Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Σκόπελος / Γενική Συνέλευση δημοτικών υπαλλήλων

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στις 10 π.μ., στο "Ξενία"

Σκόπελος / Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Move Week

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Move Week θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο ένας mini αγώνας γνωριμίας με το άθλημα του τριαθλου. Η δράση  θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει  400 μ. κολύμβηση,  15 χλμ ποδηλασίας και 5 χλμ τρέξιμο.

Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν στο κατάστημα Skopelos cycling.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.   

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Skopelos cycling συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με τη δράση.

Πρόσληψη μιας καθαρίστριας με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου

Για την πρόσληψη μιας καθαρίστριας με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου έχοντας υπόψη το πρακτικό 7/2014 συνεδρίασης της Σχολικής Επιτροπής (η αριθ. 3/2014 απόφαση της), αποφασίζει:

Την προκήρυξη μιας θέσης καθαρίστριας με σύμβαση έργου, για το Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου.

Προθεσμία - Τόπος υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα σχετικά δικαιολογητικά θα υποβάλονται στο λογιστικό γραφείο της Μπελτζενίτη Χρ. Μαγδαληνής τις ώρες 11:00 έως 13:00 από 1/10/2014 έως και 9/10/2014.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  α) Αίτηση
  β) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
  γ) Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
  δ) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  ε) Εκκαθαριστικό οίκον. έτους 2014
στ) Βεβαίωση Ανεργίας
  ζ) Αποδεικτικά στοιχεία για πρόβλημα αναπηρίας

Τηλ. Επικοινωνίας 2424022723

Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (υπηρεσία ΠΑΜ-ΠΣΕΑ), αύριο Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια, όπως παρακάτω:


• Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).


• Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Δυναμικό ξεκίνημα του "Α.Σ. Πεπάρηθος" για τη νέα σεζον

Για τα τμήματα Total Body Concept και Cardio Concept έναρξη 13 Οκτώβρη
τηλ. εγγραφών 6974943683
Ροδίου Μάγδα

Για τα τμήματα TAEKWONDO ITF και KICK BOXING
τηλ. εγγραφών 6942292953
Στέργιος Μαυροειδής

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πεπάρηθος ξεκίνησε δυναμικά και την φετινή σεζόν αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και τα θέλω των ασκούμενων μικρών και μεγάλων, αρχάριων και προχωρημένων έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Πιο συγκεκριμένα ο Στέργιος Μαυροειδής είναι υπεύθυνος των προγραμμάτων TAEKWONDO ITF και KICK BOXING. O ίδιος αθλητής αλλά και με πολυετή πείρα ως προπονητής μαχητικών αθλημάτων, έχει δημιουργήσει ένα παιδικό τμήμα TAEKWONDO το οποίο έχει ως στόχο να φέρει σε μια πρώτη επαφή το παιδί με το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και να καλλιεργήσει την πειθαρχία, τον αυτοέλεγχο και το σεβασμό, που αποπνέει το συγκεκριμένο άθλημα.
Ακόμα προπονεί και τα τμήματα TAEKWONDO (αγωνιστικό) και KICK BOXING το οποίο απευθύνεται σε εφήβους αλλά και σε ενήλικες.

Όσον αφορά τα τμήματα του Fitness τα έχει αναλάβει η Ροδίου Μάγδα, απόφοιτη του τμήματος Φυσικής Αγωγής με κατεύθυνση Υγεία, Αναψυχή και Οργάνωση - Διοίκηση κλειστών χώρων, αλλά και με πλήθος σεμιναρίων από τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η ίδια έχει διαμορφώσει μία ποικιλία ομαδικών προγραμμάτων αερόβιων αλλά και δυναμικών. Αυτά έχουν ως στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάσταση, την ενδυνάμωση των μυών, τη μείωση του σωματικού λίπους αλλά και συνολικά τη βελτίωση της εμφάνισης των αθλουμένων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος στόχος είναι να γίνει η άσκηση τρόπος ζωής, χαρίζοντας ένα...

Ανανέωση συμβάσεων 3 εργαζομένων στην Αλόννησο

Με απόφαση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», 3 εργαζομένων του Οργανισμού Πολιτιστικών – Αθλητικών – Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου, του Δήμου Αλοννήσου.

Οι παραπάνω συμβάσεις ανανεώθηκαν για 12 μήνες (από 1-9-2014 έως 31-8-2015).

Το νεοκλασικό

Παλιό κρύο κουφάρι από σπίτι νεοκλασικό.
Διαβαίνω τη χρονοφαγωμένη πόρτα του,
ένα χαλί αγάπης στρωμένο στο διάδρομο,
μια μωβ κουρτίνα κρέμεται στο παράθυρο
βαριά φορτωμένη με παραπονεμένα βλέμματα,
ένα πουλί βαλσαμωμένο, ο πατέρας παιδί,
μια μαύρη ρόμπα άδεια στην κρεμάστρα, η μάνα,
μολυβένια στρατιωτάκια έφηβοι
σε μια παρτίδα σκάκι που παίξαν άλλοι,
άδεια τα πιθάρια που είχαν λάδι,
αράχνες σ’ όλες τις γωνιές
φυλάν σκοπιά χρόνους ατέλειωτους,
ένας τσιφτές* κρεμασμένος από μια αστραπή
διασταυρώνει αινιγματικά το βλέμμα με μια ηλιαχτίδα,
μια υγρασία από παλιά ημερομηνία
άφησε το στίγμα της στα μαρμάρινα σκαλοπάτια,
τα κρεβάτια λεηλατήθηκαν,
τα στρώματα πετάχτηκαν στου χρόνου τη λήθη,
μυωπικά γυαλιά ένα βιβλίο μελετούν βαθυστόχαστα,
ένα δάκρυ πικρό έχει ξεχαστεί
μαζί με τα κουζινικά στο νεροχύτη,
ένας γαλάζιος ουρανός με αραιά σύννεφα
έχει κουρνιάσει στο ταβάνι,
του κήπου η μυγδαλιά
έχει αποκοιμηθεί δίπλα στο μαντρότοιχο,
τα άνθη της έχουν αφήσει ψηφιδωτό στο μάρμαρο
τότε όταν τα πρόλαβε ο χιονιάς.
Στην αυλή, στο ξέφωτο μιας άνοιξης
μορφές ουράνιες μου χαρίζουν βλέμματα γνώριμα,
από ώρα έχουν στήσει χορό αέρινο.

Φεύγω. Ένα χέρι αόρατο γράφει
με αίμα ανεξίτηλο στο μέρος της καρδιάς:
«Θύμηση εσύ, στις φτωχές μας υπάρξεις
αθανασία πως μοιράζεις με τόση απλοχεριά».

