Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση - ομιλία στον "Ορφέα" για τα ναρκωτικά από τον Συλλόγο Γυναικών Σκοπέλου

Πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν την Κυριακή στον "Ορφέα" για να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση - συζήτηση, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου με θέμα τα ναρκωτικά.
Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης η ψυχολόγος Μαρία Καφαντάρη, η οποία μίλησε για την Εφηβεία και τη χρήση ουσιών, τους αιτιολογικούς παράγοντες και τους παράγοντες πρόληψης

Παρουσιάζουμε, περιληπτικά, σημεία της ομιλίας τής κας Καφαντάρη:

Η εξάρτηση από ψυχότροπες ουσίες αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα ψυχοκοινωνικά προβλήματα του Δυτικού κόσμου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια η έναρξη των εξαρτητικών συμπεριφορών συχνά  λαμβάνει χώρα στην περίοδο της εφηβείας.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα του ΕΠΙΨΥ για το 2014 σε έφηβους μαθητές, παρουσιάζεται αύξηση του ποσοστού δοκιμής ή χρήσης κάνναβης στο μαθητικό πληθυσμό. Σύμφωνα επίσης με την αντίστοιχη έρευνα του 2011, την τελευταία 25ετία σχεδόν τριπλασιάζεται η χρήση ναρκωτικών στους μαθητές 15-19 ετών και ακόμη αυξάνεται περισσότερο από τη δοκιμή η συστηματικότερη χρήση

Αναφορικά με την αιτιολογία της, η εξάρτηση αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενοΟι παράγοντες που...

Σημαντικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Αλοννήσου

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που στέκουν ως εμπόδιο στην προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους στηλίτευσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης σε παρέμβαση-ομιλία του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, της οποίας είναι μέλος.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου
Πέτρος Βαφίνης
Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ήταν η διαδικασία για την παραχώρηση των χρήσεων των παραλιών σε ιδιώτες που επειδή έχει θεσμοθετηθεί σε ετήσια βάση συναντά καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Βαφίνης ζήτησε την παρέμβαση της Ένωσης προς την Πολιτεία ώστε η συγκεκριμένη διαδικασία να έχει μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από το έτος, προτείνοντας, μάλιστα, να καλύπτει το σύνολο της πενταετίας κάθε Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου επισήμανε επίσης τις σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υδατοδρομίων λόγω της πληθώρας των περιβαλλοντικών και άλλων αδειοδοτήσεων, μεταξύ των οποίων ακόμα και της ηχορύπανσης, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμα δρομολογηθεί τα υδροπλάνα που, όπως είπε, θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των νησιών και των παράλιων περιοχών της ηπειρωτικής χώρας.

Και όλα αυτά, όπως είπε, σε μία εποχή κατά την οποία βασικός πυλώνας της πολυπόθητης οικονομικής ανάπτυξης παραμένει ο Τουρισμός. Σε συνάφεια με το θέμα αυτό, αλλά και για τη γενικότερη ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ο κ. Βαφίνης πρότεινε την υιοθέτηση της κατασκευής μόνιμων πλωτών εξεδρών πρόσδεσης σκαφών, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, με την ίδια νομοθετική διαδικασία που σήμερα προβλέπεται για τις αντίστοιχες με εξάμηνη διάρκεια, ώστε και σύντομα να επεκταθούν και να μονιμοποιηθούν οι θέσεις και περιβαλλοντικές επιπτώσεις να μην προκαλούνται.

Ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά η θεατρική παράσταση «Μπλούμπερι Σκιάθος 2025»

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την θεατρική παράσταση «Μπλούμπερι Σκιάθος 2025» του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά, στις 28 και στις 29 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου –Λυκείου Σκιάθου, η οποία αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο και τις δυό μέρες.
Εμφανίστηκαν κατά σειρά: Κική Πλωμαρίτη-Κατσάμπα, Αναστασία Στανούδη, Ματούλα Χονδρονικολή, Έλσα Ζεμπέκη, Δήμητρα Σκρίνου.

Την γενική επιμέλεια και την σκηνοθεσία είχε...

Από 1η Απριλίου το "Ερατώ" πάλι κοντά μας

Από 01/04/15 αρχίζουν τα δρομολόγια του ΕΡΑΤΩ για Βόλο και Άγιο Κωνσταντίνο. Είμαστε στην διάθεσή σας με την γνωστή εξυπηρέτηση να σας ταξιδέψουμε γρήγορα και οικονομικά.

Να θυμήσουμε ότι κάθε πρωί λειτουργεί το περίπτερο μέσα στο λιμάνι για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Το τηλέφωνο του περιπτέρου είναι 2424024003

Τηλέφωνα γραφείου: 2424022145, 2424022300, 2424022940

Madro Travel

Αλόννησος // Σύσκεψη για θέματα Τουρισμού

Ευρεία σύσκεψη πάνω σε θέματα τουρισμού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλοννήσου το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου, έπειτα από πρόσκληση της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου Κικής Αναγνώστου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Καλογιάννης, ο πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Tουρισμού.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  ενημέρωσε  τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες  που έχουν πραγματοποιηθεί στην κατεύθυνση της  προβολής του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από τον Οκτώβριο του 2014 ως σήμερα, αλλά και για τον προγραμματισμό δράσεων για το τρέχον έτος, καθώς και για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών Tουρισμού.

