Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Σκόπελος / Ένας επικίνδυνος δρόμος εκπέμπει SOS

ΕΝΤΥΠΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
2009
Το πρόβλημα με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν ορισμένοι οδηγοί (κυρίως με μηχανάκια) ανεβαίνοντας το δρόμο που περνάει μπροστά από το γυμνάσιο – λύκειο Σκοπέλου και τον κίνδυνο ατυχήματος είναι παλιό. Γονείς μαθητών και κάτοικοι της περιοχής είχαν καταθέσει αίτηση στο Δήμο το 2007 με την οποία ζητούσαν να τοποθετηθούν σαμαράκια στο δρόμο για μείωση της ταχύτητας και το 2009 η έντυπη εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» το επανέφερε μετά από αίτημα γονέων.

Οκτώ χρόνια μετά δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη, ο κίνδυνος για τους μικρούς μαθητές παραμένει, οι γονείς (κλικ) διαμαρτύρονται εις ώτα μη ακουόντων, μέχρι να συμβεί το κακό και τότε όλοι θα έχουν γνώμη..!

Αυτή τη φορά το θέμα επαναφέρει ο Μάνος Βασιλείου, ο οποίος λειτουργεί σχολή Μαχητικών Αθλημάτων στον εν λόγω δρόμο. Ο κ. Βασιλείου στην επιστολή του προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, την οποία κοινοποιεί στο Αστυνομικό Τμήμα και στη Διεύθυνση του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου με θέμα «Τοποθέτηση speed stoppers (εγκάρσιες υπερυψωμένες λωρίδες οδοστρώματος)» γράφει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Δια της παρούσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θεωρούμε επιβεβλημένη την τοποθέτηση speed stoppers (εγκάρσιες υπερυψωμένες λωρίδες οδοστρώματος) επί της οδού που διασχίζει την είσοδο των σχολείων Γυμνασίου και...
Λυκείου Σκοπέλου, μιας και έχει παρατηρηθεί ότι διασχίζουν την οδό αυτή οχήματα με υπερβολική ταχύτητα.

Όπως είναι αυτονόητο, στην οδό αυτή κινούνται ανήλικοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και μαθητές του Αθλητικού μας Σωματείου ηλικίας 5 έως 12 ετών, οι οποίοι διατρέχουν σοβαρότατο κίνδυνο τραυματισμού από ασυνείδητους οδηγούς.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την περίπτωση να τοποθετηθούν άμεσα επί της εν λόγω οδού speed stoppers, οι οποίες θα αναγκάζουν τους οδηγούς των οχημάτων να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητα αυτών. Σχετική μας παράκληση σας είχε υποβληθεί και στις 29-03-2013, χωρίς όμως να ληφθεί κανένα μέτρο.

Το Αστυνομικό Τμήμα που κοινοποιείται το παρόν, στα πλαίσια του έργου του περί εξασφάλισης της δημόσιας ειρήνης, ευταξίας και απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, παρακαλείται για την ενημέρωση του και τις τυχόν δικές του ενέργειες.

Οι Διευθύνσεις Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου, παρακαλούνται ομοίως για την δική τους ευαισθητοποίηση επί του θέματος.

Με τιμή
Μάνος Βασιλείου
Προπονητής
Υπεύθυνος προπονητηρίου Σκοπέλου                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.