Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σκόπελος / Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο

Με κεντρικό σύνθημα "Ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή" πραγματοποιούνται από το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, με στραμμένο το ενδιαφέρον στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 στο Σύνταγμα.

Στη Σκόπελο το συλλαλητήριο
του ΠΑΜΕ
θα πραγματοποιηθεί
στις 6.30 μ.μ.
το Σάββατο 1η Νοεμβρίου
έξω από το δημοτικό καφενείο.
________
Η πρόταση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκει σημαντική απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους,  στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες,  στη φτωχή αγροτιά,  στους φοιτητές και σπουδαστές.

Αντρικές σκοπελίτικες παντόφλες

Αντρικές παντόφλες τις οποίες -όπως μας πληροφορεί η Κατερίνα Μπετσάνη- κεντούσαν στο τελάρο Σκοπελίτισσες, όπως η Κατίνα Στεφάνου, η Μαριγώ Κορέντη και μέχρι τελευταία η κα Φαμελιάρη.

Κατά το σκοπελίτικο έθιμο τις πήγαιναν οι νύφες δώρο στον γαμπρό  το πρώτο βράδυ, αλλά και στον πεθερό.

Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου …Ήρθε η ώρα ν΄ ανοίξουμε πανιά!

Μεγάλης ανταπόκρισης έτυχε η εκδήλωση "Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου …Ήρθε η ώρα ν΄ ανοίξουμε πανιά", που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος", τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου «Μπούρτζι», μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου. 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης
Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου
καπετάνιος Γιάννης Παρίσης
Η συνεργασία των δύο συλλόγων για την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου τον  τελευταίο χρόνο έχει φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη ίδρυση του, με αποκορύφωμα την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τον Μάρτιο του 2014, με το Newport Skiathos Club, της αδελφοποιημένης με τη Σκιάθο πόλης του Newport, της Πολιτείας Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Από την κινητοποίηση των Σκιαθιτών τρίτης και τέταρτης γενιάς συγκεντρώθηκε το ποσό των 3.260 δολλαρίων, το οποίο και στάλθηκε στην Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών για την ίδρυση του Μουσείου. Την προσπάθεια πρόσφατα ενίσχυσε ο Σκιαθίτης συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος παραχώρησε τα δικαιώματα του νέου του βιβλίου "Δεν χάθηκαν όλα" για την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου. Η Ένωση και ο Σύλλογος ανέλαβαν τα...

Στην "ουρά" για τον ΕΝΦΙΑ

Πολύωρη αναμονή στις Τράπεζες για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ χθες και σήμερα και η ώρα πρέπει να περάσει με κάτι δημιουργικό.

Έτσι η Ουρανία Καλλιανού δεν έχασε την ευκαιρία… Έβγαλε το μαγικό της βελονάκι και άρχισε να δημιουργεί υπέροχα και μοναδικά εργόχειρα…

Μια καλημέρα από τον Παντελή...

που χθες, εκμεταλλευόμενος τη μικρή ανάπαυλα βροχής, κατέβηκε στο λιμάνι για να βολέψει τη βάρκα του...

Σκόπελος / Ομάδες Συναισθηματικής Αγωγής και Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Συναισθηματικής Αγωγής και Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων» για παιδιά 4 έως 8 ετών. Το πρόγραμμα θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και θα διαρκεί δύο ώρες.
Οι ομάδες έχουν ως στόχο τη συναισθηματική έκφραση-ενδυνάμωση, την αυτορρύθμιση και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της ενσυναίσθησης των παιδιών μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια ειδικά προσαρμοσμένα στο αναπτυξιακό επίπεδο, την ηλικία και τις ανάγκες των μελών των ομάδων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Ενίσχυση Αυτοαντίληψης-Αυτοεκτίμησης
  • Ενίσχυση της Οργάνωσης Συμπεριφοράς
  • Ανάπτυξη Ενσυναίσθησης
  • Αναγνώριση & Έκφραση Συναισθημάτων
  • Διαχείριση Συναισθημάτων
  • Επίλυση Συγκρούσεων
  • Ενίσχυση Δεξιοτήτων Συνεργασίας & Κοινωνικής Αλληλεπίδρασης
Πληροφορίες:
Κατερίνα Λιθαδιώτη MSc
Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος
Σκόπελος
Τηλ. 24240 22223
Κιν. 6983833342

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σκόπελος / Ανοικτό το Δημοτικό Στάδιο...

…για οποιονδήποτε θέλει να αθληθεί

7 - 12 το πρωί και 2 - 5.30 το απόγευμα

Μετά  την ιδιαίτερη βαρύτητα στην έννοια του αθλητισμού στο νησί που έδωσε η διοίκηση του Α.Ο. Σκοπέλου, με την δημιουργία ακαδημιών ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ και στίβου και την ανάπτυξη των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, μια άλλη ευχάριστη είδηση έφθασε στην εφημερίδα, αυτή τη φορά από τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γκουμά, υπεύθυνο από πλευράς Δήμου για το Δημοτικό Στάδιο Σκοπέλου.

