Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Εξετάσεις ζωνών για τους αθλητές του Α.Σ. ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ

Οι αθλητές TaeKwonDo του Αθλητικού Συλλόγου ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ έδωσαν το Σάββατο 28 Ιουνίου εξετάσεις για απόκτηση – άνοδο ζώνης, παρουσία του εκπρόσωπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας – εξεταστή Λεωνίδα Καλορίζου (6 dan ITF) και πάρα πολλών γονέων και συγγενών των μικρών αθλητών, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Μετά το τέλος των εξετάσεων οι μικροί αθλητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του εξεταστή και του προπονητή τους Στέργιου Μαυροειδή, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο.

Αλόννησος - Παλιό Χωριό // Μια βραδιά έντεχνης και λαϊκής μουσικής κάτω από τα αστέρια!

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 21:00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Ναυτικός Όμιλος και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλιάς Αλόννησου σας προσκαλούν σε μια βραδιά έντεχνης και λαϊκής μουσικής κάτω από τα αστέρια!

Παίζουν οι:

Κων/νος Μούτος
Λαδόπουλος Βασίλης
Μυλωνάς Νίκος
Τσεργούλας Νίκος

στην κεντρική πλατεία του Παλιού Χωριού (στάση λεωφορείου)

Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγοί της εκδήλωσης:
Aegean Flyinf Dolphins
Ταβέρνα "Το Αλώνι"
Cafe - Bar "Πιπέρι"
Cafe - Bar "Αέρηδες"
Παντοπωλείο Μαρία Βαφίνη
Cafe - Bar - Restaurant " Πανσέληνος"
"Περί Ορέξεως"
Παγωτερία Artigianale Home Made Ice-Cream
Αρτολιχουδιές - Ροδαράκης Κων/νος
Οβελιστήριο - Ο Γύρος του χωριού
Εστιατόριο - Ψησταριά "Το Κάστρο"
Τουριστικά - Είδη Δώρων "Δέσποινα"
Χειροτεχνικές Δημιουργίες "Το εργαστήρι"

Σκιάθος / Γιορτάστηκε η ημέρα της Μητέρας και του Πατέρα

Εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στον αύλειο χώρο του ξωκλησιού του Αη-Γιώργη για την ημέρα της μητέρας και του πατέρα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτα Διολέττα απηύθυνε χαιρετισμό και  αναφέρθηκε στο ιστορικό για την ημέρα της μητέρας.

Καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν και ο Σκιαθίτης συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ημέρα του πατέρα και παρουσίασε το βιβλίο του «Αν ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος».

Συμπόσιο για τη "Φόνισσα" στη Σκιάθο

Με αφορμή τη νέα όπερα του Γιώργο Κουμεντάκη

  • 6 Ιουλίου 2014 Μπούρτζι, Σκιάθος
  • Ώρα έναρξης: 21.00 Είσοδος ελεύθερη

Στο πλαίσιο των εργασιών του συμποσίου για το διάσημο έργο του κορυφαίου Σκιαθίτη Λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα παρουσιαστούν -σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση- μουσικά αποσπάσματα της Φόνισσας, της νέας όπερας του καταξιωμένου συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη. Η όπερα θα παρουσιαστεί σε ολοκληρωμένη μορφή τον Νοέμβριο του 2014 στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε ποιητικό κείμενο του Γιάννη Σβώλου, σκηνικά του εικαστικού καλλιτέχνη Πέτρου Τουλούδη και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Ομιλητές:

Μύρων Μιχαηλίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ
Γεωργία Φαρίνου Μαλαματάρη, Καθηγήτρια Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Δημήτρης Πολυχρονάκης, Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Δημήτριος Βεργέτης, Ψυχαναλυτής, μέλος της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και διευθυντής του περιοδικού ψυχανάλυσης και φιλοσοφίας «αλήthιεια»
Γιώργος Κουμεντάκης, Συνθέτης Φόνισσας
Γιάννης Σβώλος, Μουσικοκριτικός, λιμπρετίστας Φόνισσας
Αλέξανδρος Ευκλείδης, Σκηνοθέτης Φόνισσας

Με τη συμμετοχή Μονωδών, Πολυφωνικού και Οργανικού συνόλου.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Σκιάθος" και με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.

Πρατήριο υγρών καυσίμων Shell αφοί Μπάλλα / Γλώσσα

…απελευθερώστε την δύναμη του κινητήρα σας!

Eίστε έτοιμοι για το απόλυτο Test Drive; Την  Τρίτη 1 Ιουλίου , κάντε ένα Test Drive με  Shell V-Power  στην τιμή της απλής αμόλυβδης… και απελευθερώστε την δύναμη του κινητήρα σας!

ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΛΑ
ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΤΗΛ. 24240 34120

Γεωτρήσεις...

Βρήκαμε νερό..!

Beach Volley αξιώσεων στην παραλία Σκοπέλου

Ελένη Σπύρου - Γιάννης Τσακάλης το χρυσό μετάλλιο
Με μεγάλη επιτυχία και με αγώνες και φάσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, τελείωσε την Κυριακή 29 Ιουνίου το 3ήμερο Μικτό Τουρνουά Beach Volley που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Σκοπέλου.
Στο τελικό έπαιξαν η Μαρία Φλωρούς και Βασίλης Γαρουφάλης που αντιμετώπισαν την Ελένη Σπύρου και τον Γιάννη Τσακάλη, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι ήταν το τελευταίο τουρνουά που έλαβε μέρος και στα επόμενα θα ασχοληθεί μόνο με τα οργανωτικά...

