Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο Πινέζας κερδίζει τις εκλογές...

Οι συμπεθέρες Πρόοδος και Ανάπτυξη δεν καταφέρνουν να πείσουν τους ψηφοφόρους και ο Πινέζας (της άκρας[;] αριστεράς) κερδίζει την Δημαρχία…

Μια σπαρταριστή, επίκαιρη κωμωδία σε κείμενο του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά και εκπληκτικές ερμηνείες από την Σταματίνα Χονδρονικολή και την Κική Πλωμαρίτη.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην αίθουσα του Πεπαρήθειου δεν έπαψαν ούτε στιγμή να γελούν από...

Σύσκεψη στη Σκιάθο εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου συνάντηση των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) με θέμα «Αντιπυρική περίοδος 2014».
Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν, εκτός από τον Δήμαρχο Νίκο Πλωμαρίτη, η Αντιδήμαρχος Λίτσα Κανταράκη - Τσολοβίκου, η Δημοτική Σύμβουλος Τασούλα Φιλαρέτου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Λιακόπουλος Γεώργιος, ο Λιμενάρχης Σκιάθου Νικόλαος Κατσάμπας, ο Αερολιμενάρχης Σκιάθου Ηλίας Πετράκης, ο Δασολόγος του Δήμου Βασίλης Ταμπάκης, ο υπεύθυνος των οχημάτων του Δήμου Σκιάθου Σωτήρης Γλυμπάτσας, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Ιωάννης Σαρρής, ο υπεύθυνος της ΔΕΗ Σκιάθου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, εκπρόσωπος του ΠΡΟΤΕΚΤΑ, και εκπρόσωποι άλλων φορέων του νησιού.

Αρχικά πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Σκιάθου ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα τα οποία πρέπει να απασχολήσουν το ΣΤΟ άμεσα, ειδικά φέτος που ο χειμώνας ήταν...

Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού...

Tο νερό είναι κοινωνικό αγαθό / ΚΙΝΗΣΗ 136

Το 8λεπτο βίντεο «Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού» αντικρούει πολλά από τα ψέματα που αυτή η επιβλαβής βιομηχανία διαδίδει τις τελευταίες δεκαετίες. Διηγείται το πώς μέσα από τη διαφήμιση έχει κατασκευαστεί μία  ανάγκη που κάνει τους πολίτες να αγοράζουν δισεκατομμύρια μπουκάλια νερού κάθε εβδομάδα, όταν αυτό ήδη ρέει από τη βρύση. Δείτε το εδώ υποτιτλισμένο στα Ελληνικά και διαδώστε την πληροφορία!


Τις τελευταίες δεκαετίες, η Coca-Cola, η Pepsi, η Nestle και οι άλλες μεγάλες εταιρείες ποτών έχουν δαπανήσει αμέτρητα εκατομμύρια για να μας κάνουν να φοβόμαστε το νερό της βρύσης. Μας λένε ότι ...

Εγκαίνια του Donna & Uomo στη Σκόπελο

Ό,τι πιο όμορφο από
τις τελευταίες collection της μόδας

Donna & Uomo ονομάζεται το νέο κατάστημα της Σούλας Γκουμά, που έκανε εγκαίνια την Κυριακή και βρίσκεται στον δρόμο του Αγίου Νικολάου Σκοπέλου, λίγο πριν τον παλιό ΟΤΕ.

Το νέο κατάστημα διαθέτει γυναικεία και ανδρικά ρούχα, μοναδικά αξεσουάρ, προσεκτικά επιλεγμένα για σας και σε τιμές που θα σας ενθουσιάσουν.

Σκόπελος
τηλ. 2424024409

Ο Α.Ο. Σκοπέλου ευχαριστεί και εύχεται...

Με αφορμή το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις ομάδες ποδοσφαίρου και βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ευχαριστεί θερμά τους φιλάθλους για την παρουσία τους στα γήπεδα και τη συμπαράστασή τους στην ομάδα, τις αθλήτριες και τους αθλητές για τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά και για το "ευ αγωνίζεσθαι" που επέδειξαν όλη τη χρονιά, τον γιατρό  - διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου Γιώργο Τριανταφύλλου, που παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας, τους φυσιοθεραπευτές Ανδρομάχη και Νίκο που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε αγώνα και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο την ομάδα.

Τέλος εύχεται και ελπίζει η νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, να βρεθεί κοντά στις ομάδες μας, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον αθλητισμό και τη νεολαία του νησιού.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Του χρόνου με καλύτερες συνθήκες...

Τελευταίο παιχνίδι για την φετινή αγωνιστική περίοδο και οι ομάδα του Α.Ο. Σκοπέλου τελείωσε τις υποχρεώσεις της με θετικό αποτέλεσμα, αφού κέρδισε τον Διαγόρα με 1-0 με ωραίο σουτ του Συνοδινού έξω από την μεγάλη περιοχή.

Η τελική βαθμόλογία του α΄ομίλου έχει ως εξής:

Με νέα εμφάνιση και πολύ ταλέντο...

Με νέες εμφανίσεις, προσφορά γονέα που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, παρουσιάστηκαν σήμερα στο γήπεδο οι νεαροί ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του Α.Ο. Σκοπέλου και πριν από το αγώνα Α.Ο. Σκοπέλου - Διαγόρα ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για τον μέλλον στον προπονητή τους και στους φιλάθλους...

Με την ευκαιρία ο γυμναστής - προπονητής των ακαδημιών ποδοσφαίρου Γιάννης Γλύκος ευχαριστεί θερμά όσους γονείς ενισχύουν κατά καιρούς, είτε οικονομικά, είτε με προσφορές την προσπάθεια που γίνεται για να διατηρηθούν τα φυτώρια του αθλητισμού στη Σκόπελο.

Αυλαία για το βόλεϊ μετά από μία επιτυχημένη χρονιά

Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ - Α.Ο. ΣΚΙΑΘΟΥ 3-0
Έπεσε η αυλαία της φετινής επιτυχημένης αθλητικής χρονιάς για την ομάδα βολεϊ γυναικών του Α.Ο. Σκοπέλου, με ένα πολύ όμορφο αγώνα στον οποίο αντιμετώπισε την αντίστοιχη καλή και νεανική ομάδα του Α.Ο. Σκιάθου.
Η Διοίκηση, ο προπονητής και οι αθλήτριες ευχαρίστησαν για πολλοστή φορά το φίλαθλό κοινό που βρέθηκε συμπαραστάτης σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ στο τέλος του 2ου σετ τα κορίτσια του Α.Ο. Σκοπέλου έριξαν στην...

3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου: Γνωριμία με τους υδροβιότοπους

Ένα σχέδιο εργασίας για τους υδροβιότοπους στη χώρα μας, αλλά και για τον σημαντικό, χαρακτηρισμένο από τη συνθήκη Ramsar, υδροβιότοπο της Σκιάθου, τη λίμνη του Αγίου Γεωργίου, ξεκινά το 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου.

Στην πορεία της εργασίας - έρευνας οι μικροί μαθητές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήματα, όπως:

1. Τι είναι ένας υδροβιότοπος;
2. Φυσικοί υδροβιότοποι (ποταμοί, εκβολές, δέλτα, λίμνες, λιμνοθάλασσες, έλη, πηγές)
3. Τεχνητοί υδροβιότοποι (αλυκές, τεχνητές λίμνες, ορυζώνες).
4. Λειτουργίες των υδροβιότοπων (οι κυριότεροι παράγοντες που καθορίζουν το πώς λειτουργεί ένας υδροβιότοπος).
5. Χλωρίδα
6. Πανίδα
7. Νόμοι προστασίας των υδροβιότοπων.
8. Απειλές και κίνδυνοι.
9. Πίνακας για τυχόν ρύπανση.

και κατ' επέκταση

1.Τι σημαίνει βιοποικιλότητα
2.Τι σημαίνει Οικοσύστημα

Όπως μας είπε η νηπιαγωγός Λένα Κουτούμπα, μέσα από την απογραφή των υγρότοπων που έκανε η WWF για τα νησιά του Αιγαίου, θα αναζητηθούν οι υγρότοποι της Σκιάθου, που έχουν καταγραφεί και έχουν επίσημα κωδικό, όπως το έλος Πλατανιά, ρύακας Κεχριάς, λίμνη Κουκουναριών, λιμνοθάλασσα Αγίου Γεωργίου,Βρωμόλιμνος, χείμαρος Αχίλλα

Ο Σπύρος Λεμονής υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Νήσου Σκοπέλου με θέμα την εκλογή υποψηφίου Δήμαρχου. Η συνέλευση ανακήρυξε ομόφωνα για επικεφαλής του συνδυασμού τον μοναδικό υποψήφιο κ. Σπύρο Λεμονή του Χρήστου.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί η ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος «θα είναι πλαισιωμένος με μια δημοτική ομάδα που θα παντρεύει την φρεσκάδα των νέων με την εμπειρία των παλιών.»

«Είναι υπόθεση όλων των δημοτών να συμβάλουν με την συμμετοχή τους για να πραγματοποιήσουμε ένα ρεαλιστικό και συνάμα τολμηρό σχέδιο για το μέλλον του τόπου μας.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σε ορειχάλκινη κορνίζα...

Λιμάνι Σκοπέλου / Παναγίτσα του Πύργου

Λιμάνι Σκοπέλου / Στον αφανή ναύτη...

Έργο της Αικατερίνης Κοσμά - Τζαβάρα
Πώς μας θωρείς ακίνητος; 

Πού τρέχει ο λογισμός σου, τα φτερωτά σου τα όνειρα; 
(...)



Αρ. Βαλαωρίτης

Γ.Σ. της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Σκοπέλου

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 7.00 μ.μ. στο PABLOS

Στις 7.00 μ.μ. στη Γενική Συνέλευση των μελών της Κίνησης θα γίνει ψηφοφορία και θα επιλεχθεί ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της Κίνησης.

Tα μέλη της Κίνησης θα κληθούν να εγκρίνουν με την ψήφο τους την μέχρι τώρα σίγουρη υποψηφιότητα του κ. Σπ. Λεμονή και ίσως και άλλων, που πιθανόν έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι με τον συνδυασμό της ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ.
ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ

Διακοπή ύδρευσης στην παραλία Σκοπέλου

Την Κυριακή 30 Μαρτίου από το πρωί μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανη διακοπή ύδρευσης στην παραλία της Σκοπέλου, λόγω απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση βλάβης.

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου ζητά την κατανόηση των καταναλωτών.

Πατσάς και βραστό από την «κουζίνα της Κυρατσώς»

Πατσάς ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος για τους μερακλήδες, φάρμακο για τους ξενύχτηδες και δυναμωτικό για όσους πάνε για δουλειά. Σερβίρεται κάθε μέρα από τις 6.30 το πρωί στην «Κουζίνα της Κυρατσώς» στο παλιό λιμάνι… Και για όσους δεν είναι λάτρεις του πατσά μπορούν να απολαύσουν υπέροχο βραστό κρέας.

Και μην ξεχνάτε ότι όλη την δοκιμασμένη σπιτική κουζίνα της Κυρατσώς μπορείτε να την πάρετε "πακέτο" για το σπίτι…

Παλιό Λιμάνι Σκοπέλου
Τηλ. 24240 23184

Καλημέρα στον Αγνώντα...

Αγνάντεψα το Πάνορμο
και είδα τα Λιναράκια
και είδα τον Πούλιο να 'ρχεται 
με τα καλαμαράκια..!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Best Shop / Καλοκαιρινό ωράριο λειτουργίας

Αγαπητοί πελάτες σας ενημερώνουμε ότι το κατάστημα μας από την Δευτέρα 31/03/2014 θα λειτουργεί τις παρακάτω ώρες:

Μην ζηλεύεις την αγάπη μου κυρία...

Καπετάν Μανώλης Σοφικίτης.

Παρά τα 80 χρόνια του καθημερινά στο καΐκι του και την μεγάλη του αγάπη,
την Θάλασσα!

Παραμένει 6θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας

Αφίσα από την κινητοποίηση
του Οκτωβρίου 2012
Η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου ανακοινώνει ότι, μετά την έντονη παρέμβαση του Δημάρχου Γιώργου Μιχελή, το Υπουργείο Παιδείας του ανακοίνωσε ότι το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας ΔΕΝ θα υποβαθμισθεί σε 4θέσιο, αλλά θα παραμείνει 6θέσιο.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί το Υπουργείο για την απόφαση αυτή, με την οποία αναγνωρίζεται η ανάγκη για ίση μεταχείριση των σχολείων όλης της χώρας, ανεξαρτήτως των επί μέρους ιδιαιτεροτήτων.

Έπεται συνέχεια...

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Συμπεθέρες και Δήμαρχοι στη Σκόπελο

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Το θεατρικό έργο «Συμπεθέρες και Δήμαρχοι» του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά, το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σκιάθο από το θίασο του Σύλλογου Γυναικών Σκιάθου, θα ανέβει το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου.

Η Σταματίνα Χονδρονικολή - Ανθοπούλου και η Κική Πλωμαρίτη - Κατσάμπα, είναι δυο γυναίκες Σκιαθίτισες που ασχολήθηκαν ερασιτεχνικά, αλλά εργάστηκαν με πολύ κόπο και μεράκι για την  παρουσίαση του επιτυχημένου έργου και προσφέρθηκαν, μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, στον οποίο είναι μέλη, να παρουσιάσουν αφιλοκερδώς αυτή την παράσταση για να βοηθηθεί η προσπάθεια που γίνεται για να φτιαχτεί και να είναι λειτουργικός «Ορφέας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει κουτί για την ενίσχυση των εργασιών στον «Ορφέα».

Εκοιμήθη η Μοναχή Σωφρονία

ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Εκοιμήθη μετά από πολυώδυνη ασθένεια, η 75ετής μοναχή Σωφρονία (κατά κόσμον Κυρατσούλα Ευστ. Σύρου), Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου.
Η μεταστάσα μοναχή Σωφρονία έζησε κυριολεκτικά μια ολόκληρη ζωή στη Μονή του Προδρόμου, αφού  οι γονείς της, Ευστάθιος και Ευλαλία Σύρου, την παρέδωσαν στην Γερόντισσα Ξένη Γαλατσάνου, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου, η οποία υπήρξε πνευματικό ανάστημα του ξακουστού Γέροντος Σωφρονίου Κεχαγιόγλου, προσωπικού φίλου του Αγίου Νεκταρίου, σε ηλικία τεσσάρων ετών, το 1943 (γεν. 1939).

Στο Μοναστήρι του Προδρόμου, η ίδια η Γερόντισσα Ξένη, δίδαξε την μικρή Κυρατσούλα γράμματα και υφαντική και την αγαπούσε ως κόρη της. Όταν ενηλικιώθηκε, της είπε ότι αν θέλει μπορεί να επιστρέψει στον κόσμο, όμως η μικρή Κυρατσούλα προτίμησε να γίνει μοναχή.

Στις 29-12-1965 έλαβε το Μέγα Αγγελικό Σχήμα της μοναχής και ονομάσθηκε Σωφρονία, προς τιμήν του Γέροντος Σωφρονίου. Την κουρά της ετέλεσε ο μακαριστός Γέρων Προκόπιος, πνευματικός των δύο Ιερών Μονών του νησιού, της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού και του Τιμίου Προδρόμου.

Το 2010, μετά την κοίμηση της μακαριστής Ηγουμένης Ξένης Σδούγκου, ανέλαβε την Ηγουμενία της Ιεράς Μονής, σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Παπασταμούλο.

Από το 1978 άρχισαν τα προβλήματα υγείας της, τα οποία για πολλά χρόνια την ταλαιπώρησαν, έως ότου και εκοιμήθη το ξημέρωμα της Πέμπτης 27 Μαρτίου 2014.

Η εξόδιος Ακολουθία της ετελέσθη το απόγευμα της...

Πίσω από την βιτρίνα η Σκόπελος αναστενάζει..!

Δεκάδες ήταν χθες, στη Σκόπελο του "πλεονάσματος", οι διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών σε σπίτια και καταστήματα...

Οι επαγγελματίες με νύχια και δόντια προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους, τα ενοίκια και οι οφειλές σε τράπεζες και κράτος καλπάζουν και πολλές φορές είναι εκτός ελέγχου. 

Από την άλλη η ανεργία καλά κρατεί και οι ανασφάλιστοι αυξάνονται, ζώντας καθημερινά με το άγχος για το ποιος θα περιθάλψει αυτούς και τα εξαρτώμενα μέλη σε περίπτωση ανάγκης...

Κατά τα άλλα καθημερινά ακούμε πως η ψήφος στις εκλογές του Μαΐου δεν πρέπει να είναι "πολιτική"...

Ένα ταξίδι, μια Κληρονομιά, μια Αδελφοποίηση

Newport - Σκιάθος 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Newport - Σκιάθος / Ένα ταξίδι, μια Κληρονομιά, μια Αδελφοποίηση», ταυτόχρονα σε Σκιάθο και Newport, μέσω σύνδεσης Skype, το Σάββατο 22 Μαρτίου. Την έκθεση με θέμα τη Σκιάθο και το Newport των αρχών του 20ου αιώνα, διοργάνωσαν από κοινού o Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», η Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου και το «Newport-Skiathos Club» του Newport, Rhode Island, USA.
Οι σχέσεις των δύο πόλεων μετρούν πάνω από 140 χρόνια όταν μετανάστευσαν στο Newport οι πρωτοι Σκιαθίτες. Από τα τέλη του 19ου αιώνα οι Σκιαθίτες που μετανάστευαν στην Αμερική πήγαιναν κυρίως στις ανατολικές Πολιτείες, διάλεγαν να εγκασταθούν σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, αφού τους ήταν δύσκολο να την αποχωριστούν. Οι Πολιτείες Rhode Island και Massachusetts συγκέντρωναν τους...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Α.Ο. Σκοπέλου - Α.Ο. Σκιάθου στο κλειστό Σκοπέλου

Τελευταίος αγώνας της αθλητικής χρονιάς αυτή την Κυριακή 30 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο, όπου στις 11.30 π.μ. η ομάδα της Σκοπέλου θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Σκιάθου, ανανεόνοντας το ραντεβού με τους φίλους του αθλήματος για την επόμενη περίοδο.
Με αφορμή την λήξη της αγωνιστικής περιόδου στον τελευταίο αυτό αγώνα θα υπάρξουν happenings με μουσική και δώρα, αφού αθλήτριες και προπονητής θέλουν να γιορτάσουν την επιτυχημένη παρουσία της ομάδας στα παρκέ της Μαγνησίας και ταυτόχρονα να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους για την συμπαράστασή τους σε όλους τους αγώνες και για το θερμό τους χειροκρότημα που τους δίνει δύναμη για τη συνέχεια...

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά

Μεταξύ αυτών η Σκιάθος και η Σκόπελος

Η σουηδική εφημερίδα Expressen δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Τα δέκα καλύτερα ελληνικά νησιά» και το ακόλουθο εισαγωγικό σημείωμα: «Η Κρήτη αποτελεί το πιο δημοφιλές νησί του 2013, σύμφωνα με τους αναγνώστες του διαδικτυακού τόπου www.kalimera.se».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη, παρουσιάζονται στο δημοσίευμα δέκα ελληνικά νησιά κατά σειρά προτεραιότητας (σ.σ. προτίμησης αναγνωστών/ όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία του Kalimera.se) και προβάλλονται εν συντομία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού.

Πρόκειται για τα νησιά: Κρήτη, Νάξος, Αμοργός, Κάρπαθος, Σάμος, Ρόδος, Τήλος, Σκιάθος, Σκόπελος και Σαντορίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Οι Δ' Χαιρετισμοί στην Ι. Μ. του Ευαγγελισμού στην Σκόπελο

Ὦ πανύμνητε Μῆτερ,
ἡ τεκοῦσα τὸν πάντων ἁγίων,
ἁγιώτατον Λόγον·
δεξαμένη γὰρ τὴν νῦν προσφοράν,
ἀπὸ πάσης ρῦσαι συμφορᾶς ἅπαντας,
καὶ τῆς μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως,
τοὺς σοὶ βοῶντας·
Ἀλληλούια.

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στις 4.30 μ.μ. θα τελεσθούν οι Δ' Χαιρετισμοί στην ιστορική Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού στην Σκόπελο και ο π. Χρήστος Λιθαδιώτης καλεί τους Σκοπελίτες και τις Σκοπελίτισες για συμπροσευχή, ευχόμενος ταυτόχρονα ευλογημένο υπόλοιπο στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Παναγιώτα Αγγελέτου προσκαλεί στην 5η Δημόσια Συνεδρίαση (Τακτική) του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Ξενία) στις 27 του μηνός Μαρτίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Επανυποβολή προς ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δ.Λ.Τ.Σ. οικ. Έτους 2014 σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 932/40360/13-3- 2014 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.

2. Υλοποίηση ή μη δακοκτονίας στα όρια της αγροτικής περιφέρειας του Δήμου Σκοπέλου για το έτος 2014.

3. Έγκριση της 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικον. έτους 2014 (σχετική η υπ’ αριθ.28/2014 απόφαση της οικονομικής επιτροπής).

4. Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης με δημοπρασία για το έτος
2014.

5. Ολική και μερική ανατροπή αποφάσεων και...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αίτημα για δρομολόγιο Μαντούδι - Γλώσσα και Σκιάθος

Από την ΑΝΕΣ (πλοίο "Πρωτέας")

Αίτημα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών έχει υποβάλει η ΑΝΕΣ (πλοίο "Πρωτέας") για την εκτέλεση 3 δρομολογίων την εβδομάδα από Μαντούδι για Γλώσσα και Σκιάθο.

Το αίτημα το οποίο θα συζητήσει το Σ.Α.Σ. στην επόμενη σύγκλησή του υποστηρίζεται -σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας- από τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες συμπαρίστανται στην προσπάθεια.

Και 5ος υποψήφιος Δήμαρχος στη Σκόπελο

Σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες συνεδρίασε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών της νήσου Σκοπέλου και στο τέλος της εβδομάδας θα καλέσει Γενική Συνέλευση της Κίνησης, στην οποία πρόκειται να προταθεί ο καρδιολόγος Σπύρος Λεμονής ως υποψήφιος δήμαρχος Σκοπέλου.

Αν η Γ.Σ. εγκρίνει την πρόταση, ο κ. Λεμονής θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού της ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Καλή επιτυχία...

Εγκαίνια του Donna & Uomo στη Σκόπελο

Ό,τι πιο όμορφο από τις τελευταίες collection της μόδας

Θα χαρούμε πολύ αν παραβρεθείτε στα εγκαίνια του καταστήματός μας Donna & Uomo, που θα γίνουν την Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 5.30 μ.μ.

Το Donna & Uomo βρίσκεται στον δρόμο του Αγίου Νικολάου Σκοπέλου, λίγο πριν τον παλιό ΟΤΕ και διαθέτει γυναικεία και ανδρικά ρούχα, μοναδικά αξεσουάρ, προσεκτικά επιλεγμένα για σας και σε τιμές που θα σας ενθουσιάσουν.

Σούλα Γκουμά

τηλ. 2424024409

Ο Δήμαρχος Σκιάθου υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό

Κώστας Αγοραστός: «Η συνεργασία με το Νίκο Πλωμαρίτη έφερε έργα
προϋπολογισμού 25,5 εκατ. ευρώ στη Σκιάθο»

«Θέλουμε τους δημιουργικούς και τους χρήσιμους στον τόπο μας
στη "Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών"»

Ο νυν δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης / Καράμπελας συμφώνησε να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» του εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.
Ο κ. Πλωμαρίτης, που είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού (Α.Δ.Σ.Ε.Ν.), ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση για περίπου 16 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία 8 ως δήμαρχος (εξελέγη δήμαρχος το 2006 και επανεξελέγη το 2010). Το 1998 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου, το 2003 ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, ενώ από τον Ιούνιο του 2004 ανέλαβε και τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Δημάρχου.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στον συνδυασμό μας έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα ζητήματα της Σκιάθου και των νησιών των Βορείων Σποράδων», επισήμανε σε δήλωσή του ο Κώστας Αγοραστός.

Όπως ανέφερε o εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας,

Την 25η Μαρτίου θα φάω το πρώτο μου παγωτό…

Πολλές δεκαετίες τώρα, από τότε που η ΕΒΓΑ έβγαλε το 1936 το πρώτο παγωτό "κρέμα ξυλάκι" η καλύτερη και γευστικότερη καλοκαιρινή ενασχόληση των παιδιών ήταν το πόσα παγωτά έχουν φάει, αρχής γενομένης από την 25η Μαρτίου, ήμερα που κυκλοφορούσαν τα παγωτά, εγκαινιάζοντας τη σεζόν…

Μετά την παρέλαση λοιπόν το πρώτο παγωτό, με ξυλάκι κρέμα τότε, με παγωτό χωνάκι τώρα...

Λαμπαδηδρομία στη Σκόπελο

Πιστό στο ραντεβού του το 1ο σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, στις 7.30 το βράδυ, την καθιερωμένη λαμπαδηδρομία, ένα έθιμο έχει τις ρίζες του βαθιά στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Μαζί με τη γιορτή του Ευαγγελισμού, έρχεται να γιορτάσει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τη μέρα που το Έθνος αναγγενάται, αναστάται. Το φως των  λαμπάδων συμβολίζει το φως της Ανάστασης του Ελληνικού Έθνους από τον πνευματικό ζυγό και το ζυγό της σκλαβιάς.

Η μπάντα των προσκόπων μαζί με τα παιδιά, κρατώντας αναμμένους πυρσούς, ξεκίνησαν από την λέσχη τους (Φανερωμένη) και πέρασαν από ΟΤΕ, Παπαμελετίου, Γυφτόρεμα, παραλία, παλιό και νέο λιμάνι…

Σκόπελος: 25η Μαρτίου / Παρέλαση

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Σκιάθο

Mε μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 στη Σκιάθο. 
Την παραμονή στις 24 Μαρτίου 2014  στην  Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού, παράθεση νηστίσιμου δείπνου, Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και...

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλόννησο

Με κατάθεση στεφάνων, το πανηγυρικό της ημέρας και παρέλαση γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην Αλόννησο. 
Μετά την παρέλαση ο Δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης βράβευσε τους περυσινούς αριστούχχους μαθητές και ακολούθησε "δεξίωση"  στο Στέκι Φιλίας και παραδοσιακοί χοροί στον ανοιχτό θέτρο του Δήμου Αλοννήσου.

© φωτό: Φιλίτσα Θέμελη

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Σκόπελο

Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση γιορτάστηκε σήμερα στη Σκόπελο η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Μετά την δοξολογία στον Άγιο Νικόλαο ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο μνημείο πεσόντων, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή, από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τα σχολεία και τους προσκόπους.

Ακολούθησε η παρέλαση, όπου οι παρελαύνοντες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των Σκοπελιτών.

Δείτε πολλές φωτό κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Λαμπαδηδρομία από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου όπως κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου έτσι και φέτος, το απόγευμα της 25ης θα τελέσει λαμπαδηδρομία με την συνοδεία της μπάντας στις 19:00. 
Το έθιμο έχει τις ρίζες του βαθιά στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Μαζί με τη γιορτή του Ευαγγελισμού, έρχεται να γιορτάσει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τη μέρα που το Έθνος αναγγενάται, αναστάται. Το φως των  λαμπάδων συμβολίζει το φως της Ανάστασης του Ελληνικού Έθνους από τον πνευματικό ζυγό και το ζυγό της σκλαβιάς.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους με τα φαναράκια και τους πυρσούς σας στην δράση μας αυτή.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι:

Η 25η Μαρτίου στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου

Σύσσωμο το Νέο Κλήμα, τίμησε τον Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου και τους Ήρωες της Εθνεγερσίας του Ελληνικού Γένους του 1821.

Φωτό: © Χρήστος Πριονιστής

Ο Ηλίας Χαραλαμπάκης ρωτάει...

…περιμένοντας μια απάντηση 
Αν και δεν ήθελα να απαντήσω, με τον τρόπο που απάντησες [ΚΛΙΚ] Ισίδωρε με βάζεις εν τέλη στην διαδικασία να γίνω πιο συγκεκριμένος σε αυτά που έγραψα και ναι δυστυχώς με τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στους διαφόρους γνωστούς και φίλους οι οποίοι δεν είναι μέσα στην κίνηση και δεν έρχονταν στις γενικές συνελεύσεις και οντάς ελάχιστα πληροφορημένοι  αναγκάζομαι να κάνω αυτήν την ανάρτηση.
Χαρακτηρισμούς μπορούμε να δίνουμε όλοι ο ένας στον άλλο χιλιάδες. Αναφέρομαι στα περί θεϊκού χαρίσματος, ενοχών κ.τ.λ. Άλλωστε είναι το μόνο εύκολο. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε συνήθως είναι να απαντάμε επί της ουσίας.  Πάμε όμως στο δια ταύτα: 

Όταν ανακοίνωσα την παραίτηση μου στον Πάνο και στον Νέστορα δεν παρέσυρα κανέναν. Ο Πάνος ήθελε να παραιτηθεί και ο Νέστορας είχε παραιτηθεί ήδη. Οι λόγοι της δίκης τους άρνησης προς την ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. ήταν οι ίδιοι με τους δικούς μου. Είναι οι λόγοι που περιγράφουμε στο προηγούμενο κείμενο: Μεγάλο χρονικό διάστημα της κίνησης χωρίς άνοιγμα προς τον κόσμο, ταυτόχρονη έλλειψη εμπιστοσύνης από μέρους μας σε αρκετά από τα άτομα που είναι μέλη της κίνησης και μια γενική συνέλευση την περασμένη Κυριακή που το ζήτημα της δημοκρατίας εξέλειπε δια παντός. Αν τα προσθέσεις αυτά τα τρία είναι αρκετά για να αποχωρίσουν κάποιοι άνθρωποι. Θα έλεγα λοιπόν ότι το υποτιμητικό σου σχόλιο προς τους τρεις μας ότι οι δυο είναι παρασυρμένοι και ο ένας παρασύρει, είναι πολύ τραβηγμένο. Το ερώτημα που τίθεται σε εμάς είναι το εξής: πως θα εμπιστευτούμε μια κίνηση  όταν παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα; Και πως θα μπορέσουμε να την αλλάξουμε όταν δεν μας το επιτρέπετε; 

Προς απόδειξη αυτού αναφέρω τα εξής:

Στην τελευταία γενική συνέλευση, ήσουν εκεί όπως ήμουν και εγώ, όπως ήταν και η Λάμπρου. Δεν με άκουσες που ρωτούσα σθεναρά και φωναχτά αν...

Η Σκιάθος ξύπνησε με τ΄ αγέρι της αυγής...

"Ξυπνήστε με τ΄αγέρι της αυγής..." τραγούδησε από τις 4 τα χαράματα ως την ανατολή του ήλιου για να υποδεχτεί την διπλή γιορτή του έθνους μας αλλά και του Χριστιανισμού μια παρέα 20 ατόμων, η παρέα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που και φέτος γύρισε τα στενά του νησιού για αναβιώσει το έθιμο του εωθινού τραγουδώντας από γειτονιά σε γειτονιά τα πατριωτικά τραγούδια κατέληξε στο λιμάνι την ώρα που οι πρώτες ακτίνες του ήλιου ξεπρόβαλαν.

Στο μαγευτικό αυτό πρωινό έγινε η έπαρση της σημαίας και 3 νέοι Οδηγοί υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν να κάνουν το καθήκον τους προς το Θεό και την Πατρίδα, ενώ στην Αλεξάνδρα, ένα από τα πρώτα μέλη του Οδηγισμού της Σκιάθου σήμερα σαν Ναυτοδηγός της απενεμήθη το "Υπηρετείν".

Χρόνια Πολλά!

Έγκριση για υπογειοποίηση κάδων στη Σκόπελο

Η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου ανακοινώνει την τελική έγκριση του Πράσινου Ταμείου για την προμήθεια κάδων απορριμάτων (με τη μέθοδο της υπογειοποίησης) και την προμήθεια γερανών για την αποκομιδή των απορριμάτων αυτών, συνολικού ύψους 104.500 ευρώ. Η υπογειοποίηση των κάδων θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών στις οποίες θα τοποθετηθούν και στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Επί πλέον, η παρέμβαση αυτή θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την διαχείριση των σκουπιδιών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να θυμήσουμε (κλικ) ότι την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, για την προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων με τη μέθοδο της υπογειοποίησης, από το Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ» είχε εισηγηθεί ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.

Έπεται συνέχεια....

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Απάντηση της Σπυριδούλας Καρβέλη

Ο Δήμος Σκοπέλου, στα πλαίσια των ενεργειών κοινωνικής προσφοράς, ενέταξε στο «πρόγραμμα στήριξης αδύναμων πολιτών» που υλοποιείται από την  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, πολλούς δημότες μας που τηρούσαν τα κριτήρια ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Στην διαδικασία συγκέντρωσης  των δικαιολογητικών  από τη Δημοτική  Κοινότητα Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου τον Ιανουάριο του 2014 συνέδραμε και  ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Δημοτική Κοινότητας Γλώσσης.

Με αφορμή την προσωπική επίθεση που δέχθηκα μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του skopelosonline φωτογραφίας μου κατά την διανομή τροφίμων σε συγχωριανούς μου που κρίθηκαν δικαιούχοι του προγράμματος και τη...