Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Χρόνια Πολλά / Καλή Χρονιά!


Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Για το 2015, αντί για τις συνήθεις κοινότυπες διαπιστώσεις και την περιγραφή των δεινών που μαστίζουν τους Έλληνες – άλλωστε τα βιώνουν και τα γνωρίζουν οι ίδιοι καλύτερα από κάθε άλλον -, ας αναδείξουμε, ας ευχαριστήσουμε, ας συγχαρούμε:

-Όλους εκείνους που κρατούν άσβεστη τη φλόγα της προσφοράς προς τον συν-άνθρωπο, που προσφέρουν το χρόνο, το ταλέντο, το υστέρημά τους για ν’ ανακουφίσουν τον πόνο και την δυστυχία και να διατηρήσουν αδιάρρηκτο τον κοινωνικό ιστό.

-Τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας, τις δημιουργικές δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας που φέρνουν εισόδημα και δουλειές στον τόπο μας.

Όλοι αυτοί μας δίνουν τη δυνατότητα να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα το μέλλον, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε ή να παραβλέπουμε τις πολύ μεγάλες δυσκολίες του παρόντος.

Όλοι αυτοί αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούμε 
τη νέα Θεσσαλία της παραγωγής και της αλληλεγγύης,
τη νέα Θεσσαλία της δημιουργίας και του εθελοντισμού.

Αυτή είναι η βασική προτεραιότητά μας στην...

Σκιάθος / Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι - Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, ημέρα της εκδημίας του Σκιαθίτη λογοτέχνη, στις 3 Ιανουαρίου 1911.

Το αφιέρωμα αυτό στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί εκδήλωση-θεσμό, που είχε καθιερώσει, ο εκ νέου εκλεγείς Δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, από τα πρώτα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας την δεκαετία του 1990.

Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου στις 6:30μμ και θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό του Δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου.

Ομιλία με λόγο και εικόνα από την υπεύθυνη του Μουσείου Παπαδιαμάντη Αθηνά Παπαγεωργίου, με θέμα «Λογοτέχνες στο σπίτι του Παπαδιαμάντη. Χθες και σήμερα».

Θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο αφήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Αδ. Σανιδά, με τίτλο «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη».

Κάτοικοι της Σκιάθου θα ζωντανέψουν επί σκηνής τον Αλέξανδρο   Παπαδιαμάντη και ήρωες των διηγημάτων του.
Γενική επιμέλεια: Σταματίνα Χονδρονικολή. 

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

Ευχές και κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και γιορτινές μελωδίες, άκουσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σήμερα το πρωί στο γραφείο του, από τις μπάντες της 1ης Στρατιάς, της 110 Π.Μ. και τη φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων. Ευχές ακόμα δέχθηκε ο περιφερειάρχης από νέα παιδιά, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και από πολλούς πολίτες. 

Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και ανέφερε: 

Η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό

Ο γιατρός και δημοτικός
σύμβουλος Σκοπέλου

Σπύρος Λεμονής
Στην επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων εστάλη η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με 15(+1) υποψήφιους βουλευτές για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Μεταξύ αυτών και ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου Σπύρος Λεμονής.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας έχει ως εξής:

«Η επερχόμενη εκλογική μάχη θα είναι καθοριστική για την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αριστερά. Οι εκλογές της 29ης Ιανουαρίου και  η ευθύνη που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορικές. Η ελληνική κοινωνία μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το αυτονόητο. Είναι απολύτως εύλογο και νηφάλιο το αίτημά της  για αλλαγή πορείας μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής μιας καταστροφικής και αναποτελεσματικής πολιτικής. Μας χωρίζουν 25 μέρες από την πιο καθοριστική μέρα στη νεότερη ιστορία της χώρας.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε όλες τις περιφέρειες ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες και μετά από ψηφοφορία συγκρότησε την πρόταση της την οποία αποστέλλει στην...

