Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σκόπελος // Δημοπρατούνται αναπλάσεις περιοχών του Δήμου προϋπολογισμού 379.500 ευρώ

Δημοπρατούνται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού οι αναπλάσεις περιοχών του Δήμου Σκοπέλου προϋπολογισμού 379.500 ευρώ. Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Μαγνησίας Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», αποτελεί δε μέρος του ΟΣΑΝ Σκοπέλου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός πολυχώρου αναψυχής και δύο παιδικών χαρών σε χώρους που αναπλάθονται στους οικισμούς Γλώσσας και Σκοπέλου. Ειδικότερα, προβλέπεται:


Α) η κατασκευή πολυχώρου αναψυχής και πρασίνου, εκτός των ορίων του οικισμού Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, που περιλαμβάνει τη κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με ταυτόχρονη ανάπλαση, δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (Parking) και τοποθέτηση πρασίνου.

Β) η κατασκευή νέας Παιδικής Χαράς εντός των ορίων του οικισμού της Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου. Ο χώρος της νέας Παιδικής Χαράς έχει συνολική επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά 1.651,33, και στην σημερινή του μορφή είναι ατάκτως δενδροφυτεμένος
ενώ η επιφάνεια του εμφανίζει έντονες υψομετρικές διαφορές και αποτελείται από φυτική γη. Οι επεμβάσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο νότιο τμήμα του οικοπέδου θα έχουν συνολική επιφάνεια κάλυψη 400,33 τ.μ. και στόχο έχουν την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου ο οποίος θα συμβάλει στην άθληση και κοινωνικοποίηση των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα χώρο ξεκούρασης των κηδεμόνων.

Γ) η ανάπλαση Παιδικής Χαράς εντός των ορίων του οικισμού της χώρας του Δήμου Σκοπέλου. Ο χώρος της Παιδικής Χαράς έχει συνολική επιφάνεια 1.258,78 τμ, είναι ατάκτως δενδροφυτεμένος, ενώ στην σημερινή του μορφή περιέχει πεπαλαιωμένα και μη λειτουργικά όργανα άθλησης και αναψυχής των παιδιών. Οι επεμβάσεις στόχο έχουν την αναβάθμιση και την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου ο οποίος θα συμβάλει στην άθληση και κοινωνικοποίηση των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα χώρο ξεκούρασης των κηδεμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.