Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Έκτακτο δρομολόγιο του «Απόλλων Ελλάς»

Έπειτα από βλάβη του Ε/Γ - Ο/Γ ΠΡΩΤΕΑΣ της εταιρείας Α.Ν.Ε.Σ, η εταιρεία HELLENIC SEAWAYS εκτέλεσε σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δρομολόγιο από Γλώσσα για Αλόννησο με το Ε/Γ - Ο/Γ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ, προκειμένου να εξυπηρετήσει επιβάτες και οχήματα που είχαν προορισμό την Αλόννησο και είχαν παραμείνει από χθές στο λιμάνι της Γλώσσας.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας της HSW Νίκος Τριανταφύλλου δήλωσε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:

  • Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών των Βορείων Σποράδων, δείχνουμε για ακόμη μια φορά την ευαισθησία μας προς το επιβατικό κοινό!

Σκόπελος / Η Μαρία (Μαρινέλα) Τσουκαλά - Βαϊνά υποψήφια με το συνδυασμό «ΟΡΑΜΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Σταμάτη Περίσση

Μαρία  (Μαριλένα) Τσουκαλά- Βαϊνά 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου στη Σκόπελο που τόσο πολύ αγαπώ. Από το νησί έφυγα το 1990 για σπουδές στην Αθήνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών απ’όπου αποφοίτησα από εκεί το 1995 με την ειδικότητα του Διεθνολόγου. Επέστρεψα στη Σκόπελο και από τότε δραστηριοποιούμαι μαζί με τον σύζυγό μου στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων.

Επιθυμία και στόχος μου είναι η δημιουργία υποδομών που να υπηρετούν εκτός των άλλων και τον τουρισμό ώστε να έχουμε μια σοβαρή ανάπτυξη στον τομέα αυτό  σε συνδυασμό με όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας (όμορφες παραλίες, φυσικό κάλλος, αγροτικά -κτηνοτροφικά προϊόντα, μοναστήρια, ιστορικά μνημεία, παράδοση, πολιτισμός ).

Θεωρώ  ότι ο τομέας του τουρισμού και ιδιαίτερα με τις εναλλακτικές μορφές του είναι ο τομέας που θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε ως τόπος και να δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ζωής και νέες θέσεις εργασίας στα νέα παιδιά του νησιού μας.

Με απόλυτη υπευθυνότητα ζητώ την στήριξή σας

     Χαμονικολάου Νικολέτα
Ονομάζομαι Χαμονικολάου Νικολέτα. Έχω σπουδάσει και εργάζομαι, ως Μηχανολόγος Μηχανικός - Ενεργειακός Επιθεωρητής  και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων, ως Τεχνικός Ασφαλείας.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια είμαι πολιτικά ενεργό μέλος της κοινωνίας, καθώς έχω συμμετάσχει αρκετές φορές σε φοιτητικές εκλογές, όπως επίσης και σε εκλογές της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).

Με τη Σκόπελο με συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί συγγένειας, αφού είναι ο τόπος καταγωγής μου αλλά και επαγγελματικοί, καθώς διατηρεί η οικογένειά μου και εγώ τουριστική επιχείρηση στο νησί. Γνωρίζω και βιώνω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του νησιού και τα οποία μεγεθύνθηκαν με την κρίση. Μία κρίση οικονομική που οδήγησε σε κρίση κοινωνική και κρίση αξιών.

Ο Πασχάλης Απόστολος υποψήφιος με τον συνδυασμό «Σκιάθος - Όραμα Ζωής» του Δημήτρη Πρεβεζάνου

Πασχάλης Απόστολος / Ασφαλιστής - Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Φίλες και Φίλοι της Σκιάθου,

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου, θα είναι για μένα τιμή και κινητήριος δύναμη να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας. Η συμμετοχή όλων μας στην κοινή προσπάθεια, κρίνεται απαραίτητη είναι ανάγκη επιτακτική. 

Η έκφραση νέων ιδεών και απόψεων, σε συνδυασμό με την γνώση και την εμπειρία, είναι αυτό που χρειάζεται το νησί μας.

Σας καταθέτω εκ νέου την υποψηφιότητά μου στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές με τον Συνδυασμό του Δημήτρη Πρεβεζάνου.

Τα ονόματα του συδυασμού «Σκιάθος - Όραμα Ζωής» με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρεβεζάνο

[ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ]
Δόθηκε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΣΚΙΑΘΟΣ - ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ με επικεφαλής των πρώην Δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο. Σύμφωμα με το δελτίο Τύπου της παράταξης «το ψηφοδέλτιο αποτελείται από 42 επιφανή στελέχη της κοινωνίας της Σκιάθου (10 Γυναίκες και 32  Άνδρες ) και καταδεικνύει όχι μόνο τη πληρότητα αλλά κυρίως την ποιότητα, αρτιότητα και τη δυναμική της νέας παράταξης ΣΚΙΑΘΟΣ - ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ.

Τα είκοσι τρία διαφορετικά επαγγέλματα των υποψηφίων, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν στο σύνολο τους, τους επαγγελματίες και κατοίκους της Σκιάθου, είναι η εγγύηση για τη σωστή...

Αλόννησος / Τα ονόματα των υποψηφίων του Συνδυασμού «Ενότητα για την Πρόοδο - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση»

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΓΑΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΑΓΑΛΛΟΥ  ΣΜΑΡΑΓΔΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΙΚΗ του ΜΙΧΑΗΛ

ΑΡΓΥΡΙΟΥ  ΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ (ΜΕΝΗ) του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

GEORGIOU  CHRISTINA PARASKEVI του GEORGIOS,

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΘΕΜΕΛΗ  ΦΙΛΙΤΣΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ τουΙΩΑΝΝΗ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ

ΚΥΡΙΑΖΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΛΙΤΣΑ) του ΙΩΑΝΝΗ

ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΟΥΡΑΝΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΟΡΕΣΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΚΕΙΜ

ΤΣΟΥΚΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ

ΤΣΟΥΚΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΦΛΩΡΟΥΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

Σκόπελος / Ανοίγει την Πρωτομαγιά το "Μπλω"

Ανοικτό από αύριο, 1η Μαΐου, και για όλη την καλοκαιρινή σεζόν θα είναι το εστιατόριο Μπλώ του Μιχάλη Κεχριώτη, στην ομώνυμη τοποθεσία στην παραλία Πανόρμου.

Για την ημέρα της Πρωτομαγιάς θα υπάρχει κατσίκι σούβλας, κοκορέτσι, κεμπάπ και πολλά ψητά, ενώ την υπόλοιπη σεζόν ελληνική κουζίνα, ψητά της ώρας, φρεσκότατα θαλασσινά και υπέροχοι  μεζέδες για τσιπουράκι δίπλα στη θάλασσα.