Σκόπελος // Επιβίωση με καβούρες!

Γιατρέ μου,
εμείς στη Σκόπελο αρχίσαμε τα νηστίσιμα!

): O Tony Lakides έφυγε από τη Σκόπελο για πάντα...

 1972 // Μια μεγάλη παρέα στη Σκόπελο.
Μεταξύ τους ο Tony Lakides και η Sara Johson
 O Tony Lakides με έναν άλλο απόντα καλλιτέχνη,
τον Νίκο Μάρκου
Ένας ακόμα ξεχωριστός φίλος της Σκοπέλου, που γέννήθηκε στο Perth της Αυστραλίας και ζούσε και εργαζότανε σαν ζωγράφος στη Σκόπελο, έφυγε από το νησί για πάντα. Ο γνωστός ζωγράφος Tony Lakides πέθανε πριν λίγες ημέρες στη Σουηδία βυθίζοντας στο πένθος τους οικίους του, αλλά και τους πολλούς φίλους και γνωστούς του στη Σκόπελο, αφού ως γνωστόν ο Tony έφθασε στο νησί με την Sara Johson για πρώτη φορά το 1972 και έζησε σε αυτό πάνω από 40 χρόνια…

Δημιουργούσε σε ένα απόμερο στούντιο στην περιοχή Γυφτόρεμα και εκτός από τους πίνακες του που θαυμάσαμε σε πολλές εκθέσεις, μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε το στιλ του σε πινακίδες καταστημάτων της Σκοπέλου.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση της μελέτης του προγραμματικού σχεδίου (master plan) λιμένα Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η παρουσίαση μελέτης του προγραμματικού σχεδίου (master plan) λιμένα Σκιάθου.
Η παρουσίαση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο και εκπρόσωπο της «ECOS Μελετητική Α.Ε.» Παναγιώτη - Διονύση Παναγόπουλο, με παρόντες τον Δήμαρχο Σκιάθου Δημήτριο Πρεβεζάνο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοδόσιο Τρακόσα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Λιμενάρχη Σκιάθου Νικόλαο Κατσάμπα, εκπροσώπους των υπηρεσιών Σκιάθου και περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων και πολλών κατοίκων του νησιού.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Παναγόπουλο να εξηγεί και να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Μετά το Πάσχα ο "Πρωτέας" στις Βόρειες Σποράδες

Δεν είναι ευχάριστα τα νέα για όσους φίλους της εφημερίδας ρωτούσαν "πότε θα μπει ο Πρωτέας" για να μπορέσουν να ταξιδέψουν οικονομικά στον αγαπημένο τους προορισμό. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Α.Ν.Ε.Σ. ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ η νέα πιθανή ημερομηνία έναρξης δρομολογίων είναι η 16η Απρίλη 2015!
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δ.Τ. έχει ως εξής:

Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό για την αναβολή έναρξης των δρομολογίων του Ε/Γ–Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ λόγω εκτενούς προγραμματισμένης συντήρησης των κυρίων μηχανών και μη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος από τους προμηθευτές ανταλλακτικών.

Η νέα πιθανή ημερομηνία έναρξης δρομολογίων είναι η 16η Απρίλη 2015 με προορισμούς: Βόλο - Σκιάθο - Γλώσσα - Σκόπελο - Αλόννησο - Μαντούδι.

Η παραπάνω εξέλιξη μας φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση και λυπούμαστε για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκαλείται στους εκδρομείς, λάτρεις και κατοίκους των νησιών.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε άπαντες για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και να ευχηθούμε σε μια δυνατή και προσοδοφόρα για τον τόπο θερινή περίοδο.

Με τις θερμότερες ευχές μας για καλό Πάσχα.

Με εκτίμηση
Για την Α.Ν.Ε.Σ. ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ
 
Ο Δ/ντης

Παπακαλοδούκας Βασίλης»

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κείνο που μετράει, 'κείνο που έχει αξία είναι ο πλανήτης μας να 'χει μια ευκαιρία...

Η Σκιάθος συμμετείχε στην "Ώρα Γης"

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ και για μία ώρα ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και φίλους του θεσμού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Μπούρτζι με σκοπό να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Οικολογική Κίνηση  "Ώρα Γης".

Μικροί και μεγάλοι, αψηφώντας το κρύο, ζωντάνεψαν με τα τραγούδια και τις φωνές τους το σκοτάδι και έφεραν το μισοφέγγαρο, που τα καμάρωνε, πιο κοντά για να τους τιμήσει και 'κείνο με την παρουσία του. Λίγο πριν ανάψουν τα φώτα το φεγγαράκι τους ψιθύρισε πως έφτασε η άνοιξη και μπορούν τώρα πια να βγουν στη φύση να την καθαρίσουν. Έτσι λοιπόν με την "Ώρα Γης" σηματοδοτήθηκε η έναρξη της Εβδομάδας Καθαριότητας που ξεκινά στο νησί της Σκιάθου. Και όπως λέει και το τραγούδι των οδηγών

"'Κείνο που μετράει, 'κείνο που έχει αξία
είναι ο πλανήτης μας να 'χει μια ευκαιρία..."

Το "ασθενές" διαιτητικό τρίο τα πήγε περίφημα

Το διαιτητικό τρίο ήταν καθαρά γυναικεία υπόθεση στο χθεσινό πανηγυρικό φινάλε στο δημοτικό στάδιο Σκοπέλου και δεν ακούσαμε ιδιαίτερες γκρίνιες...

