Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

KKE // Άλλοθι για νέα μνημόνια το Δημοψήφισμα

Μιλώντας στην χθεσινή πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην παραλία Σκοπέλου η εκπαιδευτικός Κέρη Ραμαντάνη επανέλαβε ότι και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής «ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει και οδηγούν τον λαό σε τραγωδίες.

Η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα θέλει να εκβιάσει το λαό:

- Να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς την τρόικα, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

- Να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της.

- Να του «φορτώσει» τις νέες αντιλαϊκές επιλογές της, είτε αυτή είναι μια νέα δήθεν  «βελτιωμένη» συμφωνία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είτε μια έξοδος από το ευρώ που θα κληθεί να πληρώσει ο ξανά ο λαός.  

Κοροϊδεύει: 

- Όταν επικαλείται το σεβασμό της λαϊκής θέλησης. Η θέληση του...
λαού όλα αυτά τα χρόνια ήταν να απαλλαγεί από τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, ενώ η ίδια με την πρότασή της προς τους τρεις θεσμούς τα διατηρεί και τα ενισχύει.

-  Όταν μιλάει για λαϊκή κυριαρχία, τη στιγμή που τα κλειδιά της οικονομίας τα κρατά στα χέρια της η άρχουσα τάξη, την οποία στηρίζει με την πολιτική της η κυβέρνηση.

- Όταν ισχυρίζεται ότι, εντός της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού, ότι μπορεί αυτή η λυκοσυμμαχία να αλλάξει.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έκθετη, γιατί απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ - και ούτε καν την έθεσε σε ψηφοφορία στη βουλή - να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού τα εξής ζητήματα:

- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

- ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ OΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, αλλά και η ΝΔ, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα,  παρουσιάζουν τα διλήμματα του κεφαλαίου και των διαφόρων τμημάτων του ως διλήμματα του λαού. Είναι ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα, προσπαθούν να εκφοβίσουν, για να μένει πάντα στο απυρόβλητο ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος, είτε με ευρώ είτε με δραχμή, οδηγεί σε κρίση, ανεργία, φτώχεια, πλούτο και προνόμια για τους λίγους.»

Κλείνοντας την ομιλία της ο κα Ραμαντάνη είπε:

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο:

ΡΗΞΗ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ,
ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ,
ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ο λαός με τη δράση και την επιλογή του να απαντήσει στην κοροϊδία του κάλπικου ερωτήματος, που θέτει η κυβέρνηση και να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και οι δύο προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα καπιταλιστικά κέρδη.

Το 0XΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και «παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσια», όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ.

Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ο λαός να σηκώσει το ανάστημα του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεση του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της.

Να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ.

0XΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ 
0XΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.