Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

…μπρος στην polaroid κοιτούν γελαστοί!

Νοέμβριος 2006 / Τουριστικό Πανόραμα
η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» ήταν εκεί
και απαθανάτισε τη στιγμή.

Σκόπελος / Μπλόκο σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης

Να ενισχύσουν με την μαζική συμμετοχή τους την κίνηση του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου, προκειμένου να ορθωθεί τείχος αλληλεγγύης σε τυχόν κατασχέσεις και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και δοκιμαζόμενα από την κρίση λαϊκά νοικοκυριά, κάλεσε από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης της Πέμπτης ο πρόεδρος του Σωματείου Σπύρος Πατσής.

«Σας καλούμε όλους, για να είμαστε πολλοί και να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά και όχι ατομικά… Πολλές φορές στο παρελθόν μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα έχουμε αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα συσπειρωμένοι» είπε ο πρόεδρος κλείνοντας την ομιλία του.

Άμεση Δημοκρατία / Αρχές, επιχειρήματα, δυνατότητες

Nέα έκδοση
Σχήμα 14x21, Σελίδες 256
Από τα κόμματα, τα ΜΜΕ, τους διανοουμένους και ιδίως από το Διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές και ποικίλες συγχύσεις γύρω από την έννοια της δημοκρατίας. Είναι απαραίτητες λοιπόν ορισμένες διασαφηνίσεις και σε αυτές προβαίνουν τα κείμενα τού βιβλίου. Εξετάζουν κατ’ αρχάς τον ορισμό της (τι είναι η άμεση δημοκρατία), που έχει ταλαιπωρηθεί από ποικίλες πλευρές. Εν συνεχεία εκτίθενται διάφορες πτυχές της: οι ιστορικές καταβολές στην αρχαία Ελλάδα και δή στην Αθήνα, οι θεσμοί, οι θεμελιώδεις αρχές, τα επιχειρήματα καθώς και η αντιπαράθεση με ορισμένες ιδεολογίες, όπως ο φιλελευθερισμός, ο αναρχισμός, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός.



Επίσης εξετάζονται τα χαρακτηριστικά του κοινοβουλευτισμού, καθώς και του ελβετικού πολιτεύματος που έχει στη λειτουργία του τον θεσμό των δημοψηφισμάτων, και γίνεται σύγκρισή τους με την άμεση δημοκρατία. Δεν θα μπορούσε να λείπει και η ενασχόληση με το κίνημα των πλατειών το καλοκαίρι του 2011 που έθεσε ως στόχο την άμεση δημοκρατία.

Τέλος, εξετάζονται οι προϋποθέσεις στις σημερινές συνθήκες για...

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση των παλαιμάχων του Α.Ο. Σκοπέλου

Καλούνται οι παλαίμαχοι του Α.Ο. Σκοπέλου να παραβρεθούν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην καφετέρια Καράβια Καφέ Σκόπελος για συζήτηση με θέμα την επαναλειτουργία του τμήματος παλαιμάχων.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σκόπελος / Ελεύθερο το parking στο λιμάνι μέχρι νεωτέρας...

Ελεύθερα μπορούν να παρκάρουν οι οδηγοί, χωρίς να κινδυνεύουν να πάρουν κλήση, στο παλιό και νέο λιμάνι Σκοπέλου, μέχρι να γίνει μελέτη, να εγκριθεί και να τοποθετηθούν νέα σήματα, σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Σκοπέλου, πλωτάρχη Λ.Σ. Γεώργιο Γκάρα.

Πάντως πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και του Λιμεναρχείου είναι να μείνει ελεύθερη από αυτοκίνητα η παραλιακή οδός από τον φούρνο του Κοχύλη μέχρι και τον Βράχο για να διευκολυνθεί η διπλή κυκλοφορία και να μην υπάρχει το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται, όταν οι οδηγοί το παρακάνουν.

Ένας ακόμα στόχος είναι να αδειάσει το parking του λιμανιού από παρατημένα αυτοκίνητα και άλλα "φουνταριστά" για να υπάρχει χώρος για άνετη στάθμευση των Σκοπελιτών.

Φωτογράφος: -Ένα "κλικ" και έφυγα...

Γάτος: -'Αντε γιατί μας τα 'κανες ζέπελιν!

Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης / Πρόσκληση

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:«ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ» ΑΠ7 & ΑΠ8

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Σχολές Γονέων» ΑΠ 7,8 οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο και με βάση τις 20963 και 20974 /21-10-2014 εγκρίσεις Τεχνικών Δελτίων των Πράξεων «Σχολές Γονέων» ΑΠ7,8 της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση», προκηρύσσει θέσεις Εκπαιδευτών καθώς και την υπ’αρίθμ. 2425/110/07.11.2014 Απόφαση του Δ.Σ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για Εκπαιδευτές και συγκεκριμένα:

-αποφοίτους ΤΕΦΑΑ, διαιτολογίας ή διατροφής από ΑΕΙ-ΤΕΙ, ιατρούς, επισκέπτες υγείας,
νοσηλευτές και επόπτες δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ PDF ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

• Ώρες λειτουργίας του Γραφείου Σκοπέλου
Πέμπτη και Παρασκευή 10:00-13:00.

Ο Γιώργος Μιχελής για τον παιδικό σταθμό Γλώσσας

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του κλεισίματος (κλικ) του παιδικού σταθμού της Γλώσσας, που απασχόλησε κατοίκους και αιρετούς το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού θα ισχύσει ή όχι. Ούτε υπεισέρχομαι στις λεπτομέρειες περί αδειοδότησης, κενών στο θεσμικό πλαίσιο, σκοπιμοτήτων, κ.ο.κ.

Επέλεξα να μείνω μακριά από την όποια αντιπαράθεση για να μην οξυνθούν τα πνεύματα και να μην δημιουργηθούν αποπροσανατολισμοί και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Τώρα που φαίνεται ότι έχει παρθεί μια απόφαση, θέλω να εξηγήσω γιατί συνεχίστηκε η λειτουργία του παιδικού σταθμού επί θητείας μου, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική που ίσχυε, όπως ειπώθηκε, από το 2008.

