Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

New Port και Σκιάθος, Αδελφοποιημένα Νησιά / Εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Με μεγάλη επιτυχία και ένθερμη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος" και το Newport Skiathos Club, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα στη Σκιάθο και στο Newport, και  παρουσιάσθηκε  στις δύο πόλεις μέσω Skype.

Την εκδήλωση άνοιξε από το Newport, η κυρία Chrissy Logothets, Πρόεδρος του Newport Skiathos Club, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και είπε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Σκιάθος" και το Newport Skiathos Club, μέσα από την οποία αναθερμάνθηκαν οι δεσμοί μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Είναι  η τρίτη φορά που συνδιοργανώνουμε εκδήλωση, στο διάστημα περίπου δύο χρόνων που ξεκίνησε η συνεργασία μας».

Στη συνέχεια η χορωδία  “The Very Merry Dickens Carolers”,  η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Πολιτεία Rhode Island, όπου ανήκει η πόλη του Newport, αλλά και στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης, Μασαχουσέτης και...
Κονέντικατ, παρουσίασε γνωστά χριστουγεννιάτικα κάλαντα μεταφέρoντας το κλίμα των εορτών και τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων.
Με τη φράση «Να τα πούμε;», που προαναγγέλει αλλά και επιβάλλει τη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η χορωδία ΦΩ.Σ. (ΦΩνούλες Σκιάθου) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, η οποία συγκίνησε με τον άψογο συγχρονισμό και το πηγαίο ταλέντο. Με ιδιαίτερη ζωντάνια η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, εντυπωσίασε με χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η εκδήλωσε έκλεισε με τα κάλαντα της Σκύρου, σε ένα σόλο acapella,με τη μελωδική φωνής της καθηγήτριας μουσικής, κυρίας Φανής Μπαρμπή, η οποία διευθύνει τη χορωδία του Συλλόγου.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος" κ. Θοδωρής Τζούμας ανέφερε πως: «Τόσο η συχνότητα των εκδηλώσεών μας, όσο και η ένθερμη συμμετοχή, αποδεικνύουν  πως η καρδιά της Σκιάθου χτυπά και στο Newport. Στα 150 χρόνια που πέρασαν, οι Σκιαθίτες μετανάστες του Newport, δεν ξέχασαν ποτέ τη γενέτειρά τους, και υπήρξαν γεναιόδωροι, υποστηρίζοντας οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά και αναλαμβάνοντας την αναστήλωση μνημείων, ενώ πρόσφατα ενίσχυσαν την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου με 3.260 δολλάρια. Ίσως να μην  μπορέσουμε ποτέ να σας ανταποδώσουμε, όλα αυτά που εσείς έχετε προσφέρει στον τόπο σας, αυτό που μπορούμε σίγουρα, είναι να σας καλωσορίζουμε εγκάρδια στο νησί μας.»
Η εκδήλωση παρουσιάστηκε ζωντανά και μέσα από την ιστοσελίδα www.skiathostv.gr, με πρωτοβουλία του κ. Χρήστου Τσιότρα, για όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν σε Σκιάθο και Newport.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος"  ευχαριστεί θερμά, την Πρόεδρο του Newport Skiathos Club, κα Chrissy Logothets, για την άψογη συνεργασία, την κα Μαρία Κανταράκια-Daras, που η βοήθεια της ήταν καθοριστική ως σύνδεσμος, την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κα Δήμητρα Συκιώτη, τον Δάσκαλο μουσικής κ. Αλκιβιάδη Πλακιά και τους μαθητές της χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου, την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κα Παναγιώτα Διολέττα, τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και  την καθηγήτρια μουσικής κα Φανή Μπαρμπή. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Χρήστο Τσιότρα για την τεχνική υποστήριξη και την απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης, στα Μέλη του Διοκητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος" κα Άννα Δεληγιάνη, κα Celine Monnier,  κ. Διαμαντή Μαθηνό,  κ. Γιάννη Γιαννίτση και βέβαια σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Συλλόγου, να προσφέρουν τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν στους οικονομικά αδύναμους, στη δράση υποστήριξης που υλοποιεί ο Σύλλογος στο διάστημα των γιορτών, από την ίδρυσή του. Τέλος ευχαριστίες στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σκιάθου για την παραχώρηση της αίθουσας και στον Διευθυντή του Λυκείου κ. Λεωνίδα Τζαβαλιά  και στην κα Ματούλα Χονδρονικολή για τη βοήθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.