ανεξερεύνητο. Δεν υπήρχαν ξενοδοχεία τότε, ούτε αεροδρόμια, ούτε δρόμοι, μόνο ένα μοναδικό εστιατόριο. Αλλά υπήρχαν πολλοί αξιαγάπητοι άνθρωποι, που ήταν ευγενικοί και εξυπηρετικοί».  
Wolf Suschitzky, Σκιάθος 1960
Ο φωτογράφος Wolf Suschitzky βρέθηκε στην Ελλάδα το 1960 και αποτύπωσε με το φακό του τον ελληνικό χώρο, τις ασχολίες και τις παραδόσεις που τον περιβάλλουν, λίγο πριν την αναπόφευκτη αλλοίωσή του. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν συνεπώς, τόσο μια καταγραφή, όσο και μια νοσταλγική απεικόνιση μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η παρούσα έκθεση περιλαμβάνει 48 πρωτότυπες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τυπωμένες όλες από τον ίδιο. Εκτός από τρεις, που ανήκουν στο φωτογραφικό αρχείο της Πινακοθήκης Γκίκα, δώρο του Suschitzky προς τον Ν. Χ. Γκίκα, οι υπόλοιπες προέρχονται από την προσωπική συλλογή του φωτογράφου και παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Οι φωτογραφίες από τη Σκιάθο κυριαρχούν στην έκθεση. Απεικονίζουν πρόσωπα του νησιού, γνωστά και άγνωστα, αγροτικές σκηνές, και γιορτές που συνοδεύουν γάμους και βαφτίσια. Η γνωριμία του Suschitzky με το ζωγράφο John Craxton θα τον οδηγήσει στη συνέχεια στην Ύδρα, στο αρχοντικό του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, όπου και θα φωτογραφήσει τους δύο καλλιτέχνες. Την έκθεση συμπληρώνουν τα τοπία της Ακρόπολης, την οποία ο Suschitzky αποτυπώνει με θαυμασμό εκμεταλλευόμενος το έντονο φως και τις ενδιαφέρουσες φωτοσκιάσεις που δημιουργεί.

Στην έκθεση θα προβάλεται η ταινία μικρού μήκους "Μιχάλης της Σκιάθου" σε σκηνοθεσία του John Ingram, και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για...

Για το 3ο Φεστιβάλ Σκοπέλου και τα άδεια καθίσματα (2)

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη βρέθηκαν χθες στο 3ο Φεστιβάλ Σκοπέλου και μάλιστα κάθησαν στις πρώτες θέσεις, η δε δημοτική αρχή δια της αντιδημάρχου κας Κλωνάρη συνέδραμε το έργο των εθελοντών, προσφέροντας την όποια τεχνική βοήθεια ζητήθηκε.

Αυτό έγινε γνωστό από το γραφείο του Δημάρχου μετά την ανάγνωση της επιστολής (κλικ) της κας Νανάς Ισμυρίδου, με την οποία καυτηρίαζε την "παντελή έλλειψη" της δημοτικής αρχής από την εκδήλωση ως εξής:
«[...] Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή και ίσως να οφείλεται στην πολύ κρύα βραδιά, αλλά η παντελής έλλειψη της Δημοτικής αρχής ήταν κυριολεκτικά απαράδεκτη!
Λυπάμαι πραγματικά, γιατί πάντα σε αυτό το τόσο μικρό νησί, αλλά και τόσο όμορφο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο, να μην υποστηρίζονται αυτές οι πρωτοβουλίες, λόγω -φοβάμαι- κομματικών διαφωνιών των δημοτικών συμβούλων.
Θα βάλουμε κάποτε μυαλό να υποστηρίζουμε την εθελοντική προσφορά και να αφήνουμε πίσω τις μικροδιαφωνίες μας; [...]
 Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» αναρωτιέται μήπως η κα Ισμυρίδου δεν γνωρίζει τον Δήμαρχο και την δραστήρια αντιδήμαρχο και έτσι "δεν τους είδε" ή μήπως αυτός είναι ένας καλός τρόπος να διαφημιστεί το Φεστιβάλ και να γεμίσουν τα άδεια καθίσματα...

Αδιάκοπη η τουριστική προβολή της Αλοννήσου σε Ελλάδα και εξωτερικό

Με συμμετοχή σε ραδιοφωνικούς και διαδικτυακούς διαγωνισμούς, καθώς και με επισκέψεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, συνεχίζονται οι ενέργειες προβολής της Αλοννήσου στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά.
Οι κληρώσεις τριήμερων πακέτων δωρεάν διαμονής στο νησί διενεργούνται σε διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της περιφέρειας με μεγάλη ακροαματικότητα, με τους οποίους συνεργάζεται η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου και η MTC Group, σε μια προσπάθεια προβολής του νησιού στην εγχώρια αγορά.

Παράλληλα, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα τα press trips με τη φιλοξενία δημοσιογράφου από την Πολωνία, η οποία αρθρογραφεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις της χώρας της. Η δημοσιογράφος επισκέφθηκε και τα τρία νησιά των Σποράδων, καταγράφοντας τις ομορφιές τους για να τις παρουσιάσει στους αναγνώστες της.