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, ο Α.Ο. Σκοπέλου συνέτριψε τον Πηλέα με 4-1 και τα τρία κορίτσια τα πήγαν περίφημα δείχνοντας ότι η ελληνική διαιτησία διαθέτει και γυναικείο παρόν και μέλλον.

Να σημειώσουμε ότι στη Σκόπελο "σφύριξαν" για πρώτη φορά γυναίκες, γράφοντας...

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Εκδρομή στην Παναγία της Τήνου

Ο Πολιτιστικός  Εξωραϊστικος Σύλλογος Νέου Κλήματος "η Ενότητα" θα πραγματοποιήσει εκδρομή αρχές Μαΐου στην Παναγία της Τήνου.

Η Συμμετοχή σας θα καθορίσει την τιμή της εκδρομής. Παρακαλούμε όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6942463131 κα ΜΑΙΡΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
6977161043 κα ΜΑΡΙΑ ΔΕΝΔΗ
6975973919 κα ΜΑΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βράβευση της Σκιαθίτισσας αθλήτριας Διολέττα Μαρίας

Η νεαρή αθλήτρια του Α.Σ. "Παλμός" Σκιάθου Διολέττα Μαρία βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία TAEKWONDO Βορείου Ελλάδος για τις διακρίσεις της στο άθλημα το αγωνιστικό έτος 2014.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει την αθλήτρια και την προπονήτριά της Κωνσταντίνα Τσότσου για την εξαιρετική προσπάθεια και εύχεται και στις δύο, αλλά και στους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου καλή αγωνιστική χρονιά.

Αλόννησος // Ενημέρωση - συζήτηση σχετική με θέματα Τουρισμού και τουριστικής προβολής

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου Κική Αναγνώστου προσκαλεί τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, τους ενδιαφερόμενους φορείς, καθώς και όλους τους δημότες του νησιού την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στις 7 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση - συζήτηση σχετική με θέματα Τουρισμού και τουριστικής προβολής της Αλοννήσου.

Ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Μαγνησία με αποκλειστικό αντικείμενο τα καταδυτικά πάρκα

Τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στο Βόλο με αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα των καταδυτικών πάρκων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών και των δήμων, αποφάσισε ομόφωνα το απόγευμα της Πέμπτης το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.

Με αφορμή δε, τις ενστάσεις που διατυπώνονται από αλιευτικούς και άλλους φορείς της Μαγνησίας για το θέμα των καταδυτικών πάρκων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο καθημερινός αγώνας που δίνουμε για όλη τη Θεσσαλία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να βρεθεί αντιμέτωπος με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. Για το λόγο αυτό είμαστε ξεκάθαροι ως περιφερειακή αρχή: θα γίνει ότι αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες. Αν οι τοπικές κοινωνίες θεωρούν συμφέρον ότι πρέπει να γίνουν τα καταδυτικά πάρκα, ας γίνουν. Αν πάλι θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει, να μη γίνουν. Εμείς είμαστε με τους ψαράδες και την κοινωνία. Αυτό που προέχει υπέρ πάντων είναι το καλό της Θεσσαλίας.

Όσοι πάλι επιχειρούν με τον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση να διατηρηθούν στην επικαιρότητα, να γνωρίζουν ότι το τέρας του λαϊκισμού δε θα αφήσει κανένα χέρι "αδάγκωτο", ούτε αυτό που το ταΐζει συστηματικά».

Σκόπελος // Θα πούμε το νερό νεράκι…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες η Δημοτική Αρχή του νησιού μας έκρινε «απαραίτητο» να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τις τιμές του νερού. Οι αυξήσεις αυτές, σε συνδυασμό με εκείνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αγγίζουν και το 50% για τη λαϊκή κατανάλωση (2η κατηγορία 31 έως 70 κυβικά) σε διάστημα μικρότερο από ένα χρόνο!

Σημαντικές είναι και οι αυξήσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες κατανάλωσης παραβλέποντας το γεγονός ότι φόροι, χαράτσια, απολύσεις, μισθοί πείνας και γενικότερα οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης κάνουν αδύνατη την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των δημοτών και προς το Δήμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Σκοπέλου να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση που τον εξαθλιώνει, να υψώσει το ανάστημά του και μαζί με το μαζικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, να διεκδικήσουμε:
  • Φτηνό και ποιοτικό νερό για όλους.
  • Κατάργηση του Φ.Π.Α. στους λογαριασμούς ύδρευσης.
  • Καμιά διακοπή νερού, μειωμένα έως και μηδενικά τιμολόγια για λαϊκές οικογένειες, απόρους, ανέργους και μικροεπαγγελματίες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.
  • Άμεση χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΣ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να ανατραπεί η σημερινή δυσβάσταχτη κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Χάθηκε ο μικρός;

Εμφανίστηκε "από το πουθενά" βρεγμένος, αλλά όχι τρομαγμένος… Αν τον αναζητά κάποιος / κάποια ας επικοινωνήσει με την εφημερίδα.

Σκόπελος / Σεμινάριο με θέμα την εξωτερική θερμομόνωση

Το Πολυκατάστημα Best Shop στη Σκόπελο διοργανώνει σεμινάριο την Τρίτη 31-3-2015, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο "Rigas Hotel" με θέμα

VITEXTHERM
Σύστημα εξωτερικής Θερμομόνωσης 
Thermal Insulation System

Όλοι οι επαγγελματίες του είδους, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, είναι καλεσμένοι.