Επισημάνσεις προς την Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου

Ο από 1ης Σεπτεμβρίου Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης γράφει στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες», απευθυνόμενος στην Τουριστική Επιτροπή:
«Θα ήθελα να σας επισημάνω μερικά απλά και  αυτονόητα.

1)Στις καθορισμένες στάσεις να τοποθετηθούν πινακίδες και πάνω σε αυτές να αναρτηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων προς τις δυο κατευθύνσεις.

2) Να τοποθετηθούν ξύλινες πινακίδες σε σταυροδρόμια κύριων δρόμων, μονοπατιών, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς, θρησκευτικούς κλπ.

3)Να καθαριστεί η χωματερή που βρίσκεται στο δρόμο Σκοπέλου - Σταφύλου στη διασταύρωση προς Προφήτη Ηλία.

4) Η παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο AEOLOS είναι γεμάτη από διάφορα αντικείμενα, πρέπει να καθαριστεί και να την αναδείξουμε, είναι χρυσός μια παράλια για κολύμπι  δίπλα στη χώρα.

Άγγελος Ξηντάρης
νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σκιάθος / Ένα ERGON άκρως οδηγικό…

Τα πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου ετοιμάζουν και φέτος τα σακίδιά τους για την κατασκήνωση που θα γίνει 20 με 26 Ιουλίου στον παραδεισένιο Ασέληνο της Σκιάθου. Μαζί τους θα είναι Πουλιά και στελέχη από την Κοζάνη για να μοιραστούν το όνειρο της κατασκήνωσης με τον μοναδικό τρόπο που ο Οδηγισμός οργανώνει. 
Η κατασκήνωση αποτελεί το αποκορύφωμα της δουλειάς στο Σμήνος κατά τη διάρκεια του χρόνου. Όπως φάνηκε από την αξιολόγηση των Πουλιών η χρονιά που πέρασαν ήταν «σκέτη γλύκα».

Αυτό το απέδειξαν όταν τα 26 Πουλιά του Σμήνους Σκιάθου όταν φιλοξενήθηκαν στο χώρο του εστιατορίου ΕΡΓΟΝ της Σκιάθου. Εκεί αφού ζωγράφισαν τις ποδιές κουζίνας τους, έριξαν, πιπέρι, αλάτι ή ζάχαρη στις δράσεις του χειμώνα αξιολογώντας αρνητικά, μέτρια ή θετικά αντίστοιχα τις συγκεντρώσεις της χρονιάς. Καλοκαιρινά και αποκριάτικα πάρτι, εκδρομές εντός και εκτός του νησιού, πράξεις προσφοράς, εκπλήξεις, εργαστήρια και παιχνίδια στην πόλη και φυσικά πολλά ΜΠΙΣΚΟΤΑ ήταν λίγα από τα δρώμενα του περασμένου χειμώνα.

Αφού έκαναν την γευστική αξιολόγησή τους, ως μικροί μάγειρες συμμετείχαν στα μαθήματα μαγειρικής του ΕΡΓΟΝ. Πρόκειται για ένα θεσμό του καταστήματος που ενθαρρύνει πολύ ιδιαίτερα τους ευρωπαίους τουρίστες της Σκιάθου. Μετά σαν μια ομάδα στο μεγαλύτερο παιδικό τραπέζι που στρώθηκε ποτέ στο ΕΡΓΟΝ φάγανε όλα...

Διαμαρτυρία για το λεύκωμα «Βόρειες Σποράδες»

Αγαπητοί συντελεστές της εφημερίδας,

Είναι η πρώτη φορά που επικοινωνώ άμεσα μαζί σας, αν και είστε το πρώτο καθημερινό κλικ του υπολογιστή μου, μιας και είστε (κατά την γνώμη μου) η πιο έγκυρη πύλη ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα του τόπου καταγωγής μου (Σκόπελος).

Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας σήμερα είναι για να διαμαρτυρηθώ προς τους πάσα κατεύθυνση αρμόδιους που ασχολούνται με την τουριστική προβολή του νησιού μας, για την παντελή έλλειψη δημόσιων σχέσεων που θα έπρεπε να τους διακρίνει. Και εξηγούμαι.

Σήμερα το πρωί αγόρασα το φύλλο της έγκριτης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που ως γνωστό έχει φωτογραφικό αφιέρωμα για τα νησιά των Σποράδων. Μετά το αρχικό ξεφύλλισμα του τόμου με τις φωτογραφίες, δεν πίστευα στα μάτια μου και για τον λόγο αυτό τον ξεφύλλισα ξανά. Το ίδιο αποτέλεσμα. Από τις 80 φωτογραφίες, ΜΟΝΟ οι 10 από αυτές είχαν ως θέμα το νησί μας. Το θεωρώ απαράδεκτο, όπως όλοι μας πιστεύω. Δεν θα σταθώ στο τι πρέπει να γίνει, γιατί θα μιλήσουμε για πράγματα αυτονόητα μεν, άγνωστα στους ιθύνοντες δε.

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν σαν ένα πρώτο βήμα διαμαρτυρίας και εφόσον δεν έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της εφημερίδας σας, να δημιουργήσετε στα κοινωνικά δίκτυα μία σελίδα με την διαμαρτυρία προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για την άνιση κατανομή φωτογραφιών στον συγκεκριμένο τόμο, γιατί για να είμαστε δίκαιοι, η εφημερίδα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της αδικίας που έλαβε χώρα. Αν γνώριζα να το κάνω, να είστε σίγουροι πως θα το είχα υλοποιήσει.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Καλαντζής
Αγαπητέ κ. Καλάντζη 
το λεύκωμα «Βόρειες Σποράδες», όπως και άλλα που...

Σκόπελος / Από τους χθεσινούς θεαματικούς αγώνες...