Ο κ. Γκουμάς σε επικοινωνία που είχε μαζί μας μάς είπε: «Με στόχο να καταστήσουμε την άθληση καθημερινή συνήθεια και στάση ζωής για όλους, το Δημοτικό Στάδιο θα είναι ανοικτό καθημερινά για όποιον θα ήθελε να αθληθεί από τις 7 - 12 το πρωί και από τις 2 - 5.30 το απόγευμα εκτός Κυριακής»

Μητρικός θηλασμός: Νίκη για τη Ζωή

Πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης Δημοσίας 
Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας
για την παγκόσμια εβδομάδα μητρικού
 θηλασμού «1-7 Νοέμβριου 2014»

Σεμινάριο Μητρικού θηλασμού την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η Διεθνής κοινότητα καθιέρωσε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού μέσα στον Αύγουστο. Στην Ελλάδα η Εβδομάδα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου και ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996. Το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού «Μητρικός θηλασμός: Νίκη για τη Ζωή».

Οι στόχοι της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι:


1. Η αναγνώριση των κινδύνων που ενέχει, αλλά και των ευκαιριών που παρέχει η παγκοσμιοποίηση για τις πρακτικές του μητρικού θηλασμού.


2. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκόσμια επικοινωνία για την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και...

Σκόπελος / Παίζουν Τζόκερ για να αφήσουν τον θείο...

Το τυχερό 5άρι "κρεμασμένο"
στο πρακτορείο της Μυρσίνης
Με τα 11.000.000€ του μεγάλου τζακ ποτ στο Τζόκερ φλερτάρουν από το πρωί πολλοί Σκοπελίτες που καταθέτουν τις ελπίδες τους στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της Μυρσίνης Καράδη, στο οποίο, στο προηγούμενο τζακ ποτ των 7.000.000 €, παίχτηκε ένα τυχερό - "άτυχο" δελτίο, που πήγε στην πηγή αλλά δεν ήπιε το πολύ νερό, αφού έπιασε τους 5 τυχερούς αριθμούς, αλλά όχι και τον πολυπόθητο Τζόκερ, κερδίζοντας σε αυτή την περίπτωση μόνο 24.319,12€...

Να σημειώσουμε ότι αριθμός Τζόκερ αυτή τη φορά ήταν το "2", ο ίδιος που είχε δώσει το τυχερό 5+1 στη Σκόπελο τον Ιούνιο του 2012.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Σκόπελος / Καλά τα νέα για τη Α'/θμια Υγεία

Δύο αγροτικοί γιατροί
στη Γλώσσα

Δύο αγροτικοί γιατροί θα έρθουν εντός του Νοεμβρίου για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος, ενώ εκτός από τον μόνιμο γιατρό γενικής ιατρικής που αναμένεται (κλικ), στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου θα έρθει και άλλος αγροτικός γιατρός.

Αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. υπηρετούν ο Διευθυντής Γιώργος Τριανταφύλλου, η παιδίατρος Μαρία Τσάμπρα και τρεις αγροτικοί γιατροί.

Εν αναμονή…

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να είσαι άνεργος;

Ίσως το να δουλεύεις και να μην αμείβεσαι!
Banksy
Στα πλαίσια του "ευέλικτου" ωραρίου, που σημαίνει "έλα πρωί και φύγε βράδυ…" (πολύ βραδύ!), αλλά και της ανεπιτυχούς προσπάθειας χτισίματος "προφίλ" αλληλέγγυου ατόμου, κάλεσε για δουλειά εργαζόμενους με ωριαία αμοιβή περίπου 1 ευρώ, κάνοντάς το και λιανά, μήπως και δεν το κατάλαβαν!

Αυτά στην Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος, που σε λίγο επιστρέφει στην "κανονικότητα"!

Τα νέα παιδιά σκέφτομαι.

Εγώ τουλάχιστον έζησα κάποτε και πιο καλές μέρες 

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Εκλογές πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου και το νέο Δ.Σ. που προέκυψε μετά από αυτές είναι:

(με σειρά σταυροδοσίας)

ΠΑΤΣΗ -ΚΟΡΕΝΤΗ ΣΟΥΛΑ
ΛΕΜΟΝΗ  -ΓΚΙΚΑ ΛΙΝΑ
ΛΕΜΟΝΗ - ΤΖΟΥΒΑΡΑΚΟΥ ΕΛΒΑ
ΚΑΝΑΡΗ-ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΑΘΗΝΑ
ΧΥΜΑ-ΚΟΣΜΑ ΝΙΝΕΤΤΑ 

Αναπληρωματικά μέλη:

ΑΡΓΥΡΗ-ΣΥΝΑΪΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΡΟΠΟΤΟΥ- ΣΑΒΒΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να συγκροτηθή σε σώμα.

Η efimerida-sporades εύχεται καλή και δημιουργική θητεία!

