Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

"Πηλός και Κόσμημα" στο αρχοντικό Βακράτσα

Πανέμορφα και πρωτότυπα κοσμήματα φτιαγμένα με πηλό και μεράκι παρουσίασε χθες η Μάγδα Ροδίου στην πρώτη μέρα της έκθεσης με τίτλο «Πηλός και Κόσμημα» που φιλοξενείται στο αρχοντικό Βακράτσα στη Σκόπελο.

Την έκθεση επισκέφθηκαν πολλοί Σκοπελίτες και επισκέπτες του νησιού που θαύμασαν τις δημιουργίες της κεραμίστριας δίδοντάς της συγχρόνως τα συγχαρητήριά τους.

Η έκθεση, που αξίζει να επισκεφθείτε, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου με ώρες λειτουργίας 11:00 - 13:00 και 19:00- 22:00

Στις 8.30 μ.μ. ο τελικός, στις 10 μ.μ. η μεγάλη κλήρωση

Στο κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου, λόγω καιρικών συνθηκών, διεξάγονται αυτή την ώρα οι αγώνες της 3ης ημέρας του πρώτου 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ  με διοργανωτή τον Α.Ο. Σκοπέλου.

Στις 8.30 μ.μ. αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός και στις 10 το βράδυ στο Ηρώον της παραλίας θα γίνει η μεγάλη κλήρωση (κλικ) της λαχειοφόρου του Α.Ο. Σκοπέλου.

Λίγα τυχερά χαρτάκια έχουν μείνει ακόμα, όσοι δεν έχετε προμηθευτεί λαχνούς, σπεύσατε!

Χαιρετισμός και απολογισμός του τέως Δημάρχου Σκιάθου και νύν εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Σποράδων

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η περίοδος 01/01/1999- 31/08/2014 ήταν μια πολύ σημαντική χρονική περίοδος για μένα καθώς και για την ιδιαίτερη πατρίδα μου το νησί μου, τη Σκιάθο, την οποία υπηρέτησα ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως Υπεύθυνος Οχημάτων, ως Αντιδήμαρχος, ως Δημαρχεύων, ως Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων και ως Δήμαρχος.

Ιούνιος 2004, ήταν που πήρα εντολή από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο να διαχειριστώ τα θέματα και τα προβλήματα του Δήμου Σκιάθου και παράλληλα να χαράξω μια νέα πορεία για ένα καλύτερο αύριο. Τότε είχαμε τα τελευταία χρόνια 28% μείωση του τουρισμού, άναρχες παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, ανείσπρακτα τέλη, πολιτικές διώξεις και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα, που έπρεπε να λυθούν άμεσα.

Αναλαμβάνοντας  την ευθύνη και με τη βοήθεια αιρετών προσώπων, υπηρεσιακών παραγόντων και ατόμων που αγαπούσαν το νησί, έγινε μια τιτάνια προσπάθεια και μετά από μεταρρυθμίσεις και πολλή δουλειά κατάφερα έχοντας την στήριξη όλων σας, να κάνω το νησί μας έναν  από τους πιο διάσημους – σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς  σε όλο τον κόσμο.

Με τις ανάλογες ενέργειες έγιναν πολλά έργα στο νησί, όπως αναπλάσεις του παλαιού λιμένα και του νέου λιμένα, πλακοστρώσεις στην περιοχή της Παναγίας Λιμνιάς, του Αι-Νικόλα και σε άλλα γραφικά δρομάκια. Έγιναν αναπλάσεις περιοχών, όπως της ανηφόρας Ακρόπολης, στάση Ακρόπολης, έγιναν ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους Σκιάθος-Κουκουναριές, Περιφερειακής οδού, Παραλιακής, Σκιάθος - Καλύβια - Ι. Μ. Ευαγγελίστριας - Κάστρο - Πλαγιά Κατσαρού. Πραγματοποιήθηκε η ανάπλαση και η...

Δαμάσκηνα Σκοπέλου / Μοναδικά και βιολογικά

Η οικογένεια Γρυπιώτη (ΚΛΙΚ) τα παράγει με αγάπη και μεράκι, χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό τρόπο.
Είναι βιολογικά χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.
Εποχή για το περίφημο δαμάσκηνο (κλικ) Σκοπέλου και οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά για το παραδοσιακό ψήσιμο και το "μασάζ" που χρειάζεται για να γίνει μοναδικό, νόστιμο και ζουμερό. Περίπου 4 "μαλάξεις" και αντίστοιχα φουρνίσματα παρακολουθήσαμε στο κτήμα Γρυπιώτη, στον Καλόγερο, όπου ο Θανάσης διατηρεί τους πετρόκτιστους φούρνους. Ήδη τα δαμάσκηνα συσκευάζονται και διατίθενται στο κατάστημα Γρυπιώτη στον Πλάτανο, σε σούπερ μάρκετ του νησιού και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενα από πιστοποίηση της Bio Hellas.
Λίγες πληροφορίες για τα ΜΑΥΡΑ δαμάσκηνα ή τα "γλυκά κορόμηλα" όπως ονομάζονται στη Σκόπελο.

Τα μαύρα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν...

Για να μην σας βρει ο χειμώνας απροετοίμαστους...

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ BEST SHOP
ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ ΣΟΜΠΑΣ

ΔΩΡΟ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΜΑΓΙΕ Ή ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ ΧΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

(Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ
ΣΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 6 ΜΕΤΡΑ )

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η Φιλοζωική Σκοπέλου ζητά...

Η Φιλοζωική Σκοπέλου παρακαλεί πολύ όποιον έχει και δεν χρειάζεται

• Σπιτάκι σκύλου

• Φάρμακα (για σκύλους ή γάτες)

να επικοινωνήσει με:

Τηλ.: 6978158328

Mail: NIKOS221188@GMAIL.COM

Επαναληπτική Γ. Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου

Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Πρίγκιπας Στάφυλος, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Απολογισμός έργου του Δ.Σ.
Ταμειακή ενημέρωση.
Ορισμός ημερομηνίας εκλογών.
Προσδιορισμός χώρου διενέργειας εκλογών.
Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Ο Φωκάς, ο Σκυριανός και ο αυτοκράτορας βλάχος...