Ευχαριστούν τον Δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Σκοπέλου

Τον Δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη και την αντιδήμαρχο Μάχη Κλωνάρη ευχαριστεί το Φιλοζωικό Σωματείο Σκοπέλου για την ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξαν για δυο σκυλάκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα.
Όπως αναφέρει  εκ μέρους του Φιλοζωικού Σωματείου η κα Νατάσα Λαμπρόγιαννη τα δύο σκυλάκια «εμβολιάστηκαν και τσιπαρίστηκαν με δαπάνη του Δήμου Σκοπέλου και τώρα ψάχνουν για την δική τους οικογένεια.

Το μπεζ σκυλάκι (λαμπραντόρ) είναι αρσενικό, μόλις 5 μηνών, πολύ παιχνιδιάρικο και φιλικό αλλά δυστυχισμένο στο κλουβί του καταφυγίου και περιμένει κάποιον από εσάς να βρει το δικό του σπίτι για να υιοθετηθεί.

Το άλλο σκυλάκι το "μαυρούλι" είναι περίπου 2 ετών, με μια μικρή ιδιαιτερότητα στα πίσω ποδαράκια του. Είναι ένα πολύ χαρούμενο σκυλάκι και δείχνει την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του σε όλους με κάθε τρόπο.

Υιοθετήστε ένα από τα δύο σκυλάκια.

Σας παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε στο:
6949 521 442 (Νατάσσα)

Για το 2015 που έρχεται!

Μήνυμα του
Αλέξανδρου Μιχ. Μεϊκόπουλου
Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Λίγο πριν αφήσουμε μια για πάντα πίσω μας το οδυνηρό χθες, μια χρονιά εφιαλτική που σημαδεύτηκε από εσωτερική υποτίμηση και ανθρωπιστική κρίση, και προσηλωθούμε στο δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο αύριο.

Όμως, η ελπίδα σημείωσε ήδη την πρώτη της μεγάλη νίκη επί του φόβου, με την θορυβώδη πτώση της κυβέρνησης του success story την Δευτέρα, λίγο μετά την τραγική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, που αν και έβριθε από κινδυνολογία και επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε τελικά να προσθέσει ούτε μια ψήφο παραπάνω απ’ όσους έλαβε ο Σταύρος Δήμας στη δεύτερη ψηφοφορία. 

Τώρα πια η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα του λαού ξεκίνησε.

Ήρθε η ώρα να ασκηθεί η ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, η έκφραση, μέσω των εκλογών, της λαϊκής εντολής, που στερεοτυπικά παρουσιάζεται από τις δυνάμεις του χθες ως πηγή πολιτικής αστάθειας. Μόνο που την πολιτική αστάθεια την εννοούν ως διατάραξη της κανονικότητας… της λιτότητας. 

To 2014 ήταν η χρονιά που...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σκόπελος / Διανομή μήλων σε τρίτεκνους

O Σύλλογος 3 τέκνων  Νομού Μαγνησίας «η Αργώ» ανακοινώνει ότι θα προσφερθούν μήλα στους τρίτεκνους της νήσου Σκοπέλου την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ., στην αποθήκη του Απόστολου Γκουμά.

Για την παραλαβή των μήλων πρέπει η κάρτα των μελών να είναι θεωρημένη για το έτος 2014.

Καλή Πρωτοχρονιά στον "Νάστα"

Καλή Πρωτοχρονιά στον "Νάστα" με ζωντανή μουσική Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και Σάββατο 3 Ιανουαρίου βράδυ για πολύ χορό και τραγούδι…

Καλή Χρονιά!

Κρατήσεις: 24240 23441, 6975 786 351

Την Παραμονή το βράδυ και την Πρωτοχρονιά το μεσημέρι κλειστά.

