Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σκόπελος / Η Ανθή Βαλσαμάκη αναλύει τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Ελ Γκρέκο

Με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό των 400 χρόνων απο την "κοίμηση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου'' (1614 - 2014), η εικονογράφος Ανθή Βαλσαμάκη αναλύει άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Ελ Γκρέκο.

Μουσείο ΒΑΚΡΑΤΣΑ 
Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 και ώρα 20.30

ΠΙΝΑΚΑΣ: Η Αγία Οικογένεια / The Holy Family @ Tavera Hospital - Toledo

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

"Escapes" @Mercurius Bar Gallery

Εκθέσεων συνέχεια στο
Mercurius Bar Gallery
και σήμερα
Τετάρτη 30 Ιουλίου,
στις 9 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης της
Barbara Dixon
με πίνακες εμπνευσμένους από τοπία της Σκοπέλου και γενικό τίτλο "Escapes".

Τα έργα της καλλιτέχνιδος μπορείτε να θαυμάσετε μέχρι και την Τρίτη 5 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργλιας: 11.00- 13.00 και 19.30 - 24.00

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Προστασία της παραλίας Λαλάρια Σκιάθου

ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Η ΣΚΙΑΘΟΣ"
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

Μετά την έκδοση απαγόρευσης της Λιμενικής Αρχής, για την απομάκρυνση βότσαλων από την παραλία "Λαλάρια", που προέκυψε από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Σκιάθος", ο Σύλλογος ανέλαβε την κατασκευή σχετικής ενημερωτικής πινακίδας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Λιμενικής Αρχής.

Σύφωνα με την οδηγία προς τους επισκέπτες της παραλίας «ΛΑΛΑΡΙΑ» καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, απαγορεύεται η λήψη-απομάκρυνση  των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από μαρτυρίες η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση.

Ο Λιμενάρχης Σκιάθου Υποπλοίαρχος ΛΣ Νικόλαος Κατσάμπας, σε συνέχεια αιτήματος του Σύλλογος «Η Σκιάθος» προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας-απαγόρευσης απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης.

Ταξίδι ανθρωπιάς και ζωής από τον Κώστα Ντίνα

Η κρίση με τα  πολύπλευρα χαρακτηριστικά, οικονομικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά, προκαλεί τεράστιες  επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και της Ευρώπης.
Ο νεοφιλελευθερισμός στο όνομα του κέρδους και των αγορών, απαξιώνει τις ανθρώπινες αξίες και υποβαθμίζει ή καταργεί υγειονομικές και κοινωνικές δομές, βάζοντας τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους. 

Ένα τεράστιο δίκτυο αλληλεγγύης έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη της χώρας και από τους λαούς της Ευρώπης, προς τον την ελληνική κοινωνία για να μειωθούν οι σοβαρές παρενέργειες της κρίσης και να προστατευθούν οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της πανανθρώπινης αξίας της αλληλεγγύης εντάσσεται και η ενέργεια του συμπολίτη Κώστα Ντίνα που πραγματοποιεί ταξίδι...

Γραμματοσειρά «Ούγο Τσάβες»

Στη μνήμη του ηγέτη του Βενεζουέλας για τα 60 χρόνια από την γέννησή του
Νέα γραμματοσειρά που μοιάζει στον γραφικό χαρακτήρα του πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες βρήκαν υποστηρικτές του, για να τιμήσουν με έναν ακόμη τρόπο την μνήμη του. Η γραμματοσειρά ονομάζεται «ChavezPro» και παρουσιάστηκε από ομάδα νέων «αντι-ιμπεριαλιστών» με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την γέννησή του Τσάβες.

Ο γραφικός χαρακτήρας του Τσάβες ήταν διάσημος στους κατοίκους της χώρας, καθώς ο ίδιος περνούσε ώρες στην τηλεόραση γράφοντας σε χαρτιά και πίνακες για να εξηγήσει πολιτικές, ιδέες και συμφωνίες. 

Η υπογραφή του, με κόκκινο μελάνι, στολίζει μπλουζάκια, καπελάκια του μπέιζμπολ και τοίχους κτιρίων σε όλη τη χώρα. 

Τη νέα γραμματοσειρά μπορεί κανείς να κατεβάσει από το site της ομάδας «Creative Trench»(www.trincheracreativa.com).

Η ομάδα χρησιμοποίησε επιστολές του Τσάβες, όταν ήταν στην φυλακή το 1992 για μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, για να ψηφιοποιήσει τον γραφικό του χαρακτήρα.

Βανδή, Μαρτάκης και Μηδενιστής στη Σκιάθο

Η Δέσποινα Βανδή επιστρέφει on stage για την καλοκαιρινή περιοδεία της!

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια ενώνει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με τον pop star Κώστα Μαρτάκη και τον ράπερ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ελληνική μουσική σκηνή, Μηδενιστή και σας υπόσχονται μια σειρά από αξέχαστες συναυλίες!

Σκιάθος +BANANISTAS

Σάββατο 2 Αυγούστου
στις 7 μ.μ.

Τώρα θέλουμε οδηγούς ...νοσηλευτές ...γιατρούς!

"Παραδόθηκαν" 2 νέα ασθενοφόρα στα Κ.Υ. Σκιάθου και Σκοπέλου
Κώστας Αγοράστος:  Είναι ανάγκη το Υπουργείο Υγείας να προβεί στην κάλυψη των ασθενοφόρων με οδηγούς
Παραδόθηκαν (στα χαρτιά, γιατί στα νησιά δεν έχουν φθάσει ακόμα) 12  νέα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας, μεταξύ των οποίων της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων επιτυγχάνεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων για 12 Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπρόσθετα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή». 

Ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης στη Σκιάθο

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014  και  ώρα  21:00
στο Ανοιχτό θέατρο  "Μπούρτζι"  της Σκιάθου
με τη συνοδεία του μικρού σχήματος της Εστουδιαντίνας
Ο Μπάμπης Τσέρτος, ήταν ο πρώτος επίσημος καλεσμένος της περίφημη πλέον ορχήστρας " Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας ", της οποίας εμπνευστής και ιδρυτής είναι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, συμμετέχοντας στην πρώτη της συναυλία πριν από 15 χρόνια στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Σταθεροί συνοδοιπόροι έκτοτε, στους δίσκους της Εστουδιαντίνας, στους δίσκους του Μπάμπη και του Ανδρέα, μαζί έζησαν και κατέγραψαν ωραίες μουσικές στιγμές και σπουδαίες ερμηνείες, οι οποίες συνεχίστηκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε χώρους καθαρά συναυλιακούς (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο θέατρο) και άλλους ζεστούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 15 χρόνων της Εστουδιαντίνας αλλά και της συνεργασίας των Μπάμπη Τσέρτου και Ανδρέα Κατσιγιάννη. Μαζί τους ο κορυφαίος...

Απάντηση του Hotel Dionyssos στο δημοσίευμα "Η κράτηση επιβεβαιώθηκε, το δωμάτιο δεν υπήρχε..."

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος (κλικ) σχετικά με την κράτηση στο ξενοδοχείο μας απαντάμε ότι κράτηση υπήρχε στο όνομα που δημοσιεύετε, 1 ημέρα πριν, ακυρώθηκε διότι δεν ήταν δυνατόν να χρεωθεί η πιστωτική κάρτα των πελατών.
Την επόμενη ημέρα ενημερώσαμε (ως οφείλουμε) την Booking.com για την απόρριψη της συναλλαγής από την Τράπεζα και η Booking.com με την σειρά της ενημέρωσε τους πελάτες για το συμβάν με την προτροπή να σταλεί νέα πιστωτική κάρτα.

Στις 14/07/14 (2 ημέρες μετά) προσπαθήσαμε να χρεώσουμε την κάρτα εκ νέου, χωρίς δυστυχώς επιτυχία και σε συνδυασμό με την μη αποστολή μέσου της συστήματος της Booking.com νέας κάρτας, θεωρήσαμε ότι οι πελάτες επιθυμούν την ακύρωση.

Την ίδια ημέρα οι πελάτες ενημερώθηκαν μέσου του συστήματος της Booking.com ότι η κράτηση παύει να ισχύει.

Στις 15/07/14 οι πελάτες αφίχθησαν στο ξενοδοχείο μας, τους ενημερώσαμε για το τι είχε συμβεί και τους προτρέψαμε να επικοινωνήσουν με την Booking.Com, αφού άλλωστε μέσου της Booking.Com είχε γίνει η κράτηση.

Στην συνέχεια ενημερώσαμε τους πελάτες ότι υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο για 5 μόνο ημέρες και βεβαίως όχι στην αρχική τιμή, αφού η προσφορά είχε...

SIFFY 2014 / Την Δευτέρα η τελετή λήξης

Την Δευτέρα 4 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στον κινηματογράφο "Ορφέα", θα γίνει η τελετή λήξη του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ για νέους "SIFFY 2014", που φέτος είχε θέμα την Μυθολογία.

Θα προβληθούν οι ταινίες των μαθητών από το εργαστήριο του SIFFY 2014.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Βούλγαρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σκόπελος / Ζητείται κρεπιέρης / ίσσα

ΖΗΤΕΙΤΑΙ
από καφετέρια
στην παραλία Σκοπέλου
κρεπιέρης / ίσσα
με εμπειρία.

Πληροφορίες
στο τηλ. 24240 29030

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σκόπελος / Ενοικιάζεται αποθήκη

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ αποθήκη 280 τ.μ. με ύψος 7.5 μ. στο κτίριο του Συνεταιρισμού στην παραλία Σκοπέλου.

Πληροφορίες: Γιάννης Τραχανάς
Τηλ. 24240 22278 (Συνεταιρισμός)
Κιν.: 69092 555 38

Συγκέντρωση Ιατροφαρμακευτικού υλικού για τον Παλαιστινιακό λαό

Οι Διοικήσεις 11 Σωματείων της Μαγνησίας, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, καταγγέλλουν και καταδικάζουν το Ισραήλ για τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, στη λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζεται μέρες τώρα με αμείωτη ένταση, ξεπερνώντας οι νεκροί τους 800 και πάνω από 5.000 χιλ. οι τραυματίες.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «Αυτοί που οπλίζουν και ενθαρρύνουν  τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού πολλά χρόνια τώρα, είναι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, η Ε.Ε. Οι ιμπεριαλιστές είναι αδίστακτοι μπροστά στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων τους στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο που ανταγωνίζονται για την αρπαγή ή τη μοιρασιά του πλούτου των λαών. Δε διστάζουν να αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η Ελληνική κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη με τις...

Πόσο κορόιδα -ή και βολεψάκηδες, κατά περίπτωση- μπορούμε να γίνουμε εμείς οι τυχεροί νησιώτες...