38 κιλά ήταν ο βλάχος της φωτογραφίας που έπιασε ο Φωκάς Πάτρας παρέα με τον Γιώργο Πάτρα και έφερε στο λιμάνι Σκοπέλου για να το παραλάβει ο Χρήστος Μακαρατζής.

«Τέτοια μεγάλα ψάρια κρύβει πολλά η θάλασσα, αλλά βρίσκονται, δυστυχώς ή ευτυχώς, σε μεγάλα βάθη, απαγορευτικά για τους πολλούς...» μας είπε ο Σκυριανός ψαράς, φανερά ικανοποιημένος για την ψαριά του, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και ψαρεύει στην Αλόννησο...

Η Αλόννησος με την ματιά της Γιώτας Ευφραιμίδου

Εντυπωσιασμένη και μαγεμένη με την Αλόννησο είναι η φωτογράφος Εφραιμίδου Γιώτα (Sarah Ef), η οποία είπε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:
"Δεν είναι μόνο ο συνδυασμός των χρωμάτων μπλε και πράσινου που σε εντυπωσιάζει στο νησί. Αλλά αυτή η πραότητα και η γαλήνη που αισθάνεσαι σε κάθε της μέρος. Η επαφή με τη φύση, η αγνότητά της και η ομορφιά που σου προσφέρει σε κάνει να το χαρακτηρίσεις μαγευτικό τοπίο..."
Δείτε παρακάτω ένα δείγμα της δουλειάς της.

Φροντιστήριο Αγγλικών της Αίγλης Ματσάτσου – Θεολόγου

Το Φροντιστήριο Αγγλικών της Αίγλης Ματσάτσου – Θεολόγου συγχαίρει τους μαθητές του για τις επιτυχίες τους κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014.

Michigan Proficiency

Ιωάννα Ε. Ουρανίτσα

Michigan ECCE (Lower)

Γιώργος Φ. Λεμονής
Γιώργος Σ. Χλιβερός
Σοφοκλής Ρ. Γιάνκο
Γκεράλντι Α. Σπάχο

Επεισοδιακή ορκωμοσία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αποχώρησαν οι αριστερές  παρατάξεις και ο Δήμαρχος Λάρισας

Ένταση και δακρυγόνα στη διάρκεια της χθεσινής ορκωμοσίας της νέας αιρετής Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας με τους επικεφαλής των παρατάξεων Ηρώ Διώτη («Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία), Βαγγέλη Μπούτα («Λαϊκή Συσπείρωση), Στάθη Ντούρο («Αριστερή Παρέμβαση») και Νίκο Πουτσιάκα («Οικολογική Θεσσαλία») να αποχωρούν, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τόσο την αστυνομία για τη χρήση χημικών και βίας που οδήγησε στον τραυματισμό πολιτών, όσο και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό επειδή επέτρεψε την παρουσία χρυσαυγιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

«Δημοκρατία» με γκλομπ και δακρυγόνα

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας αιρετής Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Όλοι μαζί οι Θεσσαλοί ενωμένοι θα πάμε από νίκη σε νίκη, χωρισμένοι θα πάμε από ήττα σε ήττα»
«Σήμερα δεν είναι μέρα απολογισμού, ούτε μέρα προγραμματικών δηλώσεων.
Ελέχθησαν όλα αυτά κατά την προεκλογική περίοδο. Και οι πολίτες έκριναν, συνέκριναν, αξιολόγησαν, στάθμισαν θέσεις και πολιτικές και πήραν την απόφαση τους. Μας εμπιστεύτηκαν μια δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και αυτό αποτελεί τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη».
Αυτό επεσήμανε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με την παρουσία εκπροσώπων αρχών και...

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας "για τη συμπεριφορά του διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Αντώνη Κεσμετζή"

Την έντονη διαμαρτυρία τους "για τη συμπεριφορά του διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Αντώνη Κεσμετζή" απέναντί τους κάνουν λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Όραμα -Συνεργασία - Ανάπτυξη" Σταμάτης Περίσσης και ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Ξηντάρης με επιστολή τους στην εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες".
Η επιστολή έχει ως εξής:

«Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια της λειτουργίας
της ΔΕΥΑΣ και ΟΧΙ αυταρχικό τρόπο
διοίκησης, ο οποίος δεν εξυπηρετεί τον πολίτη»
δηλώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι
Σταμάτης Περίσσης και 'Αγγελος Ξηντάρης
«Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τη συμπεριφορά του διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Αντώνη Κεσμετζή απέναντι στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους Περίσση Σταμάτη και Ξηντάρη Άγγελο.

Όταν την Τετάρτη 27/8 ο κ. Ξηντάρης ζήτησε τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης της ΔΕΥΑΣ, τελευταία ημέρα της θητείας του κ. Μιχελή, τού αρνήθηκαν την επίδοση διότι έπρεπε, δήθεν, να κάνει αίτηση, κάτι που ΔΕΝ προβλέπεται πουθενά, ούτε από τον κώδικα, ούτε από τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ. 'Ισα - ίσα το αντίθετο, ο κώδικας προβλέπει πλήρη δυνατότητα ενημέρωσης και χωρίς κωλύματα (αφού η ΔΕΥΑΣ δημιουργήθηκε από τους πολίτες για να εξυπηρετεί τους πολίτες) των δημοτικών συμβούλων. Νομίσαμε ότι αυτό ήταν τυπικό και έτσι την...

Σκόπελος / Υπαίθριο 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στο κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της α' ημέρας λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο λιμάνι

Το πρώτο υπαίθριο 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο το τριήμερο 29, 30 και 31 Αυγούστου, κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου, με διοργανωτή τον Α.Ο. Σκοπέλου.

