Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι ποδοσφαιριστές στη Σκόπελο, οι διαιτητές στο Βόλο!

Α.Ο. Σκοπέλου - Δάφνη στη 1.15 μ.μ.

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Σκοπέλου την Κυριακή 1η Μαρτίου, στη 1.15 μ.μ. αντιμετωπίζει την ομάδα της Δάφνης που βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο αγώνας κατ' αρχήν είχε ορισθεί στις 11 το πρωί, για να μπορέσει η ομάδα της Δάφνης, που την ενδιαφέρει βαθμολογικά το παιχνίδι, να κάνει σωστό ζέσταμα και να παιχθεί ποδόσφαιρο χωρίς ο χρόνος να πιέζει μην τυχόν και χαθεί το πλοίο. Γι΄αυτο τον λόγο ποδοσφαιριστές και προπονητής έφθασαν σήμερα στις 5.20 στο λιμάνι Σκοπέλου, χωρίς όμως τους διαιτητές, που είχαν άλλη άποψη ή δεν έγινε η κατάλληλη συνεννόηση.

Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία, ότι ο Α.Ο. Σκοπέλου έχει ήδη στεφθεί πρωταθλητής και οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Γλύκου θα παραταχθούν στο γήπεδο με σκοπό τη νίκη με πολλά γκολ και το θέαμα, ώστε να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους που αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο και να χειροκροτήσουν την ομάδα για την φετινή της πορεία.

Χάθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν...

Έξω από τις εγκαταστάσεις του ΝΙΚΟΣ, στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου,  βρίσκονται, εμφανώς φοβισμένα και πεινασμένα, τα δύο νεαρά συμπαθή τετράποδα, έχοντας συντροφιά το ένα το άλλο.
–––––––––
Όπως μας πληροφόρησαν πριν από λίγο από τη Stray Care Scopelos όποιος τα υιοθετήσει θα έχει 6 μήνες δωρεάν τροφή από την Pedigree

Χορός των Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου

Την Ημέρα της Γυναίκας

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ., στην ταβέρνα "ο Νάστας".

Με κέφι και καλή διάθεση, ζωντανή ελληνική μουσική και πλούσια λαχειοφόρο, σας περιμένουμε για μια μοναδική βραδιά γλεντιού.

Πληροφορίες / προπωλήσεις:

κα Δάφνη Χλιβερού, τηλ. 6947 568 210

κα Μαρία Αναγνώστου, τηλ. 6986 604 539 και 24240 22625

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Τεράστιοι κορμοί δένδρων στις παραλίες του νησιού

Με τεράστιους κορμούς δένδρων έχουν γεμίσει οι παραλίες του νησιού, κυρίως οι βορινές, από τους δυνατούς ανέμους, με πολλούς να βρίσκουν ευκαιρία "να κάνουν ξύλα για το τζάκι", αν και υπάρχει η άποψη ότι όσο πιο πολύ έχει μείνει το ξύλο στη θάλασσα, τόσο δυσκολότερα καίγεται...

Από την άλλη, όσο οι μεγάλοι κορμοί πλέουν στη θάλασσα υπάρχει ο κίνδυνος πρόσκρουσης από κάποιο πλεούμενο, γι' αυτό και οι καπεταναίοι έχουν το νου τους τέτοιες εποχές...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου

Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων
Ανάκτηση απωλειών
Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους

Από τη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα
(EUROKINISSI-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)
Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η συμφωνία αυτή και η λίστα "μεταρρυθμίσεων" περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται "τρεις θεσμοί", διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.

Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες "σκληρές", που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με...

Σκόπελος / Προβολή ταινίας στον "Ορφέα"

"'Ενας νεαρός Ινδός είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα"
Η υπόθεση της συναρπαστικής ταινίας, που θα προβληθεί από την Β' τάξη του Γυμνασίου Σκοπέλου, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του κινηματογράφου "Ορφέας".

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να περάσουμε ένα υπέροχο κινηματογραφικό Σαββατόβραδο.

Είσοδος 3€ (συμπεριλαμβανομένου ποπ κορν)

(για την ενίσχυση των εργασιών στον "Ορφέα" και του ταμείου της Β' τάξης)

Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;

Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;
Σε μάχεται η θάλασσα, δεν τη φοβάσαι;
Ανέμοι σφυρίζουν και πέφτει νερό, 
πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;

_Για χώρα πηγαίνω πολύ μακρινή
θα φέξουνε φάροι πολλοί να περάσω
βοριάδες, νοτιάδες θα βρω μα θα φτάσω
με πρίμο αγεράκι, μ’ ακέριο πανί.