Η εξήγηση είναι απλή. Μια οποιαδήποτε μεγαλόσχημη επένδυση (στην ενέργεια, στις υποδομές, στην άμυνα) της τάξεως του 1 ευρώ, μπορεί να...

"Μη νόμιμα" τα απαγορευτικά σήματα στο λιμάνι Σκοπέλου

Στον "αέρα" οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση!
Οι "κυκλοφοριακές ρυθμίσεις" που επιχειρήθηκαν με την τοποθέτηση απαγορευτικών σημάτων στάθμευσης στις αρχές του καλοκαιριού στο παλιό και νέο λιμάνι της Σκοπέλου κρίθηκαν "μη νόμιμες" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το σκεπτικό ότι έπρεπε να υπάρχει μελέτη από συγκοινωνιολόγο...

Ερωτήματα:

• Τα σήματα κυκλοφορίας θα ξηλωθούν μέχρι να γίνει αυτή η μελέτη και να εγκριθεί από τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;

• Θα συνεχίσει το Λιμεναρχείο Σκοπέλου να γράφει τους "παρανομούντες" σε αυτά τα σημεία οδηγούς;

• Τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων τους οποίους τους έγραψαν για "παράνομη στάθμευση" κάτω από "μη νόμιμα" σήματα; Θα διαγραφούν οι κλήσεις και θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν τέτοιες κλήσεις;

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κρίσιμη η υγεία του Γιώργου

Στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας συνεχίζεται η περίθαλψη της μικρής αρκούδας, που βρέθηκε στο Μέτσοβο τραυματισμένη από πυροβόλο όπλο.

Η υγεία του "Γιώργου", όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, εξακολουθεί να είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Το στιγμιότυπο από την εξέταση του άτυχου ζώου στη Μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Κτηνιατρική Σχολής του ΑΠΘ.

Κανείς μόνος στα χέρια του κράτους!

"Η νομιμοποίηση για την οικοδόμηση ενός αυταρχικού νομοθετικού οπλοστασίου ενάντια στους «εχθρούς των δημοκρατικών θεσμών», είναι ζήτημα που μας αφορά όλους, αφού το πρόσωπο του εσωτερικού εχθρού αλλάζει συνεχώς και παίρνει τη μορφή αυτού που αντιστέκεται"
Από τις 28/10 και 10/11 ο Η. Κωστάρης και Ν. Ρωμανός βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται. Δεν είναι το πρώτο παράδειγμα, "ειδικής μεταχείρισης" πολιτικών κρατουμένων, αφού το κράτος έχει αποφασίσει από τη μια να εξαλείψει αυτή τους την ταυτότητα παρουσιάζοντας τους ως ψυχικά διαταραγμένους και επικινδύνους ποινικούς, και από την άλλη να καταστρατηγεί τη δική του νομοθεσία για να τους τιμωρεί συμπληρωματικά.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα τρομοϋστερίας διαμορφώθηκε και το φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ, για τις οποίες προορίζονται με επιτηδευμένη ασάφεια όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια. Οι νέες...

Επιστολή παραίτησης του αντιδημάρχου Σκοπέλου

Στη διάθεση του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη έθεσε την παραίτησή του από τον θέση του αντιδημάρχου ο Πανταζής Σκλάβος, λόγω της χθεσινής (κλικ) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός Λουτρακίου με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το κείμενο της επιστολής που είναι στα χέρια του Χρήστου Βασιλούδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,


Κατόπιν της χθεσινής (26-11-2014) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου με το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που ετέθη σχετικά με την λειτουργία  ή μη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Λουτρακίου και την απόφαση του Δ.Σ. που πάρθηκε κατά πλειοψηφία να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός Λουτρακίου με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι εφόσον εμμένω στην αρχική τοποθέτησή μου ότι ο Παιδικός Σταθμός Λουτρακίου δεν υφίσταται από το 2008 και εξής και λειτουργεί παράνομα χωρίς ίδρυση και άδεια λειτουργίας θα προβώ σε άμεση παραίτηση από τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Σκοπέλου.

Θα συνεχίσω την παρουσία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης και θα αγωνίζομαι για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του νησιού μου με ήθος, σωστή ενημέρωση, ορθολογικές και εμπεριστατωμένες απόψεις. Πολιτικό κόστος ουδέποτε με άγγιξε και αυτός ήταν και ο γνώμονας συμμετοχής μου στα κοινά και πιστεύω ότι γι’αυτό με τίμησαν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μου.

Κύριε Δήμαρχε η πρόθεση μου να θέσω στην διάθεση σας την παραίτηση μου, έχει να κάνει με λόγους ηθικούς, λόγους δεοντολογίας και ευθιξίας. Στην αξιοπρέπεια μου, προσωπική και οικογενειακή, ουδέποτε έκανα εκπτώσεις . Όλοι φέρουν την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεων τους, ενώ είναι γνωστό ότι κριτής όλων είναι ο λαός. Οι κρίνοντες κρίνονται.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και σας παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Π. ΣΚΛΑΒΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ»

Επαναδραστηριοποίηση του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου

Όνειρα, αλλά και σχέδια για να ανοίξει και πάλι πανιά ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου γίνεται από ανθρώπους του νησιού που αγαπούν τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Το Δ.Σ. του Ομίλου με ανακοίνωση - κάλεσμα καλεί τον κόσμο του νησιού να στηρίξει αυτή την προσπάθεια:
«Μια καινούρια προσπάθεια ξεκινά και μικροί και μεγάλοι είμαστε γεμάτοι όνειρα και σχέδια. Σχέδια στο χαρτί και στο μυαλό… όνειρα και σχέδια που άλλα θα γίνουν πραγματικότητα και άλλα οχι, ομως αυτό που αξίζει είναι ο αγώνας

Ο αγώνας στον αθλητισμό είναι μια μικρογραφία της ζωής. Οι μικροί ιστιοπλόοι από νωρίς μαθαίνουν πως για να ανεβεί κανείς στο βάθρο θέλει σκληρή δουλειά υπομονή και επιμονή. Μαθαίνουν να κερδίζουν και να χάνουν. Μαθαίνουν να μην παρασύρονται από την επιτυχία αλλά και να μην απογοητεύονται από την αποτυχία.