Ελευθέριος Καστρινάκης
Β' Βραβείο στον Γ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης

Τα πλαστικά κατακλύζουν θάλασσες και ακτές

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση
Πολλά θαλασσόξυλα, αλλά και θρυμματισμένα πλαστικά έφερε από το πέλαγος  στο λιμάνι Σκοπέλου ο άνεμος των τελευταίων ημερών και ο Γιώργος κάνει ό,τι μπορεί με την απόχη του.
Όπως είναι γνωστό τα θαλασσόξυλα είναι επικίνδυνα για τα σκάφη που κινούνται στο λιμάνι, αλλά μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα πλαστικά που θρυματίζονται σε εκατομμύρια μικρά κομμάτια και καταλήγουν στα στομάχια των ψαριών (παρακαλώ κλικ) και των θαλάσιων πουλιών, αφού αυτά τα νομίζουν για τροφή…

Αρχίζει η οδηγική χρονιά στη Σκιάθο

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Το Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ξεκινά  την οδηγική χρονιά το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ., από την Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας Σκιάθου. Παλιά και νέα μέλη της όμορφης αυτής παρέας αφού γνωριστούν θα παίξουν και θα δημιουργήσουν, στο προαύλιο της Ιεράς Μονής με τα στελέχη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Εσπερινός και Αρτοκλασία για όλους τους προσκεκλημένους.

Αυτό το απόγευμα η οδηγική οικογένεια της Σκιάθου θα τιμήσει τον απερχόμενο Πρόεδρο και νυν Ιεροδιάκονο π. Παντελεήμων Χούλη, που για 2 χρόνια προσέφερε τα μέγιστα στο Τοπικό Συμβούλιο της Σκιάθου. Ακόμα θα γίνουν τελετές περάσματος και πετάγματος ώστε τα μέλη ανάλογα με την ηλικία τους να μπούνε στην ομάδα που ανήκουν.

Στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μπορεί ο καθένας να συμμετέχει ανεξάρτητα από την ηλικία, την θρησκεία ή την εθνικότητά του. Αρκεί να αγαπά τα παιδιά, τη ζωή στη φύση και να έχει διάθεση προσφοράς.  

Η παρέα του ΣΕΟ λειτουργεί μέσα σε ομάδες και στη Σκιάθο, όπου απασχολεί:
• παιδιά προνηπιακής ηλικίας σε δημιουργικά παιχνίδια κάθε Δευτέρα 17:00 - 18:00, 
• τα Αστέρια παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄Δημοτικού κάθε Τετάρτη 16:00-17:30, 
• τα Πουλιά  παιδιά Α΄ Δημοτικού - Ε΄Δημοτικού κάθε Σάββατο 12:00-14:00 και
• τους Ναυτοδηγούς παιδιά Στ΄ Δημοτικού έως Λύκειο κάθε Σάββατο 16:00 - 18:00. 

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές μην διστάσετε να έρθετε και σεις στη μεγάλη αυτή παρέα και να ζήσετε την μαγεία της προσφοράς μέσα από τα παιδικά χαμόγελα!

Καλή οδηγική χρονιά!

Σκόπελος / Κυρία ζητά εργασία

Κυρία ζητά εργασία ως υπάλληλος καταστήματος / γραφείου. Επίσης παρέχει βοήθεια σε υπερήλικα άτομα και αναλαμβάνει φύλαξη - απασχόληση μικρών παιδιών.

Τηλ. 69 76 76 77 75

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Κώστα Αγοραστού στον υπουργό Οικονομικών

για να ενταχθεί η Π.Ε. Μαγνησίας και
Βορείων Σποράδων στη Β' κλιματική ζώνη

Να ενταχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στη Β’ κλιματική ζώνη, ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χουρδούβελη. Η επιστολή αφορά την απόφαση του Υπουργείου για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: 

«Στην υπ΄αριθμ. Δ33 5037619 ΕΞ 2013 απόφαση με θέμα «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και καθορισμός του ύψους των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού» και συγκεκριμένα στο άρθρο 3 αυτού, έχετε χωροθετήσει την Π.Ε Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων στην...

Επίσκεψη Πολωνών δημοσιογράφων στη Σκόπελο

Οκτώ έγκριτοι Πολωνοί δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ  πραγματοποίησαν ταξίδι γνωριμίας με τη Σκόπελο. Στην τριήμερη διαμονή τους στο νησί εντυπωσιαστήκαν τόσο από τις φυσικές ομορφιές όσο και από την πλούσια πολιτιστική δράση των κάτοικων του. Επισκέφτηκαν τις πλέον γνώστες παραλίες, με τους τόπους των κινηματογραφικών γυρισμάτων του “Mamma Mia” να έχουν αποσπάσει το πρώτιστο ενδιαφέρον και τη γραφική παλιά πόλη της Χώρας.
Φωτό από το επίσημο δείπνο στο “Skopelos Holidays Hotel & Spa”
Κατά τη παραμονή τους οργανώθηκε  εκδήλωση και επίσημο δείπνο στο “Skopelos Holidays Hotel & Spa” το οποίο και θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διαμονής των Πολωνών τουριστών στη Σκόπελο. Η επικεφαλής της δημοσιογραφικής αποστολής αναφέρθηκε στην πλούσια οικοτεχνική δράση των Σκοπελιτών και στη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών του νησιού όπως η κεραμική, η μαχαιροποιία, η μικροναυπηγική και προπάντων η διατήρηση και αναβίωση των γαστρονομικής  παράδοσης  του νησιού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν θεσμικοί παράγοντες του νησιού και ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης ενόσω το...

Στο Κάστρο της Σκοπέλου

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ζητείται γατόφιλος για εθελοντική εργασία στη Σκιάθο

Η φιλοζωική οργάνωση Skiathos Cat Welfare Association ψάχνει άτομο για εθελοντική εργασία για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών στο νησί της Σκιάθου.
Παρέχονται έξοδα για μετακίνηση με πλοίο, διαμονή και βασικά γεύματα για χρονικό διάστημα το λιγότερο 3 μηνών –από τώρα μέχρι τον Απρίλιο 2015.
Προϋποθέσεις: μεγάλη αγάπη για τις γάτες και αίσθημα φροντίδας, προθυμία για σκληρή δουλειά, και αίσθηση χιούμορ (και γνώση βασικών Αγγλικών για συνεννόηση).
Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε e-mail στο: julieskiathoscats@live.co.uk
Facebook: Skiathos Cat Welfare Association

Καλό το ξεκίνημα του Α.Ο. Σκοπέλου / 1-2 τους "Αργοναύτες" στο Γήπεδο της Σούρπης

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Σκοπέλου στο σημερινό παιχνίδι της εκτός έδρας κόντρα στους "Αργοναύτες".
Η ομάδα του Γιάννη Γλύκου στο α' ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 1-0 έπειτα από πέναλτι που παραχώρησε ο Ταλαδιανός στο 18' και μέχρι το 45' δεν κατάφερε να παίξει καλή μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό, ίσως από τον άσχημο αγωνιστικό χώρο, αλλά και από το δύσκολο ταξίδι με πολλά μποφόρ που είχαν οι ποδοσφαιριστές μέχρι να φθάσουν στο Βόλο.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη και "βάζοντας την μπάλα κάτω" κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Έρζον Χισάι στο 55' και να πάρει πανηγυρικό διπλό στο 85' με τον  Προκοπίου να επιτυγχάνει γκολ και να κάνει το 1-2.

Ο γενικός αρχηγός Μανώλης Γαρουφαλής που συνόδευσε την ομάδα στο Βόλο ευχαριστεί τους "Αργοναύτες" για την άψογη φιλοξενία τους.