_Κι αν οι κάβοι σου στήσουν τη νύχτα καρτέρι;
Απάνω σου αν πέσει το κύμα θεριό
και πάρει τους ναύτες και τον τιμονιέρη;
Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό;

_Ψηλά στο εκκλησάκι του βράχου που ασπρίζει
για μένα έχουν κάμει κρυφή λειτουργία
ορθός ο Χριστός το τιμόνι μου αγγίζει
στην πλώρη μου στέκει η παρθένα Μαρία.

Ζαχαρίας Παπαντωνίου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης στην Αλόννησο

Σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., θα τελεστεί η ακολουθία των Πρώτων Χαιρετισμών - Ο Ακάθιστος Ύμνος και στη συνέχεια τρισάγιο για τη μνήμη του μακαριστού πατρός Αβραάμ Αποστολίδη στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σκόπελος // Ανταλλαγή βιβλίων για καλό σκοπό!

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα συναντήσετε τον Billy Crystal ή την Julia Roberts, όπως στα γνωστά κινηματογραφικά βιβλιοπωλεία, αλλά θα βοηθήσετε στην προσπάθεια του Συλλόγου "Φάρος" για την ανάπτυξη της ανακουφιστικής φροντίδας στη Σκόπελο.

Ελάτε στον "Ορφέα" την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, από τις 11:00-13:00 μαζί με βιβλία, περιοδικά, cd (ελληνικά ή ξενόγλωσσα) που θέλετε ν' ανταλλάξετε, αφήνοντας μια μικρή δωρεά στο κουτί του Συλλόγου για καλό σκοπό.

Σας περιμένουμε!

Που σας έχω δει εσάς εγώ;

Θα το βρω… Με κάποιον μοιάζεις...

Σκόπελος // Έρχονται, όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις γιατροί!

Έρχονται τρεις γιατροί στη Σκόπελο, γράφουν ιστοσελίδες της Μαγνησίας και αναπαράγουν αβασάνιστα  με copy paste διάφοροι και ακόμα αβασάνιστα κάνουν like οι Σκοπελίτες, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τί σημαίνει Υγεία στο νησί…

Όταν σήμερα το πρωί ρώτησα άνθρωπο που γνωρίζει από τα μέσα, αν επιβεβαιώνει την είδηση μου είπε:
«Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις… Ποιοι γιατροί θα θελήσουν να έρθουν στο νησί με αμοιβή 900 περίπου ευρώ, με ενοίκιο και με ακριβά εισιτήρια… Όποιος έχει ενδιαφέρον ρωτάει ποιες συνθήκες επικρατούν στο Κέντρο Υγείας στο οποίο πρόκειται να πάει, πόσοι γιατροί υπηρετούν, τί εργαστήρια υπάρχουν, ποια είναι τα ενοίκια και πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις Αφού τα υπολογίσει όλα αυτά, την κάνει με ελαφρά..!»
Πάντως η πραγματική είδηση είναι ότι η 5η ΥΠΕ πρότεινε, νίπτουσα τας χείρας της ως Πόντιος Πιλάτος, την άμεση πρόσληψη 3 γιατρών, με την οποία συμφώνησε ο υπουργός, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε, ότι από την πρόταση μέχρι την πρόσληψη και την εγκατάσταση στη Σκόπελο γιατρού, η απόσταση είναι μεγάλη και καμιά φορά δεν καλύπτεται...

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιώτες γιατροί, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος, αναζητούν κατάλληλο κτίριο στη Σκόπελο για να δημιουργήσουν ένα ιδιωτικό Κέντρο Υγείας, μια εξέλιξη που πολλοί Σκοπελίτες, μπροστά στην απόγνωση και την αβεβαιότητα, βλέπουν με καλό μάτι.

Περιμένοντας το …καλοκαίρι!

Ο τίτλος ανήκει σε φίλο της εφημερίδας

Είδη ιματισμού ξενοδοχείων στο BestShop

Έπειτα από αρκετά αιτήματα των πελατών για
είδη ιματισμού ξενοδοχείων
στο  Best Shop από 15/03/2015 θα βρείτε όλη τη γκάμα για τον ιματισμό του ξενοδοχείου ή του ξενώνα σας.


ΣΚΟΠΕΛΟΣ / ΤΗΛ. 24240 22033

Σκόπελος // Latin Party στα "Καράβια"

Σε ρυθμούς Latin θα λικνιστεί η Σκόπελος, στο πάρτι που διοργανώνεται στα

"Καράβια"

και αναμένεται κοσμοσυρροή.

Βάλτε την καλύτερη διάθεσή σας και ελάτε την
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου,
μέτα τις 10 το βράδυ.