Παραλία Σκοπέλου / beach volley

Σήμερα στις 8.30 μ.μ. ο τελικός...

Ο Σταμάτης και το Ελενάκι πάνε για beach volley...

-Σταμάτη, η Εθνική πήγε στους 16 και έμεινε Βραζιλία...
-Ο.Κ. Ελενάκι, κι έμεις πάμε για βόλεϊ στης Σκοπέλου την παραλία!
Συνεχίζονται και σήμερα από τις 4 μ.μ. οι μικτοί αγώνες beach volley στην παραλία Σκοπέλου και το βράδυ στις 8.30 περίπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα δύο ζευγάρια που θα φθάσουν στον τελικό...

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων (κτίριο Ξενία) την Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., για συζήτηση και λήψη απόφασης  για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την εφαρμογή του Ν. 4250/14 για την αξιολόγηση (κλικ) των υπαλλήλων»

Γιατρός μίλησε για τα προβλήματα της Υγείας και κλήθηκε σε απολογία...

ΔΥΠΕάρχης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η εποχή Βορίδη εγκαινιάζεται...
Η εποχή Βορίδη εγκαινιάζεται, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ένωση γιατρών Ρεθύμνου και o Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αναφερόμενοι στην κλήση σε απολογία του Μ. Μεραμβελιωτάκη.
Η... ανακοίνωση:


«Η τοποθέτηση Βορίδη στο Υπουργείο Υγείας δεν ήταν βέβαια τυχαία.

Στόχος ήταν η ολοκλήρωση του καταστροφικού έργου των μνημονιακών κυβερνήσεων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Στόχος ήταν επίσης η πλήρης φίμωση κάθε φωνής που θα αναδεικνύει τις δραματικές πια συνθήκες εργασίας των Γιατρών και των Εργαζομένων του Ε.Σ.Υ.

Τρανταχτό παράδειγμα, η κλήση σε απολογία του Μ. Μεραμβελιωτάκη, Γιατρού του ΚΥ Μοιρών, από το ΔΥΠΕάρχη Κρήτης κ. Γρηγοράκη. Ο λόγος; Ο εν λόγω Γιατρός ανέδειξε σε ομιλία του τα προβλήματα των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ν. Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές των Μνημονίων οδηγούν αναπόφευκτα σε κλείσιμο κάποιων ΚΥ.

Ο κ. Γρηγοράκης δεν έχασε ευκαιρία. Πιστός απολογητής των πολιτικών της διάλυσης, ακολούθησε την τακτική ΒορίδηΜιλάς; Πέφτει... τσεκούρι.

Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε σε απολογία ο Γιατρός είναι -κατά το ΔΥΠΕάρχη- ότι...

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ζητείται τσουκάλι και μακαρόνια...

Έναν πετεινό έχουν στην κατοχή τους οι δύο Γιάννηδες και ζητούν κάποιον να βάλει το τσουκάλι και τα μακαρόνια (άντε, και λίγη σκοπελίτικη μυζήθρα)...

«Τα μπουζούκια τα έχω κανονίσει εγώ...» μας είπε ο Ζορό, «εσείς φροντίστε για τα υπόλοιπα...»

Σκιάθος / Αναστήλωση της πηγής στη θέση Πρυί

Με πρωτοβουλία και δαπάνη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»  αναστηλώθηκε μια από τις ιστορικές πηγές της Σκιάθου, η πηγή στη θέση "Πρυί".
Η πηγή βρίσκεται  επί του  ιστορικού μονοπατιού της Σκιάθου, που συνέδεε την μεσαιωνική καστροπολιτεία «Κάστρο» της Σκιάθου με το σημερινό λιμάνι. Όταν περί το 1350 οι Σκιαθίτες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την παλιά πόλη και να εγκατασταθούν στο βόρειο μέρος του νησιού, το γνωστό Κάστρο,  “εξ ανάγκης δια φύλαξιν κατά των πειρατών και των βαρβάρων”, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στο διήγημα "Στο Χριστό στο Κάστρο", προέκυψε η ανάγκη κατασκευής μονοπατιού. Σήμερα σώζονται λιθόστρωτα τμήματά του σε τέσσερα σημεία, στα τοπωνύμια ρέμα Μαμούς, Κρύο Πηγάδι, Τρεις Σταυροί και Πρυί.

Η τοποθεσία ονομάστηκε "Πρυί" (Πυργί) από τα ερείπια του στρογγυλού αρχαίου Πύργου, ο οποίος προστατεύεται ως ιστορικό - διατηρητέο μνημείο από το 1965 με  Υπουργική Απόφαση (ΥΑ 3988/21-9-1965 - ΦΕΚ 644/Β/2-10-1965). 

Επί του λιθόστρωτου είχε κατασκευασθεί μια μικρή στέρνα για να συγκεντρώνει το νερό, η οποία σώζεται έως σήμερα. Το 1936 κατασκευάστηκε, όπως αναγράφεται στην μαρμάρινη πλάκα, μια μικρή μαρμάρινη βρύση, η οποία κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του 1980, όταν...

Εικόνες ντροπής...

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Είναι αδιανόητο, σε ένα τουριστικό και κοσμοπολίτικο νησί όπως είναι η Σκιάθος, να θανατώνονται αδέσποτα γατάκια, με τον πιο εξευτελιστικό και απάνθρωπο τρόπο! Και ειλικρινά δεν μπορώ να το κατανοήσω πώς υπάρχουν άνθρωποι, αν μπορούν να χαρακτηριστούν άνθρωποι, που προβαίνουν σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες! Οι ενέργειες αυτές παρατηρούνται σε συγκεκριμένη γειτονιά του νησιού, κάπου κοντά στο παλιό Νηπιαγωγείο... Και μάλιστα το κακό ξεκινά κάθε χρόνο με το ξεκίνημα της Άνοιξης και πάντα εντείνεται μετά το Πάσχα... Είχαμε παλιότερα διαμαρτυρηθεί ως Εκπαιδευτικοί. Η απάντηση όμως της αστυνομίας ήταν ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας και υπάρχουν μόνο υπόνοιες, δεν μπορεί να γίνει κάτι...