Προκήρυξη θέσης επικουρικού ιατρού ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Π. Π. Ι. Αλοννήσου

Mία θέση επικουρικού ιατρού ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, προκηρύχθηκε, με απόφαση του Αναπληρωτή  Υπουργού  Υγείας και μάλιστα, για πρώτη φορά με τριετή θητεία, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της διοίκησης του Γ. Ν. Βόλου, της 5ης ΥΠΕ, των ιατρικών φορέων του Νοσοκομείου και της Μαγνησίας, καθώς και του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προσφέρει μία διαρκή, βιώσιμη και αξιόπιστη λύση για τη δημόσια υγεία στο νησί.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος λήγει στις 7-1-2015. 

Παράλληλα μία ακόμη κρίση μόνιμου ιατρού, ειδικότητας Ουρολόγου - Επιμελητή Β’, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο από το αρμόδιο συμβούλιο κρίσεων που συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα υπό την προεδρία του διοικητή κ. Κ. Καραμπάτσα. Ο φάκελος απεστάλη σήμερα στο Υπουργείο Υγείας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού. Συνολικά, οι κρίσεις νέων μόνιμων ιατρών για τη στελέχωση του Νοσοκομείου ανέρχονται πλέον σε 17. 

Με 109 μηχανήματα επιχειρεί για την αντιμετώπιση του χιονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παραμένουν σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες

Εφιστάται η προσοχή των οδηγών στον παγετό

Στη μάχη του χιονιά με 109 οχήματα, δύο εκ των οποίων
στη Γλώσσα Σκοπέλου (φωτό) και στη Σκιάθο
Με 109 μηχανήματα επιχειρεί από το βράδυ της Δευτέρας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη «μάχη» με τον χιονιά. Οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από χθες, φέρνει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, παγετό και ισχυρούς ανέμους. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αντιπεριφερειάρχες και τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, συντονίζοντας την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιανουαρίου 2015. Για το λόγο αυτό το προσωπικό και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται στα κρίσιμα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο όπου αυτό απαιτηθεί.

Λόγω των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, επισημαίνεται ότι η προσοχή των οδηγών πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη για φαινόμενα παγετού, ενώ επιβάλλεται να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Μέτρα για την αντιμετώπιση του χιονιά στη Σκιάθο

Με χιόνι ξημέρωσε σήμερα ημέρα Τρίτη η Σκιάθος και για το λόγο αυτό ο Δήμος Σκιάθου βρίσκεται σε ετοιμότητα με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει, για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Η έντονη χιονόπτωση που άρχισε να σημειώνεται από νωρίς το πρωί συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δύσκολη η μετακίνηση των δημοτών. Ήδη όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του παρεμβαίνουν όπου απαιτείται. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε εκχιονισμός στο λόφο του προφήτη Ηλία - Πλαγιά. Ακόμα σε ισχύ τέθηκε απαγόρευση απόπλου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουν περαιτέρω επιδείνωση, με έντονες χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος κάλεσε σε σύσκεψη στο γραφείο του τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ώστε με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Επίσης ο Δήμος Σκιάθου θα βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για ότι τυχόν χρειαστεί.

Παρακαλούνται οι δημότες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. 

Σκόπελος / Χιόνια στο καμπαναριό...

Ύφεση, εν αναμονή δεύτερου κύματος χιονόπτωσης

Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Νέο Κλήμα

Ο  Άγιος Βασίλης αποκλείστηκε στα χιόνια!

Αναβάλλεται, λόγω καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου εκδήλωση (κλικ) που θα γινόταν στην πλατεία του Νέου Κλήματος.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, στις 4 μ.μ.

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Κλήματος "η Ενότητα", η Τοπική Κοινότητα Κλήματος, ο Α.Ο. Κεραυνός και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταστημάτων σας εύχονται
Καλή Πρωτοχρονιά...