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Συγκριτικό τεστ συστημάτων θέρμανσης

Το θέμα επιμελήθηκε ο συνεργάτης
της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου
Γιώργος Τσαλίκης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Ενεργειακός επιθεωρητής
Η θέρμανση της κατοικίας αποτελεί το κυρίαρχο πρόβλημα της εποχής, μετά την υπερβολική αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Όμως τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να μην πέσουν θύματα παραπλανητικής διαφήμισης.  
  • Σύγκριση ετήσιου κόστους θέρμανσης 
Για την ευκολότερη κατανόηση θα συγκρίνουμε το κόστος θέρμανσης των διάφορων συστημάτων, για μία τυπική κατοικία, που θερμαίνεται μέχρι σήμερα με πετρέλαιο από κεντρικό σύστημα με βαθμό ενεργειακής απόδοσης (ΒΕΑ) 80%, και ξοδεύει 1.500 λίτρα πετρέλαιο το χρόνο ή 15.000 Kwh και θα πληρώσει 1500 λίτρα Χ 1,10 €/λίτρο= 1.650€ (τιμή βάσης). 

Για τον υπολογισμό λάβαμε υπόψη τη θερμογόνο δύναμη του καυσίμου, την τιμή αγοράς του και την ενεργειακή απόδοση των συστημάτων θέρμανσης. 
  

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ
Ηλεκτρικός λέβητας, ηλεκτρικά σώματα, πάνελ...

Σκόπελος / Ορθοπεδικά Κοσύφης


Όλες οι κάλτσες
και τα καλσόν
διαβαθμισμένης συμπίεσης, 
καθώς και τα καλσόν εγκυμοσύνης
σε  ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
μέχρι εξαντλήσεως
των αποθεμάτων...

Τηλ. 24240 22449

6944871 401 Νίκος
6970 956 735 Αννίτα

Αναφορά Μεϊκόπουλου για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος  με θέμα το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για επιδότηση από το πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ. Η αναφορά έχει ως εξής:
«Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως αναφορά την με αριθμό 15/8.10.2014 Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου (Α.Σ.Ο. Σκοπέλου), με την οποία ζητά την επιδότησή του από το πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» στο πλαίσιο του μέτρου 123Α του ΕΣΠΑ 2007-2013, για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών που προέκυψαν από την κατασκευή νέου εργοστασίου του Συνεταιρισμού για την μεταστέγαση του παλιού στις νέες εγκαταστάσεις, έξω από το κέντρο της πόλης της Σκοπέλου. Έργο το οποίο ξεκίνησε από το 2010 όταν το πρόγραμμα αυτό δεν είχε ακόμη ανοίξει, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Α.Σ.Ο. Σκοπέλου. Ο Συνεταιρισμός υπέβαλε στις 2.12.2011 αίτηση ενίσχυσης  της επένδυσης στην αρμόδια Υπηρεσία σας, που απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή λόγω «μη τεκμηρίωσης της κάλυψης της απαιτούμενης ιδίας συμμετοχής» όπως απάντησε το...

Κλειστό το "Animals Health and Care" από 3 - 8 Νοεμβρίου

Κλειστό θα παραμείνει
το κατάστημα
της Ουρανίας Καθηνιώτη
"Animals Health and Care"
από 3 - 8 Νοεμβρίου.

Θα λειτουργήσει
ανανεωμένο και με
νέες υπηρεσίες
από την
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου

Η Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου υπενθυμίζει στους γονείς και κηδεμόνες ότι σήμερα από τις 5:00 - 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του κάτω κτιρίου του δημοτικού σχολείου εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Η συμμετοχή και των δυο γονέων κρίνεται απαραίτητη.

Ο Αντώνης Μιτζέλος και η Έρρικα Πατρικίου στο Labart

για μια μοναδική συναυλία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Ο Αντώνης Μιτζέλος, αγαπημένος συνθέτης, κιθαρίστας και ερμηνευτής, που έχει αφήσει το δικό του προσωπικό στίγμα στην σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή, από την εποχή των θρυλικών ΤΕΡΜΙΤΩΝ μέχρι και σήμερα, συναντάει την αγαπημένη ερμηνεύτρια και μουσικό Έρρικα Πατρικίου, γνωστή από τα εξαιρετικά μουσικά αφιερώματα της σε σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. 

Μαζί παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα δυναμικό και συνάμα συγκινητικό, που προσκαλεί όλους να γίνουν μια παρέα και να μοιραστούν αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες.

Με διάθεση για διάλογο και αυτοσχεδιασμό, με φωνή και καρδιά, ο Αντώνης, μοναδικός σολίστας της κιθάρας, παρέα με την Ερρικα, γνωστή για την λυρικότητα της και την ερμηνευτική της δύναμη, θα κάνουν στάση σε μεγάλες στιγμές από την πορεία του ως συνθέτη, με τραγούδια αγαπημένα που έχει γράψει για μεγάλους ερμηνευτές όπως τους: Γιάννη Κότσιρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη: Με το ίδιο μακό, Να μ αγκαλιάζεις, Πες μου θάλασσα, Φύλακας άγγελος, Φλασάκι, Πόσο σε Θέλω και τόσα άλλα… Παράλληλα, επιλέγουν σπουδαία κομμάτια από το έργο των Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοϊζου, Σιδηρόπουλου ….και όλα αυτά με τον χαρακτηριστικό, μοναδικό ηλεκτρικό αλλά και τόσο λυρικό ήχο του Αντώνη Μιτζέλου.