Ευχαριστήρια επιστολή του Θανάση Φαδάκη

Σκόπελος 29/08/2014

Τέσσερα χρόνια σχεδόν πέρασαν από την μέρα που οι δημότες του Νησιού μας με τίμησαν με την ψήφο τους. Ασθαίνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και με τίμησαν, με αποτέλεσμα την εκλογή μου στο πλευρό του Γιώργου Μιχελή.  Στο διάστημα αυτό έκανα ό,τι μπορούσα για να ανταποκριθώ στο ρόλο μου. Πολλά θέματα προχώρησαν, ενώ κάποια άλλα έμειναν πίσω. Θεωρώ ότι το ισοζύγιο των επιτυχιών σε σχέση με τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις είναι ξεκάθαρα θετικό και είμαι περήφανος για αυτό.

Παράλληλα εκτιμώ ότι δεν φοβήθηκα ποτέ να καταπιαστώ με όποια θέματα «έκαιγαν» και να μπω μπροστά με αποφάσεις, που μπορεί εκ πρώτης να φαίνονταν πολιτικάντικα λανθασμένες, αλλά έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι ήταν προπαντός δίκαιες και μακροπρόθεσμα πολιτικά ορθές. Για τις αποφάσεις αυτές λοιδορήθηκα έμμεσα και παραπολιτικά καθώς δεν μπορούσε κανένας να με κατηγορήσει ξεκάθαρα και με επιχειρήματα που αντέχουν σε πραγματική, ουσιαστική και δίκαιη κριτική.

Πιστεύω σε μια διοίκηση και μια Δημοτική αρχή που...

Αξίζει να πάρω Calpak...

…ή με συμφέρει περισσότερο η αγορά ενός φθηνού ηλιακού θερμοσίφωνα;

Η εταιρία Calpak σχεδιάζει και παράγει τους ηλιακούς της θερμοσίφωνες θεωρώντας δεδομένο πως οι πελάτες της επιθυμούν να αγοράσουν ηλιακή ενέργεια και όχι απλώς μία δεξαμενή κι ένα συλλέκτη. Σκεπτόμενη έτσι και εκμεταλλευόμενη την υψηλή τεχνογνωσία υης και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής του εργοστασίου της καταφέρνει να προσφέρει στους καταναλωτές ένα προϊόν που προσφέρει ενέργεια σε αληθινά ανταγωνιστική τιμή.

Το ζητούμενο είναι απλό. Θέλουμε ο ηλιακός θερμοσίφωνας να εξοικονομεί πολλή ενέργεια κάθε χρόνο και να το κάνει αυτό για πολλά χρόνια. Γνωρίζοντας τα δεδομένα αυτά είναι εύκολο να τα συγκρίνουμε με το αρχικό κόστος αγοράς και να συμπεράνουμε πόσο μας συνέφερε τελικά η αγορά αυτή και πόσο πραγματικά κοστίζει η ενέργεια που παράγει ο θερμοσίφωνάς μας.

Ένας «φθηνός» ηλιακός θερμοσίφωνας 150 λίτρων θα...

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Άτυχη η νεαρή caretta caretta στη Σκόπελο

Δύσκολη επέμβαση "δείχνει" η ακτινογραφία
Νεαρή καρέτα (Caretta caretta) βρήκαν κολυμβητές στη παραλία του Νέου Κλήματος, η οποία κολυμπούσε με δυσκολία και αμέσως την έβγαλαν στην ακτή, ενώ ενημερώθηκαν η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου και ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

Το "εμβληματικό" είδος των ελληνικών θαλασσών λαίμαργο και άπειρο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, κατάπιε αγκίστρι από παραγάδι στην προσπάθεια του να βρει τροφή, το οποίο όπως φαίνεται στην ακτινογραφία είναι καρφωμένο βαθιά.

Αυτή την ώρα το η μικρή καρέτα βρίσκεται σε καλά χέρια, αφού την περίθαλψή της  έχουν αναλάβει οι κτηνίατροι της Σκοπέλου Νίκη Λεμονή και Δημήτρης Παπαϊωάννου από το VetCare, ενώ αύριο θα μεταφερθεί στο Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ για να της αφαιρεθεί το αγκίστρι.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στη Λάρισα

δυάρι 42 τ.μ. σε καινούργια οικοδομή (Ιωαννίνων και Δυρού) κόντα στα ΤΕΙ.

Τηλ. επικοινίας 6977 992 517

Σκόπελος / "Παράξενες" απ' ευθείας αναθέσεις στο παρά 5'

Για "παράξενες" απ' ευθείας αναθέσεις από την απερχόμενη δημοτική αρχή κάνει λόγο η ανοικτή επιστολή της δημοτικής παράταξης "Όραμα - Συνεργασία - Ανάπτυξη", με την οποία ενημερώνει τους δημότες της Σκοπέλου και ταυτόχρονα καλούν την νέα δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση να αντιδράσουν στο ¨ανοσιούργημα".
Η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Σταμάτης Περίσσης, Γιώργος Κοτανίδης και Άγγελος Ξηντάρης έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπατριώτες,

προεκλογικά είχαμε διακηρύξει τη λειτουργία του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων με διαφάνεια και  αξιοκρατία.

Επίσης, είχαμε δεσμευθεί για τη δίκαιη και ισότιμη αξιοποίηση όλων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στην ανάθεση και την εκτέλεση των εργασιών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΣ, Λιμενικό Ταμείο κλπ)

Στη νέα εποχή που διανύουμε είχαμε δεσμευθεί για την ανάθεση όλων των εργασιών του Δήμου κατόπιν διαγωνισμών ή έστω πρόχειρων διαγωνισμών. Τα παραπάνω στα "λόγια" τουλάχιστον είχαν δεσμευθεί προεκλογικώς και οι άλλοι συνδυασμοί.

