Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου διεκδικεί το δικαίωμα των μελών του στη δουλειά και τη ζωή

Υπόμνημα, στο οποίο ζητείται να παρθούν αποφάσεις για άμεσα μέτρα για την ανεργία, αλλά και την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, κατέθεσε το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον οποίο ζητούν να το εντάξει στα προς συζήτηση θέματα του επόμενου συμβουλίου, ως άμεσο και κατεπείγον και να δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο του Σωματείου για παρουσιάσει των αιτημάτων.
Το υπόμνημα έχει ως εξής:
«Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου ζητά την άμεση και κατεπείγουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τού πολύ σοβαρού ζητήματος της ανεργίας, που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, αλλά και των άλλων λαϊκών οικογενειών του νησιού μας.

Η κατάσταση είναι δραματική σε κάθε σπίτι και είναι απαραίτητο να παρθούν μέτρα άμεσης ανακούφισης, τα οποία μπορεί να πάρει με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταθέτουμε τα αιτήματα μας και ζητάμε να συζητηθούν στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και να δοθεί ο λόγος σε εκπρόσωπο μας για να παρουσιάσει τις θέσεις μας.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για τα εξής:

1. Άμεση μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ κατά 30% για τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις και απαγόρευση διακοπής της παροχής.

2. Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για τους ανέργους και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για άπορες οικογένειες και άτομα με αναπηρία 67% και άνω με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20.000 € και 5.000 € για κάθε παιδί, όπως και σε πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20.000 € και 5.000 € για κάθε παιδί.

3. Μείωση κατά 80% των δημοτικών τελών για τα έγγαμα σε πρώτο γάμο ζευγάρια έως 40 ετών, που θα τελέσουν το γάμο τους εντός του 2015 και έχουν εισόδημα έως 20.000 €.

4. Να διεκδικήσει το Δημοτικό Συμβούλιο έκτακτο...
κονδύλι που θα καλύψει τις εξής ανάγκες:

-Θέρμανση σε οικογένειες ανέργων.

-Πληρωμή κομμένου ρεύματος οικογενειών ανέργων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

- Χορήγηση εξόδων δωρεάν μετακίνησης σε ανέργους για λόγους υγείας και έκτακτες καταστάσεις

5. Εκτέλεση έργων που θα προκύψουν από εγχώρια και κονδύλια του ΕΣΠΑ με αυτεπιστασία και χρησιμοποίηση εργατοτεχνικού προσωπικού που ανήκει στη δύναμη του Σωματείου Οικοδόμων.»
  • Με την ευκαιρία της κατάθεσης του Υπομνήματος και της συζήτησής του η Διοίκηση του Σωματείου καλείς όλους τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα να ενταχθούν μαζικά σε αυτό για να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.