Η κτηνίατρος την Παρασκευή στην Αλόννησο

Η κτηνίατρος Καθηνιώτη Ουρανία (κλικ) θα βρίσκεται στην Αλόννησο την
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου,
μετά τις 3 μ.μ., για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Για ραντεβού και πληροφορίες καλέστε στο

τηλ. 6974595159.

Σκιάθος // Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις αποφάσεις του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ

Συζήτηση με θέμα τις αποφάσεις του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, αλλά και την γνωριμία με την οργάνωση διοργανώνεται στη Σκιάθο το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο μπαρ " ΚΑΖΒΑR".

Θα προβληθεί 10λεπτο βίντεο από την μακρόχρονη ιστορία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στον Οικισμό Σκοπέλου με λιακάδα και καλή διάθεση...

Συνάντηση για την «Αναπτυξιακή Σύμπραξης "Βόρειες Σποράδες"»

Στα πλαίσια της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ» πραγματοποιήθηκε στο Βόλο συνάντηση και ταυτόχρονα Δ.Σ.  των εταίρων της Α.Σ «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη συνολική πορεία της Πράξης αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τις επιμέρους δράσεις των Εταίρων της Πράξης.

Συγκεκριμένα οι δράσεις αυτές αφορούν σε ενημέρωση μέσω κάποιων φυλλαδίων, εντύπων, αφισών, σε δικτύωση όπου θα υπάρξουν συναντήσεις με επιχειρήσεις και φορείς, σε συμβουλευτική υποστήριξη μέσω συνεδριών ψυχοκοινωνικής ή επαγγελματικής στήριξης και στην απασχόληση είτε σε επιχειρήσεις είτε με κάποια μορφή αυταπασχόλησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση 88 ωρών στα θεματικά αντικείμενα: «Κατάρτιση σε θέματα τουριστικών επιχειρήσεων της Σκιάθου», «Τοπικά προϊόντα Σκιάθου και επιχειρηματικότητα», «Κατάρτιση σε θέματα τουριστικών επιχειρήσεων της Σκοπέλου», «Τοπικά προϊόντα Σκοπέλου και...

Με λαμπρό ήλιο η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ρηγίνου

Με μεγάλη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στον Άγιο του Νησιού, ετελέσθη η Πανήγυρις του Iερομάρτυρος Aγίου Pηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου και πολιούχου του νησιού. Την παραμονή στις 24 Φεβρουαρίου οι καμπάνες όλων των εκκλησιών σήμαναν χαρμόσυνα και στις 7 μ.μ. ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ρηγίνου, ετελέσθη Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Mετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε Λιτάνευση του Aγίου Λειψάνου και της Iεράς Eικόνος του Θαυματουργού Iερομάρτυρος Pηγίνου και με επικεφαλής τον Iερό Kλήρο, και τους Iεροψάλτες των ενοριακών Nαών ξεκίνησαν όλοι πεζοπορούντες προς την πόλη.

Τη Λιτάνευση ακολούθησαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείων Σποράδων Νίκος Πλωμαρίτης, η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου Παναγιώτης Τσουκανάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, εκπρόσωποι του Αστυνομικού, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος καθώς και πλήθος πιστών.
H Λιτανία σταμάτησε στον τόπο Μαρτυρίου του Αγίου, στη θέση Παλαιό Γεφύρι όπου ετελέσθη Δέηση και κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό της Γεννήσεως του Xριστού, εκεί όπου μετά από μικρή δέηση η Εορτή έλαβε τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ρηγίνου


Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ευχαριστήριο της προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου για όσους συμμετείχαν στις Καλές

Ως Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν -μικρούς και μεγάλους- και αναβίωσαν το έθιμό μας “Οι Καλές και οι Μπράμηδες” παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη, που με το ακορντεόν του ήταν η ψυχή της εκδήλωσης και τη συνόδευσε με κέφι και ζωντάνια ως το τέλος, τη κοκκινομάλα νταρντάνα νύφη, τον γαμπρό από το Τέξας “Τζόν Χόστον” και το σόι του από το Αμέρικα, την κουμπάρα από το Μασούσετις, την Κατερίνα, που από νωρίς το πρωί έντυσε τους Μπράμηδες, τη Σουζάνα και τους χορευτές της, την Κατερίνα για τον συντονισμό και το ρυθμό που έδωσε, την Σοφία για τα τραγούδια της, τον Χρήστο και το ΚAΠΗ για την φιλοξενία, τον Κώστα για την άμεση ανταπόκριση.

Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Σαρακοστή!