Αποτέλεσμα... έχει περάσει καιρός και οι δολοφονίες συνεχίζονται...Και πάντα στη ίδια γειτονιά!

Στην εποχή μας οι φιλοζωικές εταιρείες και τα...

Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται, ότι σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα παρασκευή (27-06-2014) από τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (28-06-2014) στην ηπειρωτική Θεσσαλία και τις Βόρειες Σποράδες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους άνεμους (7 με 8 μποφόρ) και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.

Στις περιοχές ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων είναι σήμερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης), καθώς και την χρήση υπαίθριων ψησταριών και την ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου η καύση των αγρών.

Συννεφιά και άπνοια αυτή την ώρα στη Σκόπελο

Μικτό τουρνουά beach volley στην παραλία Σκοπέλου

Όλα τα κορμιά στην άμμο για θέαμα και διασκέδαση

Αρχίζει σήμερα στις 4 μ.μ. και θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και την Κυριακή την ίδια ώρα, το μικτό τουρνουά beach volley στην παραλία Σκοπέλου.

Αναμένονται αγώνες συναρπαστικοί με αξιόλογες φάσεις, που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και θα προσθέσουν ακόμα περισσότερους φίλους στο αγαπημένο άθλημα του καλοκαιριού.

Την Κυριακή περίπου στις 8 μ.μ. θα γίνει ο τελικός του τουρνουά.

Πρόσκληση του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου (Ν.Ι.Κ.Ο.Σ.)

Το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του ομίλου θα γίνει συνάντηση -γνωριμία των ενδιαφερομένων μαθητών με την εκπαιδεύτρια της ιστιοπλοΐας Στεφανία Κοχύλη και τον εκπαιδευτή  της κολύμβησης Τάσο Χιώτη.

Επίσης θα ανακοινωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δύο αθλημάτων της φετινής περιόδου.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μια καλή και ορεξάτη καλοκαιρινή περίοδο.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ζωντανή μουσική στον "Νάστα" το τριήμερο

Με ζωντανή μουσική θα λειτουργήσει η γνωστή σας ταβέρνα - τσιπουράδικο "ο Νάστας" την Παρασκευή 207, Σάββατο 28, Κυριακή 29 Ιουνίου) με τους Γιάννη Παλαιολόγο, Γιώργο Αναγνώστου και Γιώργο Φάλκο.

Ο Γιάννης Νάστας σας προσκαλεί να γευτείτε την υπέροχη κουζίνα της ταβέρνας με ποικιλίες από κρεατικά, ολόφρεσκα ψάρια και πλούσιους τσιπουρομεζέδες.

Κρατήσεις: 24240 23441, 6975 786 351

«Μπορώ και χωρίς αυτά...»

Το βιβλίο ταξιδεύει στη Σκόπελο και τη Σκιάθο
το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουλίου
Μια ιστορία για την πλεονεξία,
τη σημασία του περιττού και
του απαραίτητου,
την αληθινή φιλία…,
μια ιστορία για παιδιά
από την Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα Έλενα Νταβλαμάνου και την «Δυάς» εκδοτική
Σήμερα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε…τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;
«Θέλω κι άλλα…θέλω κι
 άλλα…» λέει κάθε τόσο ο Λεωνίδας κλαψουρίζοντας, έχοντας την απαίτηση να του δώσουν ακόμη και αν οι άλλοι δεν μπορούν ή δεν έχουν.
Έχει μια αδυναμία… Θα μπορέσει να ζήσει άραγε και χωρίς αυτή; Τι γίνεται όμως όταν αυτή η «αδυναμία» δίνει τη θέση της στη «δύναμη» της φιλίας; Πόσο μπορεί να του αλλάξει τη ζωή ένας καινούριος συμμαθητής; 

Στη Σκόπελο το βιβλίο θα παρουσιαστεί παράλληλα με βιωματικό εργαστήρι για παιδιά το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στο
Skopelos Village ενώ την επόμενη ημέρα στη Σκιάθο στις 11 το πρωί στο Μπούρτζι.
Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»

Νέες, προς τα κάτω τιμές, από το Κέντρο Πισίνας Σκοπέλου

Ο εφιάλτης ενός υπουργού

της Παρασκευής Κουτούμπα
Έφτασε μπροστά στην κλειστή δρύινη πόρτα. Ένα χοντρό τριχωτό χέρι από το πουθενά, ακουμπώντας φευγαλέα τη μύτη του, έσπρωξε με σιγουριά την πόρτα και την άνοιξε.
-Περάστε, υπουργέ.
Σχεδόν αμέσως το κενό της ανοιγμένης πόρτας γέμισε κάμερες, φωτογραφικούς φακούς, μικρόφωνα με λογότυπα μεγάλων καναλιών, αγχωμένες φάτσες και ένα-δυο βαμμένα στόματα. Βαβούρα. Κάπου ανάμεσα κι ένα ανοιχτό ντεκολτέ με πλούσια θέα. Χμ, ωραίο κομμάτι.
-Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ! Ανοίξτε!
Το ίδιο τριχωτό χέρι παραμέρισε με μια κίνηση τη δημοσιογραφική μάζα. Αυτός μηχανικά ίσιωσε την πλάτη, ρούφηξε ό, τι μπορούσε από το στομάχι του και πήρε αλύγιστο ύφος. Ένιωσε ακαταμάχητος. Αλλά για δηλώσεις ούτε λόγος. Το θέμα έκαιγε από παντού. Μέχρι ένα μήνα πριν διαβεβαίωνε τρίχες. Τώρα, πριν λίγο, μέσα είχαν μόλις υπογράψει το ακριβώς αντίθετο. Έτοιμος μεζές να τον κατασπαράξει η αντιπολίτευση – και κείνοι οι άπλυτοι που λυσσάγανε κάθε μέρα έξω απ’ το υπουργείο. Ξεροκατάπιε. Όμως οι κάμερες γράφανε. Κι η Ρένα επέμενε: όσο πιο αντιπαθή σε κάνουν οι...

Πρώτο κύμα καύσωνα γι' αυτό το καλοκαίρι

Με "δροσιά" οι Βόρειες Σποράδες 35 C το μεσημέρι

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες με παροδικές νεφώσεις και μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014. Το απόγευμα μεμονωμένες μπόρες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 40 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 21 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στις Κυκλάδες να μην ξεπερνάει τους 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανοιχτά νοτιοανατολικοί μέτριοι.

meteo.gr

Ψήφισμα των εργαζομένων του Δήμου Σκοπέλου για την "αξιολόγηση" - σφαγείο

Με σκοπό να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αφού πλέον έχουν πειστεί ότι ατομικές λύσεις δεν υπάρχουν, οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι της Σκοπέλου πραγματοποίησαν την Δευτέρα 23 Ιουνίου, στο κτίριο "Ξενία", συνέλευση  με κύριο θέμα την "αξιολόγηση" - σφαγείο υπαλλήλων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των Δήμων.
Στο τέλος της συνέλευσης εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα των εργαζομένων:

«Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο ΞΕΝΙΑ, μετά από το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΜΕ-ΟΤΑ Βορείων Σποράδων, για να συζητήσουμε το ζήτημα της «αξιολόγησης» των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με το Ν. 4250/14:

Καταγγέλλουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που υλοποιώντας τις αντεργατικές επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ,  οδηγεί μέσω της εφαρμογής της «αξιολόγησης» σε διαθεσιμότητα και απολύσεις χιλιάδες υπαλλήλους ενώ, παράλληλα,  με την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών παραδίδει στους μεγαλοεπιχειρηματίες κερδοφόρους τομείς για να...

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η Αλόννησος συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού των ακτών "Μεσόγειος S.O.S"

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 ο Ναυτικός Όμιλος Αλοννήσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα Διαχείρισης Θαλασσίου Πάρκου Βορείων Σποράδων και την Mom θα συμμετάσχουν στην πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού των ακτών "Μεσόγειος S.O.S".

Εθελοντές από όλους τους φορείς και κάτοικοι της Αλοννήσου θα συνδράμουν στον καθαρισμό της Νήσου Περιστέρα και άλλων ακτών της περιοχής.

Σημείο Συνάντησης των εθελοντών: Το λιμάνι του Πατητηρίου
Ώρα αναχώρησης: 08:00 π.μ.
Πληροφορίες: 6978594254

Συνάντηση Μιχελή - Ντινόπουλου

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής. Ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα του Δήμου και να ζητήσει από τον Υπουργό να βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους. 

Ειδικότερα ζητήθηκε από τον Δήμαρχο η αρωγή του Υπουργείου στην ανανέωση του στόλου των απορριματοφόρων και η διευθέτηση των προσλήψεων στη ΔΕΥΑΣ και στο Δήμο που έχουν εγκριθεί μεν, αλλά καθυστερούν λόγω των γνωστών περιορισμών στις προσλήψεις προσωπικού. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τα θέματα και να επανέλθει με τη νέα δημοτική αρχή.

Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τη πορεία του έργου της task force, στο οποίο συμμετέχει πιλοτικά και ο Δήμος Σκοπέλου (μαζί με άλλους 4 Δήμους) και το οποίο περατούται στο τέλος   του Ιουλίου.

Ο βλάχος είναι... νόστιμος!

Ώρα για σπέσιαλ ψαρόσουπα
"Ειδικές δυνάμεις" χρειάστηκαν για να σηκωθεί και να καθαριστεί ο 50 κιλών βλάχος που έφθασε πριν λίγο στην ταβέρνα - ουζερί "ο Νάστας" και αυτή τη στιγμή φιλετάρεται από την Μαρία, κάτω από τις οδηγίες του Γιάννη Νάστα.

Το κεφάλι θα γίνει σούπα για μερακλήδες, τα φιλέτα στη σχάρα και μεγάλο μέρος του ψαριού θα γίνει στιφάδο, με την παραδοσιακή σκοπελίτικη συνταγή με τα δαμάσκηνα.

Ο βλάχος ζει στο βυθό της θάλασσας και είναι συγγενικό ψάρι με το ροφό, αλλά νοστιμότερος από αυτόν.

Ψαρεύεται δύσκολα γιατί είναι πονηρό και δυνατό ψάρι, το μήκος του μπορεί να φτάσει γύρω στο 1,5 μέτρο και το βάρος του μέχρι και 60 κιλά.

ΤΑΒΕΡΝΑ - ΟΥΖΕΡΙ "ΝΑΣΤΑΣ"

Τηλ. 24240 23441 / 6975 78 63 51

Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας Μητέρας και Πατέρα

 Στον Άη Γιώργη της Λίμνης
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00 στον προαύλιο χώρο του ξωκλησιού του Αη-Γιώργη θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την ημέρα της μητέρας και του πατέρα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτα Διολέττα θα απευθύνει χαιρετισμό και θα αναφερθεί στο ιστορικό για την ημέρα της μητέρας.

Καλεσμένος στην εκδήλωση θα είναι και ο Σκιαθίτης συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος θα αναφερθεί στην ημέρα του πατέρα και θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Αν ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος».

Η Ματούλα Χονδρονικολή (Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου) θα ερμηνεύσει απόσπασμα σχετικό με τη μάνα από το βιβλίο του Γιώργου Σανιδά «Το Κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα». 

Η Ζωή Προύσαλη (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου), θα παρουσιάσει το βιβλίο «Ναυαγισμένοι Έρωτες» του Γ. Σανιδά, θα ερμηνεύσει την καμάρα του Αη-Γιώργη και θα αναφερθεί λεπτομερέστερα στη σκηνή (από το συγκεκριμένο βιβλίο) «τα βαφτίσια» που γίνονται στον Αη-Γιώργη.

Θα προσφερθούν γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Αισθητική προσώπου με βελονισμό

Η Ιατρός βιοπαθολόγος, Μικροβιολόγος και ειδική στον βελονισμό Λίνα Λεμονή απαντά σε 4 ερωτήσεις σχετικά με τον αισθητικό βελονισμό για τις αναγνώστριες, αλλά και γιατί όχι για τους αναγνώστες, της εφημερίδας «Βόρειες Σποράδες».
Οι ρυτίδες και η χαλάρωση της επιδερμίδας ήταν και παραμένουν ο εφιάλτης κάθε γυναίκας. 'Ομως και η ιδέα του χειρουργείου είναι εξ ίσου, αν όχι περισσότερο, εφιαλτική. Ευτυχώς σήμερα οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για την πρόληψη της γήρανσης του προσώπου είναι πολλές. Μία από τις πιο αποτελεσματικές, ανώδυνες και χωρίς παρενέργειες είναι ο αισθητικός βελονισμός.
  • Τί είναι ο αισθητικός βελονισμός;
Ο αισθητικός βελονισμός είναι  εναλλακτική πρόταση, αντί της πλαστικής χειρουργικής και έχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα από το να βελτιώνει απλά την εμφάνιση. Είναι μία μη επεμβατική αγωγή που μπορεί να προσφέρει λάμψη φρεσκάδας και να ελαττώσει τα σημάδια γήρατος.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) στο πρόσωπο αποτυπώνονται χαρακτηριστικά που είναι σε άμεση συσχέτιση με τη γενική κατάσταση του σώματος (π.χ. η έλλειψη ύπνου δημιουργεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια). Η εξωτερική εμφάνιση του προσώπου χρησιμοποιείται στην ΠΚΙ σαν...

Πρόσληψη εργατών καθαριότητας στο Δήμο Σκοπέλου

Ο Δήμος Σκοπέλου προχωρά στην πρόσληψη 5 εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 2 μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Χρόνια Πολλά με πήδημα φωτιάς και γλυκά...

Tο γενέθλιο του Αη Γιάννη του Προδρόμου, που ο λαός μας ονομάζει Αη Γιάννη Ριγανά ή Κλήδονα, γιορτάζεται σήμερα και ο Πρόδρομος Καθηνιώτης κέρασε γλυκά σε φίλους και γείτονες στην παραλία Σκοπέλου.

Χθες ο Πρόδρομος, τηρώντας το έθιμο, έκαψε τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια που ήταν κρεμασμένα στο εστιατόριο "Ακταίον" και πήδησε τη φωτιά…

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!

Αγρυπνία στην Παναγία τη Μεγαλομάτα

© Φωτογρ. αρχείο Κ. Κουτούμπα
Αυτὴ την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 θθ πραγματοποιηθεί η ετήσια υπαίθρια Αγρυπνία στα ερείπια του Ναού της Παναγίας της Μεγαλομάτας, στη Μεσαιωνικὴ πολιτεία της Σκιάθου, το Κάστρο, για τέταρτη συνεχή χρονιά.
© Φωτογρ. αρχείο Κ. Κουτούμπα
Το ιστορικό της Παναγίας της Μεγαλομάτας (κλικ)

Συνάντηση στο ΥΕΝ: Δυσαρεστημένοι και ανήσυχοι, παρά τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις, οι Μιχελής και Βασιλούδης

Συνάντηση είχαν σήμερα στις 10 το πρωί ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθ. Μπούσιο και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθ. Χριστόπουλο. 
Κύριο θέμα της συζήτησης τους στην οποία παρούσα ήταν και  η Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ Ζέττα Μακρή, ήταν η υποβάθμιση των λιμενικών συγκοινωνιών στο νησί της Σκοπέλου, γεγονός  που συνεπάγεται την δυσκολία προσέγγισης του νησιού, την μείωση του τουρισμού και την ύφεση της τοπικής οικονομίας.

Η κα Μακρή και οι κ.κ. Μιχελής και Βασιλούδης εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των λιμενικών συγκοινωνιών και επεσήμαναν ότι η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού  Γλώσσας Σκοπέλου και η υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου σε Λιμενικό  Τμήμα προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας.
Ζήτησαν για τον λόγο αυτό δεσμεύσεις ότι δεν υπάρχει πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να υποβαθμίσει τις λιμενικές συγκοινωνίες. 

Τόσο ο κ. Αθ. Μπούσιος όσο και ο κ. Αθ. Χριστόπουλος διαβεβαίωσαν ότι...

Bελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλόννησο

Προϋπολογισμού 405.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός:
Στηρίζουμε με πράξεις τον αθλητισμό
και τα νησιά της Θεσσαλίας
Δημοπρατείται η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλόννησο, προϋπολογισμού 405.000 ευρώ μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα το έργο που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας αφορά στην αναβάθμιση του γηπέδου στη θέση «Κοπρισιές», προϋπολογισμού 405.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων», συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργούμε νέες υποδομές και αναβαθμίζουμε ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού προϊόντος των Βορείων Σποράδων».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς το έργο αυτό είναι το ...

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου για την υποβάθμιση του παραρτήματος ΙΚΑ-ΤΕΑΜ Σκοπέλου

Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ - ΤΕΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, με την οποία ζητείτα η αναθεώρηση της απόφασης για την υποβάθμιση του παραρτήματος Σκοπέλου και επαναφορά των αρμοδιοτήτων του.
Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Γιολδάσης και κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή, από τους οποίους ζητείται η υποστήριξη του αιτήματος, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Στην από 15/10/12 επιστολή μας σχετικά με το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Σκόπελο, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που θα παρουσιάζονταν σε πιθανή περίπτωση κλεισίματος του παραρτήματος στην Σκόπελο ή και στην περίπτωση υποβάθμισης του παραρτήματος σε γραφείο διαβιβαστικού χαρακτήρα.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ επέλεξε την υποβάθμιση του παραρτήματος σε γραφείο διαβίβασης εγγράφων και φακέλων.

Τι συμβαίνει σήμερα: οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των νησιών Σκοπέλου και Αλοννήσου σε σύνολο 15.000, καταθέτουν το...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας ευχαριστεί

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στο Μαντούδι Εύβοιας, που είχε σκοπό την γνωριμία και την α' φάση της αδελφοποίησης με τον Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαντουδίου.
Συγκεκριμένα ευχαριστεί:

• Την εταιρεία ΑΝΕΣ, τον καπετάνιο του πλοίου ΠΡΩΤΕΥΣ κ. Γιώργο Αντωνίου, αλλά και όλο το πλήρωμα για τη άψογη φιλοξενία / ταξίδι προς το Μαντούδι.

• Τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γλώσσας «Γλωσσιώτισα», τις επιχειρήσεις: «κυρά-Λένη» της κας Ελένης Γιαννοπούλου και «Νησιώτισσα» της κας Ελένης Πολυχρονίου για τα υπέροχα  τοπικά εδέσματα τους, που προσέφεραν στους κατοίκους του Μαντουδίου.

• Την επιχείρηση σαπωνοποιίας Στέλιου Γρυπιώτη, η οποία προσέφερε μικρά αναμνηστικά σαπούνια.

• Την κα Μαρία  Ι. Προδρομίδη για τα σκοπελίτικα δαμάσκηνα.
  
• Την επιχείρηση "α" της κας Ανδρομάχης Αντωνίου για τα προϊόντα περιποίησης που προσέφερε και φυσικά...

• τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας,  κ. Roger  Fox για τα αναμνηστικά που ετοίμασε για τα μέλη του Χορευτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Μαντουδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ταξίδι αυτό τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας συνόδευσε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κλήματος, θέτοντας έτσι τις βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία των δύο συλλόγων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Καλοκαίρι: ώρα για ψυγειοκαταψύκτη -30%


ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΤΗΛ 24240 22033

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

ΨΥΓΕΙΟΚΑΤΑΨΥΚΤΗΣ PYRAMIS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 945,00€-30%
ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Διαστάσεις σε mm: 1860X700X680
Πόρτα: ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ANTISPOT
Ράφια: 3 ΓΥΑΛΙΝΑ
Αναστρέψιμο άνοιγμα πόρτας: ΝΑΙ

Αυτόματη Απόψυξη: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Χωρητικότητα Σύνολο: 407lt

Συντήρησης: 301lt / Κατάψυξης: 106lt
Κλιματική Κλάση: SUBNORMALTROPICAL
Κατανάλωση Ρεύματος: 0,80 kW / 24h

Ενεργειακή Κλάση: Α+ - Ταχεία Ψύξη: NAI
Τοιχώματα: ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ANTISPOT
Ηλεκτρονική ένδειξη λειτουργιών: NAI - Επίπεδο Θορύβου: 38db
Συρτάρια Λαχανικών: 2
Σκεύος για τρόφιμα: ΝΑΙ
Απόδοση ψύξης: ****

•••••••

Pyramis NO FROST Ψυγειοκαταψύκτης 990,00€-30%
ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Διαστάσεις: 200X59X60cm
Χωρητικότητα: 327 lt
Ενεργειακή κλάση: Α

Ανοξείδωτη πόρτα και τοιχώματα με επεξεργασία "Antispot": Ναι

Ρυθμιζόμενα γυάλινα ράφια: 4
Συρτάρια λαχανικών: 2

Ψυγείο: 252 lt - Καταψύκτης: 75 lt
Κλιματική κλάση: N

Επίπεδο θορύβου: 42 DECIBEL -
Φωτεινή ένδειξη λειτουργίας: Ναι

Απόδοση ψύξης: 4 αστέρων

Ταχεία ψύξη: Ναι

Αυτόματη απόπυψη: Ναι

Αναστρέψιμο άνοιγμα πόρτας: Ναι

Ελεύθερο δίπορτο ψυγείο 895,00€+30%
ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Διαστάσεις: 187x70x63
Χωρητικότητα: 376 lt
 Ενεργειακή κλάση: Α

Ανοξείδωτη πόρτα και τοιχώματα με επεξεργασία "Antispot": Ναι

Ρυθμιζόμενα γυάλινα ράφια: 4
Συρτάρια λαχανικών: 2

Ψυγείο: 291 lt - Καταψύκτης: 85 lt -
 Κλιματική κλάση: N

Επίπεδο θορύβου: 39 DECIBEL
Φωτεινή ένδειξη λειτουργίας: Όχι

Απόδοση ψύξης: 4 αστέρων
Ταχεία ψύξη: Ναι

Αυτόματη απόψυξη: Ναι
Αναστρέψιμο άνοιγμα πόρτας: Ναι

7 έως 9 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που λήγει τέλη Σεπτέμβρη

Τη στήριξή του προς τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Τη στήριξή του προς τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Αικατερίνη Σπανού. Όπως είναι γνωστό οι εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα παραμένουν από 7 έως 9 μήνες απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους. Παράλληλα στα τέλη Σεπτέμβρη το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λήγει, χωρίς να υπάρχει δέσμευση από πλευράς Υπουργείου Εργασίας για το μέλλον του.