Αιμοληψίες στη Γλώσσα Σκοπέλου

Αιμοληψίες στη Γλώσσα Σκοπέλου θα γίνονται από την ιατρό βιοπαθολόγο - μικροβιολόγο Λίνα Λεμονή (κλικ) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 7.30 - 9.30 το πρωί και τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους κάθε Τετάρτη απόγευμα (18.00 - 19.30).

Το αιμοληπτήριο που άνοιξε και λειτουργεί τις προαναφερόμενες ημέρες στη Γλώσσα αναμένεται να δώσει λύση στην ταλαιπωρία και τα πέρα - δώθε των ασθενών και ηλικιωμένων από τη Γλώσσα και το Έλιος, που για μια μικροβιολογική εξέταση έπρεπε να διανύσουν 60 περίπου χιλιόμετρα!

Τηλέφωνα επικοινωνίας / ραντεβού:
24240 24131 και 6970 833 720

Βίος Ανθόσπαρτος!

Χίλιες ευχές για μια υπέροχη ζωή…

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Έναρξη προπονήσεων της ακαδημίας Ποδοσφαίρου

Από την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Α.Ο. Σκοπέλου ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων των τμημάτων της ακαδημίας Ποδοσφαίρου, από την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, με προπονητή τον ποδοσφαιριστή και πτυχιούχο του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, Λάμπρο Χριστίνη.

Οι εγγραφές για όλους τους ενδιαφερόμενους θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, με ταυτόχρονη καταβολή του αντιτίμου εγγραφής.

Ο χώρος στον οποίο θα διεξάγονται οι προπονήσεις θα είναι το ανοιχτό δημοτικό στάδιο Σκοπέλου καθώς και το κλειστό γυμναστήριο, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Συνολικά θα λειτουργήσουν τρία τμήματα ποδοσφαίρου: Δύο τμήματα δημοτικού και ένα τμήμα γυμνασίου. Μαθητές του Λυκείου θα μπορούν να ενσωματωθούν στην ομάδα ανδρών  ή στο τμήμα Γυμνασίου, ανάλογα με την κρίση του προπονητή.

Οι ώρες προπονήσεων είναι οι εξής:

Για περισσότερες πληροφορίες ή παραπάνω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

6944183919 (ΓΑΡΟΥΦΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ)
6973053735 (ΧΡΥΣΟΦΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ)
6937733732 (ΧΡΙΣΤΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Παλιά γλυκιά στιγμή

Τότε που μοίραζες ακόμα την ψυχή σου σαν παιδί
-Πριν να παγώσουν οι πηγές και τα ποτάμια-
Μου ‘λεγες «σπάσε με τον ώμο σου το θόλο της σιωπής
Πάρε ένα θρύψαλο και σκίσε το μανδύα της ντροπής
Κι άσε το αίμα της να βάψει τα καλάμια»

Κι εγώ που έδενα σφιχτά με της φωνής σου την ηχώ
Τα παιδικά μου μυστικά και τα τραγούδια
Κρυφά σκαρφάλωνα στα σύννεφα τις νύχτες να με δεις
Μπροστά στα μάτια σου ανέμιζα το ρούχο της ψυχής
Και το κρατούσαν, λέει, στις άκρες αγγελούδια…

Ήχος που σπάζει σε κομμάτια τον καθρέφτη του νερού
Τα μάτια σκάβουν χίλια πύρινα ποτάμια
Καρφί στον ώμο, πόνος κόκκινος σα λάμες που τρυπούν
Πολύ ψηλά ειν’ η ντροπή για να τη φτάσω πριν με δουν
Κι είναι το αίμα μου που βάφει τα καλάμια

Ξέρω, δεν έχεις πια καιρό να καρτεράς τις Κυριακές
Μαζί με μια τρελή ξωθιά του πάνω κόσμου
Τώρα τη γη πατάς γερά, δε βλέπεις πια τη συννεφιά
Μα πριν ο ίσκιος σου χαθεί πάνω απ’ τις στέγες των σπιτιών
Τον ήλιο που μου πήρες δωσ’ μου

Παρασκευή Κουτούμπα (Σκιάθος)
A' Βραβείο στον Γ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης

Ψόφια πρόβατα σε κάδους!

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία!
Ψόφια ζώα σε κάδους απορριμμάτων αντικρίζουν το τελευταίο διάστημα οι εργάτες της καθαριότητας και πολλοί κάτοικοι της Σκοπέλου, λόγω μερικών ασυνείδητων που αφήνουν τα νεκρά, λόγω του καταρροϊκού πυρετού, πρόβατα μέσα στους κάδους απορριμμάτων, δίχως να φροντίσουν για την υγειονομική ταφή τους.

Όπως ανέφερε στις «Βόρειες Σποράδες» κάτοικος από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου «το θέαμα ήταν αποκρουστικό και προκάλεσε την δυσφορία των κατοίκων και των περαστικών… Στην αρχή το σοκ ήταν μεγάλο, καθώς όταν το πρωτοαντίκρισα μέσα σε τσουβάλι νόμιζα ότι πρόκειται για ανθρώπινο σώμα…»

Πολλοί είναι οι κάτοικοι, αφού τα γνωστά κρούσματα απόρριψης ψόφιων ζώων σε κάδους είναι 7-8, που διαμαρτύρονται λέγοντας ότι κινδυνεύουν να κολλήσουν κάποια ασθένεια. Όλοι δε εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τα μικρά παιδιά που τυχόν θα πλησιάσουν τα κουφάρια από παιδική περιέργεια, αλλά και για τους εργάτες καθαριότητας που, εκτός από τον μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν, είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν και τέτοια δυσάρεστα περιστατικά.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Σκοπέλου

Παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο τύπου van 4x2, πλήρως εξοπλισμένο, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές, αναβαθμίζοντας τις ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προσονομειακής φροντίδας στο νησί.
Η παιδίατρος του Κ.Υ. Σκοπέλου εξηγεί στις «Βόρειες Σποράδες»
την χρησιμότητα του κάθε μηχανήματος
Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» βρέθηκε σήμερα στο Κ.Υ. για να δει από κοντά το νέο ασθενοφόρο, να ακούσει την γνώμη των οδηγών, αλλά και της παιδιάτρου κας Μαρίας Τσάμπρα, η οποία είχε την καλοσύνη να μας "ξεναγήσει" στο εσωτερικό του.
Όπως διαπιστώσαμε πρόκειται για μία κινητή μονάδα, στην οποία ο γιατρός που συνοδεύει τον ασθενή μπορεί να κάνει καρδιογράφημα, μέτρηση οξυγόνου με το οξύμετρο, να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή σε περίπτωση ανακοπής και να σώσει μια ζωή, μπορεί να γίνει διασωλήνωση καθ΄οδόν, ενώ το όχημα έχει ακόμα ειδικό στρώμα για πολυτραυματία, "σανίδα" σταθεροποίησης για τραυματία, συσκευή αναρρόφησης, δύο φορεία, 4 φιάλες οξυγόνου κ.ά.

Καλώς μας ήρθε και αχρείαστο να είναι…

Νέα υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού Σκοπέλου

Την σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου Κορέντη Ουρανία όρισε ως υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού Σκοπέλου ο Δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης σε χθεσινή συνάντηση των Εθελοντών Σκοπέλου στο Ξενία.

Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες», καταθέτοντας δημόσια την άποψή της, τονίζει ότι για να δυναμώσει και για να λειτουργήσει σωστά αυτή η ομάδα χρειάζεται να πλαισιωθεί με περισσότερα άτομα που διαθέτουν καρδιά, ψυχή και καθάριο βλέμμα...

Ουρανία, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου!

Τα κορίτσια του Α.Ο. Σκοπέλου παίζουν για καλό σκοπό!

Η ομάδα γυναικών της Σκοπέλου σε τουρνουά υπέρ
του Συλλόγου παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα»

Τουρνουά βόλεϊ συνδιοργανώνουν στις 3-4-5 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων), ο Α.Σ. Beach και Volleyball Βόλου «Αργώ» και ο Α.Σ. Ιωλκός Βόλου 2002, υπέρ του Συλλόγου παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Το τουρνουά θα διεξαχθή στο κλειστό Γυμναστήριο "Βάκης Παρασκευόπουλος" και θα συμμετάσχουν 6 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους:

Α' όμιλος: Αργώ, ο Ολυμπιακός Βόλου, Α.Ο. Σκοπέλου,

Β' όμιλος: Νίκη Βόλου, ο Γ.Σ. Βόλου, Ιωλκός 2002.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα γίνουν οι ημιτελικοί και ο τελικός.

Έναρξη της ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Σκοπέλου

Ο Α.Ο. Σκοπέλου με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων για την ακαδημία μπάσκετ στις 6 Οκτωβρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου με προπονήτρια την Κατερίνα Βασιλούδη.
Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα δημοτικού Τρίτη 18.30 - 19.30 και Πέμπτη 16.30 - 17.30 ή Τέταρτη 17.30 - 18.30 και Πέμπτη 17.30 - 18.30 και ένα τμήμα Γυμνασίου Δευτέρα 17.30 - 19.00 και Πέμπτη 18.30 - 20.00.


Οι εγγραφές θα γίνουν την πρώτη ήμερα προπονήσεων όπου και θα κατατίθεται το αντίτιμο της εγγραφής.

(Τμήματα λυκείου  θα ενσωματωθούν στη αντρική ομάδα ή στην ομάδα γυμνασίου, όπως θα κρίνουν οι προπονητές κατά περίπτωση).

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες επικοινωνήστε στα εξής τηλέφωνα:

6978477660 και 
6942205914

Άλαλο το κανάλι του Star στη Σκόπελο

Χωρίς φωνή στη Σκόπελο είναι εδώ και ημέρες το κανάλι του Star και πολλοί τηλεθεατές, που δεν τους ενδιαφέρουν τα "γιατί" και τα "πως", διαμαρτύρονται γι' αυτή την κατάσταση, που δεν είναι πρωτόγνωρη...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας ευχαριστεί...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει αλλά και συγχρόνως  να ευχαριστήσει, κάποιους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας και  συνέβαλλαν είτε  στην προμήθεια και δωρεά του παρακάτω εξοπλισμού που τους υποδείξαμε, είτε με την οικονομική τους ενίσχυση για τις διάφορες ανάγκες του σχολείου μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:
1. Την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "ΠΛΕΓΜΑ" και την οργανωτική επιτροπή του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής  Παλαιολόγος", για την ευγενική προσφορά απαραίτητων υλικών για την κάλυψη διαφόρων αναγκών του σχολείου. Συγκεκριμένα: Τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εγκατάσταση internet σε κάθε σχολική αίθουσα, πακέτα χαρτιού εκτύπωσης Α4, μπάλες ποδοσφαίρου. 
2. Τον Αντιδήμαρχο Σκοπέλου κ. Νικόλαο Τριανταφύλλου, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα της εργασίας του τεχνικού για την εγκατάσταση του internet σε κάθε αίθουσα του σχολείου. 
3. Τον Διευθυντή του ναυτιλιακού τμήματος της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS κ. Δημήτριο Παρασχάκη για τη δωρεά ενός φορητού υπολογιστή laptop. 
4. Τον πρώην Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γεώργιο Μιχελή για την μεσολάβησή του στις τράπεζες Eurobank και Εθνική καθώς και στην εταιρεία πληροφορικής Mellon Technologies οι οποίες πρόσφεραν δωρεάν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο σχολείο μας. 
5. Τον κ. Antony Askew για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου στην πραγματοποίηση της παράστασης Καραγκιόζη που έγινε το καλοκαίρι στην πλατεία του χωριού.
Με τις ενέργειες αυτές αποδεικνύεται το αίσθημα της αλληλεγγύης που διέπει τα μέλη της μικρής μας κοινωνίας και ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου η οικονομική και πρωτίστως η ηθική κρίση αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου μας και την πρόοδο των κατοίκων του. Ευχόμαστε οι πράξεις αυτές να αποτελούν πάντα φωτεινό παράδειγμα μεταλαμπάδευσης της ιδέας της αλληλεγγύης και της προσφοράς.''

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μίλα μου για όνειρα…

Κάθισε δίπλα μου
πεθύμησα ένα βλέμμα στο Φεγγάρι
ωσάν ανδρείκελο στοχαστικό
με ψιχάλες στο πρόσωπο
και βροχή από Σιωπή
που να σταλάζει υποσχέσεις πολλές στο φευγιό της
ανεκπλήρωτες

Κράτα μου το χέρι
θα κολλήσω στο τζάμι για να πάρω ανάσα
άδειο ρούχο η ψυχή
και μου 'χει λείψει
κενή η θέση μου
κι ό,τι απόμεινε από 'μένα
Πετρολούλουδο της μοναξιάς
που στο χαρίζω

Μίλα μου για όνειρα
ψάχνω παράθυρο από στάχυα και χιόνι
να σπείρω ελπίδα
να φυτρώσω μαζί της
κι όταν θελήσεις θάλασσα
να γίνω βάλσαμο για ‘σένα που σωπαίνεις
γοερά

Υπάρχει ακόμη μέσα σου Θεός;
ορκίσου...
Δώρισε μου έναν κήπο που να γεμίζει Άνοιξη
και χαμόγελα παιδικά
λευκά απ’ το φώς
για να βλέπω το μέλλον και ν’ αλλάζω τα χρώματα
όπως παλιά...

Θεόφιλος Γιαννόπουλος
Β' Βραβείο στον Γ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης

Μιά άλλη ματιά για τα "καταστροφικά" γεράκια

Υπάρχουν και μερικοί, δυστυχώς λίγοι, που δεν σκοτώνουν τα γεράκια, δεν τους κόβουν τα πόδια, δεν τα αιχμαλωτίζουν (κλικ) για παραδειγματισμό, αλλά τα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον... ΄Ενας από αυτούς και ο Θανάσης Φαδάκης, ο οποίος είπε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:
«Ένας διαφορετικός μουσαφίρης τους τελευταίους μήνες "μας έκανε την τιμή" στο φτωχικό μας. Ακάλεστος γευμάτιζε κάθε τόσο λίγο λίγο χωρίς την άδεια μας. Το διαιτολόγιο του περιλάμβανε "γκουρμέ" μεζέδες από καναρίνια μέχρι κλωσόπουλα και βάλε… Στο μενού του μουσαφίρη όμως περιλαμβάνονται και άλλα τόσα και πιο πολλά, που είναι όμως "βλαβερά" ζωάκια για τον άνθρωπο και τις καλλιέργειες, όπως ποντικοί, φίδια κλπ. 
Αφού καταστρώσαμε το σχέδιο μας, μιας και φίλος μας κάθε τόσο ερχόταν ακάλεστος, αποφασίσαμε να τον παγιδεύσουμε και να τον "συνετίσουμε" με τον δικό μας τρόπο. 
Για την ιστορία ο φίλος μας επέστρεψε, αλλά δεν ξανάφαγε το βίος μας…»

Επιχειρηματικό ταξίδι Ρουμάνων πρακτόρων στη Σκόπελο

Η τουριστική έκθεση Ρουμανίας TTR BUCHAREST 2014 (Spring edition)  είχε μαγνητίσει το ενδιαφέρον της “Spyrou Hotels & Companies”, στην οποία και είχε συμμετάσχει. Μετά την πάροδο λίγων μηνών έφτασε η ώρα να ανταποκριθεί η σημαντική αυτή αγορά και για το νησί της Σκοπέλου.