Μαζί τους ο πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου. 

Μια μοναδική συναυλία με πλούσιο και αγαπημένο υλικό, εναλλαγές, μουσικές εικόνες και ξεχωριστούς αυτοσχεδιασμούς, όπως αυτοί...

Χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου / Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου - Λυκείου στις 28 Οκτωβρίου 2014 συμμετέχοντας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα στον πόλεμο του `40.

Παρόντες στην όμορφη εκδήλωση ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείων Σποράδων Νικόλαος Πλωμαρίτης και οι Προϊστάμενοι Λιμενικού, Αστυνομικού Τμήματος και Πυροσβεστικής Σκιάθου, Ν. Κατσαμπας, Αθ. Βαϊόπουλος και Γ. Λιακοπουλος αντίστοιχα.

(VIDEO) Η συμμετοχή του Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


28-10-14

Μουσική: The Pearl Fishers Act I

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών της Σκοπέλου

Στα πλαίσια Παγκόσμιας εκστρατείας εθελοντικού καθαρισμού των ακτών, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου και μετά από πρόσκληση του Λιμενάρχη Γκάρα Γεωργ. (Πλωτάρχης Λ.Σ.), καθαρισμός της παραλίας στις περιοχές "Λίμνη" και "Άμμος" Σκοπέλου με την συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Δήμου Σκοπέλου, του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, του Σώματος Προσκόπων Σκοπέλου και του Συλλόγου "Καλοί Σαμαρείτες" Σκοπέλου.

Αλόννησος/ 28η Οκτωβρίου

Με βηματισμό πιο γρήγορο από την βροχή!
Οι φωτό της Φιλίτσας Θέμελη

ΣΚΟΠΕΛΟΣ / Ματαιώθηκε λόγω καιρού η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σαμαράς: Επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Ένας φράχτης μόνο έμεινε!
 (EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ) 
«Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ήδη αρχίσει, η μετάβαση στην επόμενη ημέρα πρέπει να γίνει με ασφάλεια» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες.


Σ.Σ.: Η δήλωση έγινε στις 24 Οκτωβρίου… Την ίδια ημέρα και η φωτό της Κατερίνας Νομικού.

Σκιάθος / "Πουλιά" παντός καιρού

Μπορεί η βροχή να χαλάει τα σχέδια των τμημάτων που περήφανα θέλουν να παρελάσουν... μα στα Πουλιά της Σκιάθου η Ελληνική σημαία μπήκε σε 9 μπαλόνια και αψηφώντας τη βροχή έβαλε τα Πουλιά σε μπελάδες.

Για να συναρμολογηθεί η σημαία έπρεπε να κάνουν μια διαφήμιση για την Ελλάδα, να φτιάξουν ένα ελληνικό έδεσμα, να χορέψουν, να ντύσουν στα Σκιαθίτικα ένα κορίτσι, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, να κάνουν το σωστό βηματισμό, να βρουν τι συμβολίζει η σημαία, να λύσουν ένα σταυρόλεξο για την Ελλάδα και φυσικά να κατασκευάσουν την Ελληνική σημαία πριν τελειώσει ο χρόνος!

Παιχνίδι ή παράδοση; Τιμή ή ευθύνη; Αυτό το ξέρουν καλύτερα όσοι τιμούν την πατρίδα στην οποία ζουν!

Χρόνια Πολλά!

Γιαν. Κοκ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Βροχή και σήμερα,

βροχή στη στέγη μας, βροχή στην πόρτα μας,
ατέλειωτη βροχή...

Σκόπελος, απόγευμα 27ης Οκτωβρίου...

* στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου

Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου

Άρχισε η φτωχή -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις- ελαιοκομική περίοδος 
Άρχισε σήμερα την λειτουργία του το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου με την φετινή τιμή "πατήματος" του ελαιοκάρπου να είναι 11 λεπτά ανά κιλό για συνεταιριστές ή μη ανεξαιρέτως και τη διοίκηση του Συνεταιρισμού να καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Σκοπέλου να στηρίξουν και φέτος με θέρμη τον Συνεταιρισμό, θέληση του οποίου είναι η αξιοποίηση όλων των αγροτικών προϊόντων του νησιού και κύρια του ελαιόλαδου και της ελιάς και για το σκοπό αυτό αγωνίζεται εδώ και χρόνια.
Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Καφενείο συζήτηση - ενημέρωση για τρέχοντα θέματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη και των Δημοτικών Συμβούλων Μανώλη Ραμαντάνη και  Άγγελου Ξηντάρη, αλλά με -δυστυχώς- λίγους Σκοπελίτες...