Τις τελευταίες μέρες έπεσαν στην αντίληψή μας "παράξενες" απ' ευθείας αναθέσεις από την Δημοτική Αρχή για τις οποίες θα επανέλθουμε για...

Στον γραφικό Αγνώντα Σκοπέλου

Στο "Κοράλι" του Δημήτρη Πάντου, στον γραφικό Αγνώντα Σκοπέλου για τσιπουράκι με θέα τις ψαρόβαρκες...

Μαζί μας και ο Χρήστος Μακαρατζής, που έδειξε την τέχνη του στο καθάρισμα ψαριού...

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Έκθεση Κεραμικής της Μάγδας Ροδίου

Πηλός και Κόσμημα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΚΡΑΤΣΑ
30 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Σάββατο 30 Αυγούστου 
Ώρα 20:30

Ώρες λειτουργίας
11:00 - 13:00
19:00- 22:00

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο λιμάνι της Γλώσσας

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας, θέλοντας να προβάλει το λιμάνι του Λουτρακίου, διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο λιμάνι της Γλώσσας,δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τόσο την χορευτική παράδοση της Ελλάδας όσο και το μοναδικής  γραφικότητας  λιμάνι του Λουτρακίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12:30 Άφιξη χορευτικών ομάδων  από Βόλο και τακτοποίηση στα δωμάτιά τους
Επίσκεψη στη  Γλώσσα για όσους μένουν στο Λουτράκι
Βόλτα και γνωριμία με το Ν.Κλήμα- Έλιος για όσους μένουν στο Ν.Κλήμα
14:30 Άφιξη χορευτικών ομάδων από Αγ. Κωνσταντίνο – τακτοποίηση
17:30-19:00 Πρόβες  χορευτικών 1ης βραδιάς (προαιρετικά)
20:00 Παρέλαση Χορευτικών Συγκροτημάτων
20:30 Έναρξη 1ης βραδιάς φεστιβάλ
  
 Συμμετοχές 1ης βραδιάς:

Καλωσόρισμα από Χορευτική Ομάδα Γλώσσας- Λουτρακίου
Χορευτική ομάδα Σουζάνας Χριστίνη – Σκόπελος
Σύλλογος Γυναικών Πορταριάς  Χαλκιδικής

"Mamma mia!" και "Εγώ ο απαισιότατος" στον "Ορφέα"

Δύο κινηματογραφικές ταινίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στον θερινό κινηματογραφό "Ορφέα" και ταυτόχρονα να ενισχύσετε τις εργασίες συντήρησης του κλειστού κινηματοθέατρου.

Την Παρασκευή 29 και την Κυριακή 31 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Mamma mia!", ενώ την Πέμπτη 28, το Σάββατο 30 Αυγούστου και την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου την ταινία "Εγώ ο απαισιότατος".

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 9 μ.μ. με είσοδο 3 €.

Ρεμβασμός του Δεκαπενταυγούστου στην Παναγία Πρέκλα

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Υπαίθρια Αγρυπνία με αφορμή την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα ερείπια της Παναγίας της Πρέκλας, στο Κάστρο. Εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τον Πολυέλεο και τους Κανόνες της Εορτής που αποτελούν δομικά στοιχεία της Αγρυπνίας, και ακολούθως ο παπα-Νικόλας Σταματάς τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα.

Στην Αγρυπνία συμμετείχε για τρίτη χρονιά ο βεροιώτης κ. Εμμανουήλ Ξυνάδας, Διδάκτωρ Θεολογίας και Ιεροψάλτης στον Ι. Ναό Υπαπαντής Βεροίας, ενώ συνέψαλαν μαζί του ο παπα-Γιώργης Σταματάς και ο Κωνσταντίνος Κουτούμπας, Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση για την έναρξη των εργασιών για την επισκευή της Επάνω Παναγίτσας

Στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών για την επισκευή της Επάνω Παναγίτσας, παρακαλούνται  όλοι οι ενδιαφερόμενοι στον τομέα της τοιχοποιίας (της εκκλησίας μόνο), όπως υποβάλουν εφόσον επιθυμούν την προσφορά τους μετά απαιτούμενα δικαιολογητικά στην επιβλέποντα μηχανικό από 1 έως και 15 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες:
Ελένη Καραγκιόζου / Επιβλέπων μηχανικός (6972070615)
Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.
Beng(Hons) Civil Engineering
PGc Construction Management
Msc Civil & Earthquake Engineering

Δικαιολογητικά:
Βιογραφικό σημείωμα
Βεβαιώσεις εργασίας

Σκόπελος // Τμήματα αμφορέα βρέθηκαν στο Στάφυλο

Ένα ακόμα εύρημα που ενισχύει
την αρχαιολογική σπουδαιότητα της περιοχής
Για ακόμα μία φορά ξένοι τουρίστες, που βρέθηκαν στη Σκόπελο για να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά της,  συναντούν την ιστορία, αφού σήμερα το απόγευμα κολυμπώντας στο Στάφυλο βρήκαν κομμάτια από αμφορέα και ειδοποίησαν τη λιμενική αρχή Σκοπέλου για να τα παραλάβει.