Μπορώ νομίζω να καταθέσω ένα παράπονο - παρατήρηση - διαμαρτυρία (όπως θέλει ο καθένας ας το βαφτίσει, δεν έχει καμιά σημασία). Για μένα κυρίως παράπονο είναι. Νιώθω απίστευτα τυχερή -σε σχέση με πολλούς άλλους Έλληνες των πόλεων με τα δικά μου εισοδήματα- που ζω σ' ένα γαλαζοπράσινο παράδεισο και μπορώ να χαίρομαι τζάμπα για ολόκληρο καλοκαίρι όσα άλλοι ξοδεύουν και δανείζονται ακόμα για να χαρούν για λίγες μερούλες της άδειάς τους. Αλλιώς, όνειρο μακρινό κι απαγορευμένο θα ήταν τέτοια θάλασσα και για μένα όπως και για πολλούς άλλους. 

Όμως, θλίβομαι και θυμώνω όταν βλέπω πόσο κορόιδα -ή και βολεψάκηδες, κατά περίπτωση- μπορούμε να γίνουμε εμείς οι τυχεροί νησιώτες μπροστά σε κάτι ουρανοκατέβατους καταφερτζήδες, που ήρθαν από τα κατσικοχώρια τους να στήσουν επιχείρηση εδώ. Δε μπορώ να βλέπω μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού να γίνεται λασπότοπος μετά από μια απλή βροχούλα. Επειδή απλούστατα οι καρχαρίες που νέμονται όλη την από πάνω περιοχή, με ισχυρούς φίλους και επιδέξια οπίσθια κατάλληλα για μεταξωτά εσώρουχα, ξεχέρσωσαν ολόκληρο δάσος για να στήσουν τα τσαντήρια τους, με αποτέλεσμα το χώμα να ρέει πια ασυγκράτητο. Και βγαίνουν και σωτήρες του νησιού και του τουρισμού. Ε, αφού βρήκαν τέτοια ανεπανάληπτα κορόιδα σαν εμάς, καλά να μας κάνουν.

Δε δημοσιεύω φωτογραφίες. Δε μ' αρέσει ο εύκολος εντυπωσιασμός που μόνο κακό κάνει. Από τον τουρισμό δυστυχώς εξαρτούνται άμεσα ή έμμεσα όλοι. Αλλά όπως χαίρομαι πραγματικά τους καλούς επαγγελματίες, που σέβονται τη φυσική ομορφιά και δίνουν μαθήματα πολιτισμού και ευγένειας, με τον ίδιο τρόπο θυμώνω και πεισμώνω με τους καρχαρίες. Και νομίζω δεν είμαι η μόνη.

Αυτά κι ευχαριστώ...

Παρασκευή Κουτούμπα
Σκιάθος

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Μικτό τουρνουά beach volley στην παραλία Σκοπέλου

Το Παρασκευοσαββατοκύριακο 1, 2 και 3 Αυγούστου
Αρχίζει την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 4 μ.μ. και θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή την ίδια ώρα, το μικτό τουρνουά beach volley στην παραλία Σκοπέλου.

Αναμένονται αγώνες συναρπαστικοί με αξιόλογες φάσεις, που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και θα προσθέσουν ακόμα περισσότερους φίλους στο αγαπημένο άθλημα του καλοκαιριού.

Την Κυριακή 3 Αυγούστου περίπου στις 8 μ.μ. θα γίνει ο τελικός του τουρνουά.

Να είστε εκεί για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας.

Τα καλύτερα ψάρια στα λιμάνια μας..!

* Ο Δημήτρης Καλογιάννης έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αλοννήσου, αλλά και πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Αλοννήσου
Ο Αλοννησιώτης Δημήτρης Καλογιάννης* (ο "θείος Μήτσος" όπως τον αποκαλούν οι νεώτεροι ψαράδες) με μια καλή ψαριά στο λιμάνι της Σκοπέλου.

Τα ονόματα των τυχερών της τρίτης κλήρωσης του καταστήματος Best Shop στη Σκόπελο

Έγινε και η τρίτη εβδομαδιαία κλήρωση ανάμεσα στους πελάτες όλης της εβδομάδας του καταστήματος Best Shop και οι 10 τυχεροί που κερδίζουν από μία δωροεπιταγή των 100 € για διάφορα προγράμματα Spa στο Skopelos Holidays 5* είναι οι εξής:

  1.  ΚΟΧΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ)
  2. ΠΑΧΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  3. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  4. ΒΑΪΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
  5. ΓΚΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  6. ΓΕΡΑΚΗΣ ΡΗΓΑΣ
  7. ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  8. ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΑ)
  9. MARLIN GE
10. ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ)

Όπως είναι γνωστό (κλικ) κάθε εβδομάδα θα γίνονται κληρώσεις και στην κληρωτίδα θα μπαίνει κάθε επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα, άρα όσες περισσότερες επισκέψειςτόσες πιο πολλές πιθανότητες για τον καθένα.
  • Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η Best Shop, θέλοντας να ευχαριστήσει τους πελάτες της που την τιμούν με την παρουσία τους, έχει μοιράσει δώρα αξίας 3000 €!


Κάθε εβδομάδα θα κληρώνονται διάφορα πλούσια δώρα.

