Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση των Κ.Ο.Β. Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου του ΚΚΕ για την Υγεία στις Βόρειες Σποράδες

Η πολιτική δραστικών περικοπών στα κονδύλια για την λειτουργία των Κ.Υ. που έχουν εφαρμόσει διαχρονικά οι τελευταίες κυβερνήσεις, έχουν δημιουργήσει άκρως επικίνδυνες και δραματικές καταστάσεις για τα λαϊκά στρώματα των Βορείων Σποράδων.
Ενώ οι ανάγκες του λαού για δημόσιες και πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας και πρόληψη διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Απ’ αυτή την πολιτική βγαίνουν ωφελημένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες λόγω της μεταφοράς κονδυλίων από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη  της κερδοφορίας τους, αλλά και επειδή τους δημιουργείται χώρος για να δράσουν και σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Αποτέλεσμα οι  εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι ψαράδες, οι...
αυτοαπασχολούμενοι, η μητέρα  και το παιδί, οι συνταξιούχοι και οι χρόνιοι πάσχοντες να στερούνται γιατρούς, εργαστηριακές εξετάσεις, ακόμη και στοιχειώδεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας  στον τόπο της κατοικίας τους.

Αυτό εξάλλου αναδεικνύεται από την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και συγκεκριμένα ύστερα από παρεμβάσεις των Κομματικών οργανώσεων, αλλά και φορέων των νησιών διαπιστώθηκαν:

Στη Σκιάθο βάσει του οργανογράμματος υπάρχουν μόνο δύο γιατροί γενικής ιατρικής αντί των τεσσάρων, έλλειψη οδοντιάτρου, υπάρχουν δύο αγροτικοί γιατροί έναντι των τεσσάρων, υπάρχει έλλειψη ακτινολόγου, επόπτη δημόσιας υγείας και στα πληρώματα υπάρχει μόνο ένας αντί των πέντε και αυτός με σύμβαση έως τέλος Ιούνη. Μια νοσηλεύτρια αντί τω τριών.

Στη Σκόπελο υπάρχει μόνο ένας γενικός γιατρός, τρεις αγροτικοί γιατροί εκ των οποίων ο ένας καλύπτει την Αλόννησο και οι δύο πρόκειται να φύγουν. Υπάρχει ένας ακτινολόγος που δεν αντικαθίσταται όταν απουσιάζει. 

Δεν καλύπτονται τα μακροχρόνια κενά που προκύπτουν στο νοσηλευτικό προσωπικό από άδειες κύησης λοχείας και ανατροφής τέκνων. 

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε άσχημη  κατάσταση μιας και είναι χωρίς συντήρηση 4-5 χρόνια. 

Δεν υπάρχει παιδίατρος. 

Δεν λειτουργούν τα ιατρεία ειδικοτήτων με γιατρούς από το Νοσοκομείο Βόλου.

Στην Αλόννησο δεν υπάρχει καθόλου γιατρός γενικής ιατρικής, δεν υπάρχει νοσηλεύτρια και το υπάρχον ακτινολογικό μηχάνημα απαγορεύεται ο χειρισμός του λόγω έλλειψης αδείας.

Με δεδομένο ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν περικοπεί δραματικά –ιδιαίτερα τον χειμώνα–  η διακομιδή επειγόντων περιστατικών πρόχειρη στην κυριολεξία  δημιουργούνται όροι, που μπορεί να οδηγήσουν ανθρώπους στο θάνατο.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να μπουν μπροστά και συντονισμένα για την διεκδίκηση της λύσης των παραπάνω προβλημάτων, να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία υπέρ αυτών που παράγουν τον πλούτο της χώρας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.