Ελένη Κεφαλωνίτη

Ξεκινούν τέσσερα νέα έργα προϋπολογισμού 3,4 εκ ευρώ στη Μαγνησία και στις Βόρειες Σποράδες

Στη φάση της κατασκευής μπαίνουν τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ), για τη Μαγνησία και τις Βόρειες Σποράδες. Τις συμβάσεις κατασκευής των έργων αυτών υπέγραψε σήμερα με τους αναδόχους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. 
Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι: 

1) Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου προϋπολογισμού 2.100.000  (με ΦΠΑ)
2) Βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος, προϋπολογισμού 425.000 ευρώ (με ΦΠΑ)
3) Συντήρηση οδικού δικτύου Νομού Μαγνησίας(ασφαλτικά), προϋπολογισμού 550.000 ευρώ (με ΦΠΑ)
4) Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, θέση Άγιοι Απόστολοι, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

Όπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Τα τέσσερα έργα που συμβασιοποιούνται σήμερα, σε μία δύσκολη για τις δημοπρατήσεις και την...

Σκιάθος // Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Σύλλογο Γυναικών

O Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, θέλοντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει 2ήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην Υγεία 'Ολων!
Στο διήμερο αυτό θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με τον Δρ Κωνσταντίνο Μουρούτη, ο οποίος θα αναπτύξει τα εξής θέματα:

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 19.00
«Να φαίνεστε και να είστε πάντα καλά» και

Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 18.00
«Τρώγοντας για την υγεία ή "τρώγοντας" τη ζωή μας;»

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η Σκιαθίτισσα Κατερίνα Μιτζέλου κριτής στον Διεθνή διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Η Σκιαθίτισσα Κατερίνα Μιτζέλου, οινολόγος στο Κτήμα Σιγάλα, συμμετέχει ως κριτής στον Διεθνή διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης στις 24-25 και 26 Φεβρουαρίου 2015.
Η Σκιαθίτισσα Κατερίνα Μιτζέλου
Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος και η ΔΕΘ HELΕXPO διοργανωνει και φετος τον «Διεθνή διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης », που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 24, 25, και 26 Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για τη δέκατη πέμπτη διοργάνωση του μοναδικού Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και την πρώτη διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Αμπελοοοινικής Προέλευσης.

Όπως πέρυσι με την Ιωάννα Βαμβακούρη, οινολόγο πλέον του Οινοποιείου Βενετσάνου, έτσι κι εφέτος η Σαντορίνη, εκτός από τα κρασιά της που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, εκπροσωπείται επάξια και από την Κατερίνα Μιτζέλου, οινολόγο του Κτήματος Σιγάλα, η οποία κλήθηκε από τους διοργανωτές να συμμετάσχει ως κριτής.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα για τα κρασιά της Σαντορίνης.

Η επίσημη ανακοίνωση των μεταλλίων και η απονομή των διπλωμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Oenos, σε ειδική εκδήλωση απονομής.

www.santonews.com

Γιατί η Σκόπελος;

Του
Γιώργου Μιχάλη

Φαντάζομαι πως όλοι  έχουμε  αναλογιστεί  το ερώτημα αυτό που θέτει στον εαυτό του ο κάθε πιθανός επισκέπτης της Σκοπέλου.

Είναι  δεδομένο πως όταν  σκύβει πάνω από τον χάρτη της Ελλάδας, βρίσκεται σε πραγματικό δίλημμα τι να πρωτοδιαλέξει από τα χιλιάδες πανέμορφα μέρη της . Άραγε γιατί να επιλέξει την Σκόπελο με την σχετική δυσκολία στην πρόσβαση και με την περιορισμένη εξωστρέφεια/αναγνωρισιμότητα;

«Φορώντας τα παπούτσια» του επισκέπτη, όπως θα έλεγε ο παππούς μου, οδηγούμαι στις σκέψεις:
  • Επειδή είναι το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου.
  • Επειδή έχει πεντακάθαρες θάλασσες (αν και της λείπουν οι Γαλάζιες Σημαίες).
  • Επειδή έχει έντονο το στοιχείο της παράδοσης σε κοινωνικό, πολιτιστικό, λαογραφικό, αρχιτεκτονικό και οικοτεχνικό επίπεδο.
  • Επειδή διαθέτει 350 εκκλησιές και μοναστήρια, οπότε και προσφέρεται για προσκυνηματικό τουρισμό.
  • Επειδή διαθέτει εξαιρετική τοπική κουζίνα και προϊόντα.
  • Επειδή κατοικείται από ανθρώπους εγκάρδιους και φιλόξενους.
  • Επειδή προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση και αναζωογόνηση (παρά τα παράνομα μηχανάκια με τις κομμένες εξατμίσεις)
  • Επειδή, και ίσως το σημαντικότερο, έχει Χαρακτήρα.
Ο σημερινός επισκέπτης αποζητά όχι μονό τις διακοπές, αλλά την Συνολική Εμπειρία. Ας του την προσφέρουμε, διατηρώντας και επεκτείνοντας τα παραπάνω στοιχεία. 