Βest Shop
Τηλ. 24240 22033
Σκόπελος

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μια μουσική βραδιά στο "Αρχοντοστάσι" στο Παλιό Χωριό

Την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 9 μ.μ.
η φίλη μας
Χαρά Πανέρη
στην κιθάρα και η 
Αλεξία Γριβέα
στη φωνή μας δίνουν ραντεβού
στο ατμοσφαρικό
"Αρχοντοστάσι"
στο Παλιό Χωριό Αλοννήσου
για να μας ταξιδέψουν
σε μέρη χαλαρωτικά,
χαρούμενα, γεμάτα κέφι
και τσαχπινιά..!

Σκόπελος / Αγώνες επίδειξης μεικτών πολεμικών τεχνών

Ο Παναγιώτης Σώζος (δεξιά) με τον Μάνο Βασιλείου, από
παλαιότερη επίσκεψη του πρώτου στη Σκόπελο
Την Πέμπτη 31 Ιουλίου ο παλιός πρωταθλητής και καταξιωμένος προπονητής του kick boxing Παναγιώτης Σώζος, που εδώ και ένα χρόνο έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον Μάνο Βασιλείου και έχουν ξεκινήσει προπονητήριο μαχητικών αθλημάτων, το γνωστό μας Κ-1 GYM, θα βρεθεί στη Σκόπελο και στις 5 το απόγευμα στην παραλία Καστάνη στο πλαίσιο επίδειξης όλων των αθλημάτων που διδάσκονται στο σύλλογο με σκοπό την περαιτέρω γνωριμία  του κοινου με τα μαχητικά αθλήματα.

Θα γίνουν αγώνες επίδειξης kick boxing, Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, grappling, Μ.Μ.Α. και παιδικού kickbox.

Θα αγωνιστούν οι Παντελής Παχής, Μαρία Παπαδοπουλου, Κατερίνα Παναγιωταρα και αθλητές του Κ-1 GYM από την Αθήνα.

'Ωρα έναρξης 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα των:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΚΜΠΟΞΙΝΓΚ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ GRAPPLING MMA
και ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΜΑ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

«Ξαφνικά...» στη Γλώσσα

Την θεατρική παράσταση «Ξαφνικά, πέρυσι το καλοκαίρι» του Tennessee Williams, θα παρουσιάσει την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Γλώσσας η ομάδα Θεατρικού Εργαστηρίου του 3ου Λυκείου Βόλου.

Η διανομή των ρόλων έχει ως εξής:

Βιολέτα Βέναμπλ: ΒΡΑΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΩ
Γιατρός Κούκροβιτς: ΓΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κάθρην Χόλλυ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΤΗ
Τζωρτζ Χόλλυ: ΚΑΡΑΜΠΟΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αδελφή Ευτυχία: ΜΠΟΥΡΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Δεσποινίς Φόξχιλ: ΜΥΤΙΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Κυρία Χόλλυ: ΜΩΡΑΪΤΗ ΕΡΜΙΝΑ
Αφήγηση: ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΙΤΑ
Κοστούμια: ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΙΤΑ και όλη η ομάδα

Η παράσταση είναι προϊόν του πολιτιστικού προγράμματος «Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας» που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου την σχολική χρονιά 2013-2014.

Λιμενική Αρχή Σκοπέλου: οδηγίες προς λουόμενους για την αποφυγή ατυχημάτων στη θάλασσα

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη προσέλευση λουομένων στις παραλίες της Σκοπέλου και στην προσπάθεια αποφυγής ατυχημάτων στην θάλασσα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ενημερώνει:
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
-  Μην απομακρύνεσαι κολυμπώντας από τις ακτές, όταν μάλιστα δεν ξέρεις καλό κολύμπι. Έχεις σκεφτεί ότι η επιστροφή είναι περισσότερο κουραστική;

-  Καλό είναι να κολυμπάς με παρέα.

- Έχεις φάει; Περίμενε να περάσουν 3 – 4 ώρες για να κολυμπήσεις. Καλό είναι, όμως, ν’ αποφεύγεις να μπαίνεις τελείως νηστικός στο νερό.

- Έχεις πιει οινοπνευματώδη ποτά; Έχε κατά νου ότι αλκοόλ και κολύμβηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός.

-  Μην κάνεις βουτιές σε περιοχές που δεν γνωρίζεις το βάθος ή τη διαμόρφωση του βυθού, ή σε περιοχές με βράχια και πέτρες.

-  Μην σπρώχνεις και μην βυθίζεις άλλους στη θάλασσα.

- Μην κολυμπάς σε περιοχές όπου υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη.

- Μην κολυμπάς, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές και σε θάλασσα με μεγάλα κύματα ή ισχυρά ρεύματα.

- Μην κολυμπάς μόνος τη νύχτα και πάντα να έχεις οπτική επαφή με το σύντροφό σου κολυμβητή.

-  Αν αισθάνεσαι ρίγος ή ζαλάδα, φοβάσαι ή κρυώνεις βγες αμέσως από τη θάλασσα.

- Καθώς κολυμπάς παρατηρείς ότι σε παρασέρνει το ρεύμα; Μην πανικοβάλλεσαι. Δες από πού φυσάει ο άνεμος. Στρέψε το στόμα και την μύτη σου από την αντίθετη  κατεύθυνση και προσπάθησε ΑΠΛΩΣ να κρατηθείς στην επιφάνεια. Παρατηρείς μήπως ότι...