Η Ρουμανική Τουριστική Αγορά παρουσιάζει  ενδιαφέρον, αφού η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στις...

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Με γερά στηρίγματα ο Δήμαρχος Σκοπέλου στη Θεσσαλονίκη

Ένθερμοι υποστηρικτές της κίνησης οι
Γιάννης Μπουτάρης και Γιώργος Ορφανός,
καθώς θεωρούν τις Βόρειες Σποράδες,
ως νησιά της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας
την μεγάλη αγάπη που τρέφουν
οι Βορειοελλαδίτες φίλοι για
την Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο
Διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Ορφανό, εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων και άλλων Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης είχε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε η προοπτική δρομολόγησης συμβατικού πλοίου από το λιμάνι της Νύμφης του Θερμαϊκού προς τις Βόρειες Σποράδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση των δύο Δημάρχων με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση ο κ. Μπουτάρης απεδείχθη "βασιλικότερος του βασιλέως" δείχνοντας με θέρμη ότι επιθυμεί τη σύνδεση της πόλης του με τα λιμάνια των νησιών μας περισσότερο, θα τολμούσαμε να πούμε, από τους βορειοσποραδείτες, δεσμευόμενος ταυτόχρονα να ερευνήσει αν υπάρχουν χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Την αρχική ιδέα για την νέα αυτή πρωτοβουλία, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες» την είχε Έλληνας, ο οποίος ζει στην Αγγλία, είναι φίλος της Σκοπέλου, «υπαρκτός και χειροπιαστός», ο οποίος θα επενδύσει και ένα μέρος από τα χρήματα που θα χρειαστούν για την αγορά του πλοίου.

«Αυτή η ιδέα ξεκινά από τη Σκόπελο, θα ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για τις επαφές μου και θα ξεκινήσω συζητήσεις με Σκοπελίτες που...

Εκμάθηση παραδοσιακών χορών / Σουζάνα Χριστίνη

Ξεκινάμε..!

Αρχίζουν, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου για τους ενήλικες και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου για τα παιδιά, τα μαθήματα παραδοσιακών χορών με υπεύθυνη  χοροδιδάσκαλο την Σουζάνα Χριστίνη.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων, που εφέτος θα γίνονται στο γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου, έχει ως εξής:

Τρίτη και Πέμπτη:
ώρα 19-20 / Τμήμα προχωρημένων ενηλίκων
ώρα 20-21 / Τμήμα αρχαρίων ενηλίκων

Σάββατο:
ώρα 10-11 / παιδιά α', β', γ', δ' Δημοτικού.
ώρα 11-12 / παιδιά ε', στ' Δημοτικού, Γυμνάσιο.
ώρα 12-13 / νήπια και προνήπια.

Για όσους ενδιαφέρονται οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες στο τηλ. 6982 53 99 90

Κέντρο Διά βίου Μάθησης Αλοννήσου

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αλοννήσου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε  λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αλοννήσου στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ  και ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αλοννήσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας
- Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου*
(*αναμένονται στους αμέσως επόμενους μήνες και άλλα προγράμματα τοπικής εμβέλειας)

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να...

Ο Γιάννης Τζώρτζης για την Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου

Με αφορμή την πρόταση για συζήτηση του Άγγελου Ξηντάρη (κλικ) για συγκρότηση επιτροπής Τουρισμού στη Σκόπελο ο Γιάννης Τζώρτζης γράφει στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:
Αγαπητέ κ. Ξηντάρη, διάβασα μετά της δέουσας προσοχής τις ευχές σας για το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων… και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με την συγκρότηση τουριστικής επιτροπής Σκοπέλου. Βέβαια, όπως εσείς δεν συμφωνείτε με τις απόψεις των ξενοδόχων και εγώ σαν απλός Σκοπελίτης (αλλά τουρίστας…!!! 100 % ) δεν συμφωνώ με τις δικές σας. Πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναλάβουν ούτε οι ξενοδόχοι, ούτε τα… ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά ο Δήμος και μαζί με τον Δήμο οι Σκοπελίτες όπου και να βρίσκονται. Μιλάω με ουδετερότητα, γιατί ούτε δωμάτια έχω να νοικιάσω, ούτε ξενοδοχεία μερικών αστέρων έχω... 
Τουριστική επιτροπή για μένα… επιτροπή ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για ορισμένους…σημαίνει όλοι οι Σκοπελίτες μαζί να βοηθήσουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό στο νησί μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια (εκτός από εφέτος) έπιασε πάτο, με την πραγματική έννοια της λέξης. 
Εσείς που ασχολείσθε με τον τουρισμό ελάτε σε επαφή με Έλληνες και ξένους που ζουν σαν τουρίστες στη Σκόπελο, το νησί αυτό που διάλεξαν να ζήσουν, να σας δώσουν τις ιδέες τους ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΤΖΩΡΤΖΗΣ

Υ.Γ.: Τουριστική επιτροπή είχαμε επί δημαρχίας  Ευαγ. Χανά και ήμασταν μια επιτροπή από έφηβους και χωρίς κανένα απολύτως συμφέρον δουλεύαμε για την Σκόπελο, γιατί από τότε πιστεύαμε στο νησί μας.

Αναφέρω τα ονόματα της επιτροπής, γιατί οι νέοι πρέπει να μαθαίνουν,

ΤΑΚΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΤΟΥ ΕΜΑΝΟΥΗΛ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΙΘΑΔΙΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΣΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ

ίσως υπήρχαν και άλλα παιδιά, αλλά αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν τα ονόματα τους.

Θυσία

Θέλω να μου μάθεις
πώς κάνει έρωτα τ’ αγριεμένο πέλαγος,
πώς οι θεοί θεούς γεννούν,
τι ψιθυρίζει ο άνεμος στα χώματα
και πώς αγκαλιάζονται τα πουλιά
όταν φοβούνται

Θέλω να μου μάθεις
την αλφαβήτα του κορμιού σου

Να συλλαβίσω τη ζωή από το άλφα θέλω
κι η ηχώ μου τα δάχτυλά σου
να καλέσουν σε ερωτικό χορό…

Κι εγώ να σου δοθώ θυσία
αγέννητη θεά, γυμνή να περπατήσω
στ’ αθάνατο κορμί σου
(γιατί θεός μου είσαι)

κι όταν με την πνοή σου θα με τελειώσεις
μικρή θεά θα γεννηθώ
από τη μήτρα της ψυχής σου


                                                 εκεί
                                                 στου έρωτά μας το έσχατο ωμέγα.