Αυτό είναι μάθημα ζωής…

Ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου  σας  προσκαλεί να γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο της ιστιοπλοΐας. Με την εγγραφή σας ως μέλη του ναυτικού ομίλου Σκιάθου στηρίζετε έμπρακτα την προσπάθεια  μας αυτή.
                                 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6944853900, 6972856543.»

Σκόπελος / Δηλητηρίαση σκύλου με φόλα...

Δυστυχώς άλλο ένα κρούσμα δηλητηρίασης σκύλου με φόλα είχε να να αντιμετωπίσει η κτηνίατρος Ουρανία Καθηνιώτη σήμερα το πρωί, όταν το άτυχο ζώο διακομίστηκε στην κλινική της. Μιλώντας στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» η κτηνίατρος είπε:
«Το περιστατικό πρέπει για ακόμα μια φορά να μας προβληματίσει γιατί η συγκεκριμένη πράξη είναι το χειρότερο είδος βασανισμού των ζώων και στην συγκεκριμένη περίπτωση το όλο περιστατικό βίωσαν και τα παιδιά της οικογένειας που νομίζω πως έχει τραυματίσει την ψυχή τους για όλη τους την ζωή.

Θα συμβούλευα όλους τους ιδιοκτήτες ζώων να μην αφήνουν τους σκύλους ελεύθερους, ιδιαίτερα τα βράδια που είναι και πιο πιθανό να βρουν και να καταναλώσουν τον θανατηφόρο "μεζέ".

Λυπάμαι που για μια ακόμα φορά βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα τόσο δυσάρεστο περιστατικό μιας και έχω χάσει κι εγώ την αγαπημένη μου σκυλίτσα Φίφι από δηλητηρίαση πριν από 4 χρόνια…»

Να ανοίξει "από αύριο" ο παιδικός σταθμός Γλώσσας (ηχητικό)

Απ' όλα είχε η συζήτηση για τον παιδικό σταθμό Γλώσσας, που έγινε προ ημερησίας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου. Ο διάλογος, η πολιτική τοποθέτηση, οι κορώνες που έφθαναν στα όρια του λαϊκισμού και τα "μου είπαν" - "άκουσα", έγιναν ένα εκρηκτικό μείγμα χωρίς αποτέλεσμα…

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία καταψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου με 9-8, είναι να ανοίξει ο παιδικός σταθμός "από αύριο"(!), πράγμα αμφίβολο, αφού η υπάλληλος του σταθμού "δεν παίρνει την ευθύνη"...

Στη χθεσινή συνεδρίαση "επισημοποιήθηκε" και η γνωστή εδώ και καιρό ρήξη Βαφίνη - Βασιλούδη με διαλόγους του τύπου:

- Συζητημένη και καλοστημένη η υπόθεση... τα λέω με πόνο...
- και εγώ πονάω για σένα...

Ακούστε τη συζήτηση για τα δικά σας συμπεράσματα:

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

22η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Δημόσια Συνεδρίαση (Τακτική) του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Ξενία) στις 26 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί -εκτός ημερησίας και η τύχη του ήδη κλειστού παιδικού σταθμού Γλώσσας.

Κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Απορίες για τον κλειστό παιδικό σταθμό Γλώσσας

Εν όψει του αποψινού δημοτικού συμβουλίου με ένα εκ των θεμάτων την τύχη του ήδη μη λειτουργούντος παιδικού σταθμού Γλώσσας θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις-απορίες.
«Ευελπιστώ και με δεδομένο
τον αριθμό των δημοτικών
συμβούλων που
προέρχονται από τη Γλώσσα
αλλά και το ότι η Γλώσσα
έπαιξε καθοριστικό ρόλο
στην ανάδειξη της σημερινής
δημοτικής αρχής (μιας και την
υπερψήφισε σε αντίθεση
με τη Σκόπελο)
η ευαισθητοποίηση
του θέματος να είναι
πρέπουσα
και καθοριστική»
Σε πρόσφατη συνάντηση - ενημέρωση στην Κοινότητα Γλώσσας ο αντιδήμαρχος κ. Πανταζής Σκλάβος μας ενημέρωσε ότι έλαβε επιστολή από την κα Χαλιμούρδα, η οποία ενημέρωνε ότι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των μικρών μαθητών και την ευθύνη της ίδιας, λόγω της μη νομιμότητας του παιδικού σταθμού.

Οι απορίες μου συνίστανται στα εξής:

• Ήταν γνωστό στις κατά καιρούς δημοτικές αρχές ότι ο παιδικός σταθμός δεν είχε άδεια και λειτουργούσε ως Ν.Π.Δ.Δ με την ανοχή και κάτω από την ομπρέλα του δήμου. Ποιές ενέργειες έγιναν ώστε η λειτουργία του να είναι ασφαλής και νομότυπη στα τόσα χρόνια; Δεν υπήρχε θέμα ασφάλειας και ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια; 

• Γιατί δεν είχε σταλεί επιστολή από την διευθύντρια σε αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να την κατοχυρώνει κι όλας σε περίπτωση ατυχήματος κάποιου παιδιού και εστάλη τώρα; Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι το θέμα χρονίζει από το 2008. Αν δεν κάνω λάθος τόσο ο ίδιος όσο και ο σημερινός δήμαρχος εμπλέκονταν από τότε στα δημοτικά δρώμενα σαν συμπολίτευση ή αντιπολίτευση.  Επομένως ήταν ένα θέμα καυτό μεν γνωστό δε.