Επιστολή της Ζέττας Μακρή στον υπουργό Ιω. Μανιάτη

Με αφορμή και δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες, όπου αυτή τη φορά συνεργεία της ΔΕΗ του Ν. Μαγνησίας προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών στην οικία τετραπληγικού συμπολίτη μας, η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιω. Μανιάτη, την οποία κοινοποιεί και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α. Ε Αρ. Ζερβό. Στην επιστολή η κα Μακρή αναφέρει:
«Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες απαιτούν την προσοχή όλων μας και την λήψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών ζωής. Τα  άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης  λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών  ή ελλιπούς ενημέρωσης 

Πριν λίγες μόλις μέρες, συγκλονιστήκαμε όλοι μας από  τον θάνατο τετραπληγικής στα Χανιά της Κρήτης λόγω της διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ για οφειλές της.  Όλοι οι αρμόδιοι φορείς  με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, δήλωσαν ότι πρόκειται για τραγικό λάθος και ότι η ΔΕΗ οφείλει να διασφαλίζει την συνεχή παροχή ρεύματος για αυτές τις κατηγορίες συνανθρώπων μας, καθώς τα μηχανήματα υποστήριξης τους έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής μετά από οποιαδήποτε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Δυστυχώς, όμως, οι καταγγελίες συνεχίζονται, με αποτέλεσμα σήμερα να ενημερωθώ ότι  συνεργεία της ΔΕΗ του Ν. Μαγνησίας προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών στην οικία τετραπληγικού συμπολίτη μου. Πιο συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι (Πέμπτη, 24-7-2014) συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στην οικία τετραπληγικού, κατοίκου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας. Το άτομο αυτό είναι...

Σκόπελος / Ζητείται καθαρίστρια - καμαριέρα

Ζητείται καθαρίστρια - καμαριέρα στο ξενοδοχείο "Δελφίνι" για πρωινή απασχόληση.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

Τηλ. 2424023015 / 17 / 18 / 19

Η κράτηση επιβεβαιώθηκε, το δωμάτιο δεν υπήρχε...

Δυσάρεστη έκπληξη ήταν η πρώτη ημέρα στη Σκόπελο για το ζεύγος Συμεωνίδη, αφού όταν έφθασε στο ξενοδοχείο μετά από πολύωρο και κουραστικό ταξίδι δεν υπήρχε κράτηση στο όνομά τους.
«Είχαμε κάνει κράτηση μέσω της Booking.com για 7 βράδια στην τιμή των 385€. Όταν ζητήσαμε το δωμάτιο μάς είπε ότι δεν βρίσκουν κράτηση με το όνομά μας… και ότι είχαν ελεύθερο δωμάτιο, αλλά αυτή τη φορά 40€ την ημέρα ακριβότερο!

Δεν περιμέναμε τέτοια αντιμετώπιση από ανθρώπους που ασχολούνται με τον Τουρισμό, αλλά ευτυχώς εξ αιτίας αυτού του δυσάρεστου γεγονότος γνωρίσαμε την οικογένεια Τζουβαράκου και απολαμβάνουμε το πανέμορφο νησί σας και τους φιλόξενους ανθρώπους του...»

Οι μικρομεσαίοι δεν πάνε διακοπές

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ
Όνειρο απατηλό είναι οι διακοπές για 2 στους 3 μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ευρήματα της τελευταίας έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ που διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία MARC AE.
Aπατώντας σε σχετικό ερώτημα το 64,1% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάει καθόλου διακοπές, το 19,5% δήλωσε ότι θα κάνει τις ίδιες διακοπές περίπου με πέρυσι, το 13,4% θα κάνει διακοπές αλλά με λιγότερες μέρες και πιο οικονομικές σε σχέση με πέρυσι και μόνο το 2,4% θα κάνει περισσότερες ημέρες και πιο άνετες διακοπές. Αναλυτικά οι απαντήσεις στο ερώτημα «Θα πάτε αυτό το καλοκαίρι διακοπές;» έχουν ως εξής:

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι συνεχίζεται η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης για τον τουρισμό με αποτέλεσμα την καθίζηση στις τοπικές οικονομίες και...

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τα διάσημα δαμάσκηνα Σκοπέλου της οικογένειας Γρυπιώτη

Η οικογένεια Γρυπιώτη (ΚΛΙΚ) τα παράγει με αγάπη και μεράκι, χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό τρόπο.
Είναι βιολογικά χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Λίγες πληροφορίες για τα ΜΑΥΡΑ δαμάσκηνα ή τα "γλυκά κορόμηλα" όπως ονομάζονται στη Σκόπελο.
Τα μαύρα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν αξιόλογο ποσά μετάλλων και ιχνοστοιχείων (κάλιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σελήνιο) καθώς και βιταμίνες (A, B6, B3, B2), όλα τα απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. Από ότι λένε οι ειδικοί, κατέχουν εξέχουσα θέση στην απορρόφηση και εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών διότι περιέχουν μέγιστη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών. Κατά συνέπεια βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση ενώ παράλληλα έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη γήρανση του σώματος και του εγκεφάλου. Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι τα μαύρα αποξηραμένα δαμάσκηνα προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα εμποδίζοντας την οξείδωση της κακής χοληστερίνης, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική μικροκυκλοφορία και ασκούν αντικαρκινική δράση. Τα βιοενεργά συστατικά των δαμασκήνων ευνοούν την οστική αύξηση. Σε μελέτη που έγινε παρατηρήθηκε ότι η συστηματική κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων οδήγησε στο σχηματισμό νέου οστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Είναι σε όλους γνωστό πως τα πολύτιμα για το έντερο αποξηραμένα δαμάσκηνα, πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι από τους πιο υγιείς και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης της δυσκοιλιότητας.