Κρατήσεις - επικοινωνία: 2424023397 και 6972692759

Σκόπελος / "Πλέγμα" πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» συστήθηκε το 2014 και έχει την έδρα της στη Σκόπελο.  Μέλη της είναι η Μαρία Ψαρρού, υποψήφια διδάκτωρ Μέσωv και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και η Αγγελέτου Κωνσταντίνα, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Πολιτιστικής Διαχείρισης: Θέατρο, Μουσική και Χορός.  Και τα δυο μέλη του Πλέγματος διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και σημαντικό ακαδημαϊκό έργο σε θέματα φεστιβάλ, δικτύωσης και πολιτιστικής διαχείρισης.  
Η Αγγελέτου Κωνσταντίνα, μετά από πολυετή ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού και τη μακρά θητεία της στον Πολιτιστικό Σύλλογο, εμπνεύστηκε και διοργάνωσε το 2013 το «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος», υπό τη σκέπη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου με την βοήθεια και συμπαράσταση εθελοντών και των υπολοίπων μελών τον απερχόμενου Δ.Σ. Η διοργάνωση κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, με τη συμμετοχή 240 χορευτών και συνοδών και δέκα χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν το γεγονός με το Star Channel να καλύπτει δημοσιογραφικά το φεστιβάλ και τις παράλληλες δραστηριότητες με εκτενές ρεπορτάζ.  

Οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Γλώσσας ωφελήθηκαν πολλαπλώς από την διοργάνωση του φεστιβάλ αφού το Λουτράκι, η Γλώσσα και το Έλιος κατακλύστηκαν στο τέλος της τουριστικής σεζόν με χορευτές και συνοδούς.  Κατά τη διάρκεια του...

Σκόπελος / Δημοτικές εκλογές 2014

Της Αθηνάς Ντάκη
υποψήφιας δημοτικής συμβούλου
με τον συνδυασμό «Δημοτική Υπέρβαση»
του Χρήστου Βασιλούδη

Αν υπάρχει μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία ο πολίτης ως ψηφοφόρος πρέπει να προσέλθει στην κάλπη με απόλυτα θετική ψήφο είναι η επιλογή Δημάρχου και ομάδας Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του νησιού μας, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα και τις προοπτικές του νησιού μας. 

Οι Σκοπελίτες, οι Γλωσσώτες, οι Κληματιανοί, αξιολογώντας την ικανότητα και τις γνώση των υποψηφίων οφείλουν να επιλέξουν, μακριά από διλήμματα και συναισθηματισμούς, εκείνους που θα οδηγήσουν το νησί σε ανοδική πορεία. Είναι επιτακτικό στις τοπικές κοινωνίες οι πολίτες να επιβάλλουν το διάλογο και την αξιοκρατία στην επιλογή του Δημάρχου διότι θα είναι ο «μάνατζερ» της μεγάλης, συλλογικής «επιχείρησης-Δήμου» που θα κληθεί να διαχειριστεί τις κοινές τοπικές υποθέσεις για μια ολόκληρη 5ετη θητεία.

Γιατί οι πολίτες, στην περίπτωση του Δήμου είναι οι ισότιμοι «μέτοχοι» της «επιχείρησης». Διότι οι πολίτες είναι αυτοί που καλούνται, σύμφωνα με το νόμο, να πληρώσουν με τα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης το κόστος λειτουργίας της «επιχείρησης» σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κληθούν επίσης να πληρώσουν το κόστος μιας κακής διαχείρισης. 


Αυτό λοιπόν που κάνουν οι μέτοχοι μιας επιχείρησης με την...

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του Γιάννη Καραγκιόζου στο Νοσοκομείο Βόλου

Σήμερα, ημέρα Τρίτη, 29.04.2014, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Βορείων Σποράδων με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Γιάννης Καραγκιόζος επισκέφθηκε το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου έγινε δεκτός από τον Διοικητή αυτού κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσα.
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
της εκλογικής περιφέρειας Βορείων Σποράδων
με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού
«Συμμαχία υπέρ των Πολιτών»
Γιάννης Καραγκιόζος
με τον Διοικητή του Αχιλλοπούλειου
Γενικού Νοσοκομείου Βόλου
κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσα
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως με τον κ. Διοικητή του νοσοκομείου και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μπάμπη Μπαλή (αναπληρωτή Διοικητή), Λεμονιά Πατρώνη (Προϊσταμένη προσωπικού), Στάθη Γραμμένο και Μαίρη Γαβαλά (μέλη Δ.Σ.) και Τάσο Ανδριώτη (υπεύθυνο προγραμμάτων ΕΣΠΑ) είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προγράμματα που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη διοίκηση του νοσοκομείου αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή των Κέντρων Υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και τις προσπάθειες καλύψεως των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Γλώσσα.

Τονίσθηκε ιδιαιτέρως η άψογη συνεργασία του κ. Διοικητού και των μελών του Δ.Σ. με την υφυπουργό Υγείας κα Ζέττα Μακρή και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Ο Γιάννης Καραγκιόζος από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη επιλύσεως των ως άνω ζητημάτων και υποσχέθηκε να «ενοχλεί συνεχώς» τον κ. Διοικητή και την Υφυπουργό Υγείας κα Ζέττα Μακρή μέχρι την οριστική ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων των νησιών μας, ενώ ευχαρίστησε όλους για την εποικοδομητική συνεργασία  που είχαν.

Ιάσονας Γαργαλιάνος / Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος

με την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1983.

Σπούδασε στο ΤΕΙ Γεωπονίας της Καλαμάτας και
στο διεθνές ερευνητικό κέντρο για φυτά  στην Ολλανδία 
(Plant Research International)
Διετέλεσε διαιτητής ποδοσφαίρου  Δ΄ Εθνικής.

Από το 2010 μόνιμος κάτοικος του νησιού μας.

Η αγάπη του για την Σκόπελο και η υποχρέωση που ένιωσε 
για αυτό το νησί ήταν ο λόγος που είναι υποψήφιος
Σύμβουλος στο δημοτικό διαμέρισμα Σκοπέλου με τον Σπύρο Λεμονή.