Άλλη μια απορία που έχω είναι το ποσό σύντομα (και σχεδόν μυστικά) πάρθηκε αυτή η απόφαση καθώς η πλειοψηφία των αιρετών είχε άγνοια μέχρι την τελευταία στιγμή (Η ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο έγινε μια μέρα πριν το κλεισιμο του σταθμού). Ο ίδιος ο πρόεδρος της Γλώσσας δήλωσε παρουσία αντιδημάρχου, γονέων και...

Σκοπέλος και Σκιάθος / Απεργία στις 27 Νοέμβρη

Με κεντρικό σύνθημα «Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!» η γραμματεία του ΠΑΜΕ της Σκοπέλου και της Σκιάθου καλούν τους εργαζόμενους /νες, τους άνεργους / ες, τα λαϊκά νοικοκυριά να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα δύο νησιά, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, στις 10 π.μ. στη Σκόπελο και στις 11 π.μ. στη Σκιάθο.

Το κάλεσμα / ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.

Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.

Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Καφενείου.
Το Σωματείο με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους Οικοδόμους του νησιού να παραβρεθούν στη Γ.Σ., να ακούσουν, να πουν τη γνώμη τους και όλοι μαζί να αποφασίσουν πως θα οργανώσουν τον αγώνα για καλύτερη ζωή. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την ανάγκη μιας μαζικής συνέλευσης και τονίζεται ότι: «όσο σκύβουμε το κεφάλι, τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε... Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καλυτερέψουμε την δική μας ζωή και των οικογενειών μας… 
Η παρουσία όλων στη γενική Συνέλευση κρίνεται απαραίτηση όσο ποτέ άλλοτε…»

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 7 μ.μ.,
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 π.μ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Να μην λείψει κανείς μας από την απεργία στις 27 Νοέμβρη

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει!

Γι’ αυτό:

Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.

Οι άνεργοι, που βλέπουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους να «βιάζεται», θα είναι εκεί.

Οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, τα «μπλοκάκια» και οι μικροί επιχειρηματίες, θα είναι εκεί.

Οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών, θα είναι εκεί.


Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες, στη...

O Μανώλης Γλέζος για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

Μήνυμα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για την Εθνική Αντίσταση και το Γοργοπόταμο με αφορμή την επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας - 25 Νοεμβρίου 1942

25 Νοέμβρη / Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,
βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί μέχρι την εξάλειψη της έμφυλης βίας και την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων.

Η βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας και η συνεπακόλουθη αυξανόμενη ανασφάλεια είναι παράγοντες αύξησης της ενδοοικογενειακής και δημόσιας βίας με πρώτα θύματα τις γυναίκες.

Οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων, που κουρέλιασαν το κοινωνικό κράτος. Είναι εκείνες που πλήρωσαν ακριβότερα την κρίση, καθώς είναι πρωταθλήτριες στην ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, την κακοπληρωμένη εργασία, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης.

Παρά τους σημαντικούς αγώνες και κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος, δυστυχώς η βία που ασκείται στις γυναίκες υπό πολλές μορφές - όπως...

Οι μοντέρνοι δουλοπάροικοι φωτογράφοι

(…)
Οι φωτογράφοι αποτελούν μια από τις πιο ευπρόσβλητες επαγγελματικές ομάδες στην εποχή της κρίσης, ειδικά σε χώρες με βαθιά κρίση όπως η Ελλάδα, χωρίς όμως να εξαιρείται ο υπόλοιπος κόσμος. Επιζητούν με πολλούς τρόπους την προβολή που θα φέρει πελάτες και αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον εξ αιτίας του σκληρού ανταγωνισμού, του υπερεπαγγελματισμού και όχι μόνον. Μπαίνουν λοιπόν στον πειρασμό να υποκύψουν σε μια “ανήθικη” πρόταση περί συνεργασίας άνευ πληρωμής ή χειρότερα εξαναγκάζονται, ελπίζοντας ότι η κίνηση μακροπρόθεσμα θα αποφέρει έσοδα.

Στο http://whopaysphotogs.tumblr.com/ μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για τις συνθήκες αμοιβής (ή μη) διάφορων φορέων που απασχολούν φωτογράφους. Η λίστα περιλαμβάνει τίτλους με διεθνή εμβέλεια που σε κάνουν να παραξενεύεσαι. Αν αυτοί φέρονται έτσι, τότε τι θα έπρεπε να συμβαίνει σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και φορείς;

Όμως το πραγματικό ερώτημα είναι: Κερδίζει πραγματικά ο φωτογράφος αν έστω προσωρινά δεχθεί την ταπεινωτική όσο και δυσμενή σχέση με το άλλο μέρος, το περιοδικό, την εφημερίδα, το site; Αυξάνει τις πιθανότητές του να διεισδύσει στην αγορά; Έχει περισσότερες ελπίδες; Λυπάμαι, αλλά η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό όχι… 

Όποιος αποτιμά τη δουλειά του στο μηδέν, καταβαραθρώνει την αυτοεκτίμησή του. Καταστρέφει τον ανταγωνισμό. Αν σχεδόν όλα είναι δωρεάν, γιατί μεθαύριο να τον προσλάβουν με αμοιβή όταν θα υπάρξει άλλος ένας “δουλοπάροικος” πρόθυμος να καταλάβει την θέση του με παρόμοιο σκεπτικό. Διαπράττοντας το ολίσθημα ο φωτογράφος παρασύρει όλο το επάγγελμα στον φαύλο κύκλο της απαξίωσης όπου τέλος δεν υπάρχει..
Δυστυχώς.