Αμέσως μετά, στην Αλόννησο φιλοξενήθηκαν δύο Ιταλίδες δημοσιογράφοι, οι οποίες ταξίδεψαν από την Ιταλία αποκλειστικά για να επισκεφθούν το νησί. Οι δύο δημοσιογράφοι συνεργάζονται με δύο από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της γειτονικής χώρας. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου με την MTC Group και τον ΕΟΤ Ιταλίας. Οι εν λόγω δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν για πέντε ημέρες και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα και τις παραλίες του νησιού, καθώς και στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, ευχαριστεί θερμά τους επαγγελματίες από το χώρο του τουρισμού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για τις ενέργειες προβολής του νησιού και τη φιλοξενία των δημοσιογράφων, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Για το 3ο Φεστιβάλ Σκοπέλου και τα άδεια καθίσματα

Η κα Νανά Ισμυρίδου γράφει στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» για το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Σκοπέλου, τα άδεια καθίσματα και την μη παρουσία της δημοτικής αρχής. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:
«Για τρίτη χρονιά παρακολούθησα χθες τους καλλιτέχνες, που εθελοντικά τραγούδησαν και έπαιξαν με τις κιθάρες και το πιάνο συνθέσεις, στις οποίες έχουν βραβευτεί και πραγματικά πέρασα μια πολύ ωραία βραδιά.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή και ίσως να οφείλεται στην πολύ κρύα βραδιά, αλλά η παντελής έλλειψη της Δημοτικής αρχής ήταν κυριολεκτικά απαράδεκτη!

Λυπάμαι πραγματικά, γιατί πάντα σε αυτό το τόσο μικρό νησί, αλλά και τόσο όμορφο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο, να μην υποστηρίζονται αυτές οι πρωτοβουλίες, λόγω -φοβάμαι- κομματικών διαφωνιών των δημοτικών συμβούλων. 

Θα βάλουμε κάποτε μυαλό να υποστηρίζουμε την εθελοντική προσφορά και να αφήνουμε πίσω τις μικροδιαφωνίες μας; 

Εδώ αφήσαμε ανεκμετάλλευτο το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το νησί μας, μετά την ταινία Mama mia! 

Πραγματικά κρίμα!

Νανά Ισμυρίδου»

Και ένα σχόλιο δικό μας:

Αγαπητή κα Νανά

Έχουμε τη γνώμη ότι δεν ευθύνεται η "κρύα" βραδιά του Ιουνίου για τα άδεια καθίσματα. Σε αυτή και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ισχύει το πάρε - δώσε. Όχι φυσικά το οικονομικό... Πρώτα καταθέτεις "ψυχή και καρδιά" και μετά πας για ανάληψη αναγνώρισης, δικαίωσης, υποστήριξης...

Και δύο απορίες:

• Ποιοι είναι οι διοργανωτές του Φεστιβάλ; Πού είναι τα δελτία Τύπου στα ΜΜΕ, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι, πού και πότε; Εδώ ένας γάμος γίνεται στο νησί και μοιράζονται 1500 προσκλητήρια.

• Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οργάνωσαν το Φεστιβάλ και υπάρχουν κομματικές(!) διαφωνίες;

Goodbye Deutschland... Πάμε Σκόπελο!

Συνεργείο του μεγάλου γερμανικού καναλιού VOX βρέθηκε στη Σκόπελο για τις ανάγκες γυρισμάτων της δημοφιλούς εκπομπής Goodbye Deutschland. Πρόκειται για μία σειρά επεισοδίων που προβάλλει τη ζωή Γερμανών που θέλησαν να εγκαταλείψουν τη Γερμανία και να κάνουν μια νέα αρχή σε κάποια άλλη χώρα. Ο λόγος που έφθασε το συνεργείο στο νησί είναι η οικογένεια Κλούτερ, η οποία διάλεξε τη Σκόπελο για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κανάλι VOX σε επεισόδια, τα οποία θα δείχνουν την καθημερινότητα της οικογένειας, τις δυσκολίες, τη νέα κουλτούρα και τρόπο ζωής που θα γνωρίσουν και φυσικά θα προβληθούν και εικόνες από την πανέμορφη Σκόπελο στο γερμανικό κοινό, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο Τιμ Κλούτερ είναι 44 χρονών και το επάγγελμά του περιλαμβάνει ένα σωρό μαστορέματα από ηλεκτρικά και υδραυλικά μέχρι βαφές σπιτιών και ηλιακά συστήματα. Έχει δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά. Η γυναίκα του Σάντρα Κλούτερ είναι 45 χρονών μικρομηχανικός και διπλωματούχος καθηγήτρια γυμναστικής για μικρά παιδιά μέχρι 12 χρονών με ειδίκευση στη κινησιοθεραπεία.

Έχουν έναν 12χρονο γιο, τον Φιν, που φέτος τελείωσε τη ΣΤ' δημοτικού στη Σκόπελο και τώρα προετοιμάζεται για την Α΄ Γυμνασίου. Αγαπημένη ασχολία  του Φιν είναι το ποδόσφαιρο.

Ο Τιμ και η Σάντρα είπαν στις "Βόρειες Σποράδες":

Σκιάθος // Συλλήψεις για κατεργασμένη κάνναβη

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου από όργανα του Λιμεναρχείου Σκιάθου εντός του επιβατικού Λιμένα, σε ένα ημεδαπό ηλικίας 23 ετών, βρέθηκε να φέρει πάνω του ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (Skunk Bonzai) βάρους ενάμιση γραμμαρίου, εν συνεχεία κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών συνελήφθη ένας αλλοδαπός ηλικίας 20 ετών, κατά την διάρκεια διάθεσης ενός γραμμαρίου (Skunk Bonzai) στον ανωτέρω ημεδαπό, παρουσία οργάνου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

Τα δύο προαναφερθέντα άτομα συνελήφθησαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και θα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Όχι στους εκβιασμούς των δανειστών και στις προτάσεις παράτασης των μνημονίων και της λιτότητας

Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου:
Η πολιτική μας είναι μετωπικά αντίθετη με κάθε είδους μνημόνια.