Ο Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι η θέση του ιδίου όσο και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα και να υπάρξει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να υπάρξει σύντομα επικοινωνία με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα αυτό.

«Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το έργο που έχει να επιδείξει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικό και η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι, τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, πρέπει να συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και πρέπει να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει λύση στο θέμα αυτό έτσι ώστε μια σημαντική υποστηρικτική δομή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας», τόνισε ο Κώστας Αγοραστός.

Τίτλοι ''τέλους'' μετά μουσικής, ποιημάτων και τραγουδιών

Ολοκληρώθηκε το κατηχητικό του παπα Χρήστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με πρωταγωνιστές και αυτή τη φορά όλα τα παιδιά!

Ο κόσμος από νωρίς δήλωσε την παρουσία του στον χώρο της Παναγίας για να παρακολουθήσει αυτό για  το οποίο  είχαν προετοιμαστεί ο πάτερ και τα παιδιά.

Όντως αυτό που παρουσιάστηκε άφησε έκπληκτους όλους τους παρευρισκόμενους.

Ήχοι μουσικής με τραγούδια, σκετσάκια και...

Αγώνες volley και beach volley στη Σκόπελο

Ωραίους αγώνες με φάσεις και θέαμα απόλαυσαν οι φίλοι του volley και beach volley στη Σκόπελο, χάρη στα κορίτσια του Ιωλκού Βόλου και του Α.Ο. Σκοπέλου.

Μετά από δύο φιλικά στη σάλα του κλειστού γυμναστηρίου και το προπονητικό camp, που έγινε το Σάββατο στην παραλία της Σκοπέλου, ήρθε η ώρα για το ...

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αποτελέσματα ποιητικού διαγωνισμού "Καισάριος Δαπόντες"

Ενημερώνουμε τους φίλους και τις φίλες που έλαβαν μέρος στον Γ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης "Καισάριος Δαπόντες", ότι λόγω μιας μικρής καθυστέρησης εξαιτίας των εκλογών, τ' αποτελέσματα θ' ανακοινωθούν στο τέλος του Ιουνίου.

Λίγη υπομονή ακόμη λοιπόν!

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Τουρισμός: Ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας

Γράφει ο Γιώργος ΜΙΧΑΛΗΣ

Συχνά – πυκνά τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αναπτυχθεί η εξωστρέφεια και αναγνωρισιμότητα της Σκοπέλου ως εθνικός και διεθνής προορισμός.  Είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες. 

Τι στέκεται – όμως – εμπόδιο στην σημαντικότερη διαφήμιση του τόπου που δεν είναι τίποτα άλλο από την πλήρη ικανοποίηση των επισκεπτών της; Δεν είναι ούτε η ονειρεμένη φύση της, ούτε οι πεντακάθαρες θάλασσες της, μήτε οι απερίγραπτες ομορφιές της. 
Είναι κάτι τόσο απλό αλλά συνάμα κοσμογονικό για την ικανοποίηση των επισκεπτών. Το αγκάθι που ματώνει την καρδιά τους είναι η έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα για ήρεμες διακοπές! 
Πιο συγκεκριμένα: Μετά από τη λήψη ενός ικανοποιητικότατου δείγματος γραπτών ερωτηματολογίων-απαντήσεων από διαμένοντες τουρίστες σε ξενοδοχεία γνωστού τοπικού Ομίλου, τα παράπονα για ηχορύπανση αποτελούν το μελανό σημείο του νησιού. 

Με άλλα λόγια: Τα πολυάριθμα μηχανάκια με τις κομμένες και πειραγμένες εξατμίσεις. Αυτά που οδηγούν οι θερμόαιμοι νεαροί -και όχι μόνο- για να...

Επιτυχημένο φινάλε...

Μία από τις καλύτερες βραδιές επιφύλασσε το κλείσιμο του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ Σκοπέλου σε όσους βρέθηκαν χθες στην παραλία Σκοπέλου με το Μουσικό Σχήμα Βόλου (Λιαναρίδου Τώνια, Ζουμπέκη Κατερίνα, Ζουμπέκη Μαρία, Παπαδημητρίου Νεκταρία) και τον εκπληκτικό Νίκο Καρακαλπάκη μαζί με την Καραγιάννη Θέλμα και τους μουσικούς Γάσπαρη Μάμμα (κλαρινέτο) και Κοκκίνου Αρετή (κιθάρα) να χαρίζουν όμορφες μουσικές στιγμές…

Και του χρόνου!

Δείτε τον ήλιο με "άλλο μάτι"...

Στο πλαίσιο της έναρξης του θερινού ηλιοστασίου η Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου διοργανώνει εκδήλωση στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου για την παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπια, την Κυριακή 22 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον Ήλιο με "άλλο μάτι". Χρωμόσφαιρα φωτόσφαιρα με δυο ηλιακά τηλεσκόπια και φασματογράφο.

Υπεύθυνος διοργάνωσης:
Γεώργιος Μιχαήλ
Μέλος της εταιρίας αστρονομίας και διαστήματος Βόλου