Συνέδριο για την ανακύκλωση στα νησιά

ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το πρώτο συνέδριο για την  Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015) θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, 22-23 Μαΐου 2015, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.
Οι νησιωτικές περιοχές είναι ίσως οι περιοχές με το εντονότερο πρόβλημα στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία έχει εξελιχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί φορείς. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχονται στα απορρίμματα των νησιωτικών περιοχών, η σωστή οργάνωση και διαχείριση της ανακύκλωσης των αστικών στερεών αποβλήτων θεωρείται κλειδί για την περιβαλλοντικά αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.

Τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι νησιωτικές περιοχές, δηλαδή το μικρό μέγεθος σε μόνιμο πληθυσμό και έκταση, ή άνιση κατανομή της παραγωγής των απορριμμάτων κατά την διάρκεια του έτους λόγω του τουρισμού, ο ολοένα αυξανόμενος όγκος τουριστών που δέχονται, η ανάγκη για μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών διά θαλάσσης προς τα κέντρα συγκέντρωσης και επεξεργασίας, η απόσταση από τους τελικούς αποδέκτες των ανακυκλωμένων υλικών είναι μερικές από τις βασικότερες επιπρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν και που η αντιμετώπισή τους απαιτεί ειδικές...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Mυρωδάτος καφές και διαλέξεις επί παντός επιστητού…

Ανάμεσα στο άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ, τους "τσακωμούς", την "κοινωνική κριτική" και τις συζητήσεις για "τα πάντα όλα" η έμπνευση περισσεύει στο "στέκι του Ρήγα", από το οποίο όλοι θα περάσουν δυό και τρεις φορές, σαν να μην φθάνει η μία...

Στη φωτό ο Λέλος απολαμβάνει τον σκούρο ελληνικό, παρά τα πειράγματα των απέναντι φίλων του και ο Τάκης Μόσχος, δείχνοντας απομονωμένος "στον κόσμο του", ξεφυλλίζει εν Σκοπέλω το έντυπο Spiegel, αφού ως γνωστόν με τα tablets δεν έχει καλή σχέση…

Λονδίνο γίναμε!

Ένας sir στο λιμάνι της Σκοπέλου

Εξετάσεις ζωνών του αθλητικού τμήματος TAE KWON DO του Δήμου Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο οι εξετάσεις για την επίδοση ζωνών του αθλητικού τμήματος TAE KWON DO του Δήμου Σκιάθου. Το συγκεκριμένο τμήμα δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια αριθμεί 90 παιδιά καθώς και ένα τμήμα ενηλίκων. Από τον πυρήνα αυτών των παιδιών γίνεται και η επιλογή αυτών των αθλητών που θα στελεχώσουν την αγωνιστική ομάδα του συλλόγου TAE KWON DO "ΠΑΛΜΟΣ", η οποία σε 2 μόλις χρόνια που λειτουργεί έφερε πολλές διακρίσεις και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Απόστολος Ιακωβάκης στο τέλος των εξετάσεων χαρακτήρισε το επίπεδο όλων των αθλητών εξαιρετικό. Ξεχώρισε και έδωσε 2 τιμητικές ζώνες στις Σοφία Καρβέλη και Συραίνα Μαρκεζίνη και...

Δήμος Σκοπέλου // Πρόχειρος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια τροφίμων»

Ο Δήμος Σκοπέλου ανακοινώνει ότι θα διενεργηθεί πρόχειρος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια τροφίμων», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 4.700,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 9%, και «Προμήθεια ποτών (ανθρακούχων-αλκοολούχων)», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 11.447,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 9% και 16%, για το Δημοτικό Καφενείο.

Οι υποψήφιοι προμηθευτές μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για μία ή περισσότερες ή για όλες τις κατηγορίες των ειδών.

Oι προσφορές θα υποβληθούν την 2α Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου-παραλία Σκοπέλου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου για την «Προμήθεια ποτών (ανθρακούχων-αλκοολούχων)», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 11.447,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 9% και 16% και ώρα 13:30 (λήξη υποβολής προσφορών) στο Δημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου-παραλία Σκοπέλου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου για την «Προμήθεια τροφίμων», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 4.700,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 9%.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα...

Γεννητούρια μεσοπέλαγα!

10.12 π.μ.: Κοριτσάκι! Μόλις το flying cat μπήκε στο λιμάνι...
_________

Κοπέλα στον μήνα της και ενώ ταξίδευσε για Βόλο με το Flying Cat την έπιασαν οι πόνοι της γέννας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά της όσοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, ενώ το ταχύπλοο μπαίνει στον Παγασητικό.

Το Flying Cat τα "έχει δώσει όλα" να φθάσει γρήγορα στο λιμάνι του Βόλου, ενώ πλήρωμα και επιβάτες είναι έτοιμοι για όλα.

Ευχές για ό,τι καλύτερο!