«Είναι ώρα η Σκόπελος να γυρίσει σελίδα. Να στηρίξει πρωτοβουλίες και δράσεις για τον Τουρισμό τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Ο Σπύρος Λεμονής έχει το όραμα, το σχέδιο και μπορεί να πετύχει τους στόχους και τις προτεραιότητες ώστε η Σκόπελος να γίνει έτσι όπως την ονειρευόμαστε. Με μεγάλη μου χαρά εντάσσομαι στην ομάδα του Σπύρου Λεμονή και θα προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις και ιδέες ώστε να  πετύχουμε όλους τους στόχους μας, όπως μεγαλύτερη τουριστική περίοδο και  να αποκτήσουν ζωή οι αθλητικοί χώροι, ώστε να έχουν  οι πολίτες ποιότητα ζωής. Πάντα κοντά στους συμπολίτες μας και στα προβλήματά τους δίνοντας λύσεις.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους ανεξαρτήτως παράταξης, που θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά αυτόν τον τόπο, χωρίς προσωπικές βλέψεις και συμφέροντα».

Ξανά, όλοι μαζί!

Αγαπητοί συμπολίτες , αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τον ακολουθούμε, άλλοτε με γοργούς, άλλοτε με αργούς ρυθμούς ! Οκτώβριο του 2006, κληθήκαμε να δώσουμε την ψήφο μας , σε ανθρώπους που πιστεύαμε πως θα μας εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στον συνδυασμό που θεωρούσαμε πως θα προωθήσει, που θα διευθετήσει, που θα επιλύσει, τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε ο τόπος μας κι εμείς οι ίδιοι. 

Μέσα σ' αυτούς τους ανθρώπους και με τον Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ» του Χρήστου Βασιλούδη, ήμουν κι εγώ. Η εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου, με ανέδειξε Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γλώσσας. Μεγάλη τιμή για μένα  αλλά και το βάρος των ευθυνών, ακόμα μεγαλύτερο. Άγνωστος ο χώρος, όχι όμως η εμπλοκή μου, η τριβή μου με τα κοινά! Υποχρεωτικά, μπήκα στα βαθιά από νωρίς. Με βήματα αργά και σταθερά και με ανθρώπους γύρω μου να με συμβουλεύουν, να με βοηθούν, να με στηρίζουν σε καθετί καθημερινά, πορεύτηκα και έφτασα να κλείνω πιστεύω με επιτυχία, αυτή τη θητεία μου.

Πάντα κοντά στον πολίτη, πάντα μέσα στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα χωριά μας, μικρά ή μεγάλα. Με ήθος, ειλικρίνεια, σοβαρότητα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, βρέθηκα στο στόχαστρο ορισμένων επικριτών μου, κάμποσες φορές. Άδικα όμως! Το πιστεύω και θα συνεχίσω να το πιστεύω. «Πού είναι ο Πρόεδρος, τί κάνει ο Πρόεδρος»! Αρκετές φορές ακούστηκαν αυτές οι φράσεις. Ο ρόλος όμως που...

Το ψηφοδέλτιο «Δυναμική - Εμπειρία - Προκοπή» με υποψήφιο Δήμαρχο Αλοννήσου τον Παναγιώτη Βλάικο



ΑΛΕΞΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΛΑΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

ΒΛΑΙΚΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Γνωστοποίηση του Γιώργου Παχή

Ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Πάχης γνωστοποιεί, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών, ότι δεν ειναι υποψήφιος και δεν μετέχει σε κανένα συνδυασμό.

Χωρίς νερό περιοχές της Γλώσσας

Λόγω βλάβης αντλητικού συγκροτήματος, η ΔΕΥΑ Σκοπέλου αδυνατεί να υδροδοτήσει στη Γλώσσα τις περιοχές Ράχη -Αγ. Κωνσταντίνος-Τακάν και ορισμένες κατοικίες στην περιοχή πάνω από τη δεξαμενή στο Κοκοσούλι. Για τον ίδιο λόγο θα υπάρχει μειωμένη πίεση σε κατοικίες γύρω από τη δεξαμενή στο Κοκοσούλι.

Το πρόβλημα θα λυθεί με την αντικατάσταση του αντλητικού που αναμένεται σε λίγες ημέρες, δεδομένου ότι η ΔΕΥΑ Σκοπέλου δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέτει εφεδρικές αντλίες για όλες τις εγκαταστάσεις της.

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου ζητά την κατανόηση των υδροληπτών για όποια προβλήματα δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή.

Σκόπελος / Πρωτομαγιά στην "Κουζίνα της Κυρατσώς"

Την Πέμπτη 1η Μαΐου η «Κουζίνα της Κυρατσώς» στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου σας περιμένει στην ολάνθιστη αυλή της για να γιορτάσετε τον ερχομό της Άνοιξης.

Μπορείτε να γευτείτε υπέροχο αρνί σούβλας, μοναδικό κοκορέτσι και κεμπάπ.

Κρατήσεις: 2424023184 και 6987 329 182

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Προσοχή στη χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων

Μία γάτα είναι σε κώμα και νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο Σκοπέλου και άλλες τρεις κατέληξαν, όταν για την καταπολέμηση ψύλλων και τσιμπουριών τοποθετήθηκε σε αυτές, από λάθος οδηγία, αμπούλα σκύλου αντί γάτας!

Οι κτηνίατροι Νίκη Λεμονή και Δημήτρης Παπαϊωάννου παρακαλούν να αποφεύγεται η χρήση φαρμάκων σε ζώα χωρίς τη συμβουλή κτηνιάτρου.

Πονηρό σφράγισμα, πονηρή ψήφος

Γράφει ο
Λευτέρης Βιολέττας 
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Τις τελευταίες ημέρες έγινε μια αλλαγή στο καθεστώς ελέγχου των καταστημάτων, όπως τα μπαρ, οι καφετέριες, τα clubs, για όλη την Ελλάδα, άρα και για το νησί μας. Την ευθύνη πλέον για το «κλείσιμο» των καταστημάτων δεν την έχουν οι δήμοι και οι δήμαρχοι, ή οι αιρετοί γενικά. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, τα οποία μετά την βεβαίωση τριών παραβάσεων και την παρέλευση λίγων ημερών για την απαιτούμενη ένσταση, θα σφραγίζονται. Τι σημαίνει τώρα αυτό; Πρώτα - πρώτα σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες του νησιού μας, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κυρίως στο ζήτημα της ηχορύπανσης, ώστε να αποφύγουμε πάση θυσία κλειστά μαγαζιά στη μέση του καλοκαιριού. Δεν υπάρχει χειρότερο φαινόμενο τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για την οικονομία της Σκιάθου, απ’ τα ρολά και τις σκοτεινές βιτρίνες στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου.