Νόπη Χατζηιγνατιάδου
Β' Βραβείο στον Γ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης
"Καισάριος Δαπόντες" (κλικ)

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σκόπελος / Καθαρισμός βυθού και παραλίας στο Τραχήλι

Tο Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου με ευκαιρία την Παγκόσμια ημέρα Βυθών και Παραλίας, πραγματοποίησε στις 20 Σεπτεμβρίου καθαρισμό στη θέση Τραχήλι Σκοπέλου, στον οποίο έλαβαν μέρος έξι άτομα,  μια αυτοδύτης κάτοικος του νησιού, ένα ζευγάρι Βρετανών (αυτοδύτες) και τρία άτομα από το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου.

Προηγήθηκε ενημέρωση και συντονισμός των κινήσεων και ρόλων, ενω μαζί με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καταγραφή τους, η δράση διήρκησε περίπου 8 ώρες.
Ο  καθαρισμός πραγματοποιήθηκε υποβρυχίως σε μια θαλάσσια περιοχή περίπου 500 τ.μ., ενώ επεκτάθηκε και στη χερσαία παράκτια ζώνη που διαμορφώνεται στο βάθος του κόλπου, όπου και ήταν συσσωρευμένος ο μεγαλύτερος όγκος των φερτών υλικών.

Το εκτιμώμενο βάρος των απορριμμάτων προσέγγιζε τα...

Aλλαγή πολιτικής αντίληψης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης γράφει στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα (κλικ) του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου:
«Κατ' αρχήν να ευχηθώ καλή δουλειά και συνεργασία στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων. Βεβαίως το ίδιο θα περίμενα -έχουν περάσει 10  χρόνια και δεν έχουν γίνει εκλογές-να γίνει, ένα νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων για να τους ευχηθώ. 
Επίσης, καλή συνεργασία  χρειάζεται και με το σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλίας.  
Διάβασα ότι αποφασίσατε να ορίσετε ένα μέλος σας στην Τουριστική  Επιτροπή Προβολής του Δήμου. Σεβαστή η απόφαση σας και χωρίς να θέλω να εισέλθω και να κρίνω τις αποφάσεις σας, προσωπικά διαφωνώ και θέλω να κάνω δημόσια μια πρόταση για συζήτηση. Η πρόταση μου είναι η εξής: Το νέο σας Δ.Σ. να αναλάβει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με νεοεκλεγμένο Δ.Σ. του συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και του συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίας, για την συγκρότηση της επιτροπής ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ με έμπειρα και ικανά στελέχη από το χώρο  του Τουρισμού και βεβαίως να κληθεί και ο Δήμος να συμμετέχει με Δημοτικούς Συμβούλους, αρωγός σε κάθε προσπάθεια σας. 
Eυχαριστώ. 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος»

Σκόπελος / Γνωστός ο δράστης της κακοποίησης σκύλου

Αυτόπτης μάρτυρας θα κληθεί να καταθέσει στον Εισαγγελέα
Επιστολή - παρέμβαση στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» έστειλε η κα Δέσποινα Πετροπούλου - Αθανασίου με αφορμή την δημοσίευση με τίτλο «Τραυμάτισαν σκύλο με φτυάρι» (κλικ). Η κα Πετροπούλου - Αθανασίου γράφει:
«Καλησπέρα ονομάζομαι Δέσποινα Πετροπούλου - Αθανασίου και διαβάζοντας στην εφημερίδα Βόρειες Σποράδες το άρθρο για την κακοποίηση του σκύλου καθώς και τα σχόλια που ακολούθησαν θεώρησα πως έπρεπε να παρέμβω.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιοκτήτρια του ΡΟΚΥ, γιατί πιστεύω ότι ιδιοκτήτες έχουν μόνο τα αντικείμενα και όχι τα έμψυχα όντα. Είμαι η κηδεμόνας ή όπως μου αρέσει να λέω η μαμά του ΡΟΚΥ. Ο ΡΟΚΥ ειναι ο σκύλος της φωτογραφίας που κακοποιήθηκε βάναυσα την 4/9/2014 επειδή ζευγάρωνε με την ΒΙΚΥ η οποία κακοποιήθηκε εξίσου βάναυσα συγχρόνως με τον ΡΟΚΥ. Βεβαίως και γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δράστες αυτής της κακοποίησης. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος θα καταθέσει όταν κληθεί από τον εισαγγελέα. Μέχρι τότε θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω την ανωνυμία του.

Οι δράστες δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κακοποιούν κάποιο ζώο. Ελπίζω ότι η δημοσίευση της κακοποίησης του ΡΟΚΥ θα αφυπνίσει κάποιες συνειδήσεις και θα θέσει στο περιθώριο αρρωστημένα άτομα τα οποία ξεσπούν το μίσος και την μιζέρια που κουβαλούν μέσα τους σε ό,τι απροστάτευτο και αδύναμο βρεθεί στο δρόμο τους. Θα σταματήσει ελπίζω και τον προπηλακισμό και τις απειλές εις βάρος όσων ατόμων τολμούν να καταγγείλουν τις βιαιότητες αυτές. 

Κλείνοντας αυτή την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον έγκριτο δημοσιογράφο που έδωσε δημοσιότητα στο θέμα, καθώς επίσης και τους εξαίρετους κτηνιάτρους  του νησιού ΝΙΚΗ ΛΕΜΟΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ  για όλα όσα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον ΡΟΚΥ και σ΄ εμάς κατ΄επέκταση, επί καθημερινής βάσης ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. 

Ευχαριστώ πολύ. 
Σκόπελος 22/9/14»

Από τώρα αιμοληψίες και στη Γλώσσα Σκοπέλου!

Από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Αιμοληψίες στη Γλώσσα Σκοπέλου θα γίνονται από την ιατρό βιοπαθολόγο - μικροβιολόγο Λίνα Λεμονή (κλικ) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 7.30 - 9.30 το πρωί και τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους κάθε Τετάρτη απόγευμα (18.00 - 19.30).

Το αιμοληπτήριο που άνοιξε και λειτουργεί τις προαναφερόμενες ημέρες στη Γλώσσα αναμένεται να δώσει λύση στην ταλαιπωρία και τα πέρα - δώθε των ασθενών και ηλικιωμένων από τη Γλώσσα και το Έλιος, που για μια μικροβιολογική εξέταση έπρεπε να διανύσουν 60 περίπου χιλιόμετρα!