Στις 25 Γενάρη ο λαός έδωσε εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Τώρα καλείται να επιβεβαιώσει την εντολή λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών, λέγοντας OXI στις προτάσεις παράτασης των μνημονίων και της λιτότητας.

Τον καλούμε στο ραντεβού της 5 Ιούλη να δώσουμε μαζί τη μάχη για μια οικονομική πολιτική κόντρα στη λιτότητα, για μια νέα πορεία της χώρας.

Καλούμε την αντιπολίτευση σε μια υπεύθυνη στάση, αντί της άγονης προσπάθειας να δικαιολογήσει τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Σκόπελος // Η συλλογή πλαστικών πωμάτων αποδίδει καρπούς

Η συλλογή πλαστικών πωμάτων στη Σκόπελο από πολίτες και επαγγελματίες θεωρείται πλέον δεδομένη και αποδίδει καρπούς σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Τελευταίο επίτευγμα η συμμετοχή του Δήμου στη συλλογή πλαστικών πωμάτων με τα οποία αποκτήθηκαν δύο αναπηρικά αμαξίδια για μαθητές του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης δηλώνει υπερήφανος, αφού όπως μας είπε «με τέτοιες δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί Σκοπελίτες, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του νησιού η Σκόπελος "ταξιδεύει" παντού, στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας, αλλά και ευαισθησίας προς το περιβάλλον. Το "ευχαριστήριο» του ΕΕΕΕΚ Βόλου που έφθασε στο Δήμο και κρατώ στα χέρια μου ανήκει σε όλους τους Σκοπέλίτες…»

Η συλλογή συνεχίζεται...

Η άσβεστη φλόγα του Εθελοντισμού στην Αλόννησο

Τους Εθελοντές της Αλοννήσου ευχαριστούν, και δημόσια, οι αντιδήμαρχοι του νησιού Αργυρίου Άγγελος και Καλογιάννης Κωνσταντίνος, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα για για εθελοντική εργασία και προσφορά. Η επιστολή των δύο αντιδημάρχων έχει ως εξής:
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τους ανθρώπους της Αλοννήσου. Ιδιώτες και επαγγελματίες.
Ντόπιους και μη.
Μικρούς και μεγάλους

Είναι σημείο υπερηφάνειας για μας που σε κάθε κάλεσμα μας για εθελοντική εργασία και πρόσφορα η ανταπόκριση ξεπερνά πάντα τις προσδοκίες μας. 

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την καμπάνια Lets Do It και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με δυο μεγάλες διοργανώσεις σε δυο ημέρες. Την ιατρική αποστολή του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών (ΜΟΦΣ) και το Alonissos Challenge. Δυο μεγάλες διοργανώσεις, που χωρίς τους εθελοντές μας δεν θα γίνονταν πότε. 

Η πολυεπίπεδη ανιδιοτελής προσφορά των κατοίκων και των ανθρώπων που αγαπούν την Αλόννησο, είναι συγκινητική και άκρως απαραίτητη στις...

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Για τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού "Καισάριος Δαπόντες"

Γεια σας  Βόρειες Σποράδες,

κάθε χρόνο σας στέλνω αυτό το μήνυμα που αφορά τους υπεύθυνους  του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού  "Καισάρειος Δαπόντες" για να τους υπενθυμίσω πως 4 μέρες έμειναν δια να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα  σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν πιστεύω να το αναβάλουν και πάλι όπως την περασμένη χρονιά; Πρέπει να δοθεί και χρόνος στους διακριθέντες να προετοιμαστούν, όσοι διαμένουν σε μακρινές αποστάσεις.
Ευχαριστώ

Γ.Λ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τη σ. Φρόσω Παπαϊωάννου

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ,  η Οργάνωση Μελών Αγριάς, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βόλου και οι πέντε βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο της συντρόφισσας Φρόσως Παπαϊωάννου η οποία έφυγε από την ζωή από εγκεφαλική αιμορραγία στα 28 της χρόνια την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Η Φρόσω ήταν κόρη του Δημήτρη Παπαϊωάννου, μέλους της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας και της Εφης Ζαφειροπούλου.

Θα την αποχαιρετίσουμε το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 5 μμ στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς.

Αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή οι σκέψεις οι καρδιές και τα συναισθήματά όλων μας είναι δίπλα στα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή στους συντρόφους μας Δημήτρη, Εφη και Κατερίνα Παπαϊωάννου.

Εορτή λήξης κατηχητικού Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Κυριακή 21 Ιουνίου απόγευμα.

Ο ουρανός μελανιασμένος ρίχνει τη σκιά του πάνω από τη χώρα της Σκοπέλου και πάνω από τις ψυχές μας. Ο αέρας υγρός, μυρίζει βροχή. Πρόσωπα νευρικά, αγωνία. Φτάνει μια αστραπή, ένα μπουμπουνιτό για να τα χαλάσει όλα! Οι γιαγιάδες προσεύχονται και σταυροκοπιούνται. Ο κόσμος αδιαφορεί και γεμίζει το προαύλιο. Όλα είναι έτοιμα για τη γιορτή. Τελικά φαίνεται ότι ο καιρός θα μας κάνει τη χάρη.

