Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Γλώσσα Σκόπελου / …Πρόταση για δημιουργικό καλοκαίρι!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, από ένα ταλαντούχο και δραστήριο νέο κορίτσι της Γλώσσας έφτασε στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο. Μια πρόταση που δείχνει την αγάπη της στα παιδιά, αλλά και το ενδιαφέρον της για τη μύηση των παιδιών της Γλώσσας σε δημιουργικές πολιτιστικές δράσεις,  έτσι ώστε να συνεχιστεί η μακρόχρονη πολιτιστική παράδοση του χωριού μας.

Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία μας με την Ηρώ Κωνσταντίνου, σε ένα καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Γλώσσας.

Ακολουθεί η πρόταση της Ηρώς:

«Καλοκαίρι 2015»

Έφτασε ξανά το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα όλοι μας να γευτούμε και πάλι τις όμορφες γεύσεις του, να μυρίσουμε τα αρώματά του, να αισθανθούμε τη ζέστη του και φυσικά να απολαύσουμε με όλες τις αισθήσεις μας τη μαγευτική  μας θάλασσα…

Και όλα αυτά πού; Σε μια μικρή γωνιά της γης, μα για εμάς που μεγαλώσαμε σε αυτή, μοιάζει πολύ μεγάλη… Τι πιο όμορφο από ένα χωριό, που το όνομά του είναι Γλώσσα, που τα σπιτάκια του μοιάζουν...
ζωγραφιστά, τα δρομάκια του γεμάτα ιστορίες και με μια θέα στον ορίζοντα που σε γαληνεύει. Μα ένα τέτοιο χωριό δεν θα είχε και μεγάλη αξία αν δεν το αγκάλιαζαν άνθρωποι "έξω καρδιά" και με ιδιαίτερη αγάπη για την ίδια τη ζωή και τη δημιουργία… και φυσικά τι πιο όμορφο από το να ακούει κανείς τα γέλια και τα ποδοβολητά από τα θαύματα της ίδιας της ζωής, τα μικρά χαρισματικά παιδιά της.

Γράφοντας αυτό το κείμενο είμαι στην Αθήνα, μα το μυαλό μου βρίσκεται στο χωριό. Φέτος θα είμαι περίπου 2 μήνες στο νησί και σκέφτηκα να βοηθήσω όσο μπορώ τα παιδιά να περάσουν ένα όμορφο δημιουργικό καλοκαίρι. Όλοι μας ξέρουμε πως είναι τα καλοκαίρια στο νησί, μα αυτό που μας μένει περισσότερο χαραγμένο στη μνήμη είναι όσα μάθαμε, όσα βιώσαμε παρέα με τους φίλους μας και όσα κυρίως χαρήκαμε… 

Θα είναι λοιπόν μεγάλη μου η χαρά αν καταφέρω να περάσω ένα καλοκαίρι παρέα με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα , τα χαμόγελα και κυρίως με τα μυαλουδάκια των μικρών παιδιών μας.

Αν έχουν όρεξη λοιπόν οι μικροί μας φίλοι, προνήπια, νήπια, πρώτη και Δευτέρα δημοτικού να φτιάξουμε χειροτεχνίες, να τραγουδήσουμε, να παίξουμε να λερωθούμε με μπογιές και ό,τι άλλο μας αρέσει, εγώ θα είμαι από 20 περίπου Ιουλίου μέχρι και μέσα Σεπτέμβρη στο νησί.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα μας βοηθήσει να βρούμε ένα χώρο και να αγοράσουμε κάποια από τα υλικά που θα δουλέψουμε με τα παιδιά. Σκοπός μου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά, το κουκλοθέατρο και ό,τι άλλο θελήσουν τα ίδια και εσείς οι γονείς. Μα το πιο σημαντικό να περάσουν όμορφα με τους φίλους τους και να χτίσουν όμορφες αναμνήσεις. Στο δημιουργικό μας εργαστήρι, αν τελικά πραγματοποιηθεί δεν θα ήθελα να δώσω εγώ όνομα, άλλα τα ίδια τα παιδιά αφού σε εκείνα θα ανήκει. Θα χαρώ να υπάρξουν συμμετοχές, αν πάλι όχι σίγουρα ένα καλοκαίρι στη Σκόπελο περνάμε πάντα ξέγνοιαστα και όμορφα όλοι μαζί παρέα..

ΥΓ : Εάν θελήσουν και μεγαλύτερα παιδιά να συμμετέχουν (από Γ' μέχρι ΣΤ' δημοτικού) αναλόγως τον αριθμό τους μπορούμε να συζητήσουμε όλοι παρέα αν μπορούμε να φτιάξουμε και ένα μεγαλύτερο τμήμα.

SEE YOU SOON… ΛΟΙΠΟΝ!

Το τηλέφωνό μου για οποιαδήποτε πληροφορία: 6986920722

Ηρώ Κωνσταντίνου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.