Ο καθένας από εμάς ας γίνει εμπόδιο σε οποιονδήποτε ασυνείδητο καταστρέφει τον Χαρακτήρα της Σκοπέλου και μας στερεί τον μοναδικό πλουτοπαραγωγικό τομέα του νησιού που δεν είναι άλλος από τον Τουρισμό. 

Ας γίνουμε όλοι θεματοφύλακες του παρόντος και του μέλλοντος της Σκοπέλου.

Ο Θ. Ζησόπουλος στο δυναμικό της “Spyrou Hotels”

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “SPYROU HOTELS” ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον κ. Θωμά Ζησόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει τη διεύθυνση των ξενοδοχείων Blue Green Bay και Elios Holidays Hotel, στη Σκόπελο. 
Ο κ. Ζησόπουλος είναι απόφοιτος της Γερμανικής σχολής IHK Ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων και έχει εργαστεί  στην Γερμανία και στην Αυστρία για τις διεθνείς αλυσίδες Kempinski, Steigenberger και Sheraton. Επίσης έχει διατελέσει  Διευθυντής στα G-Hotels και Porto Carras στην Χαλκιδική, στην Πελοπόννησο, καθώς και σε διακεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “SPYROU HOTELS” Βασίλης Σπύρου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Ζησόπουλου δήλωσε πως «η στελέχωση των ξενοδοχείων του Ομίλου με στελέχη πρώτης γραμμής θεωρείται απαραίτητη για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων του

«Η “Spyrou Hotels” συνεχίζει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να επενδύει στον τουριστικό κλάδο. Πρόσφατα πρόσθεσε στο δυναμικότης της την μονάδα “Elios Holidays Hotel” ενόσω στις 10 Φεβρουαρίου προέβει στην έναρξη της νέας δραστηριότητας “Spyrou Philoxenia”, η οποία προσφέρει υπηρεσίες Marketing, Sales, Consulting και e-Bookings σε ανεξάρτητους ξενοδόχους. 

Με βασική αρχή το “Risk-free Return of Investment” o συνεργαζόμενος ξενοδόχος επωφελείται από τεχνολογία και μεθόδους επόμενης γενιάς ώστε να εξασφαλίσει όχι μόνο την βιωσιμότητα αλλά και την εντυπωσιακή κερδοφορία της μονάδας του» δήλωσε ο Bασ. Σπύρου.

Maplerun: Η πρώτη ελληνική μπάντα που υπογράφει συμφωνία endorsement με την ORANGE Amplifications

Οι Maplerun έχουν την τιμή να ανακοινώσουν ότι ο κιθαρίστας τους Ορέστης Σίτης ανήκει εδώ και λίγες ώρες στην οικογένεια της πασίγνωστης Αγγλικής εταιρίας ενισχυτών Orange Amplifications.

Με την συμφωνία αυτή οι Maplerun γίνονται το πρώτο ελληνικό συγκρότημα της οποίας μέλος συνεργάζεται με μια εταιρία τέτοιου βεληνεκούς, της οποίας το roster περιλαμβάνει καλλιτέχνες όπως ο Jimmy Page, οι Slipknot, οι Mastodon, οι Rush, οι Deftones, οι Down και πολλούς άλλους.

Κληματιανό γλέντι υπό βροχή...

H βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο για τους Κληματιάνους που γιόρτασαν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με μεγάλο κέφι.

Θετικά ήταν τα σχόλια για την πρόεδρο του τοπκού διαμερίσματος Γεωργία Διαμάντου και τους συνεργάτες της, που φρόντισαν για να είναι όλα άψογα, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να μείνουν ικανοποιημένοι.

Και του χρόνου!

Καλή Σαρακοστή!

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Οι "Καλές και οι Μπραμ΄δες" στη Σκόπελο

Στις 2 μ.μ. από το κλειστό γυμναστήριο ξεκίνησε η αποκριάτικη παρέλαση στη Σκόπελο με προορισμό, όπως πάντα, όλες τις γειτονιές του χωριού, η βροχή όμως που άρχισε από τον Μύλο άλλαξε τα σχέδια, αλλά όχι το κέφι για γλέντι...