Ο ήχος διαυγής, δυνατός, στολίζει την αυλή και αγκαλιάζει τη χώρα, στέλνοντας τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, σαν αγγελικά σαλπίσματα, από άκρη σε άκρη, "αναγκάζοντας" τους ανθρώπους να χασομερίσουν στο σοκάκι για ν’ αφουγκραστούν, ή να βγουν στο μπαλκόνι, ή να πάρουν το δρόμο για την εκκλησία.

Ο αρχαίος περικαλέστατος ναός με τους δύο τρούλους το μαρμάρινο καμπαναριό, τα δέντρα, τα λουλούδια, τα φαναράκια, η θέα προς το λιμάνι, η πλακόστρωτη πλατεία, η εύστοχα τοποθετημένη και διακοσμημένη  εξέδρα του Δήμου, τα πολύχρωμα ρυθμικά φώτα, εναρμονίζονται με τη χάρη και την ομορφιά των παιδιών μας συνεορτάζοντας και συμπληρώνοντας την εικόνα.

Η εορτή ξεκίνησε με προσευχή. Η παρουσιάστρια προδιέθετε και ερμήνευε κάθε φορά όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Ποιήματα για όλα τα παιδιά έστω από μία στροφή, με άμεση νοηματική σύνδεση με τον επόμενο ψαλμό ή τραγούδι.

Η χορωδία έψαλε το απολυτίκιο της Πεντηκοστής και...

Από 13 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου οι αιτήσεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα

Ανακούφιση σε απόρους και άστεγους αναμένεται να δώσει το επισιτιστικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα γίνει διανομή φρέσκων και μακράς διάρκειας τροφίμων και στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Σκοπέλου.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο επισιτιστικό πρόγραμμα θα αρχίσουν την 13η Ιουλίου 2015.

ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΑ / ΣΚΟΠΕΛΟΣ - Τηλ. 2424022834 

ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ / ΓΛΩΣΣΑ - Τηλ. 2424033502

Διαβάστε όλη την πρόσκληση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Η Κοινωνική Σύμπραξη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» , με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) τον Δήμο Βόλου, πρόκειται  να υλοποιήσει στην...

Μεζεδοπωλείο "Πλατεία" // Εγκαίνια το Σάββατο

Εγκαίνια θα κάνει το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. το μεζεδοπωλείο "η Πλατεία". (κλικ)

Στις 9.30 μ.μ. ζωντανή μουσική με τον Νεκτάριο Ρήγα (μπουζούκι - φωνή) και τον Φίλιππο Πυργέλη (κιθάρα - φωνή)

Σκιάθος // Επίσκεψη του πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα Marwan Toubassi

Τον Δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο επισκέφθηκε στο Δημαρχείο ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα Marwan Toubassi, με τον οποίον συζήτησαν για τον τουρισμό, όπως και για θέματα της επικαιρότητας, με τον πρέσβη να δηλώνει τον θαυμασμό του για τη φυσική ομορφιά του νησιού.

Ο κ. Πρεβεζάνος τόνισε πως είναι ανάγκη να επέλθει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να κυλήσει ομαλά η τουριστική περίοδος και να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας των επισκεπτών προς τη χώρα μας, ενώ επισήμανε ότι χρειάζεται μία δίκαιη λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, για να υπάρξει η αναγκαία σταθερότητα στη περιοχή της Γάζας.

Από τη μεριά του ο κ. Toubassi ευχήθηκε να ξεπεράσει γρήγορα η χώρα μας τα οικονομικά προβλήματα και να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης, κάτι που είναι αναγκαίο και για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού της Σκιάθου και της Ελλάδας γενικότερα.

Λίγο πριν την αναχώρηση του κ. Toubassi, οι δύο άντρες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τον Πρέσβη του Παλαιστινιακού Κράτους να δηλώνει ότι θα επισκεφτεί ξανά πολύ σύντομα τη Σκιάθο, αυτή τη φορά με την οικογένειά του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γιαννίτσης και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου Ελευθέριος Βιολέττας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Toubassi μετέβη στο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη όπου και ξεναγήθηκε στο μουσείο από την κα Αθηνά Παπαγεωργίου.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το "Χαμάμ" της Νελ Νταν στην Αλόννησο

Από τον 
Τάκη Μόσχο
και την ΕΘΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σας προσκαλεί  την Κυριακή 28 Ιουνίου στην θεατρική παράσταση Χαμάμ γυναικών η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των κερκίδων από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου, με την διδασκαλία και σκηνοθεσία του Τάκη Μόσχου.

[Σ' ένα λονδρέζικο χαμάμ μια ομάδα έξι γυναικών διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης μιλούν μεταξύ τους για τη ζωή τους, τις σχέσεις τους με τους συζύγους τους και τους έρωτές τους, προσπαθώντας να βρουν ένα διέξοδο στα υπαρξιακά και κοινωνικά τους προβλήματα. Όταν ένα τοπικό συμβούλιο αποφασίζει να γκρεμίσει το χαμάμ οι έξι γυναίκες εξεγείρονται αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να το κρατήσουν.]