Τα τμήματα του αμφορέα φυλάσσονται στο υπολιμεναρχείο Σκοπέλου, ενώ θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Όπως είχε αναπτύξει η προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, μιλώντας σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας, παρουσία κορυφαίων ειδικών επιστημόνων
«O θαλάσσιος εμπορικός δρόμος που χάραξε η Αργώ από την Ιωλκό προς την Κολχίδα στα μυθικά χρόνια του Ιάσονα και της Μήδειας, περνούσε από τα νησιά της Μαγνησίας και εξακολούθησε σε όλη την αρχαιότητα, ακόμη και μέχρι τις μέρες μας, να κρατά ζωντανή την επαφή ανάμεσα στις δύο περιοχές. 
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα τρία μεγάλα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα νησιά εμπρός από τη Μαγνησία, όπως τα γράφει ο Γεωγράφος Στράβων, κυρίως όμως η Πεπάρηθος και η Ίκος, στην αρχαιότητα παρήγαγαν και εξήγαγαν το τοπικό τους κρασί κυρίως προς τον Εύξεινο Πόντο αλλά και προς την Αθήνα, τη Μακεδονία και την Αίγυπτο. 
Μάλιστα μέσα από τα στοιχεία που έχει αναδείξει η έρευνα, υπάρχει μία πρώτη δυνατότητα σύνταξης ενός πρώτου χάρτη με τους θαλάσσιους δρόμους και τα κέντρα κατανάλωσης κρασιού. Η έρευνα συνεχίζεται με στόχο αφενός την ταύτιση και άλλων αμφορέων στα Μουσεία του Εύξεινου Πόντου και της Ανατολικής Μεσογείου και τον εμπλουτισμό του χάρτη με νέα κέντρα κατανάλωσης αφενός και αφετέρου τον εντοπισμό νέων οινοπαραγωγικών εγκαταστάσεων στα νησιά των Βορείων Σποράδων.»

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμάντης Παλαιολόγος" // Επιτυχημένο, εντυπωσιακό και άριστα οργανωμένο

Έληξε χθες το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Σκοπέλου, το επιτυχημένο, πραγματικά εντυπωσιακό και άριστα οργανωμένο, κατά γενική ομολογία ντόπιων και επισκεπτών, 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" που πραγματοποιήθηκε τον 3ήμερο 23-25 Αυγούστου και στο οποίο συμμετείχαν 20 χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας μουσικές, χορούς και έθιμα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Βορείων Σποράδων, της Ηπείρου,  της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας, του Πόντου…

Οι 600 και πλέον χορευτές και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το νησί της Σκοπέλου, φεύγοντας σήμερα το μεσημέρι από αυτό με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τις ομορφιές του νησιού, όσο και για την φιλοξένεια...

Το "καλή αντάμωση", "και του χρόνου πάλι εδώ…" ακούστηκαν πολλές φορές σήμερα στο λιμάνι Σκοπέλου, όταν οι χορευτές και οι συνοδοί τους επιβιβάστηκαν στο "Εξπρές Σκιάθος" για το ταξίδι της επιστροφής…

Συμμετείχαν:

Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Χορευτικός Όμιλος Καβάλας, Σύλλογος Εβριτών Νομού Καβάλας, Νεανική Εστία Ζωοδόχου Πηγής Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Δοξάτου, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης», Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού «Η Ρωμάνια», Χορευτικό Συγκρότημα Σκοπέλου «Σουζάνα Χριστίνη», Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης «Δρώ», Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου «Ο Πρόσφυγας», Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων, Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου Καβάλας, Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου, Σύλλογος Γυναικών Βελισσαρίου Ιωαννίνων, Χορευτικός Όμιλος Σχηματαρίου «Εν Τανάγρα, Χορευτικό Συγκρότημα Γλώσσας «Διαμαντής Παλαιολόγος».

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΚΛΙK ΕΔΩ (Google)

ή ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (Facebook) ΚΑΙ ΕΔΩ (Facebook)

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Η φωτογραφία της ημέρας (ΙΙ)

Από την σημερινή ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Η φωτογραφία της ημέρας (Ι)

Από την σημερινή ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Βραδιά τραχανά στο ΚΑΠΗ Σκοπέλου

Η καθιερωμένη εδώ και χρόνια βραδιά τραχανά του ΚΑΠΗ Σκοπέλου έγινε χθες 23 Αυγούστου στο θερινό παράρτημα. Το παραδοσιακό έδεσμα έσπευσαν να το γευτούν πολλοί Σκοπελίτες και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι είχαν να πουν για τη νοστιμάδα του. 

Και του χρόνου!

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" // Φαντασμαγορική έναρξη με ανάλογη συνέχεια

Η φαντασμαγορική έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος",  (κλικ) κατά την οποία 600 χορευτές και συνοδοί αυτών διέσχισαν την παραλία χορεύοντας, τραγουδώντας και προσφέροντας θέαμα, αλλά και έκπληξη, σε επισκέπτες και Σκοπελίτες, προμήνυε το τι θα ακολουθούσε αργότερα στις κερκίδες του θεάτρου, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που ήρθε για να απολαύσει μουσικές, χορούς και έθιμα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Βορείων Σποράδων, της Ηπείρου,  της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας, του Πόντου κ.α.

Στη χθεσινή πετυχημένη, πέρα από κάθε προσδοκία, α' ημέρα, μετά από τις σύντομες ομιλίες, το Φεστιβάλ άνοιξε (κλικ) το Χορευτικό συγκρότημα Γλώσσας "Διαμαντής Παλαιολόγος" και ακολούθησαν τα χορευτικά της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (Θράκη), ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας (Καππαδοκία), ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Καβάλας Θράκη), η Νεανική Εστία Ζωοδόχου Πηγής Θεσσαλονίκης (Κυκλάδες), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοξάτου (Θράκη), ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της παράδοσης» (Μ. Ασία), το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας (Βόρεια Θράκη), ο Χορευτικός Όμιλος Αιγαίου (Πελοπόννησος) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού «Η Ρωμάνια».

Σήμερα, Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, την β' ημέρα θα ανοίξει το Χορευτικό Συγκρότημα Σκοπέλου «Σουζάνα Χριστίνη» (Βόρειο Αιγαίο, Νησιά), το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας (Αλμωπία-Φλώρινα), ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΔΡΩ (Θράκη), ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι φίλοι της παράδοσης» (Μ.Ασία), ο Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου «Ο Πρόσφυγας» (Πόντος), το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας (Μακεδονία), ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου (Πελοπόννησος), ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας (Μακεδονία), ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίων (Ήπειρος) και Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου Καβάλας (Πόντος).

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η περιπτερού...

Ένα βασίλειο 2 τετραγωνικών για τη Λιλή, που εξυπηρετεί με προθυμία, έχοντας πάντα έναν καλό λόγο να πει, τον κόσμο που φθάνει στο περίπτερο στο λιμάνι Σκοπέλου.

