Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η Περιφέρεια στην έκθεση αγροτικών ποιοτικών προϊόντων «6ο Agro Quality Festival» και «6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις εκδηλώσεις της έκθεσης αγροτικών ποιοτικών προϊόντων «6ο Agro Quality Festival» και  «6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς».
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  από 8 έως 10 Μαΐου 2015, ενώ τα εγκαίνια τέλεσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτης Γελαλής.

Στόχος της έκθεσης εκτός από την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων ήταν η διασύνδεσης τους με τον τουρισμό, μιας και ο τουρισμός αποτελεί την πρώτη πύλη εξόδου τους από την χώρα και τον καλύτερο πρεσβευτή τους.

Ο θεσμός Agro Quality Festival και Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της ελληνικής γης, σχετίζοντας τα με την τοπική παράδοση της κάθε περιοχής και παράλληλα προβάλλοντας γευστικούς και τουριστικούς προορισμούς ανά...
τη χώρα και στο εξωτερικό. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και επιστημονικό συνέδριο για την αγροτική επιχειρηματικότητα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αρωγός στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την ανάδειξη και προώθηση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων ποιότητας, με στόχο να γίνουν γνωστά στον καταναλωτή, να αυξηθεί η ζήτηση και να δημιουργηθούν γαστρονομικοί προορισμοί, συμμετείχε με μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα των προϊόντων της θεσσαλικής γης και ιδιαίτερα προσαρμοσμένα στην έκθεση, του ελαιολάδου και της ελιάς. 

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου παραγωγικής Ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Γελαλής, βουλευτές, εκπρόσωποι της Aυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επιμελητηρίων και πλήθος κόσμου.

Οι επισκέπτες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων που εκτίθονταν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ δοκίμασαν και ενημερώθηκαν για την προέλευση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ευχαριστεί θερμά τους παραγωγούς, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις επιχειρήσεις και όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν με την διάθεση των προϊόντων τους, στην άρτια και επιτυχημένη παρουσία του περιπτέρου μας στην παραπάνω εκδήλωση.

Το κλιμάκιο που εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελούνταν από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κων. Μπάρδα, τον Αντιπεριφερειάρχη  Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού σχεδιασμού και Πολιτής γής Κων. Δεσπόπουλο, τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας Κων/νο Σπανό και τις υπαλλήλους Φασιανού Βούλα, Κατσάρα Χριστίνα και Αγγελούση Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.