Χωρίς κανονική άδεια θα λειτουργήσουν ξανά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Λειτουργούν, με συνεχείς παρατάσεις, με μόνο πιστοποιητικό τη συστατική τους πράξη. Το θέμα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Ολόκληρη η ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών:

Θέμα: Άδειες λειτουργίας και τεχνικές προδιαγραφές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Οι τεχνικές προδιαγραφές και οι κατασκευαστικές διατάξεις που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθορίζονται από την αριθμ. Π2β/οικ.2808/1997 για τις Μονάδες φροντίδας, Προσχολικής αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Βρεφικών-Παιδικών-Βρεφονηπιακών σταθμών, Μονάδων Φύλαξης βρεφών και νηπίων) από φορείς ιδιωτικού δικαίου, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα και από την αριθμ. Π1β/Γ.Π.οικ.116847/.2002 για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας από Δημοτικές Επιχειρήσεις του άρθρου 277 και επόμενα του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Δ.Κ.Κ.), Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, Ενώσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων και φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Οι προδιαγραφές αυτές ελέγχονται από μηχανικό και κατατίθεται υπογεγραμμένη κάτοψη του επιλεγμένου χώρου και υπεύθυνη δήλωση ως προϋπόθεση για...

Σκόπελος / Αγία Αικατερίνη - Άγιος Μερκούριος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
Χρόνια Πολλά στην Κατερίνα και τον Μερκούριο
Καλημέρα από τη Σκόπελο

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Best Shop / Αγοράστε και κερδίστε δώρα!

Συνεχίζοντας και φέτος την περυσινή χριστουγεννιάτικη προσφορά στους πελάτες του Best Shop σας δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσετε κάποιο από τα δώρα μας.

Από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2014, με οποιαδήποτε αγορά από το κατάστημα μπαίνετε αυτομάτως στην κλήρωση για να κερδίσετε 4 δωροεπιταγές συνολικής αξίας 1000 €!

1η  ΑΞΙΑΣ  250,00€ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ BEST SHOP.

2η ΑΞΙΑΣ   250,00€ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ  ΟΠΟΙΟ SUPER MARKET ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.

3η  ΑΞΙΑΣ  250,00€ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.

4η ΑΞΙΑΣ  250,00€ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.

Οι τυχεροί αριθμοί θα προκύψουν με βάση τα τελευταία ψηφία των 4 πρώτων αριθμών της κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου.

Στον Κυρ Αλεξάνδρο / Χριστούγεννα 2014

Κυρ Αλέξανδρε,

Σε χαιρετάμε απο την όμορφη Σκιάθο,
ένα καντηλάκι κρεμασμένο σ΄ εναν καταγαλανο ουρανό
που λικνίζεται στην θάλασσα που λέγεται Αιγαίο.

Μέρα την μέρα που περνά
σοφία γεμίζει η καρδιά μου
γιατί ΕΛΛΑΔΑ η ζωή, ΕΛΛΑΔΑ τα ονειρά μου…

Άλλο ν΄ ακούς  τα κύματα, τον φλοίσβο της θαλάσσης
άλλο να είσαι απ' αλλού, να πας να τ' αγοράσεις…

Πανω ψηλά στο Ξανεμο όταν φυσάει ο αέρας
ακούς ψιθύρους και φωνές σαν όνειρο στο κύμα
σαν να μοιρολογά η Φραγκογιαννού στου πέλαγου το  μνήμα.

Λευκές οι πετρες χάνονται κάτω στην παραλία
λαλαρια, εσμιξε ο βράχος το νερό κι ο χρόνος γλύπτης
το έργο του πανέμορφο δημιουργός και κτίστης.

Τα μονοπάτια διάβηκα μεσα στην Ιστορία
και μια βραδια Χριστουγεννα
παντου άσπρο το χιόνι
εκεί που η φύση σιωπά κι απο το ρέμα ακούγεται μόνο η φωνή του γκιώνη
στο Κάστρο έφτασα αργά κι άκουσα λειτουργία
Χριστός γεννάται σήμερον… να ψάλει χορωδία
συνάντησα άνθρωπο σκυφτό να κάνει κομποσκοίνι
κι στο κάθε κόμπο του το δάκρυ του να χύνει.

Ποιός είσαι άνθρωπε εσύ; τι κάνεις εδώ πέρα;
για ποιόν χύνεις τα δάκρυα; το προσωπό σου ολόλευκο κανει την νύχτα μέρα.

Είμαι ο κυρ Αλέξανδρος και κλαίω για την ΕΛΛΑΔΑ
γιατι οι εμπόροι των Εθνών την σπρώχνουν στον Καιάδα.
Σαν την αγάπη στο γκρεμό και σαν τη μετανάστη
σαν αμαρτίας φάντασμα και άσπρη σαν το χιόνι
ειναι το άνθος του γιαλού είναι η πεπικοιλμένη
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ φώναξα εκεί μόλις την είδα
κι ο νους μου αναθάρησε για την γλυκιά πατριδα.

Μακρύ ταξίδι κι όμορφο τις ρίζες σου να βρείς
να νιώσεις μες το αίμα σου και μέσα στην  ψυχή
σαν Οδυσσέας, Περικλής, Μιλήσιος Θαλής,
να νιώσεις Μέγα Αλέξανδρος κι Ακρίτας Διγενής
ο νούς τα νοήματα να πιανει της Γραφής.

Βυζάντιο και Πόλη και η Αγιά Σοφιά
Φειδίας Καλλικράτης
Ελλήνων τα παιδιά.

Παγκόσμιως για όλους και οικουμενικώς
λίκνο ελευθερίας και της δημοκρατίας
σε έκαναν να φαίνεσαι φτωχός σαν συγγενής
σαν τα παιδιά τα αχάριστα που διώχνουν τους γονείς.

Κυρ Αλέξανδρε σου στέλνω ένα μικρό κομμάτι της ψυχής μου.
Σε φιλώ
ο ελάχιστος Αναστάσης εκ Σκιάθου.

Ας προστατεύσουμε τις αποφάσεις μας...