…και το νερό που έγινε …"φαρμάκι"

ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΣΚΙΑΘΟΥ

του
Μανώλη Πασχάλη
Δημοτικού Συμβούλου Σκιάθου

Επικεφαλής της παράταξης
"Νέα Πνοή"


Ποιος θα μπορούσε άραγε να φανταστεί στα τέλη της δεκαετίας του 70 όταν ανακάλυψαν και έβαλαν σε λειτουργία υδροδότησης το νερό στην περιοχή φτελιά της Σκιάθου,ότι αντί να κάνουν εμφιάλωση ( όπως λέγανε με παιδική αθωότητα τότε κάποιοι κάτοικοι ,υπερβάλλοντας φυσικά ,θέλοντας να δώσουν ένα δείγμα της μεγάλης ποσότητας και ποιότητας στη συγκεκριμένη γεώτρηση)   ότι θα έρθει η ώρα που το νερό αυτό θα το πίνεις και θα φαρμακώνεσαι!
Πέρασαν λοιπόν 6 χρόνια από  την έναρξη του προβλήματος ( και 26 χρόνια που κανένας μας δε πίνει το νερό της βρύσης λόγω υφαλμυρότητας    και ´φως ´πουθενά ,με αποτέλεσμα τα ποσοστά υδραργύρου συχνά- πυκνά  να ξεφεύγουν πέρα  από κάθε λογική και μόνο από θεία παρέμβαση λόγω πλημμυρών να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα, όταν  δηλαδή μας λυπάται ο θεός!

Με την ανοχή αλλά και τη σιωπηλή συμμετοχή και των πολιτών στο "έγκλημα", οι οποίοι αγόγγυστα υπομένουν την κατάσταση, η πολιτική εξουσία επιδεικνύει αντανακλαστικά νεκρού σώματος, όπως και η γραφειοκρατία, που ουσιαστικά τρέναρει την υπόθεση.
 Στο προτελευταίο Δ.Σ. εξήγησα με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο 

Την περασμένη βδομάδα επαναφέραμε το θέμα θίγοντας τον...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Α.Ο. Σκοπέλου // Το Σάββατο σηκώνουμε την κούπα

Στη Σκόπελο είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη φιέστα της κατάκτησης του Πρωταθλήματος του α' ομίλου της β' κατηγορίας της ΕΠΣΘ, που θα πραγματοποιηθεί μετά το Σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πηλέα. Το Δημοτικό Στάδιο Σκοπέλου αναμένεται να υποδεχθεί πάρα πολλούς φίλους της ομάδας, στην αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, που με το χειροκρότημά τους θα ανταμείψουν ποδοσφαιριστές, προπονητή και διοίκηση για τη φετινή πορεία τους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, που θα αρχίσει στις 6.30 μ.μ., θα γίνει η απονομή του τίτλου του Πρωταθλητή, στην οποία έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και παράγοντες της Ένωσης.

Στην τελετή της απονομής και μεταλλίων αναμένονται εκπλήξεις, ενώ θα κυκλοφορήσουν και τα συλλεκτικά, επετειακά μπλουζάκια με το μότο «Είμαστε πρωταθλητές»!

Σκόπελος // Εκδήλωση - ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και χρήση ουσιών. Αιτιολογικοί παράγοντες και πρόληψη»

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου σας καλεί την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στον «Ορφέα», σε εκδήλωση ενάντια στα Ναρκωτικά.

Θα μιλήσει η ψυχολόγος Μαρία Καφαντάρη με θέμα: 
«Εφηβεία και χρήση ουσιών. Αιτιολογικοί παράγοντες και παράγοντες πρόληψης». 

Θα ακολουθήσει μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

25η Μαρτίου // Η Σκιάθος ξύπνησε με τ΄ αγέρι της αυγής...

"Ξυπνήστε με τ΄αγέρι της αυγής..." τραγούδησε από τις 4 τα χαράματα ως την ανατολή του ήλιου, για να υποδεχτεί την διπλή γιορτή του έθνους μας αλλά και του Χριστιανισμού, μια παρέα 18 ατόμων, η παρέα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, που και φέτος γύρισε τα στενά του νησιού για αναβιώσει το έθιμο του εωθινού τραγουδώντας από γειτονιά σε γειτονιά ύμνους για την ελευθερία και κατέληξε στο λιμάνι την ώρα που οι πρώτες ακτίνες του ήλιου ξεπρόβαλαν.

Το έθιμο του "εωθινού" όλοκληρώθηκε με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο παλιό λιμάνι.

Χρόνια Πολλά!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Απόβαση αγάπης και αλληλεγγύης στην Αλόννησο

Ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή 29/5 έως 1/6/2015
Περισσότερα από σαράντα σκάφη και δεκάδες επιστήμονες συμμετέχουν στην ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο το τριήμερο τουΑγίου Πνεύματος κατόπιν συνεργασίας του Μακεδονικού Ομίλου Σκαφών (ΜΟΦΣ) και του Δήμου Αλοννήσου.
Ο Πρόεδρος του Μακεδονικού ομίλου σκαφών ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, παρουσίασαν με πολυμεσικά εργαλεία στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αλοννήσου τη δράση: «Αλόννησος 2015» ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης και αλληλεγγύης.

Οι κύριοι στόχοι της αποστολής είναι:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ: Να εξετασθούν οι κάτοικοι του νησιού από γιατρούς υψηλού επιπέδου όλων των ειδικοτήτων, έχουν προγραμματισθεί ιατρικές εξετάσεις από 26 γιατρούς 18 ειδικοτήτων. Θα είναι επίσης διαθέσιμοι κοινωνικός ψυχολόγος και λογοθεραπευτής – λογοπεδικός. Η ιατρική ομάδα αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά.

Μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που θα...

Σκόπελος // Ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό στο Πνευματικό Κέντρο Παναγίας Φανερωμένης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης από την Σκοπελίτισσα παιδοψυχολόγο Κατερίνα Λιθαδιώτη, την οποία είχε προσκαλέσει γι' αυτό τον λόγο ο π. Ευάγγελος, στο πλαίσιο του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης.
Σας μεταφέρουμε επιγραμματικά τα όσα είπε η ψυχολόγος και τα οποία αξίζουν την προσοχή σας.
Τι είναι o Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying);
«Η διαρκής και επαναλαμβανόμενη έκθεση του μαθητή για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αρνητικές πράξεις ενός ή περισσότερων μαθητών» (Owels, 1994). «Πρέπει να υπάρχει ανισσοροπία δυνάμεων: Ο μαθητής ο οποίος εκτίθεται σε αρνητικές πράξεις αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και είναι αβοήθητος απέναντι στο μαθητή ή τους μαθητές που τον παρενοχλούν» (Owels, 1994)
Μορφές Εκφοβισμού:

Πρωτότυπη προβολή της Αλοννήσου στην Ολλανδία

Με «αιχμή του δόρατος» τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην πόλη Arnhem  της Ολλανδίας.
Συγκεκριμένα, η πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο “Dreaming about Greece” πραγματοποιήθηκε με αρωγούς την έγκριτη εταιρεία Coco – Mat και το καθιερωμένο Ολλανδικό ταξιδιωτικό website για την Ελλάδα www.griekenland.net, πλαισιώθηκε από παραδοσιακούς χορούς και τοπικά πιάτα με σκοπό την ανάδειξη ποιοτικών τοπικών προϊόντων και προορισμών της Ελλάδας και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον Ολλανδών επαγγελματιών, δημοσιογράφων, επωνύμων και φίλων της Ελλάδας γενικότερα .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοφιλή διαδικτυακό τόπο της Ολλανδίας, «η πεζοπορία, η κατάδυση, η επίσκεψη του θαλάσσιου Πάρκου, η τουριστική συνείδηση των κατοίκων και οι πρωτοβουλίες εθελοντών για τον καθαρισμό των ακτών, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του τουριστικού προϊόντος της Αλοννήσου, που δικαιώνουν τις συνεχείς βραβεύσεις και τις υψηλές βαθμολογίες στη διεθνή κατάταξη βιώσιμων προορισμών καθιστώντας ζωτική την παρουσία του Δήμου στο event».

Νέο ωράριο λειτουργίας του Best Shop

Με νέο ωράριο θα λειτουργεί από την Κυριακή 29 Μαρτίου το κατάστημα Best Shop στη Σκόπελο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ 07:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 07:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 07:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Τηλ. 24240 22033

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο ξεσηκωμός χτυπά την πόρτα της ελευθερίας!

Τον θησαυρό λοιπόν της ελευθερίας τον διαφυλάσσουμε
κατά του ζυγού της Tυραννίας!

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

25η Μαρτίου...

Ο ξεσηκωμός χτυπά την πόρτα της ελευθερίας! Ένας λαός που έμεινε στη σκλαβιά 400 χρόνια κράτησε το φρόνημά του αδούλωτο σε όλη τη διάρκεια του σκότους που επικρατούσε. Κι αυτό το φρόνημα το στήριξε η γλώσσα μας, η παιδεία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από τη γένεση του Διαφωτισμού στην Ευρώπη, που κι αυτός ο Διαφωτισμός στηρίχτηκε στην ελληνική και κλασική παιδεία, τροφοδοτήθηκε και η θέληση του λαού μας για ελευθερία παρά το ότι οι εξουσίες των Ευρωπαίων καμιά επανάσταση δεν ήθελαν!

Γιατί είναι η δύναμη των Γραμμάτων και του Πνεύματος που τον άνθρωπο τον αλλάζει. Ξυπνάει τη συνείδησή του και τον οδηγεί στο δρόμο του αγώνα και της προσφοράς. Γι αυτό και οι μεγάλοι αγώνες των φτωχών και ανυπεράσπιστων Ελλήνων! Μπροστά σε όλα, η υπέρτατη αξία, η ελευθερία! Στο Μεσολόγγι, στα Ψαρά, στο Ζάλογγο… Η Παιδεία ανοίγει το δρόμο της δράσης. Κι όπως είπε κι ο Κοραής "Η Παιδεία θα φέρει ελευθερία".
Ο Ρήγας Φεραίος τώρα είναι αυτός που άνοιξε το δρόμο του δικού μας διαφωτισμού!

Ο Υπουργός Παιδείας, στο μήνυμα που απηύθυνε προς όλους μας, δασκάλους και μαθητές, αναφέρθηκε ακριβώς σ' αυτό, που τα τελευταία χρόνια το είχαμε ξεχάσει, που είναι και η ουσία της εθνικής επετείου: ότι η εποχή των επαναστάσεων έφερε στο φως το αίτημα για ελευθερία. Μια ελευθερία χωρίς υπηκόους, αλλά με λαό, υπήκοο αποκλειστικά και μόνο του εαυτού του! Αυτός θα είναι ο "αυτοκράτωρ λαός" έλεγε ο Ρήγας Φεραίος. Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να προστάζει χωρίς κανένα εμπόδιο! Ο ελληνικός λαός είναι φίλος και σύμμαχος με τα ελεύθερα έθνη. Έλεγε ο Ρήγας Φεραίος: Οι Έλληνες δεν ανακατώνονται στη διοίκηση άλλων εθνών, αλλά ούτε είναι σ' αυτούς δεκτό να ανακατωθούν άλλοι στη δική τους! Τον θησαυρό λοιπόν της ελευθερίας τον διαφυλάσσουμε κατά του ζυγού της Tυραννίας!