Ακούστε με κλικ την ενδιαφέρουσα ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Τραχανάς, αλλά και τις παρεμβάσεις των παρευρισκομένων.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
στο 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου
28 Οκτωβρίου αύριο και η Ελλάδα οφείλει να θυμάται και να μην ξεχνά..Κι αυτή η θύμηση είναι που θα αποτελεί  φόρο τιμής  προς τον κάθε γνωστό και άγνωστο ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδας. Η Ελλάδα οφείλει να θυμάται τα δεινά και τις καταστροφές. Τις ομαδικές εκτελέσεις... τα βασανιστήρια... τους θανάτους τόσων και τόσων αμάχων...
Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα τουλάχιστον 575 δισεκατομμύρια ευρώ και ποτέ δεν συναίνεσε στην αποπληρωμή αυτών των αποζημιώσεων. Κατά τη διάρκεια της κατοχής οι Γερμανοί δεν πήραν μόνο ό,τι χρήματα υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδας, λιώνοντας ακόμα και τα κέρματα για να αποκομίσουν ασήμι αλλά οφείλουν ακόμη:

•Tην υποχρέωση καταβολής υπολοίπου των επανορθώσεων από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο.

•Αποζημιώσεις λόγω απώλειας σκαφών πριν την επίθεση της Ιταλίας και της Γερμανίας εναντίον μας.

•Από τις πολεμικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, να πληρώσει η Γερμανία για τις καταστροφές που προξένησε στη ελληνική οικονομία.

• Την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

• Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Κομμένο και στα χωριά Κοντομαρί και Κάνδανο στα Χανιά. Πολλά χωριά και πόλεις αντιμετώπισαν αντίστοιχες πράξεις των Γερμανών και απέκτησαν το χαρακτηρισμό του μαρτυρικού οικισμού!

• Από τις απαιτήσεις των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους ναζί.

Πείνα / Κατοχή
Φωτογραφία του φωτογράφου
της Εθνικής Αντίστασης
Σπύρου Μελετζή
Ας αναλογιστούμε τα δεινά που επέφερε η κατοχή στον ελληνικό λαό και τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Και πέρα από τις απώλειες των στρατιωτών, ας μην ξεχνάμε τις ατιμωτικές απώλειες των αμάχων. 

Ας θυμόμαστε:  ότι οι Γερμανοί δέσμευσαν τα πάντα και η προμήθεια και των αναγκαίων τροφίμων έγινε απελπιστική. Ότι η πείνα αποδεκάτισε τον πληθυσμό. Ότι οι περισσότεροι νεκροί από ασιτία κείτονταν στους δρόμους και μεταφέρονταν στα νεκροταφεία με καρότσια! Για να μην θυμηθούμε τους εκσκαφείς των Γερμανών έξω απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Τα ατέλειωτα φριχτά βασανιστήρια τόσων ανθρώπων...

Η Ελλάδα όμως τότε αντιστάθηκε, πραγματοποιώντας μεγαλειώδεις επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων της κατοχής. Κι ενώ αρχικά η Αντίσταση είχε τη μορφή αυθόρμητων ενεργειών μεμονωμένων ομάδων, σταδιακά απέκτησε οργανωμένη μορφή και εξελίχθηκε σε ένοπλο αγώνα.

Τι κάνουμε λοιπόν σήμερα; Πώς επιτρέπουμε μετά από...

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 καλούμαστε οι γονείς και κηδεμόνες να εκλέξουμε, με την υπέρτατη λειτουργία του εκλέγειν και  εκλέγεσθαι, νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Γονέων - Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου.
Επειδή σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, αντιθέτως είμαστε λίγοι, αυτό συνεπάγεται ότι δεν πρέπει να είμαστε διαιρεμένοι, διότι ως  λίγοι δεν έχουμε την πολυτέλεια της διαιρέσεως! Έχουμε όμως την ιερή  υποχρέωση να βοηθήσουμε την παιδεία των παιδιών μας ! Κι αυτό θα γίνει όταν πάρουμε μέρος στην δύσκολη αυτή προσπάθεια δίνοντας ο καθένας ό,τι μπορεί και όταν μπορεί!

Κλείνοντας σας καλώ εγώ, που δύο χρόνια τώρα μέσα απ΄ το Δ.Σ. του γονεϊκού κινήματος μαζί με εσάς καταφέραμε αυτά που κοινοποιήθηκαν (κλικ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτά που ακούσατε στη γενική συνέλευση γονέων και κηδεμόνων να λάβετε μέρος σε όλη αυτή τη διαδικασία είτε σαν απλοί ψηφοφόροι, αλλά κυρίως σας καλώ να λάβετε μέρος ως υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τη διαδικασία των εκλογών.

Όσοι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο κόσμο οφείλουμε να συντονίσουμε τα βήματα μας μαζί τους και να διεκδικήσουμε την παιδεία και τη κοινωνία των σύγχρονων αναγκών της παιδείας!

ΣΟΥΛΑ ΠΑΤΣΗ-ΚΟΡΕΝΤΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  
ΠΕΠΑΡΗΘΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Βροχή και σκοτάδι στον οικισμό Σκοπέλου

Με δυνατή βροχή και χωρίς δημοτικό φωτισμό εδώ και δύο ημέρες μεγάλο μέρος του οικισμού της Σκοπέλου...