Οι "Καλές και οι Μπραμ΄δες", χορεύοντας και τραγουδώντας, συνοδεία ζωντανής μουσικής, έκαναν ένα μικρό σταθμό στο Δημοτικό Καφενείο και κατέληξαν στον "Ορφέα", όπου συνέχισαν τον χορό και το τραγούδι μέχρι αργά το βράδυ…

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εντυπωσιακή παρουσία του Δήμου Αλοννήσου στην έκθεση GREKLAND PANORAMA

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον της Σουηδικής αγοράς για την Αλόννησο, όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια της έκθεσης GREKLAND PANORAMA 2015 που έλαβε χώρα στις 13-15/2/2015, στη Στοκχόλμη όπου συμμετείχε ο Δήμος. 
Συνεχίζοντας το επιτυχημένο εγχείρημα του προηγούμενου έτους, η έκθεση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την ενεργό υποστήριξη των ισχυρότερων παραγόντων της Σκανδιναβικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, TUI/Fritidsresor, Thomas Cook/VING, Kuoni/Apollo, Solresor, Airtours, Tema Resor, Detur και Aegean Airlines/Tal Aviatiεπιτυγχάνοντας αύξηση της επισκεψιμότητας άνω του 50% έναντι των περυσινών δεδομένων.     

Στο πνεύμα αυτό, η Αλόννησος παρουσιάστηκε δυναμικά με εντυπωσιακό περίπτερο έκτασης 12 τ.μ. και δέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες, μεταξύ άλλων και επαγγελματιών, που είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Αλοννήσου και να πάρουν γεύση από τη φιλοξενία του τόπου και τα μαγευτικά τοπία του που κοσμούσαν το φόντο του εκθεσιακού χώρου του Δήμου, με εικόνες και φωτογραφίες ύψους 2,5 μέτρων.

Η Αλόννησος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Τσουκανά, το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Κώστα Ευσταθίου και εθελοντές-φίλους του προορισμού που διαμένουν στην Στοκχόλμη.  

Ο Δήμος Αλοννήσου ευχαριστεί...

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αλοννήσου ευχαριστεί τον Δήμο Σκοπέλου και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Τριανταφύλλου Νικόλαο, την Αντιδήμαρχο κα Κλωνάρη Μάχη και την Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σκοπέλου κα Ελένη Κεφαλωνίτη-Παπαχρήστου, τον Διευθυντή κ. Γιώργο Τριανταφύλλου και το προσωπικό του κέντρου υγείας Σκοπέλου, την Hellenic Seaways καθώς κι όλοι όσοι συνέδραμαν και στήριξαν την οικογένεια του μακαριστού πατρός Αβραάμ Αποστολίδη.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου
Πέτρος Βαφίνης

Σκόπελος // Τα γκολ και οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Μέτα και τη νίκη που πέτυχε η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕΣΚΛΟΥ στις 21/02/2015 με σκορ 1-3 και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα μας στέφεται και μαθηματικά πρωταθλήτρια της Β΄ Τοπικής Κατηγορίας της ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Στο βίντεο παρακολουθήστε τα γκολ του αγώνα αλλά και τους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών από την πόλη του Βόλου έως και το νησί της Σκοπέλου!

Σκόπελος // Σήμερα οι Καλές και οι Μπράμηδες

Κυριακή 22 Φλεβάρη
στις 14:00
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς η Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου καλεί όλους τους Σκοπελίτες να αναβιώσουμε το αποκριάτικο έθιμο μας με τραγούδια και χορό στα γραφικά σοκάκια της Σκοπέλου.

Θα αρχίσουμε να ντυνόμαστε από τις 12:00 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο απ' όπου και θα ξεκινήσουμε στις 14:00 και μετά τη καθιερωμένη βόλτα μας θα καταλήξουμε στη παραλία εμπρός από το δημοτικό καφενείο-ΚΑΠΗ, όπου θα μας περιμένουν κεράσματα και άφθονο κρασί.

Καλή Αποκριά

Α.Ο. Σκοπέλου - Ακρόπολη Σέσκλου 1-3

Ένα πολύ όμορφο γκολ του Erjon Hysaj, που ισοφάρισε σε 1-1 και άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή (1-3) και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από νωρίς...

Απολαύστε το..!

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Συγχαρητήρια από τον τέως Πρόεδρο του Α.Ο. Σκοπέλου Δημήτρη Χρυσάνθη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ο τέως Πρόεδρος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Σκοπέλου Δημήτρης Χρυσάνθης συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και τη Διοίκηση της ομάδας για την εξαίρετη δουλειά που έγινε φέτος στο ποδοσφαιρικό τμήμα και είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να στεφθεί πρωταθλήτρια στο τοπικό πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΘ και εύχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Σκόπελος // Είμαστε πια πρωταθλητές..!