"Μπλούμπερι" Σκιάθος 2025

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Μπλούμπερι Σκιάθος 2025» του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά, στις 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00-20:00 και στις 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:30-21:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου –Λυκείου Σκικάθου.

Θα εμφανιστούν κατά σειρά: Κική Πλωμαρίτη-Κατσάμπα, Αναστασία Στανούδη, Ματούλα Χονδρονικολή, Έλσα Ζεμπέκη, Δήμητρα Σκρίνου.

Την γενική επιμέλεια και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ματούλα Χονδρονικολή.

Σκόπελος // …και εγένετο Πολιτιστικός

Εξήντα και πλέον είναι τα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, τα οποία συγκεντρώθηκαν χθες, ενέκριναν το καταστατικό και εξέλεξαν προσωρινό Δ.Σ. αποτελούμενο από τους Κονταξή Σεραφείμ, Καλογιάννη Αντωνία, Ψαρριανού Αικατερίνη, Μπετσάνη Σπυριδούλα, Τσιουρής Χρήστος, Σύρου Μαρία-Σμαράγδα και Διαμάντη Ιωάννα, το οποίο θα "τρέξει" θέματα του Συλλόγου μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο.
Το έμβλημα του σωματείου είναι
η νυφική παραδοσιακή φορεσιά της Σκοπέλου
με την ονομασία «Mόρκο» ή αλλιώς «Στόφα»
Μεταξύ των σκοπών του Συλλόγου, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, είναι η ενημέρωση, διδασκαλία και πληροφόρηση των μελών γύρω από την τέχνη της μουσικής και του χορού, μέσα από συναντήσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις, σεμινάρια από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς/χορευτές και εκμάθηση μουσικής και χορών, η συγκρότηση θεατρικής και κινηματογραφικής ομάδας, η διοργάνωση θεατρικών εκδηλώσεων και η προβολή κινηματογραφικών ταινιών, η ενασχόληση, η επιμέλεια, η προώθηση και η επιτήρηση καλλιτεχνικών δρώμενων, η  οργάνωση βιβλιοθήκης με προσφορά βιβλίων από μέλη ή μη του Συλλόγου, με δυνατότητα δανεισμού αυτών, η οργάνωση και διατήρηση ιματιοθήκης, αποτελούμενης από παραδοσιακές φορεσιές-στολές, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ενδυματολογικών αναγκών της χορευτικής ομάδας κατά τη διάρκεια των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, φωτογραφήσεων, σε περιόδους εορτών, σε παρελάσεις κ.λ.π., η οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλα Σωματεία ή Ενώσεις της ελληνικής Επικράτειας, καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων φωτογραφίας από ερασιτέχνη/ες φωτογράφο/ους, η έκδοση και κυκλοφορία εντύπου με ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, η καλλιέργεια σχέσεων του Συλλόγου και των μελών του με παρεμφερείς Συλλόγους και τα...

Το Skiathos Blue Horizon Studios με τη ματιά του διάσημου φωτογράφου Danijel Jovanovic

Ο Danijel Jovanovic έχει παρουσιασει τις φωτογραφίες του σε μεγάλα περιοδικά όπως το National Geographic, Διεθνή Αεροπορική καθώς και σε διάφορα βιβλία του Freytag & Berndt και τακτικά στο ετήσιο ημερολόγιο της airliners.

Είναι επίσης μέλος της ηγετικής βάσης φωτογραφιών του αεροσκάφους AirTeamImages,  και ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές είναι η Σκιάθος, την οποια επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι.

Ο Jovanovic ζει στην Αυστρία στο Innsbruck. Από την παιδική ηλικία εδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, σε νεαρή ηλικία εκανε τα πρώτα βήματα όταν ελαβε σαν δώρο μια φωτογραφική μηχανή Zenit, ετσι του δημιουργήθηκε ένα πραγματικό πάθος το οποίο αναπτύχθηκε με συνεχές νέα αναζήτηση και νέα φωτογραφικά κίνητρα.

Από τα αγαπημένα του μοτίβα είναι τα όμορφα τοπία, τα πορτρέτα, η αρχιτεκτονική, τα ζώα και τα θέματα της φωτογραφίας αεροπλοΐας.

Δείτε τις φωτογραφίες...

Αδελφοποιημένα Νησιά // Η ιστορία του Newport και της Σκιάθου μέσα από φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Αδελφοποιημένα Νησιά, Η ιστορία του Newport και της Σκιάθου, μέσα από 30 φωτογραφίες” μέσω σύνδεσης Skype, το Σάββατο 21 Μαρτίου. Την καθιερωμένη  πλέον εκδήλωση, διοργάνωσαν από κοινού o Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος" και το "Newport-Skiathos Club" του Newport, Rhode Island, USA.
Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία των νησιών, και να διαπιστώσουν πως υπάρχουν πολλά κοινά, όπως ο σημαντικός ρόλος που είχαν στον αγώνα της ανεξαρτησίας της χώρας τους, η ανάπτυξη του εμπορίου, την οποία βοήθησε η στρατηγική τους θέση, και η οικονομική τους ζωή που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό.

Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας στο Newport, με τα σημαντικότερα μνημεία της Σκιάθου  και αντίστοιχα έκθεση φωτογραφίας στη Σκιάθο με τα σημαντικότερα μνημεία και τοπόσημα του Newport.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες της έκθεσης, ειδικής αναφοράς χρίζουν οι φωτογραφίες της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα, την ανέγερση της οποίας είχαν...

Σκόπελος // Ανοίγει του Ευαγγελισμού η "Κουζίνα της Κυρατσώς"

Συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση στη γεύση και την φιλοξενία η οικογένεια Κοσμά κάνει έναρξη της νέας σεζόν και σας περιμένει από την Τετάρτη 25 Μαρτίου (Ευαγγελισμού) στην ταβέρνα - εστιατόριο "η Κουζίνα της Κυρατσώς" στο λιμάνι Σκοπέλου.

Εκεί καθημερινά η Κυρατσώ θα ετοιμάζει τις γνωστές και φημισμένες σπιτικές συνταγές της και επιπλέον πλούσιους μεζέδες για όσους θέλουν να απολαμβάνουν το τσιπουράκι τους ή το κρασί τους περιμένοντας την Άνοιξη, που οσονούπω βάζει τα καλά της και έρχεται.

Η αίθουσα κλιματίζεται.

Τηλ. 24240 23184

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σκόπελος // Hμερίδα από τον Όμιλο Σπύρου για τον Περιπατητικό, Φυσιολατρικό και Οικολογικό Tουρισμό

Ο Όμιλος Σπύρου και εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν που πλησιάζει, διοργάνωσε στο Rigas Hotel μία ημερίδα σχετικά με τα οφέλη της πεζοπορίας, η οποία, όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, αποτελεί ένα δημοφιλές είδος τουρισμού, ο οποίος είναι ικανός να ανοίξει το δρόμο για πολλά ακόμη είδη, να προσελκύσει νέους επισκέπτες, αλλά και να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο από την Άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρο.
Στην ημερίδα μας καλωσόρισε ο κ. Γιώργος Μιχάλης, διευθυντής μάρκετινγκ του Ομίλου, ο οποίος στον πρόλογο του μας προϊδέασε για το νέο πρόγραμμα που επιχειρείται με πρωτοβουλία του Ομίλου και ονομάζεται Περιπατητικός, Φυσιολατρικός και Οικολογικός Τουρισμός Σκοπέλου.

Ο κ. Μιχάλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον περιπατητικό - φυσιολατρικό τουρισμό ως μία βιωματική εμπειρία, τόνισε τα χαρακτηριστικά των τουριστών που τον επιλέγουν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα βήματα που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο και τους ιδιώτες για την επίτευξη του, όπως η σωστή δομή...

Σκόπελος // Ζητούνται υπάλληλοι από τον όμιλο Spyrou

Ζητείται προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για ξενοδοχείο του ομίλου SPYROU,
Σερβιτόροι, Bartender, Groom, Καμαριέρες.

Βιογραφικά στο rigas@skopeloshotels.eu 

Tηλέφωνο επικοινωνίας 24240 24054

Σκόπελος // Θεαματικές και τεχνικά άρτιες οι εξετάσεις ζωνών από τους αθλητές του Κώστα Καλαντζή

Εξετάσεις για έγχρωμες ζώνες έδωσαν το Σάββατο 21 Μαρτίου οι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών Σκοπέλου στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου παρουσία του εξεταστή – διεθνούς διαιτητή Γιώργου Παπατόλια (6dan ITF).

Μιλώντας στους αθλητές ο Γιώργος Παπατόλιας (6dan ITF), τους έδωσε συγχαρητήρια και διαπίστωσε τη συνεχή βελτίωση και δυναμική που παρουσιάζει το τμήμα του Κώστα Καλαντζή, ενός από τους αξιότερους προπονητές στις πολεμικές τέχνες.

Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο προπονητής του Συλλόγου Κώστας Καλαντζής (3dan ITF) ο οποίος ευχαρίστησε τους γονείς των αθλητών για την παρουσία τους στις εξετάσεις και την στήριξή τους στο Σύλλογο, ενώ επεσήμανε ότι, εκτός από την εκμάθηση του taekwondo, σκοπός του...

Σκόπελος // Ζητείται μάγειρας - μαγείρισσα

Ζητείται μάγειρας - μαγείρισσα για τους καλοκαιρινούς μήνες από εστιατόριο στη χώρα της Σκοπέλου.

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 6939556582

Σκόπελος // Πασχαλινό παζάρι στο Πεπαρήθειο

Πασχαλινό bazaar διοργανώνει ο Σύλλογος Γονεων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου την Δευτέρα 23 Μαρτίου. Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στις δύο εισόδους του Σχολείου και μέρος των εσόδων του θα διατεθεί για την ημερήσια εκδρομή των μαθητών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση
με Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη και Αισιοδοξία!

Σκόπελος // Ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό

Το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης σας προσκαλεί στην ομιλία - ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό, με ομιλήτρια την παιδοψυχολόγο Κατερίνα Λιθαδιώτη.

Η ομιλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως, θα γίνει την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 6 μ.μ.