Σκόπελος / Την προσοχή και την συνεργασία των δημοτών ζητάει ο Δήμος λόγω των καιρικών φαινομένων

Χιόνι και θυελλώδεις άνεμοι διαρκείας
Ο Δήμος Σκοπέλου, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί, ζητάει τη συνεργασία όλων των δημοτών για την αντιμετώπισή τους, ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα ότι:
• Το προσωπικό του Δήμου και μηχανήματα του νησιού μας είναι έτοιμα να παρέμβουν, να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας, όπου αυτό  χρειαστεί.

• Οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες θα είναι ανοιχτές για όποιο πρόβλημα προκύψει.

• Παρακαλούμε όλους σας,  να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις για την δική σας ασφάλεια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δήμου Σκοπέλου 2424350101
Δ.Δ Γλώσσας 2424033502 - 2424034183 - 2424034480
Τ.Κ. Κλήματος 2424033689

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Εορταστικές ευχές του Δημάρχου Σκιάθου

Ευχές από την “Spyrou Hotels & Companies”

Το Προσωπικό και η Διεύθυνση της “Spyrou Hotels & Companies” σας εύχονται το νέο έτος να φέρει υγεία, να είναι πλούσιο σε χαμόγελα, αισιοδοξία και χαρούμενες στιγμές.

Τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και η πραγματικότητα να μην αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Καλή Χρονιά από την Best Shop

Η Best Shop σας εύχεται:
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία κaι ευτυχία!
Tο κατάστημα θα παραμείνει κλειστό Παρασκευή και Σάββατο (2-3/01/2015)

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Το ΚΑΠΗ Σκοπέλου εύχεται "Καλή Χρονιά"

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Σκοπέλου Χρήστος Χρυσοφός εύχονται σε όλους Χρόνια Πολλά και χαρούμενες γιορτές.

Ευτυχισμένο το 2015 με Υγεία, Ειρήνη και Προκοπή!

Σκόπελος / Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού

Καλούνται τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ., στο BARDON με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1) Ορισμός ορκωτού λογιστή για τη χρήση 2014.

2) Έγκριση αποτελεσμάτων χρήσης 2013 / Απαλλαγή ευθυνών μελών Δ.Σ. και λογιστή.

3) Ενημέρωση για την ελαιοκομική περίοδο 2014 - 15 και έναρξη εργασιών στο νέο ελαιοτριβείο.

Μας βαρούνε ντέφια, ή μήπως δε σ’ αρέσει...

ο τελευταίος εκΒΙΑΣΜΟΣ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σκόπελος / Έκτακτο -Συμβαίνει τώρα!

Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-ΣΤΙ-ΚΟ
Θύμα της κακοκαιρίας που πλήττει αυτή την ώρα τη Σκόπελο...

* Έτσι θα διαβάζατε σε τρομοσάιτς που ειδικεύονται σε σεισμούς, θεομηνίες και καταποντισμούς και σε μερικούς (ελάχιστους;) θα τους άρεσε το θέμα, ώστε να το κοινοποιήσουν...

Καλό χειμώνα!

** Η φωτό από την παραλία στην Αμπελική.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Από την πείνα σου γυρεύουνε κι αυτοί…

Σε ένα χαρτόνι στη στοά του Ηλεκτρικού
σε παίρνει ο Μορφέας και σε πάει
σ΄ένα τραπέζι καθώς πρέπει σπιτικού
και η μασέλα σου αρχίζει να χτυπάει.

Μία στιγμή που να ΄χει γεύση από ζωή
από το όνειρο γυρεύεις για να αρπάξεις
μα όμως για σένα ό,τι περίσσεψε ψωμί
μες στα σκουπίδια πάλι αύριο θα ψάξεις.

Είναι Χριστούγεννα η πόλη γιορτινή.
Θα έρθει ο δήμαρχος, θα ΄ρθούν κι οι δημοκόποι
από την πείνα σου γυρεύουνε κι αυτοί
να μη τελειώνει το δικό τους φαγοπότι.