Τηλέφωνα επικοινωνίας / ραντεβού:
24240 24131 και 6970 833 720

Σκόπελος / Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του 5μελούς Δ.Σ. της Ένωσης με θέμα την συγκρότησή του σε σώμα, το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος, Μαίρη Διαμάντη
Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Ροδόπουλος
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Μαρία Βογιατζόγλου
Ταμίας, Αντώνης Προβιάς
Γραμματέας, Δημήτριος Καβούρης,
Σύμβουλος, Γιάννης Γιολδάσης.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλεχτήκαν οι:
Γιάννος Ροδόπουλος
Νικόλαος Διαμάντου
Αντώνης Γκίκας

Εκπρόσωπος στην Π.Ο.Ξ. εκλέχθηκε ο:
Σπυρίδων Ζέρβας

Τη θέση του Γραμματέα ανέλαβε ο Δημήτριος Καβούρης, μετά από πρόταση της προέδρου να αυξηθεί ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. σε έξι που προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης και με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκομένων να επιλεγεί ο πρώτος επιλαχών.

Εκτάκτως στο συμβούλιο της 22/9/2004 συζητήθηκε και εγκρίθηκε:
Να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου να εγκρίνει την εκπροσώπηση της Ένωσης στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής. 
Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σκοπέλου προτείνουμε εκπρόσωπους τους:
Αντώνη Προβιά Τακτικό μέλος και
Ευάγγελο Ροδόπουλο Αναπληρωματικό μέλος.

Κέντρο δια Βίου Μάθησης Σκοπέλου

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στους: 
Γούλα Γιώργο (πρωινά) 
Σάββα Μάχη (απογεύματα) 
Τηλ. 24243-50105, 24243-50103 (πρωινές ώρες) 
24240-24677 (απογευματινές ώρες) 
email: savvamachi@hotmail.com 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Σκοπέλου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θα πραγματοποιήσουν τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σκοπέλου, στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ και ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σκοπέλου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ταξίδι γνωριμίας 28 Σέρβων τουριστικών πρακτόρων

Κατά την τελευταία τους ημέρα στη Σκόπελο οι Σέρβοι τουριστικοί
πράκτορες απήλαυσαν το Gala Dinner στο αίθριο του “Rigas Hotel”
από όπου και η σχετική φωτογραφία.
Η Σέρβικη τουριστική αγορά ανέκαθεν παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ωστόσο, σπάνιζαν οι Σέρβοι επισκέπτες στην Σκόπελο. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε ένα αξιοσημείωτο ενδιαφέρον, μετά από φιλότιμες προσπάθειες τόσο σε θεσμικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών γίνονται εμφανή τους τελευταίους μήνες. Εκτός από τις μεμονωμένες περιπτώσεις, συνήθως ευπόρων οικογενειών από την Σερβία, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για μαζικότερο τουρισμό προς την Σκόπελο. 

Στις προσπάθειες αυτές εντάσσεται η πρόσφατη επίσκεψη 28 διακεκριμένων τουριστικών πρακτόρων από την Σερβία μετά από πρωτοβουλία του Σερβικού Τουριστικού Οργανισμού “Kalodoukas Travel”, του τοπικού τουριστικού οργανισμού “Dolphin of Skopelos” και των ξενοδοχείων “Rigas Hotel” και “Prince Stafylos”. 

Το “Kalodoukas Travel” πραγματοποίησε Charter flights ανά 10 ημέρες κάθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού 2014 προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου και προτίθεται να επεκτείνει δυναμικότερα την προώθηση της Σκοπέλου στην επόμενη τουριστική περίοδο. 

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου / Αγιασμός για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς

Αγιασμός από τον π. Ευάγγελο τελέστηκε σήμερα στην προσκοπική εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Σκοπέλου με την ευκαιρία του ξεκινήματος της νέας προσκοπικής χρονιάς.

Ακολούθησε ένα όμορφο πάρτι με γλυκά, παιχνίδια και τραγούδια…

Στον Αγιασμό παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Πανταζής Σκλάβος και αρκετοί γονείς.

Α.Ο. Σκοπέλου - Α.Ο. Σκιάθου 3-4

Καλό ποδόσφαιρο παίχθηκε σήμερα στο δημοτικό στάδιο της Σκοπέλου, όπου στα πλαίσια της προετοιμασίας για τα τοπικά πρωταθλήματα οι προπονητές των Α.Ο. Σκοπέλου και Α.Ο. Σκιάθου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και ποδοσφαιριστές.
Η Σκιάθος προηγήθηκε με δύο ωραία γκολ στο α' ημίχρονο με την Σκόπελο να αντεπιτίθεται στο β' μέρος και να κάνει το σκορ 3-2!

Τον τελευταίο λόγο όμως τον είχε η Σκιάθος που μετά το 3-3, που φαινόταν για τελικό σκορ, ο Ζάνης με υπέροχο ψαλιδάκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το τελικό 3-4.
Αυτό που μένει από τον σημερινό αγώνα προετοιμασίας είναι ότι οι δύο ομάδες φάνηκαν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στα τοπικά πρωταθλήματα και ότι η "νέα φουρνιά" της Σκοπέλου έδωσε πολλές υποσχέσεις… Με καλές επεμβάσεις και οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων.

Να σημειώσουμε ότι στο β' μέρος ο μέσος ηλικιακός όρος της ομάδας της Σκοπέλου ήταν τα 19 έτη!

Καλή συνέχεια στα πρωταθλήματα...

ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ / Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης - συζήτησης στο Μπούρτζι

Η ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ πραγματοποιεί τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο «Μπούρτζι», εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης - συζήτησης της νέας έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κ.Ε. «Κόμμα παντός καιρού».
Στην πολιτική απόφαση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ τονίζεται η ανάγκη να αποκτήσει το Κόμμα πλήρη ετοιμότητα, με βασική κατεύθυνση την ανάπτυξη πιο ισχυρών δεσμών με την εργατική τάξη, να αντιμετωπίσει αδυναμίες, ώστε να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία, να γίνει πεποίθηση η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση της πάλης.

Σ’ αυτή την προσπάθεια του ΚΚΕ, να υπηρετήσει ως «κόμμα παντός καιρού» (ως επαναστατική πρωτοπορία σε οποιεσδήποτε συνθήκες) την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, φιλοδοξεί να συμβάλει η εκλαϊκευτική μπροσούρα με τίτλο «Κόμμα παντός καιρού».
Η συγκεκριμένη έκδοση προσπαθεί να φωτίσει ορισμένα σημαντικά ζητήματα της πολιτικής δράσης που αφορούν το περιεχόμενο και τα προβλήματα πολιτικοποίησης του κινήματος, στα κριτήρια διαμόρφωσης των στόχων πάλης, στα κριτήρια αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των αγώνων. Αναφέρεται στο ρόλο και στο περιεχόμενο της ιδεολογικοπολιτικής δουλειάς ως βασικό όρο για τη συσπείρωση εργατικών λαϊκών μαζών, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας.

Το θέμα θα παρουσιάσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γ.Π. της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Book: Η πιο εξελιγμένη τεχνολογική συσκευή!