Σπουδαίο "διπλό", που της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίσει τον τίτλο της Β' ΕΠΣΘ από σήμερα, αν και απομένουν 5 ακόμα αγωνιστικές (4 για τον Α.Ο.Σ. καθώς την 20ή αγ. έχει ρεπό), πήρε σήμερα η Σκόπελος κερδίζοντας 1-3 την Ακρόπολη Σέσκλου.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Α.Ο. Σκοπέλου στέφθηκε και "μαθηματικά" πρωταθλητής και το γεγονός πανηγυρίστηκε ανάλογα στο νησί.

Για την ιστορία: Η Ακρόπολη προηγήθηκε 1-0 στο 10', στο 43’ ήρθε η ισοφάριση με υπέροχο τέρμα του Χισάι, στο 53’ έγινε το 1-2 με τον Προκοπίου, που σκόραρε μετά από πολλούς μήνες και στο 61’ ο Χισάι έκανε το τελικό 1-3.

Οι φωτό από τους πανηγυρισμούς στο λιμάνι σήμερα το απόγευμα...

Η Θεατρική Ομάδα Αλοννήσου αποχαιρετά τον σκηνοθέτη και δάσκαλό της π. Αβράαμ Αποστολίδη

Tα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Αλοννήσουν εκφράζουμε τα θέρμα συλλυπητήρια και τη συγκίνησή μας για την απώλεια του σεβαστού ιερέα του νησιού π. Αβράαμ Αποστολίδη, δημιουργού, σκηνοθέτη και δάσκαλου της θεατρικής μας ομάδας.

Νοιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το πέρασμά του από το νησί και για όσα μας δίδαξε και μας μετέδωσε.

Μπορεί να έφυγε, αλλά στον καθένα και την καθεμιά άφησε κάτι, ώστε να τον θυμόμαστε για πάντα.

Καλό ταξίδι πατέρα Αβραάμ και καλό παράδεισο.

Συλλυπητήρια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου

Για τον απρόσμενο χαμό του πατρός Αβραάμ Αποστολίδη


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον απρόσμενο χαμό του πατρός Αβραάμ Αποστολίδη, πρώην Αντιπροέδρου και τέως Προέδρου του συλλόγου, του οποίου η προσφορά στην επανίδρυση και στην επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου ήταν ανεκτίμητη.

Πρωτοπόρος, καινοτόμος, δημιουργός της θεατρικής ομάδας, εμπνευστής της πολιτιστικής εβδομάδας, ακούραστος εργάτης, αφοσιωμένος στο έργο του συλλόγου.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.

Εθνική τράπεζα: Απορρίφθηκε ο Γ. Μιχελής, υπό προϋποθέσεις η Λούκα Κατσέλη

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤ

Απορρίφθηκε από τον SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η τοποθέτηση του Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβουλου της Εθνικής Τράπεζας, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, υπήρχαν ενστάσεις για το πρόσωπό του, καθώς απείχε επι πολλά χρόνια από το τραπεζικό σύστημα (από το 2007) και «κόπηκε» λόγω ελλειπούς εμπειρίας σε ζητήματα διαχείρισης κινδύνων (risk management).

Για την Λούκα Κατσέλη, εγκρίθηκε μεν η υποψηφιότητα, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετηθεί ως CEO ένα σημαντικό τραπεζικό στέλεχος που θα «τρέχει» την τράπεζα.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σκόπελος // Αγώνας βόλεϊ το Σάββατο

 Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ  -  ΙΩΛΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 
Τον τρίτο αγώνα εντός έδρας θα δώσει η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Α.Ο. Σκοπέλου, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Ιωλκό Βόλου. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο κλειστό Γυμναστήριο, με την ομάδα του Γιάννη Τσακάλη να παρατάσσεται αποφασισμένη για να πάρει το "ροζ" φύλλο αγώνα.

Σποράδες // Ενημέρωση παραγωγών σχετικά με τους εχθρούς και τις ασθένειες των πυρηνοκάρπων και της αμυγδαλιάς

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να ανοίξετε τα σχετικά αρχεία:

TΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ

Σκόπελος // Ζητείται διαμέρισμα για όλο το χρόνο

Ζητείται διαμέρισμα, με εύκολη πρόσβαση, σε κεντρικό σημείο της Σκοπέλου,  3 δωματιων, 80-120τμ, για όλο το χρόνο.