Μπροστά στη τράπεζα, στο κρύο το σκαλί
ζητάς βοήθεια, μα ποιος να σου τη δώσει;
Ο σάπιος κόσμος που σε έφθασε ως εκεί,
αν τον αφήσουμε θα μας αποτελειώσει.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Party με τους πρωταθλητές χειμώνα!

Ελπίδα για την πατρίδα και την Ευρώπη

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Άρθρο του 
Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου 
βουλευτή Μαγνησίας
Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε έντονα το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει σε βάρος του ελληνικού λαού τόσο η τρόικα όσο και η κυβέρνηση, όπως και μια ακατάσχετη κινδυνολογία που θέλει να διαβρώσει την κοινωνική συνοχή, να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα και να μετατοπίσει τη συζήτηση από τα προβλήματα.
Η ελπίδα είναι διάχυτη στην κοινωνία, στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, για την πολιτική αλλαγή που θα έρθει με την νίκη του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί μια σειρά προγραμματικών θέσεων σε κεντρικά πολιτικά θέματα και σε επιμέρους τομείς, ενώ έχει ήδη εξαγγείλει στη ΔΕΘ τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα λάβει επί διακυβέρνησης της αριστεράς σε κρίσιμα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
Τα πρώτα μέτρα θα ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα εκείνους τους πολίτες που επλήγησαν περισσότερο από...

Ευχετήριο μήνυμα του Δημάρχου Αλοννήσου

Ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης
και το Δημοτικό Συμβούλιο
του Δήμου Αλοννήσου
εύχονται ολόψυχα σε όλους τους δημότες

Καλά Χριστούγεννα
Καλές Γιορτές και
ένα χαρούμενο και 
δημιουργικό Νέο Έτος!

Ψάχνεις δώρα για τους αγαπημένους σου; Να μια ιδέα!

Τα κασκόλ και σκουφάκια του Α.Ο. Σκοπέλου μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον φούρνο του Κοχύλη τις ημέρες και ώρες που είναι ανοικτός.

Nα υπενθυμίσουμε ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των αθλητικών τμημάτων του δραστήριου συλλόγου μας.

Χρόνια Πολλά!

Ευχές από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Βορείων Σποράδων Νικόλαο Πλωμαρίτη

Εύχομαι η γέννηση του Χριστού μας να είναι σημάδι ότι η νέα χρονιά θα είναι διαφορετική, με
λιγότερα προβλήματα,
γεμάτη χαμόγελα,
αγάπη,
υγεία
και να δώσει σ' αυτούς που αγωνίζονται στην ζωή αυτό που τους αξίζει.
Καλά Χριστούγεννα
Καλές γιορτές 
Χρόνια πολλά 
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων

Πλωμαρίτης Νικόλαος

Ευχές της αντιδημάρχου Σκοπέλου Μάχης Κλωνάρη

Η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη - Κούβαρη εύχεται

Χρόνια Πολλά
με Υγεία και Ευτυχία

και το 2015 να είναι
μια χρονιά πολύ δημιουργική
για όλους μας.

Καλά και κεφάτα Χριστούγεννα στον "Νάστα"

Με ζωντανή μουσική Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ για πολύ χορό και τραγούδι…
Χρόνια Πολλά!
Κρατήσεις: 24240 23441, 6975 786 351

Να τα πούμε;

Καλά Χριστούγεννα!
Κατηχητικό Σχολείο Παναγίας Φανερωμένης
Μουσικό Εργαστήρι Σκοπέλου

Ευχές από τον Δήμο Σκοπέλου

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές και γεύσεις από την "Σκοπελίτισσα"

Οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά και τα ταψιά με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα βγαίνουν καυτά - καυτά για να καλυφθούν με ζάχαρη άχνη ή να σιροπιαστούν και να πέσει από πάνω τους άφθονο καρύδι...