Το «μπάρκο» ενός εκπαιδευτικού

Τα ΔΡΑΜΑτα της Εκπαίδευσης

από τις Σέρρες στη Σκόπελο και από τη Σκόπελο στη Δράμα!
Πέντε χρόνια διδάσκει σε σχολεία της Δράμας ο Χρήστος Παλαιολόγος αφού "εκεί είναι η οργανική του θέση", ενώ στη Σκόπελο οι γονείς ζητούν απεγνωσμένα ειδικότητα φυσικού…
Ο Χρήστος Παλαιολόγος γράφει στην επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία έχει κοινοποιήσει στον αρμόδιο υπουργό, στους βουλευτές του νομού, στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και στα συνδικαλιστικά όργανα:

«Η αγκύλωση του Ελληνικού κράτους φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Το «αιώνιο» πρόβλημα στα νησιά των Β. Σποράδων είναι η έλλειψη εκπαιδευτικών κάτι που επιβεβαιώνεται και φέτος με τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των συλλόγων Γονέων στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι λόγοι προφανείς και λίγο-πολύ γνωστοί σε όλους, που αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να ζητούν σχεδόν απεγνωσμένα τη μετάθεση στα σχολεία της χερσαίας Μαγνησίας. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η δική μου  περίπτωση, που θέλω να  διδάξω και γενικά να δημιουργήσω στα σχολεία του τόπου μου, στη Σκόπελο. Η γυναίκα μου εργάζεται εκεί και...

Έργα, μελέτες και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Εγκρίσεις μελετών, τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.523.015,64 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Μεταξύ των οποίων και:

Αλόννησος

Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας και έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Προφ. Ηλία έως Γιάλια». Προϋπολογισμός έργου: 380.000,00 € (με ΦΠΑ).

Σκιάθος

Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας και έγκριση αποτελέσματος της δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Τρούλος (από την επαρχιακή οδό έως τον ΧΥΤΑ)» Προϋπολογισμός έργου: 285.000,00€ (με ΦΠΑ).

Υποβολή τευχών δημοπράτησης για το έργο «Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του δημοτικού σταδίου Σκιάθου». Προϋπολογισμός έργου 459.915,64 ευρώ

Σκόπελος

Υποβολή τευχών δημοπράτησης για το έργο «Σήμανση – πινακίδες πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πληροφοριών στο Δήμο Σκοπέλου» », προϋπολογισμού 11.500,00€ (με ΦΠΑ).

 Έγκριση αποτελέσματος του διαγωνισμού  για την επιλογή αναδόχου μελετητή για την μελέτη : «Περιβαλλοντική  αδειοδότηση  για την αποκατάσταση κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Σκοπέλου – Γλώσσας θέση Άγιοι Απόστολοι Ν. Σκοπέλου», Προϋπολογισμός: 5.000,00 € (με ΦΠΑ).

Σκόπελος / Ενοικιάζεται

Ενοικιάζεται αποθήκη 70 τ.μ. στην τοποθεσία "Ποταμοί" στη Σκόπελο και

Studio
με μπάνιο, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, θέρμανση, κλιματιστικό και σόμπα πετρελαίου στον επαρχιακό δρόμο λίγο πάνω από το s/m ΑΒ Βασιλόπουλος.

Τηλ. επικοινωνίας: 24240 23607 και 6989 50 21 39

Σκόπελος / Ζητείται βοηθός κουζίνας

Ζητείται βοηθός κουζίνας (λάντζα) από εστιατόριο στην παραλία Σκοπέλου.

Τηλ. Επικοινωνία: 6993 372 162 και 24240 22366

Σκόπελος / Έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς

Οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Σκοπέλου και η αρχηγός Ελεάνα Μαυραντή σας περιμένου με μεγάλη χαρά την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στην προσκοπική εστία προκειμένου να ξεκινήσουν μαζί σας την νέα προσκοπική χρονιά.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 9:30 π.μ  εκκλησιασμός στην εκκλησία της Φανερωμένης. Μετά το τέλος της λειτουργίας θα ακολουθήσει Αγιασμός στο σύστημα (στο 2ο νηπιαγωγείο ) και ένα όμορφο πάρτι με γλυκά, παιχνίδια και τραγούδια με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρας Ειρήνης.

Σκόπελος/ Με δύο νέα έργα αναβαθμίζεται η ποιότητα και η ποσότητα του πόσιμου νερού

Δυο νέα έργα υποδομών ύδρευσης στο νησί της Σκοπέλου, συνολικού προϋπολογισμού 727.000 ευρώ, ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με απόφασή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα, εντάσσονται τα έργα  «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου» προϋπολογισμού 233.000 € και «Αντικατάσταση Κεντρικών Καταθλιπτικών Αγωγών Ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου», προϋπολογισμού 494.000 €.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Το νερό είναι η ζωογόνος δύναμη του πλανήτη. Με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού στη Σκόπελο, αντικαθιστώντας το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Στόχος μας είναι η εξασφάλιση επαρκούς και υψηλής ποιότητας νερού, καθώς και η βελτίωση της καθημερινότητας για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού. Μέσω του ΕΣΠΑ στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων με έργα ουσίας, τα οποία αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία και στηρίζουν θέσεις εργασίας».

Με την ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να περιορισθούν οι απώλειες και να  βελτιωθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού του Δήμου Σκοπέλου. Τα έργα, που...

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

«Πρώτες Βοήθειες – Πρόληψη Ατυχημάτων» / Σεμινάρια σε γονείς και μαθητές της Γλώσσας

O Σύλλογος των Διδασκόντων Καθηγητών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Γλώσσας σας προσκαλεί την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 έως 20:00 στο κτίριο του Γυμνασίου Σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθούν 2 δίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα:

  • «Πρώτες Βοήθειες – Πρόληψη Ατυχημάτων»,

με ομιλήτρια την εκπαιδεύτρια – νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, κα Σαμίου Κυριακή.

Παρόμοιο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν και οι μαθητές των σχολείων την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του πρωινού ωρολογίου προγράμματος.

Σκόπελος / Τραυμάτισαν σκύλο με φτυάρι!

Κινδυνεύει να χάσει το μπροστινό του πόδι

Επίδειξη αγριότητας και απανθρωπιάς έκανε ένας κάτοικος Σκοπέλου κακοποιώντας βάναυσα με φτυάρι τον δύστυχο σκύλο που βλέπετε στη φωτό μόνο και μόνο επειδή υπάκουσε στο κάλεσμα της φύσης και θέλησε να ζευγαρώσει με την αστείρωτη (!) σκύλα του.

Αιμόφυρτο το άτυχο σκυλί μεταφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη του στο κτηνιατρείο Σκοπέλου και του έχουν γίνει μέχρι στιγμής 3 επεμβάσεις αποκατάστασης του μπροστινού ποδιού του.

-Αγαπώ την Σκόπελο, αλλά μετά από αυτό το περιστατικό θέλω να φύγω και να μην ξαναπατήσω στο νησί, μας είπε ο ιδιοκτήτης του σκύλου, που διατηρεί εξοχική κατοικία στο Γλυφονέρι.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στην Στενή Βάλα Αλοννήσου και ο σκύλος είχε μεταφερθεί με ταχύπλοο στη Σκόπελο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο εδώ κτηνιατρείο, αφού είχε σοβαρά τραύματα από το φτυάρι και κινδύνευε η ζωή του...

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σκοπέλου
ανακοινώνει στα μέλη του
ότι όποιος επιθυμεί την
ανανέωση της άδειας θήρας
για το έτος 2014 - 2015,
όπως προσκομίσει την άδειά του
για θεώρηση
στην κα Βάνια Σιμόνσκα.

Τηλ. επικοινωνίας: 6977 012 356

'Ωρες: 11 π.μ. - 6 μ.μ.