Προσοχή στα σκαλοπάτια...

Πολιτιστικό Εργαστήρι Σκιάθου / μικροί και μεγάλοι δημιουργοί "εν δράσει"

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι έχοντας διανύσει τρία χρόνια λειτουργίας και δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα από 450 μαθητές του να ανακαλύψουν ή να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους,  καλωσορίζει και φέτος μικρούς και μεγάλους δημιουργούς για τέταρτη χρονιά.

Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα:
Εικαστικών, αγιογραφίας, ζωγραφικής, εκμάθησης κιθάρας, βοτανολογίας, μεικτών τεχνικών, παλαιογραφίας και θεατρικού παιχνιδιού.

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό παλαιότερο αλλά και σύγχρονο. Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του το Πολιτιστικό Εργαστήρι δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην...

14+ ώρες βροχής...


Ένας πολύτιμος θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής παραμένει σε αχρηστία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες για την λειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής, που παραμένει σε αχρηστία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. 
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου διαθέτει θάλαμο υπερβαρικής ιατρικής, ένα πολύτιμο ιατρικό μηχάνημα που προορίζεται κυρίως για την αντιμετώπιση της νόσου των δυτών, αλλά και για άλλες θεραπείες όπως αποκατάσταση οξειών και χρόνιων παθήσεων, όπως αγγειοπάθειες λόγω σακχαρώδους διαβήτη, οστεονεκρώσεις, οξεία κώφωση και οξεία τύφλωση. 

Συγκεκριμένα, η θεραπεία με Υπερβαρικό Οξυγόνο είναι η εισπνοή 100% οξυγόνου σε αυξημένη πίεση, όπου το οξυγόνο διαλύεται στο αίμα έως και 20 φορές περισσότερο με αποτέλεσμα να μεταφέρεται περισσότερο σε περιοχές με επηρεαζόμενη αιμάτωση π.χ. περιοχές που έχουν οίδημα, φλεγμονή, αγγειακά και άλλα προβλήματα. 

Ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής, που έγινε δωρεά από το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, παραμένει μέχρι σήμερα σε αχρηστία στα υπόγεια..

Ναι, με το φανελάκι..!

Από γνωστή διαφήμιση της δεκαετίας '80

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Το χρώμα έχει όνομα …και τιμή μόνο 15€

Στον Ρηγίνο Β. Πατσή βρέξει - χιονίσει!

SUPERPLAST ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ
ΤΗΣ BERLING
ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
Για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Με καλή καλυπτικότητα και λευκότητα. Φιλικό προς το περιβαλλόν και τον τελικό χρήστη.
Απόδοση: 8-11 m2/Lit ανάλογα με την αποροφητικότητα και το είδος της επιφάνειας.

Φέτος και για όλο το χειμώνα η προσφορά αυτού του χρώματος είναι
από 28 € μόνο 15  τα 10 λίτρα!

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΤΗΛ. 2424023188
e-mail: riginosp@otenet.gr

Σκόπελος / Ζωντανή μουσική "στης Κυρατσώς"

Γνωστοί και αγαπημένοι Σκοπελίτες μουσικοί θα βρεθούν στην παραλιακή ταβέρνα «Η κουζίνα της Κυρατσώς» (κλικ)  στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου και θα σας διασκεδάσουν με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια...

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν για σας οι: Ζέφη Βαρλάμη, Κατερίνα Καραγιάννη και Γιάννης Παλαιολόγος.

Στην γνωστή ταβέρνα, που θα παραμείνει ανοικτή όλο τον χειμώνα, μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη κουζίνα της Κυρατσώς με κρασί ή τσίπουρο, αλλά και ένα σπέσιαλ μεζέ σούβλας, ειδικά για το βράδυ του Σαββάτου.

Κρατήσεις: 24240 23184

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αναβάλλεται το πανηγύρι στο Βάτο λόγω καιρού

Αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία επρόκειτο να γίνει στο ξωκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών στο Βάτο.

Αρχίζει την Δευτέρα την λειτουργία του το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου

Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου ξεκινά την λειτουργία του το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου με την φετινή τιμή "πατήματος" του ελαιόκαρπου να είναι 11 λεπτά ανά κιλό για συνεταιριστές ή μη ανεξαιρέτως.

Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί όλης της Σκοπέλου να στηρίξουν και φέτος με θέρμη τον Συνεταιρισμό, θέληση του οποίου είναι η αξιοποίηση όλω των αγροτικών προϊόντων του νησιού και κύρια του ελαιόλαδου και της ελιάς και για το σκοπό αυτό αγωνίζεται εδώ και χρόνια.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., θα γίνει στο Δημοτικό Καφενείο συζήτηση - ενημέρωση για τρέχοντα θέματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου και για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι για ενημέρωση - συζήτηση, αλλά και για να καταθέσουν τη γνώμη τους για θέματα που απασχολούν την Συνεταιριστική οργάνωση.

ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ / Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης - συζήτησης στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου

Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ πραγματοποιεί την Παρασκευή 24 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου, εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης - συζήτησης της νέας έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κ.Ε. «Κόμμα παντός καιρού».
Στην πολιτική απόφαση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ τονίζεται η ανάγκη να αποκτήσει το Κόμμα πλήρη ετοιμότητα, με βασική κατεύθυνση την ανάπτυξη πιο ισχυρών δεσμών με την εργατική τάξη, να αντιμετωπίσει αδυναμίες, ώστε να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία, να γίνει πεποίθηση η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση της πάλης.

Σ’ αυτή την προσπάθεια του ΚΚΕ, να υπηρετήσει ως «κόμμα παντός καιρού» (ως επαναστατική πρωτοπορία σε οποιεσδήποτε συνθήκες) την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, φιλοδοξεί να συμβάλει η εκλαϊκευτική μπροσούρα με τίτλο «Κόμμα παντός καιρού».

Η συγκεκριμένη έκδοση προσπαθεί να φωτίσει ορισμένα σημαντικά ζητήματα της πολιτικής δράσης που αφορούν το περιεχόμενο και τα προβλήματα πολιτικοποίησης του κινήματος, στα κριτήρια διαμόρφωσης των στόχων πάλης, στα κριτήρια αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των αγώνων. Αναφέρεται στο ρόλο και στο περιεχόμενο της ιδεολογικοπολιτικής δουλειάς ως βασικό όρο για τη συσπείρωση εργατικών λαϊκών μαζών, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας.

Το θέμα θα παρουσιάσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γ.Π. της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ο Ξένος

Η ελπίδα ζωντανεύει στα ξενυχτισμένα μάτια του.
Επιτέλους μια πόρτα, μια πόρτα να ξεκουραστεί!
Όμως, τι ειρωνεία, μόνο ένα κρεβάτι υπάρχει στον ξενώνα του σπιτιού, του Προκρούστη.
Κι οι νοικοκυραίοι λατρεύουν τις αντίκες.
Το μισόγυμνο κορμί του αναθαρρεύει.
Επιτέλους μια πόρτα, μια πόρτα να ζεσταθεί!
Μα, τι θέλει, τι γυρεύει, οι χιτώνες είναι πια ξεπερασμένοι.
Κι οι νοικοκυραίοι ακολουθούν πιστά τη μόδα.
Ένα χαμόγελο ανθίζει στα διψασμένα του χείλη.
Επιτέλους μια πόρτα, μια πόρτα να δροσιστεί!
Μα, τι κρίμα, στο σπίτι από καιρό ο Ξένιος Δίας έχει πεθάνει.
Βέβαια, τακτικά οι νοικοκυραίοι του κάνουνε μνημόσυνο.

Περσεφόνη

Ο Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. εταίρος του προγράμματος «Δράσεις για την ανάπτυξη και απασχόληση στις Βόρειες Σποράδες»

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εταίρων στο Δίκτυο φορέων Σκοπέλου του προγράμματος «Δράσεις για την ανάπτυξη και απασχόληση στις Βόρειες Σποράδες» η κα Ρίτα Σπανούλη συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου με σκοπό τον καθορισμό της δράσης του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. για την υλοποίηση του προγράμματος.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου…

…Ήρθε η ώρα ν΄ ανοίξουμε πανιά!

Η Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος",  σας προσκαλούν στην εκδήλωση "Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου… Ήρθε η ώρα ν΄ ανοίξουμε πανιά", αφιερωμένη στην ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου, την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου  2014, 7:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου στο «Μπούρτζι».

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Α' μέρος

Χαιρετισμός Δημάρχου, Δημήτρη Πρεβεζάνου
Χαιρετισμός Προέδρου Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου, Γιάννη Παρίση
Αναφορά στο βιβλίο του Γιώργου Σανιδά, “Δεν χάθηκαν όλα” από τη φιλόλογο Μαλαμώ Σταμέλου
Χαιρετισμός του συγγραφέα Γιώργου Σανιδά

Β' μέρος

Θεατρικό αναλόγιο σε τέσσερις ρόλους, βασισμένο σε κείμενα του βιβλίου “Αν ξυπνούσε ο κυρ Αλέξανδρος”  του Γιώργου Σανιδά

Διανομή: Τάσυ Καρδέλη, Παρασκευή Κουτούμπα,
Κωνσταντίνος Κουτούμπας, Δημήτρης Περήφανος

Σύλληψη ιδέας και Επιμέλεια Σταματίνα Χονδρονικολή

• Η συνεργασία των δύο συλλόγων για την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου τον  τελευταίο χρόνο έχει φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη ίδρυση του, με αποκορύφωμα την εκδήλωση με το Newport Skiathos Club, η οποία με την συνδρομή των Σκιαθιτών  δεύτερης και τρίτης γενιάς συγκεντρώθηκε το ποσό των 3.260 δολλαρίων για την ίδρυση του μουσείου.

Την προσπάθεια ενισχύει η νέα έκδοση του βιβλίου του πολυγραφότατου Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά, οποίος χάρισε τα δικαιώματα του βιβλίου ‘Δεν χάθηκαν όλα’ για την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου, έτσι οι...

