Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πολιτιστικό Εργαστήρι Σκιάθου / Μικροί και μεγάλοι δημιουργοί "εν δράσει"

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι έχοντας διανύσει τέσσερα χρόνια λειτουργίας, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα από 550 μαθητές του να ανακαλύψουν ή να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους, καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους δημιουργούς για πέμπτη χρονιά.

Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα:

1) εικαστικών μικρών παιδιών με την κα Νατάσα Μπουκουβάλα και την κα Χρυσούλα Παπαδοπούλου,

2) ζωγραφική εφήβων με τον κ. Κουμιώτη,

3) ζωγραφική ενηλίκων με τον κ. Μιτζέλο,

4) αγιογραφία με τον κ. Κουτούμπα,

5) κιθάρα με τον κ. Κισσουρά,

6) τμήμα θεατρικής αγωγής για παιδιά Β΄,Γ΄και Δ΄Δημοτικού το οποίο θα οδηγήσει και στην πρώτη παιδική θεατρική παράσταση με την κ. Ελένη Κουτούμπα

και κύκλοι σεμιναρίων

1) μικτές τεχνικές με την κα Χρύσα Τηλιοπούλου,

2) εργόχειρο – βελονάκι με μια διαφορετική προσέγγιση με τη κα Μαρία Λάζου,

3) εργόχειρο - μετά από τρία χρόνια και πάλι με την κα Χρύσα Τηλιοπούλου

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, αποτελεί...
καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό παλαιότερο αλλά και σύγχρονο.
                     
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του, το  Πολιτιστικό Εργαστήρι, δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην ελαχίστων μικρών δωρεών σε υλικά και ως  μόνη πηγή εσόδων είχε την συμβολική συνδρομή των μαθητών, η οποία κατάφερε να καλύψει με δυσκολία τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα του.

Και φέτος η χρονιά ξεκίνησε με την επιτυχημένη έκθεση των δημιουργιών των μαθητών, που πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου,  και η οποία γέμισε όλους τους φίλους του εργαστηριού  με χαρά και ικανοποίηση.

Αυτή είναι και η ανταμοιβή των συντελεστών.      
                                                               
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου ευχαριστεί θερμά τους Δασκάλους, κα Χρύσα Τηλιοπούλου, κα Νατάσα Μπουκουβάλα,κα Χρυσούλα Παπαδοπούλου, κα Δήμητρα Γκουντούμα, κ. Μιτζέλο Γιάννη, κ. Κώστα Κουτούμπα, κ. Στάθη Κουμιώτη, κ. Αντώνη Κισσουρά, που εθελοντικά το στήριξαν. Μελλοντικός στόχος  είναι να  αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται, να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν αλλά και να μπορέσουν να ενισχυθούν τα τμήματα αυτά σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά καλύτερο. Για να επιτευχθεί ο στόχος, είναι απαραίτητη η συνεργασία  και η υποστήριξη όλων. Είναι λοιπόν ευπρόσδεκτη η προσφορά κάθε τύπου (στέγης, υλική ή εθελοντικής εργασίας).                              

Στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση λήξης της έκθεσης η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εργαστηρίου, ανέφερε εκτός των άλλων «Με βήματα αργά, σταθερά και όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό αλλά και τους λαϊκούς τεχνίτες και δημιουργούς. Ανθρώπους αξιόλογους που πρέπει να έχουμε κοντά μας ώστε οι δημιουργοί να μάς γνωρίσουν την τέχνη τους και εμείς με τη σειρά μας, οι μαθητές κάθε ηλικίας να ανακαλύψουμε τους εαυτούς μας, τα τυχόν κρυφά μας ταλέντα ή αν μη τι άλλο να αξιοποιήσουμε δημιουργικά το χρόνο μας.

Μοναδικός μας γνώμονας το καλό των ανθρώπων του τόπου μας, μικρών και μεγάλων, ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων τους και των γνωστικών τους πεδίων και μοναδική μας αξίωση να τους βλέπουμε ευτυχισμένους δημιουργικούς και χαρούμενους, όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον.

Την φετινή μας έκθεση την έχουμε αφιερώσει σε έναν καλό φίλο και εξαιρετικό συνεργάτη, σ’ έναν άνθρωπο που εκτιμούσε τις καλές προσπάθειες και τις στήριζε, που αγαπούσε το Εργαστήρι και που είχε πάντα μια καλή ιδέα για τα επόμενα βήματα,σε κάποιον που ήταν άνθρωπος όχι μόνο των λόγων αλλά και των έργων, πάντα δημιουργικός και συνεπής, σ’ έναν άνθρωπο που μας λείπει και που πάντα θα τον θυμόμαστε με αγάπη. Στον Τάσο τον Μπισκίνη. Νομίζω ότι θα είναι περήφανος και για τη φετινό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που δεν θα είχαμε χωρίς τους εξαιρετικούς μας δασκάλους οι οποίοι έκαναν τους μαθητές μας να δημιουργήσουν έργα τα οποία άφησαν έκπληκτους τόσο τους μαθητές μας όσο κι εμάς. Όλοι μας οι δάσκαλοι αγκάλιασαν και συμμερίστηκαν το σκοπό του Πολιτιστικού Εργαστηριού και μαζί μας διέθεσαν πολύ χρόνο, πολλή δουλειά, πολλή αγωνία για ν’ ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και υποχρεώσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος.» και αφού ευχαρίστησε του δασκάλους, όλους όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση της έκθεσης και τον Δήμο Σκιάθου, για την παραχώρηση της αίθουσας, έκλεισε την ομιλία της λέγοντας «Όπως βλέπετε, η παρέα μας σταθερά μεγαλώνει και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό. Βέβαια όλα αυτά έχουμε την χαρά να τα βιώνουμε σε καιρούς ειρήνης στο όμορφο νησί μας που μπορεί να το έχει αγγίξει ή οικονομική κρίση, δεν έχει όμως αντιμετωπίσει την τραγωδία που έχουν ζήσει φέτος το καλοκαίρι τα ανατολικότερα νησιά μας. Εκεί έχουμε να κάνουμε με εικόνες πολέμου. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις περιουσίες τους, τις επιστήμες τους, τα υπάρχοντά τους για να μπορέσουν να σώσουν τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους. Μαύρες σελίδες της ιστορίας που θυμίζουν τις μαύρες σελίδες της δικής μας νεότερης ιστορίας. Το Πολιτιστικό Εργαστήρι θεωρεί υποχρέωσή του να βοηθήσει όπως μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση διότι πρέπει βεβαίως στα παιδιά μας να διδάσκουμε τις τέχνες και τα γράμματα, αλλά πάνω απ όλα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος και θρησκείας. Αυτές είναι αξίες βαθιά ριζωμένες στο Ελληνικό DNA. Και πως προτείνουμε να βοηθήσουμε;

Προσκαλούμε όλους τους μαθητές μας και κυρίως τους ενήλικες των προηγουμένων ετών να προσφέρουν αντικείμενα προς πώληση στο φετινό BAZAAR. Όλα τα αντικείμενα θα φέρουν το όνομα του δημιουργού τους ώστε ότι δεν πουληθεί να μπορεί να επιστραφεί. Τα έσοδα θα διατεθούν στους πρόσφυγες είτε σε χρήμα, είτε σε είδη πρώτης ανάγκης,εφόσον θα έχουμε διασφαλίσει ότι θα φτάσουν στον αποδέκτη τους.”

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, κοινός τόπος των ανθρώπων της προσφοράς και της αισιοδοξίας, ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους, που αφειδώλευτα και με ενθουσιασμό  το στηρίζουν, γεγονός που ενθαρρύνει, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεχίσουν δυναμικά.

Η ομάδα του εργαστηρίου
Δέσποινα Άννη, Μαρούλα Άννη, Ιωάννα Δένδη,  Μελαχροινή  Μουστάκα, Παρασκευή Κουτούμπα, Σελίν Μοννιέ, Αντώνης Κισσουράς, Θοδωρης Τζούμας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.