Διδασκαλία / Σκηνοθεσία: Τάκης Μόσχος

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)

Μαρία Σκαμάγκα (Βάιολετ)
Γιώργος Μαριδάκης (Μπιλ Μπράντλεϊ)
Μάγδα Στιβαχτή (Τζόσι)
Σπυριδούλα Καρβέλη (κα Μέντοου)
Ράνια Λιθαδιώτη (Αυγή)
Άρτεμις Σοφικίτη (Νάνσυ)
Εύη Μουντούκου (Τζέην)

Δείτε πολλές φωτό από την παράσταση με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σκόπελος // Ζητείται υπάλληλος ξενοδοχείου

ΣΚΟΠΕΛΟΣ // Ζητείται ρεσεψιονίστ με καλή γνώση αγγλικών για ξενοδοχείο στη Σκόπελο.

Πληροφορίες: 2424022859 και 6945344428

Σκόπελος / Ακταίον / Ενοικιαζόμενα δωμάτια

Στο κέντρο της παραλίας Σκοπέλου
και μπροστά από το λιμάνι
πάνω από το εστιατόριο Ακταίον "Ο Πρόδρομος"

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ 
ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Πλήρως ανακαινισμένα, με θέα το λιμάνι της Σκόπελου.

Τα δωμάτια είναι δίκλινα με μπάνιο, διαθέτουν τηλεόραση, κλιματισμό και wi fi.

Άμεση πρόσβαση στο λιμανι, στους σταθμούς λεωφορείων και ταξί.

Στην βεράντα του τελευταίου όροφου μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα τόσο προς το λιμάνι, όσο και προς το Κάστρο ακόμα και τις Ράχες.

Για πληροφορείες και κρατήσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

2424022500
2424024260
6974595159
6944373261

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Έτους 2015-2016

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά 
Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΝΤ: www.yen.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ( που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΠΟΥΝΤ), λήγει στις 09-7-2015 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ ενώ η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΠΟΥΝΤ), για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΠΟΥΝΤ, λήγει στις 13-8-2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών που βρίσκεται στη Γρ. Λαμπράκη 150 – Πειραιά και στα τηλέφωνα: 2131371480, 1481, 1296, 1226 καθώς και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.




Σχετικά Αρχεία

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

…πάμε Πλατεία;

Γιώργος Φάλκος και Κώστας Λεμονής
Σημείο αναφοράς αυτό το καλοκαίρι το μεζεδοπωλείο "η Πλατεία" στην κεντρική πλατεία της Γλώσσας Σκοπέλου, με τον αξιόλογο και αγαπητό σε όλους καλλιτέχνη Γιώργο Φάλκο, τον οποίο τις προηγούμενες σεζόν απολαύσαμε στη Σκόπελο μαζί με τον Χρήστο Μητρέντζη, να παίζει φέτος στην "έδρα" του, χαρίζοντάς μας με το πλούσιο ρεπερτόριό του και την μελωδική φωνή του υπέροχες βραδιές με λαϊκή μουσική, τραγούδι και χορό!

Μαζί του, με το μπουζούκι του, ο Κώστας Λεμονής.

Τα σπέσιαλ μεζεδάκια με κρασάκι ή τσιπουράκι δίνουν και παίρνουν, ενώ οι κολοκυθοκεφτέδες, ο πετεινός κρασάτος, το κουνελάκι με σκοπελίτικα δαμάσκηνα, σπιτικά και καλομαγειρεμένα θα σας κάνουν να πείτε: "φέρε και ξαναφέρε…"

Τα Σαββατοκύριακα "η Πλατεία" στη Γλώσσα βάζει "φωτιά στα κάρβουνα" με σπέσιαλ κοντοσούβλι, κοκορέτσι, κοτόπουλο σούβλας.

Τι λετε λοιπόν
πάμε Πλατεία;

Τηλ. κρατήσεων 24240 33115

Δήμος Σκοπέλου // Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού

Ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου διακηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ», ενδεικτικού προϋπολογισμού 69.400,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 16%, για τις ανάγκες του Δήμου Σκοπέλου, με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό στη νόμιμα διαμορφούμενη κάθε φορά  μέση τιμή λιανικής πώλησης του είδους στο Νομό Μαγνησίας, όπως αυτή προσδιορίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Γεν.Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού  και για τα ελαιολιπαντικά την χαμηλότερη τιμή ανά λίτρο.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 3η Ιουλίου 2015, ημέρα Παρασκευή και από ώρα 12:00 (έναρξη παραλαβής προσφορών) έως και ώρα 12:30 (λήξη υποβολής προσφορών) στα γραφεία του Δημαρχείου Σκοπέλου, στην παραλία Σκοπέλου, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αναγνωρισμένοι προμηθευτές (φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και οι ενώσεις προμηθευτών εφ’ όσον πληρούν τους όρους του άρθρου 8 του ΕΚΠΟΤΑ), που ασχολούνται συστηματικά με την εμπορία και διάθεση υγρών καυσίμων και εφόσον διατηρούν πρατήρια υγρών καυσίμων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σκοπέλου.

Κάθε προσφορά συμμετοχής στο διαγωνισμό θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγυητική επιστολή συμμετοχής με ποσό που θα καλύπτει το 5% του προϋπολογισμού με Φ.Π.Α.  για κάθε Δημοτική – Τοπική Κοινότητας ή του συνολικού προϋπολογισμού με Φ.Π.Α. για το Δήμο Σκοπέλου, ως εξής:

Α. –  ποσού 2.222,00€ για τη Δημοτική  Κοινότητα Σκοπέλου,
Β. –  ποσού 680,00€ για τη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσης ,
Γ. –  ποσού 570,00€ για την Τοπική Κοινότητα Κλήματος και
Δ.-ποσού 3.470,00€ για το Δήμο Σκοπέλου.
        