Μαζεύω μανιτάρια με ασφάλεια


Καθώς δεν βλέπω τηλεόραση, η ενημέρωσή μου για τα κρούσματα δηλητηρίασης και την τηλεοπτική μανιταρο-υστερία που επακολούθησε προέρχεται είτε από σχετικές αναρτήσεις στο facebook είτε από άσχετα αγωνιώδη τηλεφωνήματα γονιών και άλλων γηραιών συγγενών, που πείστηκαν ότι κάθε μέρα παίζω με τον θάνατο και όπου νά 'ναι θα την πατήσω!

Από ό,τι κατάλαβα, στα τηλεοπτικά παράθυρα έπεσαν πάλι από τα σύννεφα, ανακάλυψαν ότι στη φύση υπάρχουν δηλητηριώδεις οργανισμοί! Μια ολόκληρη κοινωνία, που τις τελευταίες δεκαετίες είχε πειστεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι της καπνίσει ατιμώρητα, ανακάλυψε ότι στην τροφοσυλλογή υπάρχουν κανόνες, που αν τους παραβλέψεις μπορεί και να πεθάνεις! Είναι μια γνώση τόσο αρχέγονη όσο ακριβώς και το αντίστοιχο ένστικτο της συλλογής της τροφής, που χάνεται στην προϊστορία του ανθρώπου. Όσο βέβαια η συλλογή άγριων μανιταριών ήταν αποκλειστική υπόθεση κάποιων ορεινών χωριών και οι όποιες δηλητηριάσεις αφορούσαν γηραιά άτομα, που δεν έβλεπαν πια τι μάζευαν, τότε κανείς δεν ενδιαφερόταν. Τώρα που η μανιταροσυλλογή έγινε trend (επιστροφή στη φύση, κλπ) και με τα δεδομένα της έλλειψης παιδείας και της...

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

pctech skopelos / Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα

Δεν θέλει και πολύ κλι κλικ…

Στο pctech skopelos του Γιώργου Κοσύφη, στην Ελευθερώτρια μπορείτε να βρείτε ο,τιδήποτε χρειάζεται για το πέρασμα στη νέα ψηφιακή εποχή καθώς και για δορυφορική λήψη.

Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε καλώδια τηλεόρασης, κεραίες, αποκωδικοποιητές, scart και hdmi, υπηρεσία εγκατάστασης, άλλα και ενημέρωση για την σύνδεση και χρήση του όλου συστήματος.

pctech skopelos

Σκόπελος / Ελευθερώτρια

Τηλ. 2424022410 και 6973 723 490

Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα (και τί συνεπάγεται)

Του Κώστα Αμπελάκια
Τεχνικού ραδιοτηλεοπτικών μέσων και εφαρμογών

Γραφείο Προγραμματισμού, Πληροφορικής
και Διαφάνειας Δήμου Σκοπέλου

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολλή συζήτηση για το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και λογικό είναι οι πολίτες – καταναλωτές  να έχουν μπερδευτεί  κυρίως λόγω της παραπληροφόρησης.
Καλό είναι λοιπόν να  σας ενημερώσω για το τι πρόκειται να γίνει  στον επόμενο μήνα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…  βάσει νόμου (Ευρωπαϊκού) πρέπει  να μην υπάρχει αναλογική τηλεοπτική εκπομπή στην Ευρώπη, στην χώρα μας καθυστερήσαμε λιγάκι, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Δε θα σας κουράσω με το τι είναι αναλογική εκπομπή και τι ψηφιακή, πάντως η ψηφιακή υπερέχει σε όλα τα σημεία σε σχέση με την αναλογική κυρίως στην ανώτερη ποιότητα της εικόνας και του ήχου που απολαμβάνει ο τηλεθεατής. Μία άλλη σημαντική διαφορά είναι η πολύ μικρότερη ισχύς εκπομπής του τηλεοπτικού πομπού, κάτι που πρακτικά σημαίνει λιγότερη ακτινοβολία πάνω από τα κεφάλια μας.

Τι είναι το λεγόμενο «SWICH OFF» (σουίτς όφ)


Απλά είναι το κλείσιμο των αναλογικών αναμεταδοτών όταν στην περιοχή αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή, πάλι βάσει νόμου. Για την Θεσσαλία είχε οριστεί στις 31 Οκτωβρίου αλλά τελικά θα έχει μια μικρή καθυστέρηση για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκανε η DIGEA.


Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα…

Σκόπελος / Κέντρο Φυσικοθεραπείας Ανδρομάχης Κρεμμύδα

Tο Κέντρο Φυσικοθεραπείας
της Ανδρομάχης Κρεμμύδα (κλικ)
βρίσκεται στην ευχάριστη θέση
να ανακοινώνει ότι είναι
συμβεβλημένο με με όλα
τα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΟΠΠΥ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2424024527 / κιν.6970416101 - 6946455518
e-mail:andromachikremmydap@yahoo.gr
Περιοχη: Γεφυράκι - Άγιος Ρηγινάκης