Βέβαια επειδή «ουδέν κακόν, αμιγές καλού», γιατί τέλος μπαίνει και στην πολιτική ομηρία των επιχειρηματιών με την νέα διάταξη. Κι αυτό επειδή μέχρι τώρα στην ελληνική Επικράτεια, παρατηρούνταν το θλιβερό φαινόμενο της εξάρτησης των επιχειρηματιών από διάφορους πολιτικάντηδες που χειραγωγούσαν την εξουσία, αλλά και τις ψήφους. Άνετα λοιπόν μπορείτε πλέον να γελάσετε με τους ασύστολους -και ανημέρωτους- δημαγωγούς που διεκδικούν την ψήφο σας, τάζοντας σας ότι θα σας παρέχουν στο μέλλον πολιτική προστασία από το σφράγισμα.

Η καλύτερη προστασία του δημότη Σκιάθου, είναι η σωστή ενημέρωση και η γρήγορη και σωστή χρήση του συστήματος από τη δημοτική αρχή, ώστε να αποφύγει τόσο το σφράγισμα, όσο και την πονηρή ψήφο._

Υποψήφιος με την "Δημοτική Υπέρβαση" του Χρήστου Βασιλούδη ο Γιώργος Τσιλαφάκης

Γεννήθηκε το 1990 στον Βόλο. Σπούδασε στο Οικονομικό Κολέγιο της Αθήνας BCA στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικά, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αθήνα  με θέμα:  "Η Νέα Τάση στις Επενδύσεις". Διευθύνει τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί του.

Άρρηκτα δεμένος με τον τόπο του και μόνιμος κάτοικος του νησιού αποφάσισε να συμμετάσχει με τον συνδυασμό "Δημοτική Υπέρβαση'' του Χρήστου Βασιλούδη με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου του με οποιονδήποτε τρόπο, θέλοντας να βάλει γερά θεμέλια για να χτίστει το αύριο έτσι όπως το έχουμε ονειρευτεί!

Δήλωση του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Ιωάννη Καραγκιόζου

Ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο νίκης του Κώστα Αγοραστού αποδέχθηκα την τιμητική πρότασή του να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Σποράδων με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» του οποίου είναι επικεφαλής. Η μέχρι σήμερα γενική αναγνώριση  του έργου του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για την συνέχιση  της επιτυχημένης πορείας μας.
Και εγώ με τη σειρά μου σας καλώ όλοι μαζί να συστρατευθούμε στο πλευρό του για το κοινό καλό, για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των νησιών μας, την δημιουργία υποδομών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, την αειφόρο ανάπτυξη, την τουριστική προβολή των διαμαντιών του Αιγαίου, της Σκιάθου μας, της Σκοπέλου μας, της Αλοννήσου μας. 

Η εμπιστοσύνη με την ψήφο σας αποτελεί τη δέσμευσή μας για τα έργα μας.

Γιάννης Καραγκιόζος
Δικηγόρος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με τον Κώστα Αγοραστό
«Συμμαχία υπέρ των Πολιτών»

Ψάρια που σαλεύουν στο λιμάνι Σκοπέλου

Ζωντανό, κυριολεκτικά, έφθασε στην Κουζίνα της Κυρατσώς στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου το υπέροχο φαγκρί της φωτογραφίας μας με ύψος "σαν ένα μικρό παιδί" και βάρος περίπου 8 κιλά...

Καλοφάγωτο!

Σκόπελος: To ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δόθηκε στη δημοσιότητα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου» με εκ νέου επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον πολιτικό μηχανικό και δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Ραμαντάνη.

Υποφήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΒΑΡΕΤΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΑΡΕΤΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ - ΜΑΓΕΙΡΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ

ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΚΟΡΕΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ,
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΚΟΥΚΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

ΛΙΘΑΔΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΜΑΚΑΡΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΙΧΘΥΟΠΩΛΗΣ

ΜΙΧΕΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΠΡΙΟΝΙΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ - ΜΑΓΕΙΡΑΣ

ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΚΥΡΑΤΣΩ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΡΟΔΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΗΣ

ΣΑΒΒΑ ΕΛΕΝΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

ΣΚΛΑΒΟΥ ΝΙΚΗ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΕΥΗ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΤΡΑΧΑΝΑ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΦΛΩΡΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

"Συμμαχία υπέρ των Πολιτών" με Καράμπελα και Καραγκιόζο στις Βόρειες Σποράδες

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και υποψήφιους για την εκλογική περιφέρεια των Βορείων Σποράδων δύο πολύ γνωστά στα νησιά μας ονόματα, τον Δήμαρχο Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη (Καράμπελα) και τον δημοτικό σύμβουλο Σκοπέλου και δικηγόρο Γιάννη Καραγκιόζο.

Καλή επιτυχία.

Όλα τα ονόματα του συνδυασμού "ΟΡΑΜΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ / Σταμάτης Περίσσης"

ΟΡΑΜΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Υποψήφιος Δήμαρχος:
ΠΕΡΙΣΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

1. ΑΝΡΕΟΥ ΜΑΧΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΒΑΡΛΑΜΗ-ΚΕΧΡΙΩΤΗ ΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΔΙΟΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
4. ΚΑΘΗΝΙΩΤΗ-ΣΚΛΑΒΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΛΟΥΚΑ
5. ΚΑΘΗΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
6. ΚΑΡΒΕΛΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΙΩΑΝΝΗ
7. ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
8. ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ
9. ΛΙΑΣΚΟΒΙΤΗ ΕΛΕΝΗ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
10. ΜΠΕΤΣΑΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
11. ΜΠΕΤΣΑΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
12. ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΑ) του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
13. ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
14. ΠΑΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
15. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ
16. ΡΟΔΙΟΥ- ΚΕΧΡΙΩΤΗ ΕΥΛΑΛΙΑ (ΕΥΗ) του ΘΩΜΑ
17. ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ
18. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΗ
19. ΤΣΟΥΚΑΛΑ- ΒΑΪΝΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΛΕΝΑ) του ΜΙΧΑΗΛ
20. ΧΗΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
21. ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
22. ΨΑΘΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΑ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας

Το "πλεόνασμα" πατάει πάνω στην ίδια μας τη ζωή!

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα και για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές...

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα...

Την εικόνα όμως αυτών των πανηγυρισμών συμπληρώνουν από δίπλα, οι υψωμένες σκούπες και κουβάδες των 595 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβρη. Και ξέρουμε πολύ καλά, ας μη γελιόμαστε, τι σημαίνει διαθεσιμότητα. Και στην περίπτωση αυτή, την απόλυσή τους, ακολουθεί η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο υπουργείο. Πόσες ανώνυμες εταιρείες καθαρισμού κρύβονται από πίσω;…

Την εικόνα των πανηγυρισμών συμπληρώνουν τα ακάνθινα στεφάνια που φόρεσαν οι γυναίκες αυτές, στις 17 Απριλίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Την εικόνα των πανηγυρισμών της κυβέρνησης συμπληρώνει η ανεργία που καλπάζει και τείνει να φτάσει το 30%.

