Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Αισθητική προσώπου με βελονισμό

Η Ιατρός βιοπαθολόγος, Μικροβιολόγος και ειδική στον βελονισμό Λίνα Λεμονή απαντά σε 4 ερωτήσεις σχετικά με τον αισθητικό βελονισμό για τις αναγνώστριες, αλλά και γιατί όχι για τους αναγνώστες, της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες».
Οι ρυτίδες και η χαλάρωση της επιδερμίδας ήταν και παραμένουν ο εφιάλτης κάθε γυναίκας. 'Ομως και η ιδέα του χειρουργείου είναι εξ ίσου, αν όχι περισσότερο, εφιαλτική. Ευτυχώς σήμερα οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για την πρόληψη της γήρανσης του προσώπου είναι πολλές. Μία από τις πιο αποτελεσματικές, ανώδυνες και χωρίς παρενέργειες είναι ο αισθητικός βελονισμός.
  • Τί είναι ο αισθητικός βελονισμός;
Ο αισθητικός βελονισμός είναι  εναλλακτική πρόταση, αντί της πλαστικής χειρουργικής και έχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα από το να βελτιώνει απλά την εμφάνιση. Είναι μία μη επεμβατική αγωγή που μπορεί να προσφέρει λάμψη φρεσκάδας και να ελαττώσει τα σημάδια γήρατος.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) στο πρόσωπο αποτυπώνονται χαρακτηριστικά που είναι σε άμεση συσχέτιση με τη γενική κατάσταση του σώματος (π.χ. η έλλειψη ύπνου δημιουργεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια). Η εξωτερική εμφάνιση του προσώπου χρησιμοποιείται στην ΠΚΙ σαν...
μέσο διάγνωσης, προσφέροντας πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Ασκώντας βελονισμό στο πρόσωπο, με αντανακλαστικούς μηχανισμούς, δέχεται θετική επίδραση ολόκληρος ο οργανισμός, όπως και όταν κάνοντας σωματικό βελονισμό αναζωογονείται το πρόσωπο.
  • Πώς εφαρμόζεται ο αισθητικός βελονισμός προσώπου;
Αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης τοποθετούνται σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία και με τη χρήση ειδικών χειρισμών προωθείται η αιματική και ενεργειακή ροή.
  • Πώς δρα ο βελονισμός στο δέρμα του προσώπου;
Πέρα από την παραδοσιακή εξήγηση του κλασσικού βελονισμού, έχει βρεθεί ότι με την τοποθέτηση βελονών ενεργοποιείται το β- ενδορφινεργικό σύστημα του υποθαλάμου, που επιδρά σε κεντρικούς αγγειοκινητικούς πυρήνες, οι οποίοι ρυθμίζουν τον αγγειακό τόνο, με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση της αιματικής ροής. Αυτό προωθεί την φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού και αναζωογονεί την περιοχή του προσώπου. Παρατηρείται ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και έχουν ατονήσει ανακτούν τον φυσιολογικό μυικό τους τόνο και έτσι εξαφανίζεται η χαλάρωση και επανέρχεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας.
  • Σε τί διαφέρει ο αισθητικός βελονισμός από τις άλλες αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου;
Η διαφορά με τις άλλες συμβατικές θεραπείες έγκειται στο γεγονός ότι η βασική αρχή του βελονισμού χαρακτηρίζει την εξωτερική ομορφιά σαν αποτέλεσμα της εσωτερικής υγείας. Αντί να καλύπτει τις ατέλειες που έχουν δημιουργηθεί από την ανεπαρκή φροντίδα απέναντι στο σώμα, δίνει μία ολιστική αγωγή, προωθώντας την υγεία και την ομορφιά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα αποτελέσματα είναι ήπια και πιο μόνιμα. Σε αντίθεση με τις ενέσεις ουσιών στο πρόσωπο, που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα και το νυστέρι που κόβει τους θεωρητικά περιττούς ιστούς δέρματος, ο βελονισμός είναι σχετικά ανώδυνος με μία κατά περιπτώσεις ελαφρά αίσθηση τσιμπήματος κατά τη διάρκεια που εισχωρεί η βελόνα στο δέρμα. Πολύ σημαντικό είναι ότι στερείται αντενδείξεων. Μετά από μερικές επισκέψεις εξαφανίζονται οι επιφανειακές ρυτίδες και απαλύνουν οι βαθύτερες. Οι κύκλοι κάτω από τα μάτια μειώνονται και τα "πεσμένα" βλέφαρα ανασηκώνονται, ενώ το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητά του.

Ο αισθητικός βελονισμός αποτελεί μία πολύ καλή και αποτελεσματική εναλλακτική μέθοδο, ιδιαίτερα εάν εφαρμόζεται προληπτικά. Είναι καλύτερο και πιο εύκολο να προλαμβάνουμε τον σχηματισμό ρυτίδων και την πλαδαρότητα του δέρματος παρά να προσπαθούμε να το επαναφέρουμε. Επιπλέον είναι απόλυτα ασφαλής, χωρίς ρίσκο παραμόρφωσης.

Ο αισθητικός βελονισμός ως ολιστική μέθοδος δεν δρα μόνο τοπικά, αλλά βελτιώνει παράλληλα τη λειτουργία όλων των οργανικών συστημάτων.

Επικοινωνία με την ιατρό: 
24240 24131
Σκόπελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.