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο Προμηθειών του Δημαρχείου Σκοπέλου στην παραλία Σκοπέλου και στο τηλέφωνο 2424350119.  
                                          
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μητρέντζης - Βασιλειάδη στη νησιώτικη "Καρυδιά"

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου ανοίγει, με άλλο ύφος και στιλ από ό,τι την γνωρίζαμε μέχρι τώρα, πλήρως ανακαινισμένη και υπέροχα διακοσμημένη, η «Καρυδιά» στη Σκόπελο με τους Χρήστο Μητρέντζη, Έλενα Βασιλειάδη και Χρήστο Κοσμά να παίζουν και να τραγουδούν εκεί όλο το καλοκαίρι, χαρίζοντάς μας -όπως πάντα- αξέχαστες μουσικές βραδιές...

Για την φετινή "Καρυδιά" και τους υπέροχους μουσικούς - ερμηνευτές θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και τις επόμενες ημέρες.

Γιορτή λήξης κατηχητικού Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκοπέλου

«Ελλάδα μπορείς», ένα από τα πολλά τραγούδια που ακούστηκαν από την μουσική ομάδα νέων, σε μουσική π. Χρήστου Λιθαδιώτη και στίχους Παρασκευής Καρατζά.

Γλώσσα Σκόπελου / …Πρόταση για δημιουργικό καλοκαίρι!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, από ένα ταλαντούχο και δραστήριο νέο κορίτσι της Γλώσσας έφτασε στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο. Μια πρόταση που δείχνει την αγάπη της στα παιδιά, αλλά και το ενδιαφέρον της για τη μύηση των παιδιών της Γλώσσας σε δημιουργικές πολιτιστικές δράσεις,  έτσι ώστε να συνεχιστεί η μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση του χωριού μας.

Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία μας με την Ηρώ Κωνσταντίνου, σε ένα καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Γλώσσας.

Ακολουθεί η πρόταση της Ηρώς:

«Καλοκαίρι 2015»

Έφτασε ξανά το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα όλοι μας να γευτούμε και πάλι τις όμορφες γεύσεις του, να μυρίσουμε τα αρώματά του, να αισθανθούμε τη ζέστη του και φυσικά να απολαύσουμε με όλες τις αισθήσεις μας τη μαγευτική  μας θάλασσα…

Και όλα αυτά πού; Σε μια μικρή γωνιά της γης, μα για εμάς που μεγαλώσαμε σε αυτή, μοιάζει πολύ μεγάλη… Τι πιο όμορφο από ένα χωριό, που το όνομά του είναι Γλώσσα, που τα σπιτάκια του μοιάζουν...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σκόπελος // Η αγέλη λυκόπουλων στην Αγία Βαρβάρα

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή της Αγέλης των λυκόπουλων του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου στη Μονή της Αγίας Βαρβάρας στο Όρος Παλούκι Σκοπέλου.

Ο Αρχηγός του Συστήματος Θανάσης Φαδάκης ευχαριστεί:

τον Δήμο Σκοπέλου
την κα Μάγδα Θεόκτιστου
Το κατάστημα ΑΒ του κ. Ζέρβα Ιωάννη
Το τουριστικό γραφείο madro του κ. Δρόσου Βαγγέλη
Τους γονείς των παιδιών και όλους αυτούς που βοήθησαν για να γίνει η επιθυμία των παιδιών πραγματικότητα.

Συνεργασία HELLENIC SEAWAYS - COSMOTE

Για το πρόγραμμα COSMOTE DEALS for YOU, το μοναδικό πακέτο προσφορών αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE
Η HELLENIC SEAWAYS θα παρέχει σε συνδρομητές της COSMOTE μέσω του προγράμματος COSMOTE DEALS for YOU δωρεάν εισιτήρια επιστροφής Επιβατών, Οχημάτων και Μοτοσυκλετών ως εξής:

Κάθε συνδρομητής στέλνοντας κενό SMS στο 19019 (€ 0,50/SMS), θα λαμβάνει ένα μοναδικό ψηφιακό κωδικό τον οποίο θα εξαργυρώνει κατά την αγορά του εισιτηρίου αναχώρησης για τον προορισμό της επιλογής του και θα αποκτά εντελώς δωρεάν το εισιτήριο της επιστροφής! 

Το πρόγραμμα ήδη τρέχει και τελειώνει στις 30.09.15. Η προσφορά αυτή δεν θα ισχύει τις ημερομηνίες μεταξύ 23.08 και 31.08. Τα δωρεάν εισιτήρια επιστροφής της προσφοράς ισχύουν στην Οικονομική θέση, για περιορισμένο αριθμό θέσεων και συγκεκριμένα δρομολόγια επιστροφής. Είναι ατομικά, ονομαστικά και ισχύουν μόνο για το ταξίδι της επιστροφής από τον προορισμό επιλογής και τον ίδιο τύπο πλοίου.

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας, μέσω του πρακτορείου μου και κερδίστε απ΄ αυτή την μοναδική προσφορά της Hellenic Seaways!!

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ:
Τριανταφύλλου Νικόλαος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Γλώσσα Σκοπέλου

ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
2424033435 και 2424033042  

Fax:
2424033042

Email:

Το καπέλο του "ξεχασιάρη" Πιρς Μπρόσναν

Με την ευκαιρία της ρώσικης ταινίας που γυρίζεται στο νησί, Σκοπελίτες, που φημίζονται για το ιδιαίτερο και καυστικό χιούμορ τους, θυμήθηκαν την ταινία "Mamma mia" και ένα ανέκδοτο της εποχής εκείνης:

-Ξεχασιάρης αυτός ο Μπρόσναν

-Γιατί το λες αυτό;

-Να, όπου πηγαίνει ξεχνάει το καπέλο του!