Και μέσα σ όλη αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση μιλά στους νέους για...

Μια όμορφη εκδήλωση "για τον Ορφέα"

Ο Τάκης Μόσχος
Γέμισαν οι κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Σκοπέλου το Σάββατο 26 Απριλίου στη γιορτή για την ενίσχυση των εργασιών του κινηματοθεάτρου «ΟΡΦΕΑ».
Για πρώτη φορά όλοι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού ενώθηκαν σε μια συνάντηση και παρουσίασαν ένα υπέροχο θέαμα υπό τη ζωντανή συνοδεία των μουσικών Θανάση Σύρου (κιθάρα), Παναγιώτη Αστεριάδη (μπουζούκι), Κώστα Λεμονή (μπουζούκι) και Βαγγέλη Κοχύλη (μπουζούκι).

Την παρουσίαση της γιορτής έκανε ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Σκοπέλου Τάκης Μόσχος, ενώ το πρόγραμμα άνοιξε η αρχηγός του 1ου συστήματος Προσκόπων Σκοπέλου Ελεάνα Μαυραντή με τα υπέροχα προσκοπάκια της. Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη του στησίματος σκηνής, αφήνοντας έκπληκτο το κοινό για το πως χώρεσαν στο τέλος όλοι οι πρόσκοποι μέσα σε μια σκηνή.

Ακολούθησε ο Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών του Κώστα Καλαντζή σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και πειθαρχίας των μαθητών του.

Αξιοθαύμαστη ήταν η παρουσίαση ασκήσεων πάλης της σχολης Κ1 GYM του Μάνου Βασιλείου αφήνοντας άφωνους και σε αγωνία τους θεατές, οι οποίοι χαλάρωσαν με την είσοδο της ομάδας της Μαρίνας Ιωαννίδου K1 GYM σε ασκήσεις γιόγκα.

Σειρά είχε η γυμνάστρια Μάγδα Ροδίου του αθλητικού Συλλόγου «ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ» με την ομάδα γυναικών του τμήματος Aerobic, η οποία έδωσε ένα μικρό δείγμα της καλής δουλειάς της με εντυπωσιακές ασκήσεις με μπάλες αλλά και χωρίς αυτές. Απόλαυση για τους θεατές.

Την όμορφη και εντυπωσιακή γιορτή έκλεισε το Χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου με επικεφαλής την Κατερίνα Μπετσάνη, σε μια επίδειξη ίσως διαφορετική από τα καθιερωμένα.

Στο τέλος ακολούθησαν γλυκά κεράσματα ενώ ο κόσμος αν κρίνουμε από τα ακούσματα, ζητούσε να επαναλαμβάνονται συχνά τέτοιες εκδήλωσεις που συγκεντρώνουν όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του νησιού.

Η Σκόπελος διαθέτει αξιόλογες δραστηριότητες που θα...

Λιμάνι μας η Σκόπελος...

[ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ]

Με «καπετάνιο» τους Σκοπελίτες

Αγαπητοί Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες,

Η χώρα μας ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση.

Οι θεσμοί διαλύονται, η δημοκρατία περιστέλλεται, δικαιώματα δεκαετιών καταργούνται, τα εισοδήματα πλήττονται δραματικά...

Η αυτοδιοίκηση έχει συρρικνωθεί, αν όχι καταργηθεί.

Είμαστε ενεργοί πολίτες, θυμωμένοι από την κατάσταση που βιώνουμε. Πολίτες, που αν και οι περισσότεροι από εμάς δεν συμμετείχαμε ενεργά στο «δημοτικό σύστημα» των προηγούμενων χρόνων,  βλέπαμε τις παθογένειες και την ανεπάρκειά του. Εδώ που έφτασαν σήμερα, τα πράγματα, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε για το καλό του τόπου. Με τόλμη, καταργώντας το «οι δικοί μας» και «οι άλλοι», το «κόμμα» και οι «απέναντι».

Μοναδικός μας στόχος, να δράσουμε χωρίς  ιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικό όφελος, για το νησί μας.

Να βάλουμε στην άκρη συνήθειες και ευκολίες ετών και να διαμορφώσουμε μαζί με λογισμό και όραμα ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για τον τόπο μας.

Σε μας δεν υπάρχει παρασκήνιο, μπροστά μας υπάρχουν μόνον τα προβλήματα και το μέλλον της Σκοπέλου.

Θέλουμε κοντά μας τους νέους ανθρώπους με τις ανησυχίες τους και τις πρωτότυπες φρέσκες ιδέες τους.

Εμείς, σας κοιτάμε στα μάτια και σας λέμε ότι είμαστε πολίτες που σηκώνουμε το ανάστημά μας για τον τόπο.

Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα που ξεκινήσαμε είναι δύσκολο. Πιστεύουμε, όμως, ότι είναι μονόδρομος για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον του νησιού μας.

Σας καλούμε να μας υπερψηφίσετε.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ

ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ

ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΑΣ

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών Νήσου Σκοπέλου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΕΜΟΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος Δήμαρχος)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Τα ονόματα του συνδυασμού της Δημοτικής Υπέρβασης

Επιστρέφει στη Σκόπελο ο επικεφαλής της Δημοτικής Υπέρβασης και υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος κατέθεσε το πρωί στο Πρωτοδικείου Βόλου τον παρακάτω συνδυασμό:
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ-ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΒΑΦΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΔΑΝΔΕΛΙΑ-ΡΑΛΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΛΕΞΙΑ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΔΕΝΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΛΩΝΑΡΗ-ΚΟΥΒΑΡΗ ΜΑΧΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗ – ΜΑΛΑΜΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΗΛΙΑ
ΝΤΑΚΗ-ΑΡΚΟΜΑΝΗ ΑΘΗΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΙΣΚΟΥ-ΜΠΑΛΑΦΑ ΔΑΦΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
ΤΣΙΛΑΦΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΛΙΒΕΡΟΥ-ΓΙΕΓΚΙ ΔΑΦΝΗ-ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ
ΧΡΥΣΟΦΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΓΟΥΔΕΛΗ-ΔΙΟΜΑΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΑΛΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΓΕΡΑΚΗΣ ΡΗΓΙΝΟΣ τ. ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΩΝΙΤΗ-ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΚΟΡΕΝΤΗ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΟΥΡΑΝΙΑ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΧΡΥΣΟΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΔΑΛΑΚΙΑΡΗ-ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΝΤΕΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Προφητική φωτογραφία...

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
του ΜΙΧΑΗΛ και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 ...βεβαίως ...βεβαίως!