Περιμένοντας στη στάση

Στη φωτογραφία μπορείτε να διακρίνετε τη γνωστή ηθοποιό και βουλευτίνα του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Κατευθύνθηκε στη στάση ακριβώς έξω από τη Βουλή και περίμενε το λεωφορείο για να πάει στον προορισμό της. Είναι γνωστό πως οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν χρησιμοποιούν τα βουλευτικά προνόμια. 

Αλλο όμως να στο λένε, άλλο να το βλέπεις...

tanea.gr

Ευχές από την Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου

Ευχές από την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου


Ενίσχυση της τοπικής αγοράς μέσω της "ανακύκλωσης χρήματος"

Για την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αγοράς μέσω της  "ανακύκλωσης χρήματος"   και τη στήριξη των καταστημάτων και των επαγγελματιών της Σκιάθου κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Πασχάλης σε κείμενό του το οποίο έχει ως εξής:
Για την επιβίωση και την ανάπτυξή μας, πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα καλοκαιρινά μας έσοδα, να μένουν μέσα στην Σκιάθο.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να στηρίζουμε τα τοπικά μας καταστήματα, συνεργεία, εργαστήρια και τους νέους μας επιστήμονες. 
Σαν δημότες αλλά και πρώτιστος ως Δήμος, να αναζητούμε μέσα από τους διαγωνισμούς μας, προσφορές από την τοπική μας αγορά, και λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την οικονομία του Δήμου μας και αφετέρου δε, την ποιότητα του προϊόντος ή των υπηρεσιών που χρειαζόμαστε, να κάνουμε την σωστή επιλογή.

Δημ. Σύμβουλος Πλειοψηφίας

Πασχάλης Απόστολος

«Σε αφήνω τώρα γιατί με παίρνει ένας μαλάκας της ΝΕΡΙΤ»!

Ο στενός συνεργάτης του Βενιζέλου, Παναγιώτης Ρήγας μιλάει στο τηλέφωνο και καταλαβαίνει πολύ αργά ότι βιντεοσκοπείται από «έναν μαλάκα της ΝΕΡΙΤ». Ε, λοιπόν ο μαλάκας έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα αποκαλύπτοντας το ρόλο του Βενιζέλου.

Ευχές του Αντιδημάρχου Σκοπέλου Νικολάου Μ. Τριανταφύλλου

Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρίσκονται στο κατώφλι μας. Ευχές ακούγονται από παντού. Ευχές που αγγίζουν τις καρδιές όλων μας.

Υγεία,
Aγάπη,
Eυτυχία,
Oμόνοια!

Αγαθά και αξίες, που δίχως αυτά, δεν μπορούμε να πορευτούμε εύρυθμα στη ζωή! Ας γίνουμε καλύτεροι ο ένας έναντι του άλλου. Ας αφήσουμε στην άκρη τα μίση και τις αντιπάθειες κι ας βαδίσουμε χέρι χέρι, όλοι ενωμένοι για ένα ελπιδοφόρο αύριο!

Χρόνια πολλά!

Ευχές από την Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου Τσουκαλάς Δημήτρης, καθώς και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, εύχονται σε όλους Ευτυχισμένες Γιορτές γεμάτες υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα.

Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά!

"Τζάμι" την έκανε την παραλία ο Παντελής!


Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον κ. Άγγελο Ξηντάρη

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Διανύουμε δύσκολη εποχή με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα μας.

Σε αυτό το περιβάλλον οι ευχές δεν αρμόζει να είναι άπλα τυπικές, αλλά αληθινές και από καρδιάς.

Εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία και προκοπή.  Όλοι μας πρέπει να παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον για να αντιμετωπίσουμε με θάρρος και ελπίδα το μέλλον.

Η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα ας γίνει βασικός άξονας της ζωής μας.