Best Shop // Προσφορές σε "λευκά" είδη

Μέχρι και τις 30-6-2015 στο Πολυκατάστημα BEST SHOP στη Σκόπελο, θα βρείτε τα εξής Λευκά Είδη σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
Πετσέτα προσώπου 50X100
μόνο 2,99€

Πετσέτα μπάνιου 70X140
μόνο 6,99€ 

Σεντόνι μονό 160X260
μόνο 6,99€

Πατάκι μπάνιου μόνο 50X75
μόνο 3,99€

ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ  ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΠΑ

BEST SHOP
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΤΗΛ. 24240 22033

Βόρειες Σποράδες // Ημερίδα με θέμα «οργάνωση, προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος»

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου σε συνεργασία με τις Eνώσεις Ξενοδόχων Σκοπέλου και Αλοννήσου, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, διοργανώνουν Ημερίδα Τουρισμού την Κυριακή 28 Ιουνίου ,στις 11:00 π.μ. στο Λύκειο της Σκιάθου. Το θέμα της Ημερίδας είναι η «οργάνωση, προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος των Βορείων Σποράδων» και σκοπός της η από κοινού προβολή των Βορείων Σποράδων ως έναν ενιαίο προορισμό.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Marketing MTC Group, κ. Μαρτάκης, θα αναπτύξει το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων αγορών και θα παρουσιάσει νέες μεθόδους προβολής και διαφήμισης. Το τρίτο κομμάτι της ημερίδας περιλαμβάνει την ενημέρωση και τον τρόπο επίτευξης ενιαίου φορέα Βορείων Σποράδων για την τουριστική προβολή και προώθηση.

Πλήθος  επίσημων προσκεκλημένων και ομιλητών θα παρευρεθούν στην Ημερίδα, μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Αγοραστός Κωνσταντίνος, οι βουλευτές Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Μπαλλής Μάκης, Παπανάτσιου Κατερίνα και Μπουκώρος Χρήστος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης Γιάννης, ο Δήμαρχος Σκιάθου Πρεβεζάνος Δημήτρης, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Βασιλούδης Χρήστος, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Βαφίνης Πέτρος, η Πρόεδρος Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θες/νίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Ρέτσος Ιωάννης, ο Πρόεδρος ΣΕΤΕ Ανδρεάδης Ανδρέας και ο Αντιπρόεδρος ΞΕΕ Λεβέντης Κωνσταντίνος. 

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό και των τριών νησιών.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Σκόπελος / Τακτική αιμοδοσία στο λιμάνι

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «η Αλληλεγγύη» πληροφορεί τους εθελοντές αιμοδότες ότι την

Tετάρτη 24 Ιουνίου,
το απόγευμα και

Πέμπτη 25 Ιουνίου,
πρωί και απόγευμα,

θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου για την τακτική αιμοδοσία.


Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να δώσουν το «παρών» για να συνεισφέρουν την πολύτιμη αυτή βοήθεια.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Αλόννησος / Παράνομη αλιεία στη ζώνη Α9 του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από Πλωτό Περιπολικό Σκάφος Λ/Σ Αλοννήσου απογευματινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων σε επαγγελματία αλιέα, διαπιστώθηκε παράνομη αλιευτική δραστηριότητα εντός ζώνης Α9 του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.

Ο Κυβερνήτης του ανωτέρω αλιευτικού σκάφους συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου αφέθηκε ελεύθερος στα πλαίσια της τακτικής διαδικασίας.

Επί του σκάφους βρέθηκαν αλιεύματα συνολικού βάρους ογδόντα τριών κιλών τα οποία και κατασχέθηκαν από το Λ/Σ Αλοννήσου και εκποιήθηκαν μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Σκιάθος // Μέτρο προστασίας της δασικής περιοχής Μαντράκι

Σαν μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθέτησαν για τέταρτη συνεχή χρονιά στη δασική περιοχή Μαντράκι 21 «καλλοπισμένα»  βαρέλια με νερό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βαρέλια συνέλλεξαν  οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή 2012, 2013, 2014 και 2015» και τα οποία είχαν...

O Γ. Σούρλας για την επίσκεψη Σαμαρά στον Βόλο

...δεν ενημερώθηκε

Ερωτηθείς ο Γεώργιος Σούρλας από δημοσιογράφους γιατί δεν παρέστη κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ν. Δημοκρατίας στο Βόλο, απάντησε ότι δεν ενημερώθηκε.

Εξέφρασε τη λύπη του γιατί θα είχε την ευκαιρία, τώρα που ο Προέδρος διαθέτει περισσότερο χρόνο, να τον ενημερώσει για ενδιαφέροντα ζητήματα που χειρίστηκε ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Oι Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων στην 23η Γιορτή Βιβλίου στον Βόλο

Kαλοκαίρι σημαίνει καλό βιβλίο και όμορφες μουσικές

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, συμμετέχει στη διοργάνωση της 23ης Γιορτής Βιβλίου στην Παραλία του Βόλου, που θα διαρκέσει ως τις 6 Ιουλίου κι αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών. Μάλιστα οι ΠΕΜΣ έχουν φυσική παρουσία στο χώρο της έκθεσης με  στελέχη τους και πιο συγκεκριμένα στο καλαίσθητο κιόσκι που έχει δημιουργηθεί και από το οποίο προβάλλεται τουριστικά με έντυπο, ηλεκτρονικό κι οπτικοακουστικό υλικό ολόκληρη η Θεσσαλία.