Πελάτες που γελούν, που κλαίνε ή που εκπέμπουν νεύρα, ανάλογα με τη στιγμή και τον χαρακτήρα…

Απ' όλα έχει ο μπαξές...

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Άντε, και του χρόνου!

Περιμένοντας το f/d "Ερατώ" στο λιμάνι Σκοπέλου

Ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη

Η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου και Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου (κτίριο Ξενία), την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. 

Όλοι οι δημότες είναι προσκεκλημένοι.

Η θεραπευτική του βελονισμού

Γράφει η
Λίνα Λεμονή
Ιατρός βιοπαθολόγος
Μικροβιολόγος

Η εύρεση των σημείων απαιτεί εξειδικευμένη γνώση,
γι' αυτό και η άσκηση του βελονισμού πρέπει
να ασκείται αποκλειστικά από ιατρούς και οδοντιάτρους
Η κινέζικη ιατρική και ο βελονισμός βασίζονται στην κοσμολογία - κοσμογονία των Κινέζων, και περιέχουν αρχές που δύσκολα γίνονται κατανοητές. Σύμφωνα με αυτές, στο ανθρώπινο σώμα υπάρχει ένα τέταρτο κλειστό κύκλωμα, αυτό της ενεργειακής κυκλοφορίας. Στο κύκλωμα αυτό, που ονομάζεται "μεσημβρινοί" κυκλοφορεί η ζωτική ενέργεια. Οι μεσημβρινοί, μεταφέροντας ενέργεια, διατρέχουν όλη την επιφάνεια του σώματος και αναπτύσσουν 361 θύρες ενέργειας, που ονομάζονται σημεία βελονισμού. Τα σημεία αυτά έχουν συγκεκριμένο βάθος και συγκεκριμένες ιδιότητες.

Η εύρεση των σημείων απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, γι' αυτό και η άσκηση του βελονισμού πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από ιατρούς και οδοντιάτρους.

Η θεραπευτική διαδικασία του βελονισμού δεν είναι απλή. Ο γιατρός απαιτείται να πάει πλήρες ιστορικό, να εξετάσει κλινικά τον ασθενή και να θέσει την ακριβή διάγνωση και τέλος να επιλέξει με προσοχή τον πιο κατάλληλο συνδυασμό σημείων βελονισμού. Πρέπει να επιλέξει σημεία βελονισμού, ο συνδυασμός των οποίων θα δώσει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Πρέπει να γνωρίζει  την ακριβή ανατομική θέση των σημείων του βελονισμού, τους ιστούς (νεύρα, αρτηρίες, φλέβες, περιφερειακά γάγγλια) που βρίσκονται πέριξ των σημείων και βεβαίως τις ιδιότητες και διασυνδέσεις των μεσημβρινών, ώστε να μπορέσει να εξισορροπήσει την ενέργεια.

Γι΄ αυτό απαιτείται ο βελονισμός -ως ιατρική πράξη που είναι- να ασκείται από έμπειρους βελονιστές (ιατροί - οδοντίατροι).

Έργο ζωής και στο βάθος …βιολογικός!

Υπερήφανες δήλωναν η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πεζοδρόμηση του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο με τον Γιώργο Μιχελή να το χαρακτηρίζει «έργο ζωής για τη Σκόπελο» και τον Κώστα Αγοραστό να μιλάει για «σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση για τη Σκόπελο»! Μάλιστα ο δήμαρχος Σκοπέλου το προχωρούσε παραπέρα, δηλώνοντας ότι «…αναβαθμίζει σημαντικά την είσοδο της Χώρας, που είναι και η πρώτη αίσθηση που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής. Πλέον από μια εικόνα εγκατάλειψης, η οποία υπάρχει σήμερα, περνάμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με πεζοδρόμια, χώρους πρόσβασης ΑΜΕΑ, δενροφυτεύσεις, φωτισμό κλπ
Σήμερα  το “έργο – βιτρίνα” είναι παρατημένο, ασκούπιστο, απεριποίητο, οι χώροι ΑΜΕΑ (κλικ) κατειλημμένοι από μηχανάκια, αυτοκίνητα, ταμπέλες και οι...

Στο Βελιγράδι ο κοινωνικός ποδηλάτης Κώστας Ντίνας

Θα διασχίσει την Ευρώπη με το ποδήλατο από την Αγγλία για να έρθει στο Βόλο, με σκοπό να γνωστοποιήσει και υποστηρίξει, την ύπαρξη και δράση του Ιατρείου Αλληλεγγύης του Βόλου.
Το Ιατρείο Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αναφέρει για τον Κώστα Ντίνα:

«Οι εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί του Ιατρείου Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, καθώς και όλη η κοινωνία του Βόλου και πανελλαδικά, παρακολουθούν με θαυμασμό την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης του Κώστα Ντίνα, να διασχίσει την Ευρώπη με το ποδήλατο από την Αγγλία για να έρθει στο Βόλο, με σκοπό να γνωστοποιήσει και υποστηρίξει, την ύπαρξη και δράση του Ιατρείου Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Ο Κώστας ήδη βρίσκεται στο Βελιγράδι, διανύοντας ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής.
Κάθε ορθοπεταλιά του, εκτός από δύναμη, λεβεντιά και ψυχή, είναι ένα βήμα αποφασιστικό για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προς την κατεύθυνση δημιουργίας δικτύου αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες και όσους πλήττονται από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί τα τελευταία χρόνια, από την μνημονιακή νεοφιλελεύθερη καταιγίδα.  

Ενέργειες σαν αυτή του κοινωνικού ποδηλάτη Κώστα Ντίνα προσδίδουν στον απελπισμένο Έλληνα πολίτη αισιοδοξία, θάρρος και κουράγιο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του. Αισθάνεται ότι δεν είναι μόνος του στην κρίση.