Καλά Χριστούγεννα
Χρόνια Πολλά
Καλή Χρονιά

Άγγελος Ξηντάρης
Δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου

Ευχές και πολλά "Ευχαριστώ" από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στις χριστουγεννιάτικες δράσεις του συλλόγου με κάθε είδους προσφορά και συμμετοχή, έτσι ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε πολλά χριστουγεννιάτικα χειροποίητα είδη, τα οποία μαζί με τα ημερολόγια και τα γούρια  πουλήθηκαν στο παζάρι που έγινε στην χριστουγεννιάτικη γιορτή "ΣκοπελοΧριστούγεννα" και στην γιορτή του Σχολείου και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών του Σχολείου.

Ευχαριστούμε την κάβα του κ. Γεωργίου Σκλάβου και το sm "AB Bασιλόπουλος" για τις προσφορές τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και εκπαιδευτικούς του Πεπαρήθειου για την προθυμία και τη βοήθειά τους και το μεγαλύτερο ευχαριστώ στα παιδιά μας, τα οποία μας δίνουν αισιοδοξία, χαρά και έμπνευση για δημιουργία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους
Καλές Γιορτές με Υγεία, Χαρά
και πάνω απ' όλα μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Τσουχτερό πρόστιμο στο TripAdvisor

Πρόστιμο 500.000 ευρώ επέβαλε η ιταλική Επιτροπή Ανταγωνισμού στον ιστότοπο TripAdvisor εξαιτίας των σχολίων που φιλοξενούσε τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονταν όλα από τουρίστες. Στην πραγματικότητα όμως, ορισμένα τα αναρτούσαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Οι καταγγελίες προς τον ιστότοπο ήταν πολλές, ενώ το TripAdvisor επιμένει ότι «τα σχόλια είναι αυθεντικά και ειλικρινή».


Τώρα η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε 30 ημέρες.

koutipandoras.gr

Μήνυμα Χριστουγέννων Ζέττας Μ. Μακρή

Φίλες και φίλοι, 

Ας γεννηθούν μαζί με τον Χριστό η Ελπίδα, η Ευτυχία, η Αισιοδοξία! Καλά Χριστούγεννα!

Ζέττα  Μ. Μακρή

Βουλευτής Μαγνησίας – Ν.Δ

Σκόπελος / Γέμισαν τα Σοφαδάκια από χαρούμενες φωνές!

Τα κάλαντα έψαλαν τα παιδιά του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου, τα οποία συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς έφθασαν στο Σοφαδάκια, όπου στόλισαν δένδρο, κόλλησαν στους τοίχους τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές τους και στο τέλος πήραν δώρα από τον Άγιο Βασίλη...

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σκιάθος / Ποιο χέρι μπορεί να πασάλειβει από πάνω αυτή τη ζωγραφιά;

"Μαμά που εξαφανίστηκε η θαλάσσια χελώνα; Που είναι ο σφουγγαράκης; Γιατί δεν φαίνονται τα παιδάκια;" 
Φεβρουάριος 2014
Και έτσι έστρεψα το βλέμμα μου πίσω από το αστόλιστο πεύκο που φύτρωσε στη θέση της κούνιας για λίγες μέρες στο Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου. Εκεί ακριβώς που ξεφύτρωσαν και τα ξύλινα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια... πάλι για λίγες μέρες. Τώρα έπρεπε να απαντήσω στο ερώτημα του παιδιού για το πώς και γιατί έγινε πράσινο το μοναδικό χρωματιστό και παιδικό δημιούργημα, σε μια άψυχη παιδική χαρά και...

"Ο Αμερικάνος" του Παπαδιαμάντη

Η παράσταση για το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος» μόνο για 2 παραστάσεις στο Θέατρο Τριανόν, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 21.00 μ.μ.
«…Μου φάνηκε σαν Εγγλέζος, σαν Αμερικάνος, μα όχι πάλι σωστός Εγγλέζος ούτε σωστός Αμερικάνος· τα ολίγα λόγια που μου είπε ρωμέικα, τα είπε μ’ έναν τρόπο δύσκολο και συλλογισμένο, σαν να ήξερε μια φορά ρωμέικα και τα είχε ξεχάσει...»
ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ,  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, 
30.000 ΘΕΑΤΕΣ, 25 ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ο Αμερικάνος»

Στον «Αμερικάνο», που ξεκίνησε να ζωντανεύει επί σκηνής τον Δεκέμβριο του 2009 , ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά.

Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασσικού διηγήματος.

Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια...

Ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν οι δύο πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι επτά πρώην Πρωθυπουργοί

Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Γ. Σούρλας ενόψει των εξελίξεων, μιλώντας στο Κανάλι 1, ζήτησε να τοποθετηθούν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργοί και  συγκεκριμένα είπε:

«Αυτή τη χρονική περίοδο που κορυφώνεται η αγωνία  του ελληνικού λαού για το μέλλον της χώρας, επιβάλλεται εθνική συνεννόηση, να προταχθεί το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού και των όποιων άλλων επιδιώξεων.

Ο Πρωθυπουργός με διάγγελμα του εξέφρασε τις  ανησυχίες του και προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις, για να υπάρξει ομαλή πορεία της χώρας.

Ενώπιον αυτής της κατάστασης, επιτακτική προβάλλει η ανάγκη, οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν οι δύο πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι επτά πρώην Πρωθυπουργοί».

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σκόπελος / Μια "προπέλα" στο παραγάδι του Σπύρου

Ένα παράξενο για τους πολλούς ψάρι, που δεν αλιεύεται συχνά στις ελληνικές θάλασσες και ονομάζεται "προπέλα" ή "φεγγαρόψαρο" έπιασε σήμερα με το παραγάδι του ο Σκοπελίτης ψαράς Σπύρος Ραμαντάνης.
'Οπως μας είπε ο Σπύρος αυτό το ιδιαίτερο ψάρι μπορεί να φθάσει και να ξεπεράσει τα 500 κιλά, ενώ στο παρελθόν ο ίδιος -μας έχει συνηθίσει στα μεγάλα ψάρια- είχε πιάσει ένα 300 κιλά.

Δυνατοί άνεμοι σαρώνουν τη Σκόπελο

Ξεριζώθηκε τεράστια λεύκα και έκλεισε τον δρόμο
Οι δυνατός άνεμος που σαρώνει από το απόγευμα το νησί είχε σαν αποτέλεσμα να ξεριζωθεί μια πανύψηλη λεύκα από το προαύλιο του κλειστού Γυμναστηρίου, να γκρεμίσει τα σιδερένια κάγκελα και να κλείσει τον δρόμο, λίγο πριν το Κέντρο Υγείας, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει πεζός ή όχημα.
Στο  τόπο βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας, που ρυθμίζουν την κυκλοφορία, άνδρες της πυροσβεστικής που φροντίζουν για την κοπή και απομάκρυνση του δένδρου, καθώς και ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες από πεζούς και οδηγούς.

Σκόπελος / Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην Παναγία Φανερωμένη

Μια λιτή, άλλα ζεστή και όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή έγινε σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Φανερωμένης με τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας, μαζί με τους μαθητές της μουσικής σχολής του Πνευματικού Κέντρου και τους μικρούς μαθητές από το "Μουσικό Εργαστήρι" τους οποίους συνόδευε ο Κώστας Σουρμαΐνης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα.

Στο τέλος της γιορτής ο π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για τη συνδρομή τους στο έργο του και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

Τις ευχές του για "καλά και φωτισμένα Χριστούγεννα" 'εδωσε και ο π. Νικόλαος, που παρά το φόρτο εργασίας λόγω των ημερών, δεν παρέλειψε να βρεθεί κοντά στα παιδιά για τα χρόνια πολλά.

Στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Φανερωμένης λειτούργησε ένα μικρό παζάρι από τις κατασκευές των μικρών μαθητών του Κατηχητικού.