Συνεπώς, με σαφώς περισσότερα του ενός οφέλη για...

Καλοκαιρινό μπουρινάκι...

Καληνύχτα απο το λιμάνι Σκοπέλου

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Δρόσος ο Καλύμνιος και ο βλάχος!

Μια καλή ψαριά στο λιμάνι Σκοπέλου
Δρόσος ο Καλύμνιος: Από την Κάλυμνο στην Στενή Βάλα Αλοννήσου,
όπου ζει και ψαρεύει...
Τυχερή ημέρα ήταν η σημερινή για τον Δρόσο, τον Καλύμνιο, αφού στο παραγάδι του έπεσε ένας νοστιμότατος βλάχος 37 κιλών!
«Το ψάρι πιάστηκε στα 150 μέτρα βάθος στην περιοχή της Ψαθούρας και από τα πρώτα δυνατά τραβήγματα που έκανε κατάλαβα για τι ψάρι πρόκειται… Μετά από λίγο βγήκε "φούσκα" και εγώ απλά τον περίμενα στον αφρό, παίρνοντας που και που τα μπόσικα… Σήμερα βγήκε το μεροκάματο» μας είπε ο ψαράς και βουτηχτής Δρόσος φανερά ευχαριστημένος από το δώρο της θάλασσας, όταν τον συναντήσαμε στο λιμάνι Σκοπέλου, όπου είχε έρθει να δώσει τον καλό μεζέ…

Το ψάρι, μέσω του Χρήστου Μακαρατζή, κατέληξε στην ταβέρνα «η κουζίνα της Κυρατσώς» στο παλιό λιμάνι, όπου οι μερακλήδες θα το απολαύσουν παραδοσιακό στιφάδο με σκοπελίτικα δαμάσκηνα και ψητό στη σχάρα…
Ο βλάχος ζει στο βυθό της θάλασσας και είναι...

ΔΕΥΑ Σκοπέλου / Υπενθύμιση

Από τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ένταξη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών από τέλη ύδρευσης - αποχέτευσης βάσει της απόφ. 39/2014 του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, λήγει την 31η Ιουλίου 2014.

Bιοκαλλιεργητές Σκοπέλου / Αίτηση - Δήλωση Εξαίρεσης από το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου 2014

Ο Δήμος Σκοπέλου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων οι βιοκαλλιεργητές της Σκοπέλου πρέπει να υποβάλουν στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της ανωτέρω υπηρεσίας Αίτηση-Δήλωση Εξαίρεσης από το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του Δάκου 2014, προσκομίζοντας επιπλέον Βεβαίωση Συμμόρφωσης ή Βεβαίωσης Προϊόντος από εγκεκριμένο πιστοποιητικό οργανισμό με τον οποίο έχουν συνάψει σύμβαση σε ισχύ.

Έντυπα αιτήσεων υπάρχουν στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Σκοπέλου.  

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια «Γλώσσα 2014»

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«ΓΛΩΣΣΑ 2014» (κλικ)

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND ΣΚΟΠΕΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΑΓΚΑ)
2. ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ
3. ΚΑΤ/ΜΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ
(ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛEIO)

ΓΛΩΣΣΑ
1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ "ΜΑΛΤΟΥΛΑΣ"
2. ΚΑΦΕ '' ΠΛΑΤΕΙΑ''
3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΧΗΣ ΝΤΑΚΗ
4. CAFE BAR "ΠΥΞΙΔΑ"

ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΣΚΙΑΘΟΣ
1. "ΚΑΛΥΨΩ" ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
2. POP ART CAFE ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ

Παράσταση Καραγκιόζη στη Γλώσσα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας σε συνεργασία
με τους συλλόγους γονέων
του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Γλώσσας
παρουσιάζει στην κεντρική πλατεία της Γλώσσας

την Τρίτη 29 Ιουλίου / 9 μ.μ.

παράσταση “Καραγκιόζη”
από τον καραγκιοζοπαίχτη
Σπύρο Ξυπνητό.

«Μπορώ και χωρίς αυτά...»

Το βιβλίο αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες παιδιά στη Σκόπελο και τη Σκιάθο 
Η πρώτη επαφή του Βιβλίου με το νεανικό κοινό φαίνεται ότι εξέπληξε ευχάριστα τους διοργανωτές, αλλά και την ίδια την Έλενα Νταβλαμάνου που δεν περίμενε η πρώτη της συγγραφική απόπειρα να έχει τόσο θετική ανταπόκριση.     
Το ξεκίνημα έγινε στο νησί της Σκοπέλου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φιλόξενου Skopelos Village όπου η διεύθυνση του Ξενοδοχείου καλωσόριζε του μικρούς φίλους με ένα μίνι γευστικό πρωινό.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ιστορία του μικρού μας ήρωα του Λεωνίδα που καθήλωσε τους μικρούς φίλους που με απόλυτη ησυχία άκουγαν προσεκτικά την παρουσίαση της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Έλενας Νταβλαμάνου, να μιλάει για την πλεονεξία, τη σημασία του περιττού και του απαραίτητου και την αληθινή φιλία.

Σήμερα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε…τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;

Ένα ερώτημα που δεν απευθύνεται μόνο στα μικρά παιδιά αλλά κυρίως στους γονείς και γενικότερα στους ενήλικες.

Μέσα από το παιδικό εργαστήρι που είχαν δρομολογήσει οι διοργανωτές οι...

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πολιτιστικές εκδηλώσεις "Γλώσσα 2014"

Ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Γλώσσας διοργανώνει σας προσκαλεί στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις "Γλώσσα 2014" από 1-3 Αυγούστου.
1 Αυγούστου
Μουσικοθεατρική παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Γλώσσας. Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Σκοπέλου. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν: Κρητικό πρόγραμμα Γιώργος Πάγκαλος(λαούτο, φωνή) και Αϊντα (βιολί, φωνή). Και η ορχήστρα «Μουσικά Ταξίμια» με τους Δημήτρης Δέμελης (βιολί), Δημήτρης Χατζηγεωργίου (σαντούρι), Νικόλας Μυλωνάς (κρουστά, φωνή)
Αντώνης Βούλγαρης (λαούτο)
Τιμή εισιτηρίου:7€
2 Αυγούστου
"Ούλοι κάνουνε τη δλιάτσ’ και η μόδα το χαβάτσ’" 
Θεατρική παράσταση της Αγγελικής  Καρβέλη - Κίρμπα. Παίζουν 24 ντόπιοι ηθοποιοί!
Τιμή εισιτηρίου:7€
3 Αυγούστου
Συναυλία με τη μοναδική ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ και την  10μελή ορχήστρα της.      
Τιμή εισιτηρίου:15€                                                          
Ώρα έναρξης: 21.00   
Γήπεδο σχολείων Γλώσσας
Εισιτήριο διαρκείας: 20€
Μειωμένο εισιτήριο διαρκείας: 15€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣIΤΗΡΙΩΝ:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND ΣΚΟΠΕΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΑΓΚΑ)
2. ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ
3. ΚΑΤ/ΜΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΜΑΧΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ
(ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛEIO)

ΓΛΩΣΣΑ
1 ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ "ΜΑΛΤΟΥΛΑΣ"
2. ΚΑΦΕ '' ΠΛΑΤΕΙΑ''
3. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΧΗΣ ΝΤΑΚΗ
4. CAFE BAR "ΠΥΞΙΔΑ"

ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΣΚΙΑΘΟΣ
1. "ΚΑΛΥΨΩ" ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
2. POP ART CAFE ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ

Διάσημο και μοναδικό το δαμάσκηνο Σκοπέλου...

Στις σελίδες του astir magazine, περιοδικό που διατίθεται από το astir palace, ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη ξενοδοχειακά συγκροτήματα με ατελείωτες ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και gourmet εστιατόρια, προβάλλονται τα δαμάσκηνα Σκοπέλου από το κτήμα Γρυπιώτη.

Στη σελίδα 97 του περιοδικού διαβάζουμε:
Τα "μαύρα" ή γλυκά Σκοπέλου, όπως τα ονομάζουν στο νησί, αποτελούν μοναδική ποικιλία παγκοσμίως. Τα γνωρίζουμε κι ως Agen Σκοπέλου, τα μοναδικά φυσικά γλυκίσματα που συνοδεύουν κάθε μας στιγμή. 
Ο Αθανάσιος Γρυπιώτης ακολουθεί την παραδοσιακή μέθοδο αποξήρανσης, μία ιδιαίτερη και προσεκτική διαδικασία, κατά την οποία οι καρποί λιάζονται για τρεις με τέσσερις ημέρες και μετά τοποθετούνται σταδιακά σε ξυλόφουρνους, αφού προηγηθούν μαλάξεις με το χέρι σε κάθε ένα μέχρις ότου επιτευχθεί η τελειότητα του τελικού προϊόντος. 
Οι βιολογικές καλλιέργειες στο μοναδικό μικρο-περιβάλλον του νησιού της Σκοπέλου δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το ξεχωριστό φρούτο…

Στη Σκόπελο ο Τζανλουίτζι Μπουφόν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ

Την Σκόπελο επέλεξε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου για να "γεμίσει μπαταρίες" μετά από ένα κουραστικό Παγκόσμιο Κύπελο και λίγο πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Γιουβέντους.

Τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, πρωταθλητή κόσμου το 2006 με την εθνική Ιταλίας, ανακάλυψε στη Σκόπελο ένας άλλος τερματοφύλας που τον έχει ως πρότυπο, ο Σκοπελίτης Γιώργος Ταλαδιανός, που φωτογραφήθηκε μαζί του.

Ο Τζίτζι δήλωσε γοητευμένος με την Σκόπελο, το πράσινο και τις πανέμορφες ακρογιαλιές της...

…και στον Αθλητισμό!

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Πανταχού παρόν!

Σκόπελος / Ενδιαφέροντες αγώνες beach volley

Το δίδυμο Βασίλη Γαρουφαλή - Λευτέρη Θάνου πήρε το τουρνουά beach volley ανδρών που έγινε στην παραλία Σκοπέλου, αφού στον τελικό κέρδισε τους αδελφούς Σταμάτη και Παντελή Χρυσοφό μετά από ένα πολύ καλό αγώνα...
Ημιτελικός α'
Μαρκόπουλος - Καραγιώργος
Γαρουφαλής - Θάνος
Ημιτελικός β'
Χρυσοφός Στ. και Παντ.
Γεράκης - Χριστίνης

Σκόπελος: Ζητείται ψήστης-τυλιχτής/ια και σερβιτόρος

Ζητείται ψήστης-τυλιχτής/ια και σερβιτόρος για ψητοπωλείο στην Σκόπελο.

Τηλ. επικοινωνίας: 6947 40 22 21.

Μαθήματα κολύμβησης στην παραλία Σκοπέλου

Συνεχίζονται τα μαθήματα κολύμβησης στην παραλία Σκοπέλου, όπου ο εκπαιδευτής κολύμβησης του ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου (Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.) Τάσος Χιώτης μαθαίνει στα παιδιά τις πρώτες τεχνικές κολύμβησης...

Πάμε για μια μπύρα...

Μεσημέρι Κυριακής στον "Νάστα"...

Κυριακάτικη βόλτα με το ποδήλατο...

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τόνος Αλοννήσου στην Άνω Γλυφάδα!

Στο σημερινό κυριακάτικο "ΒΗΜΑ" και στο ένθετο ΒΗΜΑ GOURMET, σελ. 26 και στη στήλη ΜΙΚΡΑ και ΖΟΥΜΕΡΑ, (δοκιμάσαμε και μας άρεσαν στους δρόμους) που υπογράφει η διευθύντρια σύνταξης Ιωάννα Σουφλέρη, γίνεται αναφορά στα "Γιουβετσάκια" του φίλου των Βορείων Σποράδων Χάρη Τζίτζη, ο οποίος δηλώνει -και είναι- συλεκτηs σπάνιων πρώτων υλών!
Τιμώμενο πιάτο ο τόνος Αλοννήσου στη λαδόκολλα!

Διαβάστε τί γράφει, μεταξύ άλλων, το ΒΗΜΑ GOURMET:

«Γιουβετσάκια: Αξίζει να πας

Τα Γιουβετσάκια δεν χρειάζονται συστάσεις. Εδώ και πολλά χρόνια το πάθος του Χάρη Τζίτζη για την άριστη πρώτη ύλη και η μαεστρία της Εύας στην κουζίνα έχουν συγκεντρώσει στην αυλή της Άνω Γλυφάδας όλους τους καλοφαγάδες του λεκανοπεδίου. Έχοντας νοσταλγήσει την ευγένειά τους και αναζητώντας λίγη δροσιά μια ζεστή Κυριακή του Ιουνίου, φτάσαμε οικογενειακώς στα "Γιουβετσάκια" και καταλάβαμε το μοναδικό διαθέσιμο τραπέζι…
(…)
Ο λόγος που γράφω είναι για να σας συστήσω ένα απαράμιλλο πιάτο: τον ψημένο στη λαδόκολλα τόνο Αλοννήσου που ήρθε νοστιμότατος και ζουμερότατος, με μουστάρδα, η οποία ενίσχυε τη γεύση του χωρίς να την επισκιάζει και συνοδευόμενος από τραγανά βραστά κολοκυθάκια.

Αξίζει τον κόπο να φθάσετε στην Ιθώμης και μόνο για αυτόν.

Ι.Σ.»

ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙΑ: ΙΘΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΩΡΕΩΣ, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΤΗΛ. 210 964 8081

Τα ονόματα των τυχερών της δεύτερης κλήρωσης του καταστήματος Best Shop στη Σκόπελο

Έγινε και η δεύτερη εβδομαδιαία κλήρωση ανάμεσα στους πελάτες όλης της εβδομάδας του καταστήματος Best Shop και οι 10 τυχεροί που κερδίζουν από μία δωροεπιταγή των 100 € για διάφορα προγράμματα Spa στο Skopelos Holidays 5* είναι οι εξής:

 1. ΠΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ
 2. ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 3. ΓΚΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΑΜΑΛΙΑ)
 4. ΨΥΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 5. DERAEVE ROBERT
 6. ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 7. ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
 8. ΚΟΣΥΦΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
 9. DERAEVE JANE
10. ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Όπως είναι γνωστό (κλικ) κάθε εβδομάδα θα γίνονται κληρώσεις και στην κληρωτίδα θα μπαίνει κάθε επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα, άρα όσες περισσότερες επισκέψεις, τόσες πιο πολλές πιθανότητες για τον καθένα.
  • Τις τελευταίες 2 εβδομάδες η Best Shop, θέλοντας να ευχαριστήσει τους πελάτες της που την τιμούν με την παρουσία τους, έχει μοιράσει δώρα αξίας 2000 €!


Κάθε εβδομάδα θα κληρώνονται διάφορα πλούσια δώρα.

Βest Shop
Τηλ. 24240 22033
Σκόπελος

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ανακατασκευάζονται καλντερίμια στη Σκόπελο και τη Γλώσσα προϋπολογισμού 550.000 €

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Ανακατασκευή καλντεριμιών  οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας», προϋπολογισμού 550.000 €.
Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο και αναμένεται πλέον ο διαγωνισμός για το έργο που θα διενεργηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Απρίλιο 2014 και είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ). Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την ανακατασκευή καλντεριμιών, εντός των ορίων των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου,  σε δρόμους που ...

Ώρα για γλυκό αυγάτο

Μοσχοβολούν οι γειτονιές της Σκοπέλου, αφού αυτή την εποχή οι Σκοπελίτισσες νοικοκυρές, αλλά και μικροί παραγωγοί, φτιάχνουν το περίφημο αυγάτο, γλυκό κουταλιού που φτιάχνεται μόνο στη Σκόπελο, από την ομώνυμη ποικιλία δαμάσκηνου.
Οι φωτογραφίες από τη συγκομιδή στον Καλόγηρο, στο κτήμα Γρυπιώτη και από εκεί στην κυρία Ελένη για να φτιάξει γλυκό "χρώμα λίρα" όπως το αποκαλεί...