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
στο 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου

Λάβαμε την απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που μας ενημέρωσε για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014. Καλεί το ΔΣ όλους τους Εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουμε μαζικά στην εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η ΔΟΕ. Αναφέρεται λοιπόν ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων και παλεύουμε για μόρφωση, δουλειά και Δημοκρατία.

Κι ερχόμαστε εδώ αρκετοί συνάδελφοι να θέσουμε το ερώτημα: Γιατί τόση γενικότητα; Δεν είμαστε πια φοιτητές. Τι γίνεται με την αξιολόγηση; Δεν θα έπρεπε να αναφέρεται από το Σύλλογό μας η αγωνιστική κινητοποίηση για το μπλοκάρισμά της όπως...

Σκόπελος / Barramares: Διανομή στο χώρο σας!

Υπέροχες κρέπες γλυκές και αλμυρές με υλικά επιλογής σας, φρεσκότατα σάντουιτς με λευκή ή μαύρη μπαγκέτα, club sandwich, hamburger, σαλάτες, αναψυκτικά, μπύρες και φυσικά οι υπέροχοι καφέδες μας με δώρο εμφιαλωμένο νερό
με ένα τηλεφώνημα στην πόρτα σας
24240 29030

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Σκόπελος / Ετοιμάζεται το «Χαμάμ Γυναικών»…

Η κυρία Μέντοου με την υστερική κόρη της Αυγή, η παρορμητική Τζόσι, η συντηρητική Νάνσυ, η συγκρατημένη Τζέιν, αλλά και η ιδιοκτήτρια του χαμάμ Βιολέτα, ζωντανεύουν στις πρόβες που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στη σκηνή του "Ορφέα" από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου, με τη διδασκαλία και την σκηνοθεσία του Τάκη Μόσχου.

Ένα έργο γεμάτο ανθρωπιά, τρυφερό και κωμικό, κοινωνικό και πρωτότυπο, σκληρό και ευαίσθητο, το οποίο ο Τάκης Μόσχος προσπαθεί να...

Σκόπελος / 1-2-3 ωπ και …θέα από το ρετιρέ!

Με καλό ποδόσφαιρο, πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες, ένα δοκάρι του Π. Χρυσοφού και 3 γκολ ο Α.Ο. Σκοπέλου απέδειξε και χθες, στον αγώνα με τον Τοξότη Βόλου, ότι δικαίως οδηγεί την κούρσα στον α' όμιλο του Β' τοπικού της ΕΠΣΘ.
Ο Συνοδίνος έκανε το 1-0 στο 25΄ με σουτ έξω από την περιοχή στο "Γ" της εστίας του Τοξότη και το 2-0 από τον ίδιο...

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν εμβολιασμός όλων των ανασφάλιστων παιδιών

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υ.Π.Ε όλα τα ανασφάλιστα παιδιά πού διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. αλλά δεν έχουν σέ  ισχύ βιβλιάριο ασθενείας μπορούν να προσέλθουν μέ το βιβλιάριο των εμβολίων τους και το Α.Μ.Κ.Α τους στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου ώστε να εμβολιασθούν εντελώς δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την παιδίατρο Μαρία Τσάμπρα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου / Τηλ. 2424022222.

"Ξέπλυμα" εκατομμυρίων με 8.654 "μικρά" δελτία!

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ
ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ
«Στο πρόβλημα που απασχόλησε τη Γραμματεία Διαφάνειας για την πάταξη κυκλωμάτων ξεπλύματος "βρώμικου¨ χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών, με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι δίνει λύση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), όπως είχε διαβεβαιώσει ο Πρόεδρός της Ευγένιος Γιαννακόπουλος στη συνεργασία που είχαμε για το πρόβλημα αυτό», 
δήλωσε ο Γ.Γ. Διαφάνειας Γ. Σούρλας.

 Με το νέο Κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π. κανένας  δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του, αφού η είσπραξη θα γίνεται μέσω τράπεζας, ενώ παράλληλα θα παταχθεί το φαινόμενο του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος με τα «ανώνυμα» δελτία χαμηλού κέρδους, κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, αφού γι’ αυτά δεν θα χορηγείται πλέον βεβαίωση κερδών.

 Έτσι, δεν θα έχει νόημα για τους επιτήδειους να εμφανίζονται ως νικητές εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων δελτίων χαμηλού κέρδους ετησίως, όπως γινόταν μέχρι τώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του παρακάτω πίνακα για το έτος 2013, όπου παρουσιάζονται οι πρώτοι δέκα παίκτες σε αριθμό δελτίων για τα οποία ζητήθηκαν βεβαιώσεις και οι οποίοι δήλωσαν ότι κέρδισαν 39.333 δελτία, ο...

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

"Προφορικό τελεσίγραφο" για κλείσιμο του παιδικού σταθμού Γλώσσας

Της Σπυριδούλας Καρβέλη 
Με το πρόσχημα της ακαταλληλότητας και της έλλειψης άδειας λειτουργίας  κλείνει ο Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, μετά το προφορικό τελεσίγραφο που εστάλη  στους γονείς.
Σπυριδούλα Καρβέλη:
Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε
από τα μονομελή όργανα του Δήμου
καλά κρατεί, χωρίς ενημέρωση και
λήψη σχετικής απόφασης από το
ανώτατο συλλογικό όργανο
που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κανένας δημοτικός παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός στην Ελλάδα δεν έχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Όλοι οι σταθμοί λειτουργούν σύμφωνα με την συστατική τους πράξη ως ΝΠΔΔ ή ως υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. έως  31/12/2014 (άρθρο 13 Ν. 4147/13 ) «έως την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των παιδικών και των βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων ή μεταφέρθηκαν στους δήμους, ή συστήνονται εντός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου του δήμου ή ως υπηρεσία του δήμου, έως τις 31/12/2014 θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επέχει η συστατική τους πράξη ή ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου, εφόσον πρόκειται για υπηρεσία. Εντός της ίδιας περιόδου είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού από δήμο μετά την κατάργηση του οικείου Ν.Π.Δ.Δ.»