Τηλ. επικοινωνίας 6944850115

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση των Κ.Ο.Β. Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου του ΚΚΕ για την Υγεία στις Βόρειες Σποράδες

Η πολιτική δραστικών περικοπών στα κονδύλια για την λειτουργία των Κ.Υ. που έχουν εφαρμόσει διαχρονικά οι τελευταίες κυβερνήσεις, έχουν δημιουργήσει άκρως επικίνδυνες και δραματικές καταστάσεις για τα λαϊκά στρώματα των Βορείων Σποράδων.
Ενώ οι ανάγκες του λαού για δημόσιες και πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας και πρόληψη διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Απ’ αυτή την πολιτική βγαίνουν ωφελημένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες λόγω της μεταφοράς κονδυλίων από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη  της κερδοφορίας τους, αλλά και επειδή τους δημιουργείται χώρος για να δράσουν και σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Αποτέλεσμα οι  εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ψαράδες, οι...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου για τον αιφνίδιο θάνατο του π. Αβραάμ

Ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης και 
τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου
π. Αβραάμ Αποστολίδης
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  και την βαθιά μας συγκίνηση για τον αιφνίδιο θάνατο του σεβαστού ιερέα του νησιού μας π. Αβραάμ Αποστολίδη.

Νοιώθουμε την ανάγκη ετούτη την ώρα να πουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη ζεστή παρουσία του, για τα λόγια του που μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή, για την φλόγα, την πίστη και τα ιδανικά της θρησκείας μας, που μετέδιδε σε όσους τον άκουγαν όλα αυτά τα χρονια.

Αλλα δεν ειναι εύκολο πραγματικά να βρεθούν λόγια που να τιμήσουν τόσο το πνευματικό του έργο όσο και την κοινωνική του προσφορά σε κάθε έκφανση της ζωής του τόπου.
Το φιλανθρωπικό του έργο, η δημιουργία και η λειτουργία του πνευματικού κέντρου, η προσφορά του στον πολιτισμό, η θεατρική διδασκαλία του καθώς και η ψυχολογική υποστήριξη σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη τον καθιστούν για μας αναντικατάστατο.

Καλό ταξίδι πατέρα Αβραάμ και καλό παράδεισο.

Η Σκόπελος στην έκθεση ITF Belgrade

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σκοπέλου συμμετέχει στην έκθεση του Βελιγραδίου (ITF Belgrade) μέσω του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Η κίνηση των επισκεπτών από την πρώτη κιόλας μέρα της έκθεσης είναι αρκετά μεγάλη, γεγονός που θεωρείται δείγμα και για την επερχόμενη σεζόν.

Στο πρόγραμμα της αποστολής είναι να πραγματοποιηθούν επαφές και με επιχειρηματίες της Ρουμανίας.

Απόκριες στη Σκόπελο // Ας θυμηθούν οι πιο μεγάλοι και ας μάθουν οι νεότεροι...

Απόκριες στη Σκόπελο το 1994 με μεγάλη συμμέτοχη από Σκοπελίτες και πρωταγωνιστές μια οικογένεια, όλοι τους μερακλήδες, που μπορεί να έφυγαν νωρίς, όμως άφησαν όλοι πίσω τους τον δικό τους μύθο.
Ο Πατέρας μου, ο θείος μου ο Αντώνης και ο μπάρμπα Σάββας...

Ήταν άτομα που δεν τους ένοιαζε το πόσο θα ζήσουν... αλλά τους ένοιαζε να ζουν την κάθε ημέρα όπως αυτοί ήθελαν και όπως αυτοί ήξεραν.

Ήταν άτομα που γι' αυτούς το τραγούδι ήταν πιο σημαντικό απ' ό,τι η ίδια τους η αναπνοή.

Είμαι σίγουρος πως και εκεί που βρίσκονται περνάνε το ίδιο καλά..!

Ας θυμηθούν λοιπόν οι πιο μεγάλοι και ας δουν οι νεότεροι που δεν είχαν την τύχη να ζήσουν τέτοιες απόκριες..!

Καλές απόκριες και πάνω απ' όλα υγεία σε όλους..!

Σωτήρης Ξηροχειμώνας

Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αλόννησο

Λόγω  της ξαφνικής και θλιβερής απώλειας (κλικ) του εφημέριου της ενορίας  του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πατρός Αβραάμ Αποστολίδη, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Αποκριάς ακυρώνονται.

Εκοιμήθη ο π. Αβραάμ Αποστολίδης

Ξαφνική και θλιβερή η απώλεια του εφημέριου της ενορίας  του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, Πατρός Αβραάμ Αποστολίδη, ο οποίος χθες βρέθηκε στη Σκόπελο για προγραμματισμένη ομιλία στη Γλώσσα και σήμερα το πρωί βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου για προσκύνημα. Ο 38χρονος π. Αβραάμ ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου και κατέληξε.

Ο εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Αλόννησο, όπου αγκάλιασε τον τοπικό πληθυσμό, επιλέγοντας την πνευματική προσφορά, έναντι της ψυχολογίας και της πληροφορικής, επιστήμες τις οποίες είχε σπουδάσει.

Κληρικός με πλατιά μόρφωση, πρόσφερε ανιδιοτελώς βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη...