Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η «Κίνηση Πολιτών Νέου Κλήματος» καταγγέλλει...

Δύο επιστολές, τις οποίες υπογράφει η «Κίνηση Πολιτών Νέου Κλήματος», προσυπογράφουν πενήντα περίπου δημότες και κοινοποιούνται στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στον Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό, και στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη έφθασαν σήμερα στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες».
Η μία απευθύνεται στον Δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη και στην πρόεδρο της Τ.Κ. Κλήματος και η άλλη στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.
Η πρώτη επιστολή η οποίο επικαλείται πηγαίο ενδιαφέρον και όχι αντιπολιτευτική διάθεση καταγγέλλει:

• Την παντελή έλλειψη καθαριότητας στην Κοινότητα.
• Τον απαράδεκτο ηλεκτροφωτισμό, κάνοντας λόγο για απόλυτο σκοτάδι, επικίνδυνα καλώδια, σπασμένα φωτιστικά κ.ά.
• Την παντελή έλλειψη χώρων αναψυχής - παιδικής χαράς.
• Την πλήρη εγκατάλειψη του δασυλλίου
• Την πλήρη εγκατάλειψη των αθλοπαιδιών καθώς και την πλήρη εγκατάλειψη του χώρου μέσα και έξω από το τέως Δημοτικό Σχολείο στο Παλιό Κλήμα.

Κατά τους συντάκτες της επιστολής στην Κοινότητα επικρατεί “ζούγκλα”, καταγγέλλεται η κοπή δέντρων “κατά το δοκούν”, ενώ “προκλητικά ανύπαρκτη” χαρακτηρίζεται η προσωπική παρουσία του Δημάρχου, αντιδημάρχων και συμβούλων στο Νέο Κλήμα και τον Παλιό Οικισμό.

Κλείνοντας την επιστολή, θίγεται και ένα επίκαιρο ζήτημα. Η αντιπλημμυρική προστασία του Νέου Κλήματος με το ερώτημα «πού βρίσκεται η πριν μερικά χρόνια συνταχθείσα μελέτη;»
Για τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου
Στην επιστολή προς τη ΔΕΥΑ οι υπογράφοντες διαμαρτύρονται και...
καταγγέλλουν «τις εν γένει πολιτικές και πρακτικές της ΔΕΥΑ» και συγκεκριμένα:

• Την αλόγιστη, ανεύθυνη και πολύ επικίνδυνη διαχείριση των αποθεμάτων νερού.
• Τον μη καθαρισμό των δεξαμενών του Παλαιού Κλήματος εδώ και 14(!) χρόνια. Ο χλωριωτής δεν δουλεύει, ενώ το καλώδιο του φλοτέρ άγεται και φέρεται στον επαρχιακό δρόμο.
• Παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε δημάρχων, εδώ και 16 χρόνια δεν έχει αντικατασταθεί ούτε ένα μέτρο αμιαντοσωλήνα.

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων οι υπογράφοντες καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται για την επί 8 χρόνια είσπραξη τέλους αποχέτευσης και λειτουργίας του βιολογικού, χωρίς αυτός να λειτουργεί, «με υπαιτιότητα της ΔΕΥΑ», ενώ τονίζουν ότι θα είναι δυσάρεστη η θέση τους αν αναγκαστούν να κινηθούν νομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.