Επομένως ας ρίξουν μια ματιά στον Ο.Ε.Υ του Δήμου. Έχει συσταθεί γραφείο δημοτικών παιδικών σταθμών, οι οποίοι θα προσδιορίζονταν με  τον Κανονισμό λειτουργίας τους, σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας, ο οποίος εκδίδεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετική απόφαση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος τονίζει:

Κουτάβι λίγων ημερών σε κάδο απορριμμάτων

Μία από τα ίδια..!

Ένα κουταβάκι ημερών, που ενώ δεν είχε ανοίξει ακόμα τα μάτια του γνώρισε την αδιαφορία και την σκληράδα των ανθρώπων, βρέθηκε για πολλοστή φορά, που δυστυχώς με τα σημερινά δεδομένα δεν θα είναι και η τελευταία, σε κάδο σκουπιδιών σε κεντρικό δρόμο της Σκοπέλου.

Το κουτάβι, που ευτυχώς είχε δυνατό κλάμα, άκουσε και περισυνέλεξε διερχόμενη κυρία η οποία το μετέφερε στο κτηνιατρείο της Ουρανίας Καθηνιώτη για φροντίδα.

Δίπλα στο μικρό, το οποίο φυλάσσεται σε ζεστό μέρος και ταΐζεται με μπιμπερό βρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου Ελένη Κεφαλωνίτη, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» ότι «τέτοιες πράξεις είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και προσβάλουν τον πολιτισμό μας», ενώ όπως τόνισε θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί η σκύλα που μόλις γέννησε και έτσι να οδηγηθούμε στον ιδιοκτήτη της για τα περαιτέρω.

Λιμανόγατοι

Βαριοί και ασήκωτοι, χωρίς πολλές κουβέντες!

Πόσες ακόμα ζωές θα χαθούν κ. Βορίδη;

«Πατέρας τεσσάρων παιδιών πέθανε χθές αβοήθητος από τροχαίο ατύχημα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Περίμενε το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο για 75’ λεπτά. Τελικά όταν ειδοποιήθηκε το στρατιωτικό ασθενοφόρο τον βρήκε νεκρό.»
Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου αναφέρει:

«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Μόνο που δεν είναι μυθιστόρημα είναι η ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε στη Σάμο.

Τα έχουμε ξαναπεί. Τα έχουμε ξαναγράψει. Στη Σάμο φαίνεται πως αποφάσισαν οι γραφειοκράτες του μνημονίου, της health action και της task force, ότι κάποιοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, τα λογιστικά.

Ασθενοφόρα λοιπόν δεν στέλνονται γιατί δεν υπάρχουν λεφτά να αγοραστούν. Περιμένουμε το ΕΣΠΑ να καλύψει πάγιες ανάγκες. Προσωπικό  και  διασώστες δεν διορίζονται γιατί περιμένουμε ακόμη τον ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ οι ντόπιοι, που επέλεξαν τελικά να μείνουν σε αυτό το νησί επειδή το αγάπησαν, πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι ή να περιμένουν κρίσιμες ώρες.

Ερωτήσεις στη Βουλή κάναμε, το σωματείο συνεχώς επισημαίνει καίρια την αδιαφορία, όμως οι ιθύνοντες κωφεύουν. Ίσως να μην έχει γίνει ακόμη αντιληπτό πως ο κυνικός στόχος του άγριου φιλελευθερισμού στην πολιτική της υγείας είναι ο αφανισμός των αδυνάτων και των ακριτών.»

Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων

Τείχος αντίστασης στο ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδομίων πανελλαδικώς, ορθώνουν δεκάδες θεσμικοί φορείς, συλλογικότητες και πρόσωπα, που στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων όρισαν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ως "ημέρα κινητοποιήσεων ενάντια στο αδικαιολόγητο και άκρως επιζήμιο για την ελληνική οικονομία ξεπούλημα των κρατικών περιφερειακών αερολιμένων της χώρας".
Η “Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων” εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής: 
Σάββατο 22-11-14 ημέρα κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην  καταστροφική ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι Σκοπέλου
Λεμονής Σπύρος (φωτό) και
Λεμονής Ρηγίνος μέλη
της "Κοινής Πρωτοβουλίας"
Το Σάββατο 22-11-14 ορίστηκε από την “Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων” ως ημέρα αντίστασης και κινητοποιήσεων ενάντια στο αδικαιολόγητο και άκρως επιζήμιο για την ελληνική οικονομία ξεπούλημα των Κρατικών Περιφερειακών Αερολιμένων της χώρας. Ημέρα πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα για την περιφρούρηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και την προστασία της κοινωνικής συνοχής.   

Την 22-11-14 πρέπει να ηχήσει στην ελληνική επικράτεια, το μήνυμα προς το ΤΑΙΠΕΔ ότι η χώρα δεν υποθηκεύει το μέλλον της και δεν χαρίζει τα Περιφερειακά Αεροδρόμια στους  επίδοξους επενδυτές. Ότι οι τοπικές οικονομίες δεν παίζουν στα ζάρια τα αναπτυξιακά τους εργαλεία και τις κοινωνικές τους υποδομές, δεν διαπραγματεύονται το κλείσιμο των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων, δεν παζαρεύουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων στα Αεροδρόμια.

Η “Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών Αεροδρομίων” διευρύνθηκε και με τη δεύτερη ομάδα αποκρατικοποίησης από το Νότιο, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Καλαμάτα. Όλοι μαζί...

Σκιάθος / Τα "Πουλιά" φροντίζουν για φύση καθαρή

Δέκα οκτώ "Πουλιά" έβαλαν τα πιο ζεστά τους χαμόγελα και να αντιμετωπίσουν το ψυχρό αεράκι του Νοέμβρη για να συνοδεύσουν τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας στο μοναστήρι την Εικονίστριας.

Φέτος, μετά από πρόταση του Πολιτιστικού συλλόγου "η Σκιάθος", τα "Πουλιά" με τον πιο γλυκό τους τρόπο προέτρεψαν τους άλλους προσκυνητές να χρησιμοποιήσουν σακούλες της Sanitas για να πετάξουν τα σκουπίδια τους και στο τέλος της διαδρομής, παραδίδοντας τη σακούλα, να πάρουν ένα μικρό αναμνηστικό από την εταιρία. 

Με το μήνυμα αυτό διέδωσαν στον κόσμο ότι μπορούμε να τηρούμε το έθιμο αλλά να διατηρούμε και τη φύση καθαρή.

Χειροποίητα ημερολόγια και γούρια 2015

ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, από τις 11.00 - 14.00, έξω από το φούρνο του Κοχύλη, οι Πρόσκοποι Σκοπέλου θα διαθέσουν, στην τιμή των 5€, χειροποίητα ημερολόγια και γούρια για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αναζητείται συμβατός δότης μυελού των οστών!

Για την μικρή Μαρία Μιχαέλα Καλογιάννη

Η Μαρία Μιχαέλα Καλογιάννη 2,5 ετών, με καταγωγή από την Αλόννησο, βρίκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου ΕΛΠΙΔΑ.

Τώρα οι γιατροί αναζητούν ένα συμβατό δωρητή μυελού των οστών. Είναι η μόνη της ελπίδα… Κανείς όμως από τους συγγενείς της δεν έχει συμβατότητα με το σπάνιο είδος μυελού των οστών της Μαρία Μιχαέλα.

Η έκκληση είναι η εξής: Όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν να πάνε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ καθημερινές από 10:00 έως 19:00 μ.μ.

Ποιός ξέρει; ίσως έτσι να βρεθεί ο συμβατός δότης μυελού των οστών και να σωθεί η ζωή της μικρής Μαρίας Μιχαέλας.

Παρακαλούμε πείτε το σε όλους όσους γνωρίζετε!

Όταν τα παιδιά δακρύζουν...

Παραμένουν στο Σύνταγμα οι Σύριοι πρόσφυγες από το Κομπάνι αλλά και άλλες πόλεις της Συρίας, ζητώντας να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, αλλά κυρίως ένα μέρος να μείνουν με τα παιδιά τους, καθώς εδώ και αρκετές μέρες κοιμούνται στον δρόμο…
Είναι τα μικρά παιδιά, που βλέπετε στις φωτογραφίες της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη, που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου στην πιο ακραία μορφή της, έπειτα από την επέλαση τζιχαντιστών στο Κομπανί.

Σκόπελος / Προσφορά πορτοκαλιών σε τρίτεκνους

O Σύλλογος 3 τέκνων  Νομού Μαγνησίας «η Αργώ» ανακοινώνει ότι θα προσφερθούν πορτοκάλια στους τρίτεκνους της νήσου Σκοπέλου από τις 3.30 ως τις 4 μ.μ., την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στη αποθήκη του Απόστολου Γκουμά.


Για την παραλαβή των πορτοκαλιών πρέπει η κάρτα των μελών να είναι θεωρημένη για το έτος 2014.

5 δεύτερα στη Χαδούλα

Μήλα από το Πήλιο στο λιμάνι Σκοπέλου

Η Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ για το ρεπορτάζ της Θεσσαλίας σχετικά με την συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Εύη Καρυδάκη

Στην εφημερίδα «Η Θεσσαλία» της Πέμπτης 20/11 φιλοξενείται ανυπόγραφο ρεπορτάζ (κλικ) σε σχέση με τις εξελίξεις στο ζήτημα της συνδικαλιστικής δίωξης της Εύης Καρυδάκη από τη δημοτική αρχή. Στο ρεπορτάζ και με έντονα γράμματα αναφέρεται επί λέξει: «Μέτωπο με το ΚΚΕ άνοιξε ο δήμαρχος Βόλου, με το κόμμα να αντιδρά στην επίπληξη, με την οποία τιμωρήθηκε υπάλληλος που απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία της». Η εφημερίδα προσάπτει «αδικαιολόγητη απουσία» στην Εύη Καρυδάκη, αν και η κατηγορία αυτή είναι κατηγορία της δημοτικής αρχής και μάλιστα είναι έωλη νομικά. 

Σε σχέση με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ: 

Ας αφήσουμε στην άκρη δυο ζητήματα. Πρώτο, ότι η επικίνδυνη ρητορική του δημάρχου Μπέου στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο και με την οποία στοχοποίησε την Εύη Καρυδάκης τη σύνταξη της εφημερίδας φαίνεται δεν την άγγιξε. Δικαίωμά της. 

Δεύτερο, το σχόλιο της αντικομμουνίστριας μέχρι το μεδούλι «ΚΑΤ ΤΑΣ» στην ίδια έκδοση της εφημερίδας με το οποίο καλύπτει τη δημοτική αρχή στον αυταρχισμό της το αφήνουμε επίσης στην άκρη. Πλέον έχει αποκαλυφθεί η συγκεκριμένη «σχολιάστρια» και πως για όλα θα σκαρφιστεί διάφορες μυθοπλασίες για να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ.

Γεννιέται, ωστόσο, τα εξής ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η εφημερίδα: 

Από πού προκύπτει ως γεγονός που αποδέχεται η εφημερίδα ότι η «υπάλληλος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία της»; Πως...

Σκόπελος / Δωρίζεται ένα μηχάνημα stepper

H σχολή Κ-1 GYM του Μάνου Βασιλείου, δωρίζει ένα μηχάνημα stepper της proteus sport σε άριστη κατάσταση σε οποιοδήποτε νέο  / νέα αντιμετωπίζει κινητικές ή άλλες δυσκολίες που τον/την εμποδίζουν να αθληθεί σε ανοιχτούς και δημόσιους χώρους.

Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει με τον Μάνο Βασιλείου.