Παρακολουθούμε συνεχώς την διαδρομή του, είμαστε δίπλα του, τον περιμένουμε, τον ευχαριστούμε».

Φωτό: http://www.left.gr/

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον

Συνεχίζονται από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη. Με την αφαίρεση, μέχρι στιγμής, των έντεκα λίθων από τον τοίχο σφράγισης, αποκαλύφθηκαν εξ ολοκλήρου οι Σφίγγες από μάρμαρο Θάσου. Το  ύψος των αγαλμάτων είναι 1.45 μ. Το  συνολικό ύψος με τις κεφαλές υπολογίζεται ότι θα έφτανε τα δύο μέτρα περίπου. Στους κορμούς τους, που είναι δουλεμένοι με ψιλό ντισιλίδικο*, αποτυπώνεται η πλαστικότητα και η...

Απελευθέρωση αρκούδας που πιάστηκε σε παράνομη παγίδα

Στην απελευθέρωση μίας αρκούδας που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα για αγριογούρουνα προχώρησε τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Παηδονιά Ιωαννίνων.

Λειτουργία στον Μεγάλο Τσουγκριά

Tην Παρασκευή 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, στο νησί Μεγάλος Τσουγκριάς. Τα πλοιάρια θα αναχωρήσουν για τη Λειτουργία από τον παλιό λιμένα της Σκιάθου στις 7:00 π.μ.

Έκτακτη Γ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στη αίθουσα του Δημοτικού καφενείου Σκοπέλου με θέματα:
• Καθορισμός τιμής πώλησης ακινήτου του Συνεταιρισμού 
• Λειτουργία ελαιοτριβείου ελαιοκομικής περιόδου 2014 - 2015 και καθορισμός εκθλιπτικού δικαιώματος.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Μία Φώκια διεκδικεί τη συνύπαρξη με τους Ανθρώπους

Γράφει ο
Θοδωρής Τσιμπίδης
Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας
"Αρχιπέλαγος"

Η φωτογραφία δεν είναι φωτομοντάζ - είναι η τελευταία
 έκπληξη που μας έκανε σήμερα η μικρή φώκια
Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», δίνει εδώ και 15 και πλέον χρόνια μία μάχη για την άμυνα της σπάνιας βιοποικιλότητας των θαλασσών και των νησιών μας. Από τον περασμένο Μάρτιο, ανάμεσα στα πολυάριθμα σπάνια είδη που παρακολουθούμε και μελετάμε, ένα σίγουρα ξεχωρίζει: μία νεαρή Μεσογειακή φώκια που παρουσιάζει ασυνήθιστη συμπεριφορά, προσεγγίζοντας κατοικημένες περιοχές και πολυσύχναστες παραλίες στην περιοχή της ΒΑ Σάμου, αντί για τις σπηλιές και τις δυσπρόσιτες ακτές που κανονικά θα προτιμούσε.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται η προστασία στην πράξη ενός τόσο σπάνιου ζώου, κατά τους πρώτους μήνες της παρακολούθησής της φώκιας και για όσο ήταν εφικτό, το Αρχιπέλαγος έκανε μία μεγάλη προσπάθεια για να μην δημοσιοποιηθεί η παρουσία της στα ΜΜΕ αλλά και γενικότερα να...

Ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Σκιάθου

Εκδήλωση Μνήμης για την 70η επέτειο πυρπόλησης της νήσου Σκιάθου

Η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου και Δημάρχου Σκιάθου Δημητρίου Πρεβεζάνου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:30.

Σκιάθος / 23 Αυγούστου 1944
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκδήλωση Μνήμης για την 70η επέτειο πυρπόλησης της νήσου Σκιάθου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944 και θα γίνει αναφορά  στο ιστορικό της ημέρας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σταματά.

Θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα Μνήμης στην ιστορική επέτειο από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας».

Το πρωί της ίδιας μέρας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και θα ακολουθήσει Δοξολογία για τη διάσωση του νησιού από την πυρπόληση του 1944.

Οι πολίτες και η ιστορία θα κρίνουν…

Γ. Μιχελής:
Αφήστε την εσωστρέφεια
κατά μέρος και στραφείτε
στη συνεννόηση και
 την αλληλεγγύη.
Τα χρόνια που
ακολουθούν
είναι δύσκολα...
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΕΛΗ
Αγαπητοί μου συμπολίτες

Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την υποστήριξη και την κατανόησή σας τα τελευταία 4 χρόνια, που είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να διοικήσουμε τον Δήμο Σκοπέλου. Η 4ετία αυτή δεν ήταν εύκολη αφού συνέπεσε με την χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, η οποία έφερε τα πάνω κάτω. Για παράδειγμα, οι οικονομικοί πόροι του Δήμου μας από την κεντρική διοίκηση μειώθηκαν κατά 65%, ενώ τα λίγα χρήματα που δίνονταν για τις μικρές επενδυτικές ανάγκες του νησιού μειώθηκαν από 300.000 ευρώ το χρόνο σε 50.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, «φορτώθηκαν» στο Δήμο υπηρεσίες  που αύξησαν τις λειτουργικές δαπάνες χωρίς αντίστοιχες αποζημιώσεις από την κεντρική διοίκηση.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον η Δημοτική Αρχή προσπάθησε για το καλύτερο. Μείωσε σημαντικά τις δαπάνες του Δήμου, αποπλήρωσε παλαιές υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους  900.000 ευρώ, και ενέταξε νέα έργα ύψους 3 εκ. ευρώ που θα κατασκευαστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσης, η απερχόμενη δημοτική αρχή κατασκεύασε δύο...

…να λέμε και τις αλήθειες!

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας
Ο λόγος που δημοσιοποιείται αυτό το κείμενο είναι για να αποκατασταθεί πλέον η αλήθεια, όπως επίσης για να σταματήσουν πλέον οι ερωτήσεις και τα διάφορα κουτσομπολιά γύρω από το θέμα.
Αρχικά πρέπει να τονιστεί, ότι κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με τις πολιτιστικές δράσεις που λαμβάνουν μέρος στη πόλη της Σκοπέλου, έχουμε ήδη αποδείξει και πως τις στηρίζουμε αλλά και ότι όταν μας δίνεται η ευκαιρία συμμετέχουμε σε αυτές. 

Σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, όπου και γινόταν προγραμματισμός των δράσεών του (παρόντων και των αναπληρωματικών μελών) για το καλοκαίρι 2014, δόθηκε προτεραιότητα στην προετοιμασία για το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», στη Γλώσσα. Το νέο Δ.Σ. πιστό στην περσινή απόφαση του Συλλόγου να γίνει το φεστιβάλ αυτό θεσμός, ανακοίνωσε στη σύζυγο του δάσκαλου μας (γιατί για όλους εμάς υπήρξε "δάσκαλος" ο Μάντος), τις προετοιμασίες για το φετινό 2ο φεστιβάλ και αυτή η ανακοίνωση έγινε δεκτή με συγκινησιακή φόρτιση από την κα Χριστίνα Παλαιολόγου.

Ακολούθησε και άλλη επαφή της κας Χριστίνας Παλαιολόγου και της κας Ναυσικάς Παλαιολόγου με τον πρόεδρο του...

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σκόπελος // Κάλεσμα για τη δημιουργία φιλοζωικού συλλόγου

Μια παρέα στη Σκόπελο με αγάπη προς τα ζώα πήρε την πρωτοβουλία να αναζητήσει φιλόζωους που μένουν στο νησί και που θα ήθελαν από κοινού να στήσουν ένα φιλοζωικό σωματείο. 
Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:
«Η ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία που ζούμε και η αγάπη μας για τα ζώα μας υποχρεώνει να προβούμε στην ίδρυση ενός φιλοζωικού - πολιτιστικού συλλόγου στη Σκόπελο. Είναι ντροπή και αίσχος εν έτει 2014 να βλέπουμε εμείς και οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας αποκαρδιωτικές εικόνες που δεν εκφράζουν τον πολιτισμό μας.

Δυστυχώς για εμάς αυτή την εικόνα περνούν μαζί τους οι τουρίστες. Ζώα αδέσποτα που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ζώα μόνιμα αλυσοδεμένα από την ημέρα που γεννήθηκαν, ζώα κακοποιημένα που έχουν για κατάλυμα βαρέλια και το καλοκαίρι ψήνονται, ενώ τον χειμώνα ξεπαγιάζουν. Χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς βιβλιάριο υγείας και τα λοιπά, όπως προβλέπει ο νόμος 4039/2012.

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Έτσι θα πάμε μπροστά;

Επειδή θεωρούμε ότι το πρόβλημα αυτό (αδέσποτα) αφορά όλους μας αποφασίσαμε, μια όμορφη παρεούλα συνειδητοποιημένων πολιτών, να δημιουργήσουμε έναν φιλοζωικό - πολιτιστικό σύλλογο στο νησί μας, που σκοπό θα έχει όλοι μαζί να σώσουμε τα ζώα.

Ζητούνται φίλοι για την ίδρυση του συλλόγου.

Πληροφορίες / επικοινωνία:

τηλ:6978158328
mail:nikos221188@gmail.com»

Πάρτε κύριε λαχεία..!

31 Αυγούστου η κλήρωση της λαχειοφόρου με τα πλούσια δώρα!
Α.Ο. Σκοπέλου διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση των τμημάτων του Ομίλου, ώστε μαζί με τη βοήθεια του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της συμμετοχής των αγωνιστικών τμημάτων στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και να βελτιώσει τα προγράμματα των ακαδημιών.

Η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, στις 8 μ.μ. στο Ηρώον, παρουσία συμβολαιογράφου και οι τυχεροί θα αποκτήσουν:

• ένα μηχανάκι 4χρονο 125 cc
• μία ηλεκτρογεννήτρια 3 KW
• ένα mini iPad wifi

Τιμή λαχνού 1 ευρώ.

Σκόπελος // Υπαίθριο 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ

Το πρώτο υπαίθριο 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο το τριήμερο 29, 30 και 31 Αυγούστου, κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου, με διοργανωτή τον Α.Ο. Σκοπέλου.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και να πληροφορηθείτε το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι τις 27 Αυγούστου στα τηλ. 6978477660 και 6944551416

Σκόπελος // Έκθεση φωτογραφίας της Steph Bolt

Το Mercurius Bar Gallery φιλοξενεί από την Τετάρτη 20 Αυγούστου και για μία εβδομάδα την έκθεση φωτογραφίας της Steph Bolt.

H Steph Bolt είναι εικαστικός από την Αυστραλία που ζει και εργάζεται κοντά στην Μελβούρνη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου RMIT της Μελβούρνης.

MERCURIUS BAR GALLERY
Eγκαίνια: Τετάρτη 20 Αυγούστου, 9 μ.μ.
Διάρκεια:  - 26 Αυγούστου
Κάθε βράδυ 20.00 - 23.00

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ξεφαντώνει η Σκόπελος, με χορούς κυκλωτικούς

Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» ξεκινάει σε λίγες ώρες στη Σκόπελο
Το Σάββατο 23 Αυγούστου υποδεχόμαστε τους 600 χορευτές και συνοδούς από όλη την Ελλάδα για να χορέψουμε σε ρυθμούς παραδοσιακούς στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Σκοπέλου.  Είκοσι συγκροτήματα απο όλη την Ελλάδα μας τιμούν με την παρουσία τους και μας παρουσιάζουν τα λαμπρότερα χορευτικά επιτεύγματα τους.

Μουσικές, χοροί και έθιμα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Σποράδων, της Ηπείρου,  της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας, του Πόντου κ.α. θα πλημμυρίσουν το ανοιχτό θέατρο αλλά και τα γραφικά σοκάκια της Σκοπέλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ώρα έναρξης: 21.00

Συμμετέχουν οι: