Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Απόηχοι από τη θερινή Σκόπελο του χθες…

Την παραθεριστική κίνηση της Σκοπέλου περιγράφει το μονόστηλο της "Θεσσαλίας" 76 χρόνια πριν…
Διαβάζουμε:
«Σκόπελος 24._

Ήρχισεν η παραθεριστική κίνησις της νήσου μας. Πλείσται οικογένειαι έχουν έλθη εξ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λαρίσης και Βόλου. Όλοι είναι καταγοητευμένοι με την εδώ παραμονήν των και μόνον από τα εφημερίδας μανθάνουν ότι εις άλλα μέρη το θερμόμετρον ανήλθε στους 35 και 40 βαθμούς! Τα δύο ξενοδοχεία "Σκόπελος" και "Αμερική" προσφέρουν όλας τας αναπαύσεις.

Εξ άλλου ενοικιάζονται και ιδιωτικά σπίτια επιπλωμένα με 2-3 χιλιάδες δραχμάς ενοίκιον δι' όλην την θερινήν περίοδον, τροφή ευρίσκεται άφθονος και ευθηνή εις γευστικώτατα κρέτα, ζωντανά ψάρια, λαχανικά και φρούτα.

Μεταξύ άλλων ευρίσκονται και αι οικογένειαι κ.κ. Σταυροπούλου, Ηλία Σκαβέντζου, Προέδρου Πρωτοδικών, Ηλ. Κατσάρου και Χ. Ζώγα, Πρωτοδικών, Καλύβα, Μανωλάκη, Καραγιάννη, Λύτρα, Μαρκογιαννοπούλου, Γ. Πόγγη υπουργείου Υγιεινής, Ν. Σκαβέντζου, Ζάχου, Τσανάκα κ.α.»

Ἐφ. ΘΕΣΣΑΛΙΑ 24 - 7 - 1939

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ π. ΚΩΝ. ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.