Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Στη Β’ κλιματική ζώνη για το επίδομα θέρμανσης η Μαγνησία

Ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη η ένταξη της Μαγνησίας στην Β’ κλιματική ζώνη για το επίδομα θέρμανσης από την Γ’ ζώνη στην οποία βρίσκονταν.
Aν δεν φτάσουν τα χρήματα,
κάποιοι δικαιούχοι δεν
θα εισπράξουν το σύνολο
του ποσού που δικαιούνται
Όπως αναφέρεται σε Δ.Τ. βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, η ένταξη στη Β’ ζώνη έγινε «μετά από παρεμβάσεις των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου,  Παπανάτσιου Κατερίνας και Μπαλή Μάκη και συνιστά αποκατάσταση μια μεγάλης αδικίας σε βάρους του νομού Μαγνησίας. Πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν διπλασιάζεται η ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που επιδοτείται. Έτσι η ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνεται από το 8 στα 15 λίτρα για την κύρια κατοικία,  η συνολική ανώτατη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης  ανά κύρια κατοικία αυξάνεται  από τα 640 λίτρα στα 1200 λίτρα για τον άγαμο και στα 1500 λίτρα από 800 λίτρα για τον έγγαμο.»

Βέβαια στο Δελτίο Τύπου δεν αναφέρεται ότι αν δεν φτάσουν τα χρήματα, 105 εκατ. ευρώ βάσει μνημονίου, που θα διατεθούν για το επίδομα θέρμανσης, κάποιοι δικαιούχοι δεν θα εισπράξουν το σύνολο του ποσού που δικαιούνται, αλλά την αναλογία που τους αντιστοιχεί. 

Αυτό ορίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους, στην οποία διαβάζουμε ότι «εφόσον το υπόλοιπο του προυπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης, δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες αιτήσεις, τότε αυτό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους αναλογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.