Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Σκόπελος μπορεί και θα ανθίσει ξανά!

Παρά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε πρόσφατα το νησί, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνική και οικονομική ζωή της Σκοπέλου, κανονικά θα διοργανωθεί το δεύτερο OpenTourism Σποράδων το οποίο θα λάβει χώρα την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Ορφέας» με ελεύθερη είσοδο.

Η Σκόπελος μπορεί και θα τα καταφέρει να γιατρέψει άμεσα τις πληγές της και να διαμορφώσει έγκαιρα έναν οδικό χάρτη ώστε να αναστραφεί το κλίμα, να αποκατασταθούν οι υποδομές της, να διασφαλισθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να ανακάμψει το νησί ως τουριστικός προορισμός.

Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνεται και το OpenTourism Σποράδων προσπαθώντας να δώσει ένα θετικό μήνυμα συστράτευσης και συνεργασίας των εμπλεκόμενων στον τομέα του τουρισμού στη Σκόπελο, μέσω της οποίας κάθε δυσκολία δύναται να ξεπεραστεί με αποτελεσματικότερο τρόπο.

Το OpenTourism (κλικ) αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν. Πρόκειται για μια...
σειρά δίωρων ανοικτών συναντήσεων μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται ή/ και ενδιαφέρονται για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό. Εκτός από την ανταλλαγή των απόψεων και επιχειρηματικών ιδεών, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού από την κοινωνία και επίσης η προώθηση της γνώσης στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το τίμημα εισόδου είναι μηδενικό. Η δε πρόσκληση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του δεύτερου OpenTourism Σποράδων, που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού,  έχει ως εξής:

11:00-11:15: Προσέλευση
11:15-13:00: Εισηγήσεις
«Σποράδες/Σκόπελος: online εικόνα και στόχευση»: Θέμης Παπαδημόπουλος, ΜΒΑ Τουρισμού Πανεπιστήμιο Πειραιά, Συνιδρυτής OpenΤourism 
«Η σημασία ενός μεγάλου event σε ένα μικρό προορισμό», Κώστας Μακρυγιαννάκης: Συνδιοργανωτής του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Guitar Plus, Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας 
«Αγροτικά προϊόντα: από το κτήμα στις διεθνείς αγορές», Μάζος Γιώργος: Ιδιοκτήτης και Ιδρυτής του Golden BlackQ 
«Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και Σκόπελος: Πώς χτίζεται ένας Παγκόσμιος Προορισμός», Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πανεπιστημίου Πειραιώς και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) / Συνιδρύτρια OpenTourism 
Συντονίζει ο Θέμης Παπαδημόπουλος, ΜΒΑ Τουρισμού Πανεπιστήμιο Πειραιά, Συνιδρυτής OpenΤourism.
13:00 -13:15 Coffee Break

13:15-14:00: Ερωτήσεις - Ανοικτή Συζήτηση - Networking - Κλείσιμο OpenTourism Σποράδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.