Επίσης, οι τρεις πρώτες ημέρες της έκθεσης βιβλίου, που έχει καταστεί πλέον επιτυχημένος θεσμός για τον Βόλο, συνδυάζονται με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, έναν ακόμη θεσμό με ιδιαίτερα υψηλή ανταπόκριση στο κοινό του Βόλου στου οποίου τη διοργάνωση συμμετέχουν οι ΠΕΜΣ. Έτσι "μέσα από το βιβλίο, αλλά και τη μουσική, επιχειρούμε και φέτος να προβάλλουμε δυναμικά την τουριστική φυσιογνωμία της Μαγνησίας και να διασυνδέσουμε το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής με την προσέλκυση επισκεπτών. Kαλοκαίρι σημαίνει καλό βιβλίο και όμορφες μουσικές, κι αυτά τα δύο αποτελούν προστιθέμενη αξία στην τουριστική εισροή για τον τόπο μας", δηλώνει σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Σκόπελος / Ελεγχόμενη φωτιά στα "Σφαγεία"

Φωτιά, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, έβαλαν χθες στα πρώην σφαγεία υπάλληλοι του Δήμου Σκοπέλου για να κάψουν κλαδιά. Η φωτιά, που η κάπνα και η μυρωδιά της έγινε αντιληπτή μέχρι το παλιό λιμάνι, μπήκε εν γνώσει της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ήταν ελεγχόμενη και με κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Ελπίζουμε να μην κάηκαν μαζί με τα υπολείμματα και πλαστικά.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΜΜΕ και τράπεζες στον καιρό του μνημονίου

Τα ΜΜΕ που έχουν υποστηρίξει το μνημόνιο τα πέντε τελευταία χρόνια καταφέρθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος (κλικ), με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ που αναπαρήγαγε το κλίμα τρομοκρατίας εν όψει πιθανής μη αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη (Σάββα) όνομα και πράγμα!

Το όνομά της φανερώνει την ΜΑΧΗτικότητα που διαθέτει, την οποία αποδεικνύει κάθε ημέρα με τη θέληση και τη διάθεση που έχει για μάχη, ώστε να γυρίσει σιδερένια στα παρκέ.

Ο λόγος για την όμορφη βολεϊμπολίστρια του Α.Ο. Σκοπέλου Μάχη Σάββα, την οποία συναντήσαμε σήμερα σε μια βόλτα της στην παραλία Σκοπέλου.

Της ευχόμαστε καλή και ταχεία ανάρρωση από τον τραυματισμό της στην προπόνηση τον περασμένο Μάρτιο και το επιτυχημένο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη…

Τον κέρδισε η 7η Τέχνη

ΤΟΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
• Στη φωτό ο Βασίλης με τη βοηθό σκηνοθέτη Χαρά
Από τη μια τα ψάρια, που ολοένα και λιγοστεύουν και δεν βγαίνει πλέον το μεροκάματο για την "Επιβίωση" και από την άλλη το "γράψιμο" στο φακό και το ιδιαίτερο στιλ που διαθέτει έκαναν τον Βασίλη να πάρει την μεγάλη απόφαση...

Δέχθηκε πρόταση να παίξει στην ρώσικη ταινία που γυρίζεται αυτές τις ημέρες στη Σκόπελο, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις...

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

«Επιτροπή Αλήθειας»: Διαγραφή μονομερώς του χρέους και κήρυξη πτώχευσης

Το χρέος είναι «παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο» και για αυτό η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει. Αυτό είναι το προκαταρκτικό συμπέρασμα της επιτροπής της Βουλής, που με εντολή της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου διενεργεί λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της χώρας.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ // ΕUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Στο κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα υποστηρίζονται μεταξύ άλλων:
• Το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο αθέμιτο, επονείδιστο.
• Το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο αθέμιτο και επονείδιστο.
• Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρέχει  δάνεια χωρίς μετρητά (cash-less loans) τα οποία πρέπει να θεωρηθούν παράνομα. Τα συγκεκριμένα χρέη είναι αθέμιτα και επονείδιστα.
• Τα διμερή δάνεια πρέπει να θεωρηθούν παράνομα, είναι αθέμιτα, και επονείδιστα.
• Το χρέος προς τους ιδιώτες δανειστές πρέπει να θεωρηθεί παράνομο. Μέρος του χρέους προς τις ιδιωτικές τράπεζες και τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι αθέμιτο. Τέλος, το χρέος προς τις ιδιωτικές τράπεζες και τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι επονείδιστο.
Καταληκτικά, διατυπώνεται η...

Best Shop / Δώρο σαλόνι κήπου "LARIANA" με αγορές VICKO

Αγοράστε προϊόντα  της  VICKO  και
κερδίστε  ένα σαλόνι  κήπου "LARIANA" 

Ο Διαγωνισμός Ισχύει ως 30-6

Αγοράστε προϊόντα  της VICKO ανεξαρτήτως ποσού και μπείτε στην κλήρωση που θα γίνει στις 30-6-015 για να κερδίσετε ένα πανέμορφο σαλόνι  κήπου.

Με κάθε  αγορά προϊόντων VICKO εώς 5 € παίρνετε  ένα κουπόνι.

Καλή  επιτυχία σε όλους.

BEST SHOP
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Τηλ. 24240 22033