Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Λιμνονάρι / Απάντηση για τα επείγοντα και απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν στην παραλία και το ρέμα

Οι εργασίες αποκατάστασης σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την εκ νέου φραγή (μπάζωμα) της κοίτης του ρέματος
Ερώτημα, με το οποίο ο Δήμος Σκοπέλου ζητούσε από το “τμήμα Αιγιαλού και Παραλίας” έγγραφή ενημέρωση, για τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί, μετά την καταστροφή και την “εξαφάνιση” (κλικ) της παραλίας στο Λιμνονάρι, απαντήθηκε εγγράφως από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το απαντητικό - ενημερωτικό έγγραφο ο Δήμος Σκοπέλου μπορεί να προβεί άμεσα «στην υλοποίηση των απολύτως απαραίτητων και επείγοντος χαρακτήρα έργων, για την αντιμετώπιση του κινδύνου, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Δηλαδή στη λήψη των απαραίτητων ποσοτήτων αδρανών υλικών και στην απομάκρυνση των δύο κατεστραμμένων οχετών από την κοίτη του ρέματος…»

Για τα παραπάνω πρέπει η περιοχή να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να έχει εκδοθεί απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι «μετά το πέρας των συγκεκριμένων έργων και εντός του έτους θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης του περιβάλλοντος, που θα εγκριθεί από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ότι οι εργασίες αποκατάστασης σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την εκ νέου φραγή (μπάζωμα) της κοίτης του ρέματος με οποιουδήποτε τύπου κατασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.