Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Σκόπελος / Μια ιδιαίτερη Έκθεση Ζωγραφικής στο Μερκούριο

Ο Αρχιτέκτων Πολεοδόμος Εικαστικός, Χρήστος Κονταρούδης, και συμπολίτης μας, αφού έχει από το 1980 σπίτι στη χώρα της Σκοπέλου, έχει ένα ιδιαίτερο και μηνυματικό τρόπο μέσα από την τέχνη του να προσεγγίζει την επικαιρότητα, και να τη γνωστοποιεί σε όλο τον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο του 2014, είχε την τιμή να επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, μαζί με άλλους 8 Έλληνες Εικαστικούς, στο μεγαλύτερο Εικαστικό γεγονός του κόσμου στην "Art en Capital" (η Τέχνη με Κεφαλαία) στο Grand Palais στο Παρίσι, υπό την ομπρέλα της Societe des Independens, της παλαιότερης Ένωσης καλλιτεχνών στο Παρίσι, από το 1864. Το μοναδικό αυτό γεγονός συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 2.500 εκθέτες και 40.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Εξέθεσε 7 συνολικά έργα, εκ των οποίων το κεντρικό έργο που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και δημοσιότητα ήταν το «La Grèce aujourd’hui» ( Η Ελλάδα σήιιεοα).
Στην Έκθεση του στη Σκόπελο, θα παρουσιαστούν έργα με Σκοπελίτικα τοπία, με πορτραίτα, με ένα έργο το οποίο είχε εκτεθεί και στο Παρίσι «
Catharsis», και τέλος ως κεντρικό έργο θα παρουσιαστεί, επίσης ένα μηνυματικό έργο «Ο Έλληνας σήμερα» (Grec aujourd’hui).

Εδώ πληροφοριακά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι για την φετινή Art en Capital ο καλλιτέχνης έχει υποβάλλει υποψηφιότητα για να εκθέσει με τη ομπρέλα της  Societe Francais, μια Ένωση, πολύ κλειστή, Γάλλων καλλιτεχνών οι οποίοι δέχονται, μετά από έγκριση της επιτροπής, στους κόλπους τους, κάθε χρόνο γύρω στους 10-15 ξένους καλλιτέχνες με ένα και μόνο έργο τους.

Ο «δικός μας» καλιτέχνης εχει υποβάλλει υποψηφιότητα με το Έργο «Migration» (Μετανάστευση), ένα πολύπτυχο με 25 επιμέρους πίνακες.

Του ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ
Εγκαίνια: 22/7/2015
Διάρκεια: -28 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.