Η φωτογραφία τον Ιανουάριο του 2014 (κλικ ΕΔΩ) που προέβλεπε την κοινή κάθοδο...

Νίκος και Νίκος με την Δημοτική Υπέρβαση
του Χρήστου Βασιλούδη.

Καλή επιτυχία!

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η Chef Ντίνα Νικολάου και το «Ελλήνων Γεύσεις» προβάλλουν τις ομορφιές της Σκοπέλου

H chef Ντίνα Νικολάου και η κα Λίτσα Σπύρου
O Όμιλος Επιχειρήσεων Σπύρου, σε συνέχεια των δράσεων προβολής της σμαραγδένιας  Σκοπέλου και σε συνεργασία με ντόπιους επαγγελματίες προσκάλεσε στο νησί τη διάσημη Chef Ντίνα Νικολάου για το γύρισμα ενός επεισοδίου της επιτυχημένης εκπομπής της, «Ελλήνων Γεύσεις». 
H chef Ντίνα Νικολάου, η κα Λίτσα Σπύρου και ο κ. Βασ. Σπύρου
Η σκοπελίτικη τυρόπιτα, τα δαμάσκηνα, τα χαμαλιά και τα αμυγδαλωτά είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους, παρέα με τις καταγάλανες θάλασσες, τις σμαραγδένιες  ακρογιαλιές,  το παρθένο  πράσινο του νησιού και τους πανέμορφους οικισμούς της.
Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν στο Rigas House και η προβολή της έχει προγραμματιστεί για το τέλος Μαΐου 2014 ώστε να...

Για την παιδική χαρά Σκοπέλου: Τί να ΞΑΝΑγράψουμε;

Γονείς διαμαρτύρονται για το επικίνδυνο κομμάτι της παιδικής χαράς που παραμένει σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση κάποια χρόνια (!) και ζητούν να κλείσει ή να επισκευαστεί άμεσα, ενώ ο τεχνικός ασφαλείας κ. Αθ. Φαδάκης κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου με παλαιότερη δήλωσή του στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες». (κλικ ΕΔΩ)

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010
Επικίνδυνο τμήμα παιδικής χαράς
http://efimerida-sporades.blogspot.gr/2010/06/blog-post_289.html

Εικαστικές παρεμβάσεις στο λιμάνι Σκοπέλου

Τριάντα ημέρες βρίσκονται κρεμάμενα τα καλώδια στην παραλία Σκοπέλου και σιγά σιγά τα συνηθίζουμε τόσο, ώστε αν αποξηλωθούν να μας λείψουν... Όσο για τους επισκέπτες που ήρθαν το Πάσχα, αυτοί τα πέρασαν για εικαστικές παρεμβάσεις και αφού τα απαθανάτισαν προχώρησαν για το επόμενο φωτογραφικό τους θέμα...

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δήλωση υποψηφιότητας της Ουρανίας Καθηνιώτη

Με τον συνδυασμό του Σταμάτη Περίσση

Ονομάζομαι Καθηνιώτη Λ. Ουρανία,  γεννήθηκα το 1978 στη Σκόπελο όπου  μεγάλωσα και τελείωσα το σχολείο. 

Το 1996 ξεκίνησα μουσικές σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Αρμονία της μουσικής, κλασικό πιάνο και κλασική κιθάρα) ενώ παράλληλα ολοκλήρωσα τη φοίτησή μου στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Θεσσαλονίκης.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου για το ζωοτεχνικό κλάδο και η προοπτική να επιστρέψω και να εργαστώ στον τόπο μου, με ώθησε στην απόφαση να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ όπου πέρασα με επιτυχία το 2000.

Στο νησί μου δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά από το 2008 στη επιχείρηση Κτηνιατρικών Φαρμάκων - Pet Shop που δημιούργησα μαζί με τον σύζυγό μου Αντώνη Σ. Σκλάβο.

Μέσα στην καθημερινότητα ως μητέρα, εργαζόμενη και πολίτης της κοινωνίας της Σκοπέλου βιώνω προβλήματα,ακούω τους...

ΔΕΥΑΣ / Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκοπέλου (ΔΕYΑ Σκοπέλου) ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με εξωτερικό Σύμβουλο για τις ανάγκες της Oικονομικής της Yπηρεσίας. 

O Σύμβουλος Oικονομικής Yπηρεσίας μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο με αντικείμενο δραστηριότητας λογιστικά/φοροτεχνικά/εργασιακά θέματα, το οποίο ασκεί νομίμως την εν λόγω δραστηριότητα. O Σύμβουλος Oικονομικής Yπηρεσίας θα...

ΔΕΥΑΣ / Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφεροντος

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκοπέλου (ΔΕYΑ Σκοπέλου) ενδιαφέρεται να αναθέσει σε εργολάβο καθαριότητας, την καθαριότητα των χώρων της. O Ανάδοχος μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο ασκεί νομίμως την εν λόγω δραστηριότητα και θα επιλεγεί με απόφαση του Προέδρου του ΔΣ, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την υπογραφή της.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να...

Εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση στη Σκιάθο

Παρουσίαση του βιβλίου «Το πικραμύγδαλο», του Μιχαήλ-Αλέξανδρου Μαλαχιά*, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Σκιάθου σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου, στις 9 μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει ο φιλόλογος - διευθυντής του Λυκείου Σκιάθου Λεωνίδας Τζαβαλιάς, αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Κολοβού, ενώ ο καθηγητής πιάνου Θέμης Συμβουλίδης θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση.
"...Με όχημα το δίδυμο ιατρού-ψυχωσικού, η ιστορία πραγματεύεται με αισθητικό τρόπο την ανθρώπινη απορία στο προαιώνιο ερώτημα "τι αξίζει περισσότερο στον κόσμο;". Σκοτεινοί πόθοι, απαγορευμένοι έρωτες, θαμμένα μυστικά, απιστίες. Και συνάμα, πηγαία, αγωνιώδης αναζήτηση του σκοπού, ενός σκοπού. Της ανθρώπινης ευτυχίας. Αναζήτηση της ψυχής. Πού; Μα φυσικά στις κολάσεις των ηρώων μας. Στα διλήμματα που δίνουν ώθηση. Καταστροφική ή δημιουργική..."
* Ο Μιχαήλ – Αλέξανδρος Μαλαχιάς γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και εργάζεται στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Όλγα». Εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής Αθηνών από το οποίο και αποφοίτησε. Από το Φθινόπωρο του 2011 φοιτά στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, θεωρώντας πως η Κοινωνιολογία είναι μια οπτική του κόσμου που τον εκφράζει απόλυτα. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση και συγγραφή πολυάριθμων ιατρικών μελετών ενώ «Το Πικραμύγδαλο» αποτελεί το πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιωλκός.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

25 μήνες ακαθάριστα τα γραφεία της ΔΕΥΑ Σκοπέλου!

Πάμε για ρεκόρ Γκίνες

Στην Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος και στη Σκόπελο των κερδοφόρων χρήσεων κατά τα οικονομικά έτη 2011, 2012 και 2013 δεν περισσεύει ούτε ένα μεροκάματο για καθαρίστρια.
«Τελευταία φορά που μπήκε καθαρίστρια στη ΔΕΥΑΣ ήταν το Μάρτιο του 2012. Γράψτο και ας σου φαίνεται απίστευτο, ότι έδω και 25 μήνες τα γραφεία και οι χώροι εργασίας βρωμάνε…»
μου είπε ο συνομιλητής μου ο οποίος ορκίστηκε για του λόγου το αληθές.

Συναυλία των μαθητών της Κατερίνας Καραγιάννη

Οι μαθητές της Κατερίνας Καραγιάννη σας προσκαλούν το Σάββατο 26 Απριλίου, στις 2.30 μ.μ., στο τσιπουράδικο "ο Γιαλός" στην παραλία Σκοπέλου, σε μια συναυλία με πλούσιο ρεπερτόριο, στην οποία υπόσχονται να σας καταπλήξουν και να σας χαρίσουν ένα ευχάριστο απόγευμα. Θα παίξουν παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και μαθητές λυκείου με διάφορα όργανα.

Η συναυλία θα επαναληφθεί το Σάββατο 3 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ. αυτή τη φορά στη Γλώσσα, στην καφετέρια "Πυξίδα".

Σκόπελος / Εμπειρία για αξιοποίηση το πασχαλινό γλέντι

Το πασχαλινό γλέντι στο Rigas Hotel ξεπέρασε  κάθε προσδοκία των διοργανωτών του. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της Σκοπέλου απόλαυσαν το τραπέζι της Λαμπρής με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Αρνιά και κοκορέτσια στα κάρβουνα, κόκκινα αυγά, άφθονος οίνος και πάνω από όλα χορός και τραγούδι  μέχρι αργά το απόγευμα.
Μέλη του Χορευτικού Συλλόγου με τις  Στόφες τους και το πιο λαμπερό τους χαμόγελο χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ανέβασαν το κέφι στα ύψη και ξεσήκωσαν τους φιλοξενούμενους, με πρώτους τους ορειβάτες της Θεσσαλονίκης, σε ένα μοναδικό ξεφάντωμα.

Και του χρόνου με υγεία.

Εκλογές 2014: Λήγει η προθεσμία, αρχίζει η αγωνία...

Ενώ την Κυριακή το βράδυ (του άπιστου Θωμά) λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις των Δημοτικών Συνδυασμών και την επίδοση στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου της "Δήλωσης Κατάρτισης Συνδυασμού", τελεσίγραφο έχει δοθεί μέχρι σήμερα (τι ώρα εκπνέει δεν γνωρίζουμε) από υποψήφιο δήμαρχο να του παρουσιάσουν τον συνδυασμό, τον οποίο του είχαν πει ότι τον έχουν έτοιμο, όταν πήγαν και τον έφεραν…

Στο μεταξύ και μέχρι να δούμε αν αληθεύουν οι παραπάνω πληροφορίες, άγνωστα παραμένουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, τα οποία οι δημότες θα κληθούν να σταυρώσουν…

Για μια ακόμα φορά θα προτρέψουμε τους ψηφοφόρους, όσο μας επιτρέπεται, να κρίνουν, να κοσκινίσουν και μετά να ψηφίσουν τον επικεφαλής, αλλά και τους υποψήφιους που θα τον πλαισιώσουν, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ειλικρίνεια και στον "πρότερον έντιμον βίον" όλων όσων διεκδικούν έναν σταυρό…

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ.: η φήμη ότι έγινε πρόταση στον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή να γίνει οικονομικός σύμβουλος υποψηφίου με ξεπερνάει και δεν την σχολιάζω...

Να επιστραφεί το «καταπατηθέν» (!) από τον Δήμο Σκοπέλου Ιερόν Μετόχιο της Αγίας Βαρβάρας

...ζητά με επιστολή της η Ι. Μ. Χαλκίδος

  • Παράξενη η "επιμονή" δύο Μοναχών να κατοικήσουν μονίμως στην Αγία Βαρβάρα, ενώ υπάρχουν πολλές εκατοντάδες μοναστήρια στα οποία μπορούν να εγκαταβιώσουν

Την Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας, την οποία αναστήλωσαν και φρόντισαν πολλοί Σκοπελίτες και σήμερα αποτελεί κόσμημα και καύχημα της πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Σκοπέλου, ζητά με επιστολή του προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο π. Αλέξιος, κατόπιν αδείας του Μητροπολίτου Χαλκίδος.

Στην μακροσκελή επιστολή αναφέρεται ότι ο Μητροπολίτης «επιθυμεί διακαώς την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος και την θετική ανταπόκριση» το οποίο σήμερα, «βρίσκεται στη νομή και κατοχή του Δήμου Σκοπέλου, ως μη όφειλε» ενώ όπως ισχυρίζονται στην επιστολή «ανήκει στην κυριότητα και την ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Προδρόμου Σκοπέλου από της ιδρύσεως της και αποτελούσε και αποτελεί Ιερό Μετόχιο αυτής, το οποίο μάλιστα και χωροταξικά ανήκει στην κυριολεξία στην πέριξ περιοχή της Μονής Προδρόμου, στην αυλή της θα λέγαμε» και πρέπει να επιστραφεί στον φυσιολογικό κάτοχο.

Συνεχίζοντας διαβάζουμε ότι ο Δήμος Σκοπέλου διαπράττει αδικία (ακουσίως!) «με το να κατέχει και να νέμεται ένα Ιερό χώρο και ένα...

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Γιορτή "για τον Ορφέα"

Tο Σάββατο 26 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο και σε μια ακόμα προσπάθεια στήριξης των εργασιών του "Ορφέα", θα γίνει παρουσίαση των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων της Σκοπέλου από τους συλλόγους και τα σωματεία του νησιού και θα ακολουθήσει συναυλία από Σκοπελίτες μουσικούς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης των εργασιών του "Ορφέα")

Μια αξέχαστη εξόρμηση των Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης στην πασχαλινή Σκόπελο

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης επέλεξε την καταπράσινη, ανοιξιάτικη Σκόπελο για την Πασχαλινή του εξόρμηση.
Γέμισαν με πολύχρωμες φιγούρες τα βουνά τις Σκοπέλου τις τελευταίες 4 ημέρες. Ακούραστοι και πάντα κεφάτοι οι  ορειβάτες του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη ούτε μια μέρα από την τετραήμερη εξόρμησή τους  και “κατέκτησαν” όλες τις κορυφές του νησιού μας.  Οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες. Παρθένα, κατάφυτα βουναλάκια. Σπουδαία χλωρίδα και πανίδα. Μικροκλίμα που σπανίζει για μεσογειακό νησί. Φιλόξενοι κάτοικοι. Πασχαλινό ξεφάντωμα με μουσική και χορούς.

Παραφωνία αποτέλεσε η έλλειψη χαράξεις, καθαρισμού και σήμανσης των σπουδαίων μονοπατιών της Σκοπέλου. Πεδίον δόξης λαμπρό για την νέα Δημοτική αρχή….

Γιώργος ΜΙΧΑΛΗΣ

Σκόπελος / Στον Άγιο Γεώργιο στο Κάστρο

Aγρυπνιά στο φιλόξενο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ιδιοκτησίας Απόστολου Πατσή, με την εκπληκτική θέα στο Κάστρο Σκοπέλου...

Χρόνια Πολλά!

Σκόπελος / Στον Άγιο Γεώργιο στους Μύλους

Με ανοιξιάτικη βροχούλα και χρώματα και αρώματα της εποχής.

Χρόνια Πολλά!

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Διαμαρτυρία της κας Νανάς Ισμυρίδου

Η κα Νανά Ισμυρίδου γράφει στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»:
Χριστός Ανέστη!

Χρόνια πολλά και χαίρομαι που μπορούμε και επικοινωνούμε με το Σκοπελάκι μας!

Γράφω μερικά λόγια για να διαμαρτυρηθώ: το τριήμερο του Πάσχα ήρθε η εγγονή μου στην πατρίδα μας από Αθήνα μέσω Βόλου με το ενός έτους παιδάκι της, φυσικά με αυτοκίνητο!

Είχε όμως την κακή ιδέα να κατέβει στην παραλία για καμία βόλτα και παρκάρισε έξω από την παιδική χαρά. Βέβαια παράνομα με τους τύπους. Όμως είναι γνωστόν ότι οι τουρίστες ήταν ανύπαρκτοι και η κίνηση οχημάτων το ίδιο! 'Ελα όμως που το λιμενικό, που δεν φαίνεται άλλη δουλειά να κάνει, τους έγραψε για παράνομη στάθμευση!

Σε διαμαρτυρία των παιδιών μου είπε ότι δεν δεχόταν την δικαιολογία. Τους παρέπεμψε στον Δήμο, όπου επλήρωσαν το πρόστιμο και τους έστειλαν πάλι στο λιμεναρχείο να δώσουν την απόδειξη της πληρωμής, γιατί υπηρεσιακώς δεν πήγαινε, αλλιώς θα την έστελναν στην...εφορία!

Καλώς να ορίσετε τουρίστες στη Σκόπελο με τις παράλογες αρχές του τόπου και τις καταπληκτικές τιμές των πλοίων, όσο και να είναι θέμα Υπουργείου! Από τα μικρά μέρη βλέπουμε πως καταντήσαμε έτσι την αξιοζήλευτη Ελλαδίτσα μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Νανά Ισμυρίδου

Ζητείται...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ από εστιατόριο στην παραλία Σκοπέλου βοηθός μάγειρα / λάντζα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6993 37 21 62.

Σκιάθος / Ζώνη προστασίας του μεταβυζαντινού μνημείου Άγιος Ιωάννης στον Πύργο

Η τοπική επιτροπή Βορείων Σποράδων της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ενημερώνει ότι:
Σε συνέχεια των ενεργειών μας, μαζί με άλλους τοπικούς φορείς της Σκιάθου για τη δημιουργία ζώνης προστασίας του μνημείου Άγιος Ιωάννης στον Πύργο, με αφορμή των έργων επέκτασης του αεροδρομίου της Σκιάθου, όπου ο υπό διαμόρφωση νέος δρόμος κατασκευάζεται περιφερειακά της επέκτασης του έργου και σε απόσταση μόλις έξι μέτρων από το μνημείο, αλλοιώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο του και προκαλώντας διαμαρτυρίες σε αρκετούς πολίτες, σας γνωστοποιούμε ότι:
1) μετά την νέα γνωμοδότηση (14-4-2014 ΑΠ 1330) της αρμόδιας Υπηρεσίας για την προστασία του μνημείου, 7ης Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία ανακοινώθηκε εσχάτως στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/4/2014,
2) τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού, όπως εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και
3) μπροστά στον κίνδυνο να απενταχθεί το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ σύμφωνα με το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΥΠΑ, συντασσόμεθα με την νέα απόφαση του...

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά

από την Spyrou Hotels & Companies

Αγαπητοί μας Συνεργάτες και Φίλοι,

Eυχόμαστε και ελπίζουμε το Φως της Ανάστασης να φωτίσει τη ζωής μας.

Το Προσωπικό και

η Διεύθυνση της

Spyrou Hotels & Companies

Σκόπελος

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πάσχα στα πέλαγα...

Χρόνια Πολλά στο πλήρωμα του "Απόλλων Ελλάς" και σε όλους τους ναυτικούς που κάνουν Πάσχα μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα...
(..)
- Χρόνια πολλὰ καπετάνιε! χρόνια πολλά!... ἀπάντησαν ἐκεῖνοι ὁμόφωνοι.

- Καὶ τοῦ χρόνου στὰ σπίτια σας, κύριοι! Καὶ τοῦ χρόνου στὰ σπίτια μας παιδιά! ἐξαναεῖπε ὁ πλοίαρχος, ἐνῶ ἕνα μαργαριτάρι ἐφάνη στὴν ἄκρη τῶν ματιῶν του.

- Καὶ τοῦ χρόνου στὰ σπίτια μας, καπετάνιε!

Ἔπειτα ἐπέρασε ἕνας ἕνας, πρῶτα οἱ ἐπιβάτες ἔπειτα τὸ πλήρωμα, ἐπῆραν ἀπὸ τὸ χέρι του τὸ κόκκινο αὐγὸ καὶ τὸ λαμπροκούλουρο καὶ ἄρχισαν πάλι οἱ εὐχὲς καὶ τὰ φιλήματα:

- Χριστὸς Ἀνέστη.

- Ἀληθινὸς ὁ Κύριος.

- Καὶ τοῦ χρόνου σπίτια μας...

Πάσχα στα πέλαγα
του Ανδρέα Καρκαβίτσα

Χριστός Ανέστη - Καλό Πάσχα

Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» σας εύχεται
Καλό Πάσχα.
Χρόνια Πολλά!

Σκόπελος / Ανάσταση στην Παναγία Φανερωμένη

Χριστός Ανέστη!