Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

181 πρόσφυγες από τα Σκάντζουρα στην Αλόννησο

Τους τελευταίους μήνες η Αλόννησος έχει  γίνει πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων με την Δημοτική Αρχή να κάνει τα πάντα, αλλά να μην μπορεί, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και τις ανύπαρκτες γι’ αυτό το σκοπό υποδομές, να διαχειριστεί πλέον την κατάσταση.

Εκατόν ογδόντα ένα άτομα, αφημένα στα ερημικά Σκάντζουρα, βρέθηκαν σήμερα και αυτή την ώρα, μετά την προσφορά φαγητού και ιατρικών υπηρεσιών, γίνεται αγώνας για να βρεθούν κλινοσκεπάσματα και χώρος για ύπνο.

«Έχουμε 85 παιδιά από ημερών μέχρι δέκα ετών, έγκυες, υπερήλικες, με έναν από αυτούς να έχει πνευμονία… Η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη και αν συνεχιστεί η είσοδος προσφύγων και μεταναστών με αυτό το ρυθμό, τα πράγματα θα είναι δύσκολα…» μας είπε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος...
βρίσκεται στο πόδι για την διαχείριση της κατάστασης, μαζί με όλο το δημοτικό συμβούλιο, το όποιο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό υπάρχει, τους Σαμαρείτες και εθελοντές κατοίκους του νησιού.
Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην Αλόννησο από τα Σκάντζουρα με τη βοήθεια των πλωτών του Λιμεναρχείου Σκοπέλου και Σκύρου και αύριο θα αναχωρήσουν με τον Πρωτέα για Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.